Citiraj babyiris prvotno napisa
Citiraj Mamasita prvotno napisa
ma sukob je sasvim ok. bitan je samo nacin na koji se sukob odvija, tj. bitno je da se prema djetetu bude iskren, dakle - ides spavati jer ja tako zelim - i to je to. na taj nacin ne povrijedjujemo dijete.
Nikad ovako ne bih poslala dijete na spavanje. Ne zato jer ja tako želim, to je nikakvo objašnjenje. Djetetu, kao i odraslima, trebaju pravi odgovori. Da, iskreni, ali pravi i bez nametanja autoriteta, a ovo "jer ja tako želim" upravo to i jest.
Ovo potpisujem. Ni meni to nije sjelo i ne kužim kako to može biti "metoda" kod ravnopravnih obitelji kakve Juul pozitivno ocjenjuje (možda sam falila termin, ali mislim da je bilo riječ o ravnopravnim, demokratskim i autoritativnim obiteljima).

Ukratko, ni meni Juul nije posve legao, i skrušeno priznajem da ga ne kužim u potpunosti (npr. prvi dio knjige "Ovo sam ja, tko si ti? mi je skroz legao, a drugi nisam skužila ili mi nije legao, nemam pojma).
Super je što Juul ne daje instant rješenja za pojedine situacije, nema od 1. do 10. točke dobrih/loših postupaka, ali mislim da nije dovoljno jasan i da se, ono što je jasno, opet može poredati u točke koje se, po mom osjećaju, često i sukobljavaju.