Tin ima 2 godine i 9 mjeseci. Prestao je dojiti prije 6 mjeseci, nikad nije imao dudu i nikad nije cuclao prst. Prije dva mjeseca je počeo cuclati palac uz objašnjenje "tako radi Z. (iz vrtića)". U početku je to radio rijetko, tu i tamo, a sad mu je prst skoro pa stalno u ustima, ponekad i obje ruke istovremeno. Kad je tek krenuo sam u par navrata obratila na to pažnju, napomenula da mu je to bezveze ili tako nešto, no već duže ignoriram... Ipak, to me užasno, užasno nervira. Naše ignoriranje ne pomaže, možda osjeti da mi smeta. Ne pomaže ni dobacivanje drugih ljudi da je beba i da to ne radi... samo se cereka i cucla još žešće.
Što da radim? Čini mi se da mu to postaje sve više navika. Kako da to riješim barem sa sobom, da me prestane smetati?

. Kad je tek krenuo sam u par navrata obratila na to pažnju, napomenula da mu je to bezveze ili tako nešto, no već duže ignoriram... Ipak, to me užasno, užasno nervira. Naše ignoriranje ne pomaže, možda osjeti da mi smeta. Ne pomaže ni dobacivanje drugih ljudi da je beba i da to ne radi... samo se cereka i cucla još žešće.
Odgovori s citatom
Dudu mu ipak neću nuditi, čekam da ga prođe i mantram... tješim se da mu možda neki zubić ide.
), a pred par dana smo skuzili da cucla palac. kad mu nudim dudu nece (iako je uredno prije spavanja uzima).