Citiraj leonisa prvotno napisa
Citiraj AdioMare prvotno napisa
Njegovati djetetov JA, razvijati mu samopoštovanje i neoskvrnjivati mu samosvjest je djetetovo elementarno pravo. Ali, to ga ne dovodi u poziciji meni ravnoga, čime ga (opet) ne omalovažavam.
vidis ja bas mislim da ga dovodi jer i on ima pravo bas kao i ja na svoje osjecaje, na svoja razmisljanja, na svoju viziju, ima pravo na svoju zutu minutu i dan iz pakla, ima pravo (ne) biti gladan, umoran, zeljan druzenja...i ima pravo to pokazati. u tome ja vidim tu ravnopravnost, upravo u ovome gore nabrojanom. sto ne ugrozava moju ulogu roditelja niti ju ne pomice.
Mislim da ćemo, ti i ja , na kraju završiti kao MG i MC.

No, da, ja te otpisujem apsolutno u svemu što si napisala, ama baš ništa ne bih oduzela.
Samo bi dodala 8) da na roditelju leži odgovornost za dijete u svakom pogledu, radilo se tu o djetetovom ponašanju, prehrambenim navikama, načinu na koji se ophodi prema ostatku svijeta, utjecaju pri kreiranju nekih stavova i još hrpu stvari da ne nabrajam.

Vidim da ste i bez mene donijeli neke zaključke, pa ću ja dodati da se slažem sa Storminim "uvažavati", a nikako ne izjednačavati.