Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: S vrtićem na more !?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno S vrtićem na more !?!

Zanima me čija su djeca išla, u kojoj dobi prvi put i kak im je bilo?
    Jel' im teško pala ta jednotjedna razdvojenost? Kakva su vaša iskustva?

Naime, ove nam je godine ponuđeno da klinci idu s vrtićem na more. Vodi ih njihova teta koja je super i imam puno povjerenje da bi se ona odlično brinula za njih. Moj prvorođenac je veselo dijete koje voli vrtić i tu tetu, imaju sjajan odnos (jer su nam zapravo obje tete stvarno za poželjeti). Veseli ga kad god odu negdje na izlet i obožava biti s prijateljima i sve to doživljava kao važne stvari u svom životu, male avanture.
    Mene jedno brine spavanje. Nikada se baš nismo razdvajali po noći, jer nikada nije pristajao ostati negdje spavati, a mi nikako nismo željeli forsirati (kad bude spreman on će to sam i izraziti). Znalo se čak dogoditi da negdje odemo na put svi zajedno, presretan je zbog toga, sve to doživljava s ushitom, ali kako se spušta mrek očekuje da se vratimo doma, jer ni sa nama ne bi nigdje drugdje želio spavati, nego kod kuće. To je bilo samo prvu večer, narednih večeri sve OK.
    Sad kad mi s njim pričamo o mogućem ljetovanju s prijateljima on to doživljava kao gotovu stvar i jako je sretan. Čak i kad kažemo da bi tamo trebao spavati sam s prijateljima i tetom izgleda kao da mu je to OK.
    Mene sad muči to što ja nisam uvjerena u to oko spavanja, a znam da bi ga sve ovo drugo (cjelodnevne aktivnosti koje im organiziraju) i više nego veselilo (na stranu što bi meni užasno falio tih 7 dana).
    Ili da i mi u istom terminu odemo u isto mjesto i budemo pri ruci ako kaj zatreba?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I kod nas u vrtiću se ide na more, ali ja sam ipak odlučila da Pia još ne ide ove godine.
    Čini mi se nekako puno 10 dana odvojenosti, a stvarno ne znam kako bi reagirala jer nikada nismo tako dugo bile odvojene.
    Ustvari, mislim da još nije zrela za to.
    Slijdeće godine ću već razmisliti...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja imam iskustvo da sam nekoliko godina vodila vrtićance na more i mogu ti reći da oni to puuuno bolje podnose nego roditelji.

Tu i tamo dogodila bi se poneka suzica kad autobus krene, preko dana nema šanse da se sjete ikoga, jednostavno su aktivnosti tako bogate da nema vremena za tugovanje.

Naveče je najkriznije, ako se o krizi može govoriti, ali zato smo mi tu. Zato ćemo i pomaziti i utješiti i leći, zato postoje medvjedići od kuće ili omiljeni jastučići, krpice, dekice... Znali su ispod jastuka čuvati razglednice dobivene od svojih od kuće, neki su roditelji namjestili da im dijete svaki dan dobije po jednu razglednicu ili pisamce.

Uglavnom, mi smo znali voditi po pedesetero djece plus iz drugih mjesta i NIKADA se naveče nije čuo plač iz spavaonica. Na more ipak idu djeca koja su društvenija i samostalnija.

Ja vjerujem da će tvoj sinak biti sasvim OK i da će mu to biti veliki doživljaj ako ga pošalješ.

A da će vam svima jako nedostajati, to je sigurno. Tak ružno njemu ne može biti koliko će ružno biti vama.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

proslo ljeto, kad je imala skoro 5 godina, za tako nesto kod nas nije bilo sanse, uopce nije bila zrela za to, niti je tako nesto zeljela. ali je zato bila s bakom i dedom 10 dana na moru i to joj je bilo super.

sad će skoro 6, i jako zeli s vrticem na more. odlucili smo neka ide, s tim da uvijek ostavljam otvorenu mogucnost da se predomisli u zadnji cas, ili da dodjemo po nju ako ce biti jako tuzna. i zabranila sam MM-u da na ikoji nacin komentira pred njom "bacanje novaca u vjetar" u slucaju odustajanja.

detaljno sam joj opisala kako ce to izgledati, sve joj je jasno, i želi ići.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    proslo ljeto, kad je imala skoro 5 godina, za tako nesto kod nas nije bilo sanse, uopce nije bila zrela za to, niti je tako nesto zeljela. ali je zato bila s bakom i dedom 10 dana na moru i to joj je bilo super.

sad će skoro 6, i jako zeli s vrticem na more. odlucili smo neka ide, s tim da uvijek ostavljam otvorenu mogucnost da se predomisli u zadnji cas, ili da dodjemo po nju ako ce biti jako tuzna. i zabranila sam MM-u da na ikoji nacin komentira pred njom "bacanje novaca u vjetar" u slucaju odustajanja.

detaljno sam joj opisala kako ce to izgledati, sve joj je jasno, i želi ići.
    ajoj - i moja hoće ići. Još se dvoumim- mislim da ćemo definitivnu odluku donjeti nakon boravkka u Gradu mladih (to mi je ipak bliže a i manje se novca eventualno "baca u vjetar")

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, ali zara nece u grad mladih jer tamo nema mora
    pa necu imati taj "test"

...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

L. je išao par puta, nisam sigurna jel prvi puta bilo s 4 ili 5 godina. Uglavnom ja sam obećala da ću doći po njega iste sekunde ako će biti tužan ili ako mu ne bude lijepo.
    Nije imao vremena ni reći mi na telefon da je dobro . Inače neko pravilo je da klinci ne razgovaraju s roditeljima na telefon jer su imali slučajeva da poslije dobiju temperaturu od stresa. Ali naša teta je imala mobitel pa smo brbljali do mile volje... u biti dok se njemu dalo pričati.
    Uglavnom to izgleda tako da bus krene, klinci veselo mašu, roditelji isto. Bus ode, a mame udri u plač, tate tješe mame. Svi čoporativno odlaze na kavu i pružaju si moralnu podršku, zovu tetu da vide jesu djeca u redu, bus je na naplatnima u Lučkom...
    I da, ja sam cmizdrila isto...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: S vrtićem na more !?!

Citiraj hm prvotno napisa
    Zanima me čija su djeca išla, u kojoj dobi prvi put i kak im je bilo?
    Jel' im teško pala ta jednotjedna razdvojenost? Kakva su vaša iskustva?
    Moja kćer nije išla s vrtićem na more nego tek nakon 1. razreda. Prije toga obje nismo bile spremne za odvajanje. Kad je odlučila da će ići sve je bilo u redu, ali su svi imali problema s curicom koja nije dobro podnijela odvajanje. Plakala je 3 dana nakon čega su roditelji došli po nju. Moja M. kaže da im je s tim plakanjem uništila sva 3 dana ljetovanja.
    Razmisli dobro je li ti dijete na to spremno (pod tim mislim na vlastitu eventualnu tugu, ali i na podnošenje tuđeg plača koji ga može podsjetiti na razdvojenost). Tebi će nedostajati i ove godine, ali i svake slijedeće kad ode.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    L. je išao par puta, nisam sigurna jel prvi puta bilo s 4 ili 5 godina. Uglavnom ja sam obećala da ću doći po njega iste sekunde ako će biti tužan ili ako mu ne bude lijepo.
    Nije imao vremena ni reći mi na telefon da je dobro . Inače neko pravilo je da klinci ne razgovaraju s roditeljima na telefon jer su imali slučajeva da poslije dobiju temperaturu od stresa. Ali naša teta je imala mobitel pa smo brbljali do mile volje... u biti dok se njemu dalo pričati.
    Uglavnom to izgleda tako da bus krene, klinci veselo mašu, roditelji isto. Bus ode, a mame udri u plač, tate tješe mame. Svi čoporativno odlaze na kavu i pružaju si moralnu podršku, zovu tetu da vide jesu djeca u redu, bus je na naplatnima u Lučkom...
    Uh, meni se i sad grlo stegne pri samoj pomisli da ću slijedeće godine biti u takvoj situaciji...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bus ode, a mame udri u plač, tate tješe mame. Svi čoporativno odlaze na kavu i pružaju si moralnu podršku, zovu tetu da vide jesu djeca u redu, bus je na naplatnima u Lučkom...
    , mogu si zamisliti scenu...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, ali zara nece u grad mladih jer tamo nema mora
    pa necu imati taj "test"

...
    da, ali moja nikad, baš nikad nije prespavala niti noć izvan kuće. niti kod bake.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Baš slatko

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tara je išla sa vrtićem tri godine uzastopno na more, i bilo joj je odlično. Mislim da je prvi puta imala 4,5 godine kada su išli na Rab, nikakvih problema nije bilo, imala sam puno povjerenja u tete i ona je jako željela ići sa vrtićem na more....A i na snimkama sa tih ljetovanja se vidi da se djeca super druže, da imaju odličan program tokom cijelo dana, navečer opet imaju zanimaciju....
    Naravno sve ipak na kraju ovisi o djetetu da li je spremno na takav način ljetovanja (bez mame i tate) ili nije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, baš je to zanimljivo kako djeca različito reagiraju. juraj je već dugo jako samostalan i društven, kad su poznati u pitanju. ali, još uvijek, sad je prvi razred, jedino gdje može prespavati sam je baka i jedan prijatelj. on nema šanse da bi išao s vrtićem/sad školom bilo gdje duže od jednog dana. a volio je ići u vrtić i voli ići u školu. nemam pojma zašto je to tako, ali tako je - prošle godine su s vrtićem išli u staru sušicu, on je ostao doma.
    s bakom bez problema bude i par tjedana sam, dok mi radimo po ljeti, a s tim prijateljem, odnosno mojom prijateljicom, bi ostao dokle god ga hoće

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

T je išao prvi put na zimovanje tjedan dana sa vrtićem kad je imao 4,5 godina, a do tada nikad, baš nikad nije prespavao negdje bez mene ili mm. razgovarali smo par dana kada su nam ponudili, par dana prije puta svaki dan o tome što će i kako će on i što sve misli o tom odvajanju.
    sve je bilo super, jutro kad su polazili bilo je baš ovako kako gita 75 opisuje. čuli smo se svaki dan predvečer, ali njewmu nije bilo do priče. tete su nas uvjeravale da je sve ok i ja sam im vjerovala jer on nije dijete koje bi znalo sakriti da mu nešto ne štima. nakon tog iskustva išao je još tri puta na more s vrtićem i dva puta na zimovanje, nikad nije bilo nikakvihb problema i uvijek se vraćao oduševljen.

stvarno mislim dfa nama roditeljima teže pada ta razdvojenost nego njima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je bila prošle godine (par tjedana prije 6 rođendana) prvi put s vrtićem na ljetovanju i to zato što je dva mjeseca inzistirala da ju upišemo i na kraju smo popustili.
    Svaki put kad bi ju zvala bila je vesela, a spavala je u bračnom krevetu s najdražom prijateljicom .

A led noćnog odvajanja smo probili godinu dana prije kad je ostala s bakom na moru 5 noći.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Išla je s vrtićem na more sa 6,5 godina...Nekako smo mislili da je spremna...i bila je...jedva da se javljala na telefon kad bi ju zvali...Ona je baš htjela ići a mi smo si mislili da bi to bio ljepi oproštaj od vrtića...

E sad...kak je nama bilo to je već druga priča... Tresla sam se pred busom ko šiba, MM također, al dobro smo se držali sve dok se bus nije počeo kretati...Tad sam pukla...MM također...otišli na kavu...bauljali po kvartu...izbjegavali povratak u stan..a kad smo se vratili u stan počeli manijakalno riflljat sve što smo dohvatili...kad su nam javili da su stigli na odredište ja sam odšarafljivala sifon od sudopera a MM usisavao plafon... sad si mislim koji smo bili kreteni...ali u tom trenutku si nekako čudno prazan, jadan, nemoćan...majko mila...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

yayo

već sam ti rekla da ti je vrijeme za drugo...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    yayo

već sam ti rekla da ti je vrijeme za drugo...
    Ne diraj mi bolnu točku 8)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Išla je s vrtićem na more sa 6,5 godina...Nekako smo mislili da je spremna...i bila je...jedva da se javljala na telefon kad bi ju zvali...Ona je baš htjela ići a mi smo si mislili da bi to bio ljepi oproštaj od vrtića...

E sad...kak je nama bilo to je već druga priča... Tresla sam se pred busom ko šiba, MM također, al dobro smo se držali sve dok se bus nije počeo kretati...Tad sam pukla...MM također...otišli na kavu...bauljali po kvartu...izbjegavali povratak u stan..a kad smo se vratili u stan počeli manijakalno riflljat sve što smo dohvatili...kad su nam javili da su stigli na odredište ja sam odšarafljivala sifon od sudopera a MM usisavao plafon... sad si mislim koji smo bili kreteni...ali u tom trenutku si nekako čudno prazan, jadan, nemoćan...majko mila...

Moj je lani, znači u prvom razredu išao na poladnevni izlet pa sam se rasplakala kad je bus otišao. Ne znam trebam li spomenuti i to da su išli 40 km odavde Mislim, strašno.

Ovo da pustim vrtićko dijete nekoliko dana negdje...Ovu zimu su organizirali jedan dan na snijegu, to je nekih sat ipo vožnje odavde. Ja nisam niti pročitala tu obavijest do kraja i odmah to prekrižila u glavi. Kasnije mi je palo napamet da pitam dijete želi li to a kad je rekla ne, kamen mi pao sa srca, leđa itd itd. Sad se već bojim one ekskurzije u petom, iako imamo još tri godine do onda.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E Trina i onda se ti meni smiješ

Nego baš si sad nešto razmišljam 8) Kad je Sonja godinu dana prije pitala može li s vrtićem na more i kad sam joj rekla da će tamo spavati bez mame i tate baš si je onako razmišljala...mučilo ju je to, znali smo da nije spremna, godinu dana kasnije sam probala s istom metodom i rekla je da to nije problem i da stvarno želi ići...Tad smo definitivno znali da je spremna

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koliko košta ljetovanje s vrtićem i koliko traje?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Sonja je išla 8 dana platili smo nekih 2000 kn

Od kolegice maleni je išao 10 dana platila je 1800 kn

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    to ti ovisi o turističkoj agenciji s kojom to vrtić organizira. nas je 7 dana na rabu koštalo 1600 kn

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I moje će dijete s vrtićem na more ovo ljeto...
    jedva čeka... a ja... ja se sjećam svojih ljetovanja s vrtićem na Velom Lošinju i u "Stoimena" u Crikvenici... neizbrisive uspomene... sjećam se šetnji uz pjesmicu "Vjetar maestral", "Pačjeg plesa" u žutoj haljinici, čekanja u redu (par iza para) za sladoled... sjećam koju sam lutkicu nosila sa sobom, i priča o "Pipi dugoj čarapi" prije svakog podnevnog odmora...
    ...sjećam se i maminih suza, dok sam joj mahala kroz prozor autobusa... da, da, i one su me zbunile, rastužile...
    ...čini mi se da ću tek kad B. ode na more razumjeti kako joj je bilo... tada, bez mobitela, nazivati vrtić, slušati radio-obavijesti o dolasku u odmaralište, informirati se od drugih roditelja, i dobiti tetu na telefon dva puta u 14 dana (jedna teta je dežurala po jedan sat svaki dan uz telefon)... ah, čini mi se da to ne bi preživjela...
    ...srećom, danas su neka druga vremena...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca su išla s vrtićem na more, a iskustva su samo pozitivna. M. je išao s 5 i 6 godina, a B. sa 6 godina. Išli su u poznatom okruženju, sa svojom djecom i tetom i drugom djecom iz vrtića, pa se nisu uopće bojali i bilo im je prekrasno. I sada to spominju i vole gledati slike s mora. Ako procijeniš da ti je dijete dovoljno zrelo da ide na more s vrtićem, pusti ga s vrtićem, a ti ostani doma. Ako misliš da je premali, neka pričeka sljedeću godinu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj baš vam hvala na ovolikim odgovorima.
    Još uvijek jezičac na vagi nije prevagnuo niti na jednu stranu, ali mislim da opako gleda na NE, jer nas muči to spavanje. Kad smo mu prvi put spomenuli da tamo spava bez nas olako je prešao preko toga, ali mislim da to nije baš 100% registrirao. Što više pričamo o tome (ne samo o spavanju) vidimo da bi ga sve ovo drugo jako veselilo, ali za spavanje nije baš uvjeren, iako još uvijek pretežito priča da bi bilo OK kad bi on bio sam u sobi s prijateljima. Da je to negdje na kopnu definitivno bi probali, jer u većinu ovih kopnenih dječjih odmarališa dođeš za max. 2 sata ako je baš frka, ali oni idu na Rab u Lopar. Za nekog tko je pitao cijena je za 7 dana 1.960,00 kuna (puni pansion (4 obroka) + škola plivanja + animacija cijeli dan).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, i zara ide na rab u lopar za istu cijenu, 6.-13.6. ako se ne varam

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sonja je baš tamo bila prije 2 godine i došla puna veselih priča i doživljaja...Stvarno nam je drago što smo se na kraju ipak odlučili pustiti ju na more

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tamo je i T bio, a i nanina Tara i bilo im je super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja je bila prošle godine u Loparu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, kakva je situacija kako se more priblizava?

zara je u jednom momentu odustala, a onda je ipak odlucila ici, i sad svaki dan samo o tome prica :shock:
    svako malo me pita jel doslo vrijeme da ide na more s vrticem, planira koje haljine ce nositi, kakav badic ce kupiti, s kim ce se igrati, opcinjena je idejom o pjescanoj plazi ...

ja sam, onak, zatecena skroz, i (pozitivno) iznenadjena. sad i ja jedva cekam da ide da vidim kako ce to ispasti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja se danas vraća iz Grada mladih- MM i ja smo ju odlučili pustiti na more, ako i dalje bude htjela, jer je u GM sva bilo više nego preodlično. Još nismo potisali ugovor, pa se nadam da neće biti prekasno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da se ubijem, ne razumijem zašto vrtićari idu na team-building na more ili u planine?! Ozbiljno! Mali su, sitni. Mislim da nijedna mama nije mirna kad dijete krene tako nekamo - pa zašto gazimo svoje instinkte?!
    Osim toga, ako dijete ide u vrtić, mislim da mu više treba tjedan dana s obitelji, nego da još povrh svega ode ljetovati s drugom djecom...
    Brrrr, da prostite, al kosa mi se diže na glavi na ovaj team-building u vrtićkoj dobi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ifigenija i meni to nije bilo jasno, zato sam i prošle godine otvorila topic na tu temu i tražila razloge zašto ju poslati :?
    no kad mi je dijete dva mjeseca ustrajalo u zahtjevu da ide, odustala sam od svojih instikata i prepustila se njenima

Lut, i kod nas je bilo slično, jednu večer je rekla da ona ipak ne ide, a onda kad se ujutro probudila rekla mi je, mama razmislila sam, mogu ja to, i dalje se više nije dvoumila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    ?!
    Osim toga, ako dijete ide u vrtić, mislim da mu više treba tjedan dana s obitelji, nego da još povrh svega ode ljetovati s drugom djecom...
    inače oni idu na ljetovanje dok mi još ne idemo na godišnji

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nemam pojma. Ne govorim ovo da nekoga kritiziram, ili da se svadim, ili da insinuiram ovo ili ono. Ali nema šanse da bih ja tako malo dijete prepustila ikome na par dana. No way. Jednostavno mi je nelagodna i sama pomisao, a i dosta ljudi koje znam su rekli no-no, toj ideji i mir. Djeca se jesu bunila i grintala, pogotovo predškolci, ali nema šanse.

To su nepismeni ljudi. Nemoš nepismenog čoeka od metar i panin pustit u svijet.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali nema šanse da bih ja tako malo dijete prepustila ikome na par dana. .
    To sam i ja govorila - i kako se čini, skočiti ću sama sebi u usta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma. Ne govorim ovo da nekoga kritiziram, ili da se svadim, ili da insinuiram ovo ili ono. Ali nema šanse da bih ja tako malo dijete prepustila ikome na par dana. No way. Jednostavno mi je nelagodna i sama pomisao, a i dosta ljudi koje znam su rekli no-no, toj ideji i mir. Djeca se jesu bunila i grintala, pogotovo predškolci, ali nema šanse.

To su nepismeni ljudi. Nemoš nepismenog čoeka od metar i panin pustit u svijet.
    i nepismeni ljudi imaju instikte

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na ljetovanje idu početkom 6. mjeseca kad i MM i ja radimo. dakle, da ne ide na more s vrtićem, bila bi svejedno u vrtiću.

na more s cijelom obitelji ide u kolovozu i to na 3 tjedna.

osobno nemam neke prevelike strahove oko tog njenog odlaska, tako da ne gazim nikakve svoje instinkte. jedino čega me strah je kako će proći spavanje jer doma spavamo svi skupa. ničega drugoga se ne bojim i vjerujem tetama u potpunosti. možda nisam normalna.

inače, i ja sam još prošle godine govorila da moje dijete nema šanse da ide s vrtićem na more. pa sad ide. a pretprošle sam govorila da nema šanse da ide s bakom idedom na more. pa je prošle išla.
    sve na njen zahtjev i na njenu želju.
    treba slušati i dijete.
    znaš ono, vaše kompetentno dijete

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

na ljetovanje idu početkom 6. mjeseca kad i MM i ja radimo. dakle, da ne ide na more s vrtićem, bila bi svejedno u vrtiću.

na more s cijelom obitelji ide u kolovozu i to na 3 tjedna.

osobno nemam neke prevelike strahove oko tog njenog odlaska, tako da ne gazim nikakve svoje instinkte. jedino čega me strah je kako će proći spavanje jer doma spavamo svi skupa. ničega drugoga se ne bojim i vjerujem tetama u potpunosti. možda nisam normalna.

inače, i ja sam još prošle godine govorila da moje dijete nema šanse da ide s vrtićem na more. pa sad ide. a pretprošle sam govorila da nema šanse da ide s bakom idedom na more. pa je prošle išla.
    sve na njen zahtjev i na njenu želju.
    treba slušati i dijete.
    znaš ono, vaše kompetentno dijete

Nanoibeba

tko zna što iz mene još ispadne

Lutonjice, ma da, i mi pitamo dijete je li spremno na ovo ili ono, išao je s didom i bakom na more, i bio je veseo, jednom, dok je imao 18 mjeseci je vrlo nemušto, ali jasno tražio da ide k didi i baki spavati, svašta s njima bude, i promijeni se, i mi s njima rastemo

al znaš što mene brine... to što oni budućnost vide npr. 24 sata, ili kolikoveć. Tako da ne mislim da maleno dijete može odlučiti nešto što zapravo nema mogućnost pojmiti.

Ma, zapravo, pustimo filozofiju vremena i prostora

Ja volim da imam svoju djecu na oku i to je to 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to što oni budućnost vide npr. 24 sata, ili kolikoveć
    je, ali zara ima uskoro 6 godina.
    znaš, to je velika razlika u odnosu na tvog malca
    i odavno ima dobru percepciju vremena (pogotovo ove kraće vremenske periode, dan, par dana, tjedan, mjesec)
    dakle, ona jako jako dobro zna koliko je to 7 dana i noći.

da je s 3 ili 4 godine htjela s vrtićem na more, ne bih ju pustila

za dvije godine ces pisat kao i nanoineba i ja

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja...kad je imala 5 godina bilo je "nema šanse da ikad ide s vrtićem na more" sa 6 je bila totalno druga priča i znam da je to bio najbolji mogući potez za njeno "osamostaljivanje"

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa

i ja...kad je imala 5 godina bilo je "nema šanse da ikad ide s vrtićem na more" sa 6 je bila totalno druga priča i znam da je to bio najbolji mogući potez za njeno "osamostaljivanje"
    zato je dobro da pišemo ispod kad su nam djeca rođena to objašnjava naše odgovore na pitanja.
    Možda je MOJA ideja budućnosti skučena

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo nakon puuuuno dvoumljenja odlučili pustiti Domija ( 6,5 g) s vrtićem na 10-dnevno ljetovanje.
    Najveći problem nam je spavanje ( i danas moramo biti pokraj njega dok ne zaspi) i , naravno, kako pustiti nepismenog, metar i žilet klipana u svijet .
    No, puno smo s njime o tome razgovarali, imam puno povjerenje u njega jer je zaista dobro dijete, svaku večer "vježbamo" spavanje bez nas i tak...
    On zaista jaaaako želi ići, ide s tetama koje su s njim u vrtiću od jaslica i koje obožava i ide 80 % djece iz njegove grupe.
    Čim se više približava termin ljetovanja, on je sve veseliji, a ja se vidim u scenariju yaje i gite75 .
    Kad sam ga pitala da li zna čemu se ja najviše veselim, rekao je : Da, znam, najviše se veseliš danu kada ću se vratiti doma !
    I bio je u pravu .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i orka isto.
    ja se jako veselim tom našem prvom razdvajanju :D

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj stariji sin je došao neki dan iz škole sa prospektima za ljetovanje u Makarskoj, ljetni kamp Eklata, naravno uz priču kako SVI idu.
    Žao mi je što ga nećemo pustiti jer će se razočarati, ali ja ga predobro poznam, znam kako je temperamentan i nepredvidljiv i ništa mi tu ne pomaže činjenica da je pismen.
    S druge strane, mlađeg sina, petogodišnjaka bih pustila bez da okom trepnem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja ne bih pustila niti ću je pustiti.
    Grad mladih smo obavili jer nam je 500m zračne linije od kuće i to je bio jedini razlog koji je prevagnuo da ipak ide (op. dva mjeseca je odbrojavala i pakirala se); zadnju večer prije polaska se rastužila i skoro odustala ...

More (ili skijanje) - nema šanse i razmišljam kao Ifigenija.

Kao prvo daleko, kao drugo probali smo odvajanje - vidimo da možemo, ali hvala ne treba nam više;
    potom higijena, mokre glave, duge kose, sunce, kreme, pijesak ...

(Samo jedan mali primjer - u Gradu mladih nisu 5 dana obavili veliku nuždu! Kada se vratila prvo je otišla na wc i onda uz bolove svakih pola sata gotovo sljedeća 24 sata ...)

Ma svašta mi se mota po glavi vezano uz temu o odlasku na višednevna putovanja u vrtićkoj ili ranoj osnovnoškolskoj dobi, i po pitanju djece, i odgajatelja/učitelja, odgovornosti, sigurnosti ... (dosta se toga svede i na "kako-izvući-što-više-love-od-roditelja", isto kao i sve te slobodne aktivnosti koje nam nude i nameću ...)

Odista ne znam zašto se u današnje vrijeme sve više inzistira na tome i zašto sve mlađu djecu vode nekamo ...

Koji su to benefiti o kojima se govori?!

Sicijalizacija? Razvijanje samostalnosti? (ovo može i jednodnevnim ili baš ako treba dvodnevnim izletima u tako ranoj dobi ...)

Pa djeci na kraju bude svejedno jesu li u vrtiću ili na moru ... (Tek ih neodlazak na maturalac može jako rastužiti...)

.....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

V je bila s vrtićem na skijanju
    ona je to isforsirala
    MM je bio isto za to, i njih 2 uz pomoć tete, su me nagovorili
    ja baš nisam bila oduševljena
    prva 3 dana je bilo super, nije imala vremena ni javit se na telefon
    4. dan je nažalost dobila temperaturu
    ali unatoč tome iskustva su joj pozitivna

i sad forsira ljetovanje na Rabu
    ali neće ići
    jer mi planiramo u 6. na more
    i jer se ja više bojim mora nego snjega
    bojim se sunca, opekotina, utapanja, mada ona zna plivati
    na skijanju se mogla samo prehladiti, što je i napravila

a što se tiče kakanja, s njima je na skijanju bila med. sestra koja je na to jako pazila
    zapisivala je kad je tko kakao, djeca nisu smjela povlačiti vodu, nego ih je ona brisala i valjda proučavala gojno (rekao je MM da nisu oni kineski carevi )
    1. dan me odmah izvjestila da su kakali svi osim V
    2. dan sam dobila detaljni izvještaj o konzistenciji i ostalom, tako da se meni želudac okrenuo, a o mom djetetu se radi
    tako da to sve ovisi o onom tko je s njima

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i :D za tu medicinsku sestru!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove