Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Vađenje zuba u trudnoci

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Vađenje zuba u trudnoci

Sve je vise i vise izvjesno da cu morati izvaditi jedan zub koji mi zadaje probleme, i to bas sad u trudnoci. Trudna sam 18 tjedana, moja zubarica nije htjela to napraviti dok se zavrsi 3, 4 mjesec trudnoce...da li je netko to radio, zanimaju me vasa iskustva..
    ne znam sto je gore, imati los zub i piti svako malo antibiotike ili riskirati i izvaditi ga (rizik naime postoji od efekta anestezije - kaze da moze izazvati kontrakcije)??

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da i mene je frka...
    raste mi drugi umnjak a za njega nema mjesta! počeo je izbijati još u prvoj trudnoći i onda srećom, stao. mislila sam to riješiti čim prestanem dojiti ali sam odmah zatrudnjela. "čujem ga" svaki dan i nije mi svejedno. u 17. sam tjednu. već sam vadila jedan umnjak prije par godina. nije to mačji kašalj!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vadi se u potpunoj anesteziji :? ?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja vadila zub u trudnoći s lokalnom anestezijom bez problema...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma vadit će ti s injekcijom, ne brini, neće u općoj anesteziji. Lokalna anestezija ti neće naškodit.
    Ja sam nekidan vadila živac.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, radi se pod lokalnom ali kolko se sjećam, poslije boliiii!!!! nekoliko sam dana bila na ibuprofenu. lekadol me sigurno ne bi spasio.
    u mom slučaju bi trebalo ištemt zdrav zub.
    ah, baš je sad odlučio rasti. mislila sam da ako pametnjaković dosad nije, neće ni nakon tridesete...

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

...i BP, tebi sretno!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam ga vadila dok sam još dojila i to pod upalom, jer nisam htjela piti antibiotike. Mislim da mi je dala lokalnu anesteziju, ali radi upale nije djelovala. Ne želim vas plašiti, ali to mi je bilo najgore iskustvo u životu (do tada-nažalost) suze su mi same curile, a meni je kroz glavu išlo: Ajme da barem rađam, barem bi znala šta imam od te boli.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Postoji anestezija bez adrenalina, koja je navodno preporučljivija u trudnoći, mislim da se odnosi i na popravke i na vađenje. Za vađenje bi saglasnost trebao dati ginekolog.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Postoji anestezija bez adrenalina, koja je navodno preporučljivija u trudnoći, mislim da se odnosi i na popravke i na vađenje. Za vađenje bi saglasnost trebao dati ginekolog.
    ja sam u 16.tj. dobila ovu anesteziju po preporuci ginekologa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam na početku trudnoće vadila zub pod lokalnom anestezijom i nakon toga nadogradila novi zub.Moj zubar je rekao da anestezija u trudnoći ne šteti,ali snimanje zuba da!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam vadila zub u 4 mj trudnoće i tri dana pila antibiotike. to ti je bolje nego da se konstantno turješ antibioticima. bebaču neće biti ništa od vađenja.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam vadila zub u drugom mjesecu trudnoci pod lokalnom anestezijom i nista nije nastetilo.Ijmam lijepu i zdravu curicu.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

o.k. dakle lokalna ne škodi...
    nego, kak je bilo s bolovima poslije i jeste li si uzele nešto protiv njih?

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

BP, jesi li bila danas i kak je prošlo?

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja uredno idem kod zubara već skoro 3 mjeseca radi 1 zuba koji je počeo boliti. Na kraju mi trebao vaditi živac, a ja nisam htjela inekciju i eto sad se otegnulo. Sva sreća pa je zubar toliko strpljiv pa na svaki moj mig odmara zub! I svaki put izađem sretna jer nije boljelo ništa.

No htjedoh nadodati da nakon vađenja zuba, najbitnija stvar je odležati bar 2-3 sata dok krv ne prestane curiti i nema bolova i ne trebaju tablete.
    To mi je rekla zubarica nakon vađenja umnjaka- samo se smiriti i leći i neće biti bolova! Tak je i bilo,a nakon prvog vađenja zuba sam htjela skočiti kroz prozor od boli, ni 3 voltarena nisu pomogla!

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam se maloprije vratila od zubara jer me zabolio zub koji me muči već godinu dana. čak smo ga i slikali prije trudnoće i na snimci nije bilo nikakvog kvara ili nekog drugog znaka upale. :/
    uglavnom, čim sam legla na stolicu meni je pozlilo. hladan znoj, crno pred očima, nesvjestica...
    ne od straha već zato što ne mogu ležati na leđima odmah mi fali zraka.

odmah sam se okrenula na bok, a ona mi je digla noge pomoću zubarskog stolca. nakon što mi je bilo bolje probali smo ponovo, ali nije išlo. na kraju je zub radila dok sam ja ležala na boku. za sada ga je samo otvorila i stavila nešto (nisam obraćala pažnju šta jer sam se koncentrirala na disanje). uglavnom idem ponovo u ponedjeljak, a živac je rekla da će vaditi kad beba navrši neka tri mjeseca. sada sam 34+5.
    inače živac vadi bez anestezije i to na načina da ne boli. ne znam kako to izvodi ali svaka joj čast

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sandra-zvrk, znači, samo treba leći na par sati...i prošla si bez analgetika?
    super, super! hvala na informaciji.

sir_oliver, ajmee...dobro da je danas ipak sve dobro prošlo! sretno u ponedjeljak!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam vadila 2 korjena u trecem tromjesecju druge trudnoce. zubari se uglavnom slazu da je drugo tromjececje idealno za takve poslove (ako ih vec mora biti) iako bi moglo i kasnije. teoretski nije dobro izvoditi tako nesto blizu termina. najvazniji faktor je zdravstveno stanje trudnice i njen stav o vadenju (koliko se boji, koliko podnosi bol...).

trebalo bi odvagnuti potencijalne posljedice vadenja / ne vadenja zuba. znala sam da cu dojiti na zahtjev iducih 6 mjeseci, pa sam radije izvadila korjene u trudnoci nego da cekam jos x mjeseci, mozda pijem antibiotike i tablete protiv bolova i grizem se koliko utjecu na bebu (da ne spominjem svoju napetost kad me boli zub).

da, postoje dvije vrste anestezije, s adrenalinom i bez. svakako traziti prvu. mozda cak i manju kolicinu, ovisno o pragu podnosenja bola.

trudnica bi trebala biti u sto uspravnijem polozaju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prema dvojici zubara koje posjecujem, izvadjen zub ne boli. Moze peckati rana, ali vise od toga se ne smije dogoditi ako je vadjenje napravljeno kako treba.

Izvadila sam tri zuba (dva umnjaka i jedan grozno ostecen zub zbog kojeg sam dobila upalu celjusne kosti) i - ama bas nista me nije boljelo, niti tijekom zahvata, niti kad je anestezija prosla. Slijedila sam upute koje mi je oralni kirurg dao i sve je bilo u redu.

Upute ukljucuju NE ispiranje usta/zuba nikakvim tekucinama (caj od kadulje je takodjer iskljucen s liste dozvoljenih sredstava), cekanje barem 24 sata prije pranja cetkicom i pastom (zajedno s neizbjeznim muckanjem vode u ustima).

Mama je izvadila dva zuba (otisla kvragu pod mostom pa nije primijetila) jucer i sve je ok, kao i u mom slucaju. Upute za 'odrzavanje' rane bile su iste.

Nisam upucena u vrste anestezije niti u ono sto se moze ili ne moze u trudnoci, tako da o tome nemam sto reci. Ovo s ranama i boli (odnosno izostanku iste) nakon vadjenja zubi sam apsolvirala. I rado cu pomoci savjetom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    . inače živac vadi bez anestezije i to na načina da ne boli. ne znam kako to izvodi ali svaka joj čast
    ,
    Zivac se najcesce i vadi bez anestezije jer je, u trenutku vadjenja, umrtvljen lijekom koji se u zub stavlja tjednima prije zahvata. Ako neizdrzivo boli kad se vadi zivac, znaci da zivac nije umrtvljen do kraja. Jednom su mi vadili polu-zivi zivac (nacet bolescu, do te mjere da nosenje lijeka u zubu nije dolazilo u obzir) i, iako sam dobila anesteziju, moram priznati da mi bas i nije pomogla. Owwwww.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

danas sam dobila vađenje živca na živo.
    ko posljedicu kontrakcije.
    u 37.tjednu
    nije kriv zubar, bez rengena nije moga vidit da ima živih još.

čitav dan sam polumrtva.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bila sam kod zubarice, medjutim zub vadila nisam iz razloga sto nema rendgen sliku pa ne zna kakva je situacija. slikati se sad ne mogu, dakle nemam bas nekog izbora. Malo mi je pocistila zubno meso i malo je bolje, a do kad ce tako ic...ne znam.

inace u obe trudnoce mi zubno meso naprosto poludilo, paradentoza, krvarenje desni, svrbez desni i sl...tako da sam vec luda od svega toga.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U prvoj trudnoći sam imala gnojni apsces na zubu, negdje u trećem tromjesečju. Dobila sam dva antibiotika, lokalnu anesteziju kod popravka i snimanje korijena zuba. :/

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    inace u obe trudnoce mi zubno meso naprosto poludilo, paradentoza, krvarenje desni, svrbez desni i sl...tako da sam vec luda od svega toga.
    meni je zubarka preporučila pastu aronal forte za jačanje zubnog mesa- i stvarno je super! imaš u dm-u.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •