Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Novostečena vještina cuclanja prsta

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Novostečena vještina cuclanja prsta

Tin ima 2 godine i 9 mjeseci. Prestao je dojiti prije 6 mjeseci, nikad nije imao dudu i nikad nije cuclao prst. Prije dva mjeseca je počeo cuclati palac uz objašnjenje "tako radi Z. (iz vrtića)". U početku je to radio rijetko, tu i tamo, a sad mu je prst skoro pa stalno u ustima, ponekad i obje ruke istovremeno . Kad je tek krenuo sam u par navrata obratila na to pažnju, napomenula da mu je to bezveze ili tako nešto, no već duže ignoriram... Ipak, to me užasno, užasno nervira. Naše ignoriranje ne pomaže, možda osjeti da mi smeta. Ne pomaže ni dobacivanje drugih ljudi da je beba i da to ne radi... samo se cereka i cucla još žešće.

Što da radim? Čini mi se da mu to postaje sve više navika. Kako da to riješim barem sa sobom, da me prestane smetati?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam da nije riješenje, ali s obzirom da nitko nije pametan, da mu ponudiš dudu? Poslije ju možeš maknuti sa nekim razlogom tipa treba nekoj maloj bebi pa smo ju poklonili. Moj ima dudu ali još nismo počeli sa odvikavanjem. Ili čekaj pa možda zaboravi. Baš sam nadrobila

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cathy, hvala ti što si se javila Dudu mu ipak neću nuditi, čekam da ga prođe i mantram... tješim se da mu možda neki zubić ide.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja curka (skoro 22mj) tu i tamo pokazuje istu stvar kada gleda svoju sestričnu S koja stalno siše prste. Prije nije to uopće doživljavala, ali zadnjih mjesec dana je počela kao ona gurati prste u usta.
    Isto nikada nije sisala prste, niti dudu, dojena do 15,5 mjeseci. Ne uzrujava me to previše, mi ili ignoriramo ili joj kažemo: ma kaj će ti sad to, pa nisi S. Ona se nasmije i prestane, a nekad ona nas izignorira.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Cathy, hvala ti što si se javila Dudu mu ipak neću nuditi, čekam da ga prođe i mantram... tješim se da mu možda neki zubić ide.
    Ovo sa zubićima bi moglo biti točno. To je povremeno radio moj stariji, samo i jedino u tim trenucima.

Mlađi je pak bio zakleti sisač prsta prije spavanja (od rođenja pa skoro do polaska u školu). Nikad nismo bili time oduševljeni, ali sam se trudila ne prigovarati baš previše. Imao je (i još ima) omiljenog plišanog cucka s kojim je spavao. Onog trena kad je dohvatio cucketinu, i prst je bio u ustima, a zaspao bi u trenu. Ja sam onda došla i maknula i cucka i prst. U trenucima bolesti znao je to raditi i prek dana, i još se pravdati "peso mi govori da moram dudlati prst" ... Znali smo ga malo posramiti da je već velik, ali ništa drugo nismo činili. Mislim da njegove vrtićke tete pojma nisu imale o toj navici.

Sam je najavio da će prestati kad se ispiše iz vrtića i tak je i bilo. Već godinu dana imamo mir.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da se i mi pridruzimo s novostecenom navikom - moj ima 16mj, dudu ima prakticki od rodjenja, dojili smo do 10mj (ostala sam trudna pa je on zakljucio da cika vise nije za njega ), a pred par dana smo skuzili da cucla palac. kad mu nudim dudu nece (iako je uredno prije spavanja uzima).
    iako, to njegovo cuclanje palca nije ono pravo cuclanje, vise samo drzi palac u ustima i zvace ga...

malo sam se iznenadila (a poto je jos mali nikakva objasnjenja ne dolaze u obzir), a nisam to povezala s vrticem...al moze biti da je i on vidio nekoga da to radi (ipak oni u toj dobi uce imitiranjem).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i nas, cura mi ima 2,5godine
    počelo cuclanjem prsta prije mjesec/dva,
    a sad vidim da grize nokte...
    nikad nije dudu imala, nejde u vrtić, mi ne krizemo nokte (tak da nije imala koga vidjeti..) i već neznam kaj da radim...
    upozorim ju kad vidim da grize, ali često zna u autu kad se vozimo pa nemogu svaki put reagirati a i nema mi smisla stalno je opominjati....

i kako sad dalje?!
    totalno sam :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •