Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: jesu li razdražljivi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno jesu li razdražljivi

Naša Limačica- 2 god, ovih zadnjih dana na sve ima odgovor "neću i ne ", ništa joj ne paše, sve mora biti po njenom inaće dreka....Po noći se budi i traži od MŽ da ju nosi inaće neće spavati, rasplaće se "bez veze" zbog sitnice....I tak...
    Jel to prolazna faza, ili ovo šašavo vrijeme?

Jesu lii vaši klinci ovih dana takvi? Kako postupate u takvim situacijama? :?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj se od inače, kako se to lijepo kaže, teško odgojivog djeteta ovih dana pretvorio u nemoguće dijete, ponaša se kao nekakav poludivljak.
    dijelom to pripisujem bolesti, a sve mi se više čini da i on reagira na ovo bolesno vrijeme koje i mene ubija zadnjih dana.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ah, valjda ta famozna 2., odnosno 3. godina...Moj sin inače nije cendravo dijete, ali u zadnje vrijeme eto, imamo situacija kad mu nešto nije po volji - baci se na pod i vrišti ko da ga tučem. Dobro je dok mi to radi doma - flegma sam i ignoriram ga i - pali. Još 5-6-15 bacanja i vrištanja, i mislim da to više ne bu radil
    Prolazna faza. Nadam se.
    Kćer, 8 godina, zadnjih nekoliko dana je nemoguća. Tvrdoglava, tvrdoglava, ali fakat tvrdoglava. Digne mi tlak na 200.
    Prolazna faza. Nadam se. Već 8 godina.
    ALi ipak ih volim. Najviše na svijetu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Kćer, 8 godina, zadnjih nekoliko dana je nemoguća. Tvrdoglava, tvrdoglava, ali fakat tvrdoglava. Digne mi tlak na 200.
    Prolazna faza. Nadam se. Već 8 godina.
    ALi ipak ih volim. Najviše na svijetu.
    a baš si me nasmijala! Nadam se da kod nas ipak to neću neće potrajati još duuuuuugoooo .

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene zanima:
    Kada su takvi zbog
    - vremena (loše bioprognoze)
    - bolesti (koja uslijedi, zubića i sl)
    - famoznih skokova u razvoju (koji mi još dandanas nisu jasni)
    - ili čisto zbog svoje dobi u kojoj , vele, da su takve oscilacije ponašanja normalne.

Kako razlikovati uzroke njihovog "nemogućeg" ponašanja?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

srecom mi je balerina druga, pa sam znala sta me ceka. mada moram iskrena biti da je ovako intenzivno bilo s BCom mislim da bi se zabrinula i za njega i za sebe.
    noc obavezno drzanje za rukicu , po zeljama moram je maziti i to onako kako ona zeli .
    danju strpljenja i volje moram imati za svaku sitnicu. jer rijeci necu, ne zelim, ne bi su uglavnom u igri. pregovori su ja mislim intenzivniji nego izmedju HR i SLO.
    inace neki dan sam od strane promatraca proglasena groznom majkom, koja je nemilosrdna prema svom djetetu. naime kisa je padala, ja bez kisobrana prehladjena, ona u kabanici. ne zeli u kolica, ja zurim po BC-a. nakon natezanja od pola sata pokausam je staviti u kolica a ona u deracinu, pa valjanje po lokvi itd. u punom svjetu se poakzala. tete iz okolnih lokala su sve izasle videjti sta se4 dogadja a onda su zajedno u dreku na mene. na kraju sam ostavila kolica kod jede od njih, placucu odnjela frajlu koja se pobjedonosno smjeskala, a ja sam plakala naraednih par sati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    I mene zanima:
    Kada su takvi zbog
    - vremena (loše bioprognoze)
    - bolesti (koja uslijedi, zubića i sl)
    - famoznih skokova u razvoju (koji mi još dandanas nisu jasni)
    - ili čisto zbog svoje dobi u kojoj , vele, da su takve oscilacije ponašanja normalne.

Kako razlikovati uzroke njihovog "nemogućeg" ponašanja?
    pa ja iskreno pokusavam to dokuciti, tipa nije naspavana, gladna je, i sl. nema pravila, kda je vragolasta vragolasta, je a isprobava granice, tako da je i MMa naljutila, sto je prilicno tesko.
    i da tjesim se da je to onaj Terrible two faza, za koju nisam sigurna da li se zove tako jer traje dvije godine ili jer se javlja oko druge godine

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Neće ti zvučati kao utjeha, ali s limačem je ta "faza" trajala godinu i pol. Tek sad (s 3 i pol) se uspjevamo dogovoriti oko većine stvari jer više kuži (a skužio je i da nisam popustljiva ).

Doduše, i meni je trebalo puno da se uspijem prešaltati na drugačiji način razgovora. Smanjila sam upotrebu rečenica koje započinju s "nemoj", "ne smiješ", ..., a i počela sam puno češće upotrebljavati "bravo, lijepo si napravio ... , ili rekao ...".

Isto tako u većini situacija u kojima imam mogućnost adekvatno reagirati na njegovo "ne" i "neću" - reagiram.

I za kraj, floskula - Proći će.

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uh,tu smo!!!
    Tri tjedna kaosa,sve je neću,svadimo se katkad i neznam oko čega,a onda tjedan dana anđeo....
    I tako ukrug već pola godine.....

Dolazi li kod naših limača ikad na red faza apsolutnog mira i slaganja sa ukućanima???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj joya22 prvotno napisa
    Dolazi li kod naših limača ikad na red faza apsolutnog mira i slaganja sa ukućanima???
    navodno tek kad se odsele

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj joya22 prvotno napisa
    navodno tek kad se odsele
    kmh....a kaj ako se ne odsele?

Evo kod nas je ova noć konačno bila mirna, napokon smo se naspavali, ali preko dana, ista priča.....plač, neću, i ne zna kud bi sama sa sobom, niš joj nije zanimljivo, s nićim se nemre zabaviti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Reci cu samo ovo; razdrazljivost je blaga rijec...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i F. je došao u nemoguću fazu, imali smo fazu dogovaranja, a sad smo u fazi urlanja, bacanja po podu, čupanja, griženja. Danas je i ranije išao spavati bez crtića. Jednostavno je jako teško izaći s njim na kraj. Nadam se da će proći. Jako je tvrdoglav i čim nije po njegovom divlja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •