Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: S vrtićem na more !?!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taru je jedne godine na Rabu nešto ubolo na plaži, kako je svih godina s njima bila i med. sestra u hotelu odmah su reagirali, autom su teta i Tara odvezene u Rab u Dom zdravlja, tamo je dobila inekciju, da se ubod ne bi proširio i prošlo je sve ok. Da je bilo potrebno otišli bi odmah po nju...što se temperatura tiče, a to nemože nitko znati kada će se dijete razboljeti, što se tiče higijene, Tara mi je pričala da tete jako paze na to da svi budu istuširani svaku večer, curice sa dugom kosom se feniraju naravno uz pomoć teta i ja osobno nisam nikada čula ništa loše u vezi tih ljetovanja i zimovanja, barem Tara nije imala prigovora.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hm, i zara ide na rab u lopar za istu cijenu, 6.-13.6. ako se ne varam
    i orka isto.
    ja se jako veselim tom našem prvom razdvajanju :D
    i ja sam danas potpisala ugovor - s time da nije prvo razdvajanje- ono je bilo prošli tjedan i ispalo je odlično. čak je bila glavna tješiteljica djece koja su bila tužna

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su iši u Veli Lošinj 2 zadnje godine u vrtiću. Sad su u školi i meni je iskreno žao što tamo nema nikoga tko bi se potrudio oko organiiziranog boravka djece na moru preko škole. Taman su se navikli da odu od nas na nekoliko dana, svima je to bilo super, ali eto... nema za naše školarce ništa slično.

Iskustva s vrtićem bila su odlična i za svaku pohvalu. To je sve odlično organizirano.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hm, i zara ide na rab u lopar za istu cijenu, 6.-13.6. ako se ne varam
    i orka isto.
    ja se jako veselim tom našem prvom razdvajanju :D
    i ja sam danas potpisala ugovor - s time da nije prvo razdvajanje- ono je bilo prošli tjedan i ispalo je odlično. čak je bila glavna tješiteljica djece koja su bila tužna
    juhu!!! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem ponovno ovaj topic jer mi je tema ponovno aktuelna.
    Moj prvijenac, naime, lani nije išao na ljetovanje s vrtićem, ali je ove godine bio na zimovanju i sve je prošlo super.
    Sad smo potpisali ugovor i za ljetovanje na Rabu (Lopar), ali ja se svejedno u sebi još uvijek nekako nećkam. Surfam, pretražujem, svi nešto hvale tu plažu i organizaciju i sve, ali ja se zapravo bojim opeklina od sunca i nestašluka u vodi. Osim toga u planu je i vožnja čamcem sa staklenim dnom, večernji odlasci na slatkač, čak i u luna-park. Sve mi se to čini pomalo (ako ne i dosta) opasnim.
    Za zimovanje sam pretpostavljala da je najgore kaj se može dogoditi - prehlada (a nije čak ni to).
    Ali ovo ljetovanje mi se čini puno opasnije (prvenstvenom kak uopće izgleda to mazanje kremom - mažu ih tete ili to rade sami. Ako to rade sami onda to neće ličiti na nikaj; mi ih na moru mažemo 1/2 sata prije izlaska na sunce na sjenovitoj terasi apartmana). Uz to brijem da mu se neće svidjeti pješčana plaža (ni mi ih ne volimo) jer je veliki čistunac.
    Kakva su vaša iskustva?
    Nama je planirani polazak 19.06.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj hm prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem ponovno ovaj topic jer mi je tema ponovno aktuelna.
    Moj prvijenac, naime, lani nije išao na ljetovanje s vrtićem, ali je ove godine bio na zimovanju i sve je prošlo super.
    Sad smo potpisali ugovor i za ljetovanje na Rabu (Lopar), ali ja se svejedno u sebi još uvijek nekako nećkam. Surfam, pretražujem, svi nešto hvale tu plažu i organizaciju i sve, ali ja se zapravo bojim opeklina od sunca i nestašluka u vodi. Osim toga u planu je i vožnja čamcem sa staklenim dnom, večernji odlasci na slatkač, čak i u luna-park. Sve mi se to čini pomalo (ako ne i dosta) opasnim.
    Za zimovanje sam pretpostavljala da je najgore kaj se može dogoditi - prehlada (a nije čak ni to).
    Ali ovo ljetovanje mi se čini puno opasnije (prvenstvenom kak uopće izgleda to mazanje kremom - mažu ih tete ili to rade sami. Ako to rade sami onda to neće ličiti na nikaj; mi ih na moru mažemo 1/2 sata prije izlaska na sunce na sjenovitoj terasi apartmana). Uz to brijem da mu se neće svidjeti pješčana plaža (ni mi ih ne volimo) jer je veliki čistunac.
    Kakva su vaša iskustva?
    Nama je planirani polazak 19.06.
    Moji su bili 2 puta u odmaralištu Zlatokrila na Lošinju. Odgajateljice ih mažu kremom još u sobama. Na plaži su s njima treneri plivanja i studenti Kineziološkog fakulteta (bilo ih je dovoljno). Doduše, moji su znali plivati i to je bio uvjet da ih pustim s vrtićem na more.

Djeca moraju imati šeširiće, vodu (u bočicama), bijele majice za plažu (tražili su da im spakiramo bar 3 kom) i to je to. Na plaži su nakon doručka, nikad dulje od 11 sati, kad bi se vratili u sobe i pripremili za ručak. Popodne na plažu nakon pola pet...

Moji nisu išli na zimovanje jer to je veći problem (pola grupe se znalo vratiti svakakvo) tako da ako je dijete uspješno preživjelo zimovanje, za ljetovanje stvarno nema frke.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja curka je prošle godine bila s vrtićem na Rabu. Sve je prošlo u najboljem redu, niti opeklina, niti uboda, nikakvih problema nije bilo. Čule smo se svaki dan na tetin mobitel (teta je rekla da je možemo zvati kad god hoćemo, ali ja nisam htjela smetati i čule bi se nakratko svaku večer). Cura je bila plivačica. Uglavnom, bila je oduševljena.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo umiruju ova pozitivna iskustva.
    I moj je plivač, s te strane nemam straha.
    Moram samo još s tetom iskomentirati ovo mazanje kremicama.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca su išla s vrtićem na more u dobi od 5 i 6 godina. To su im bila divna iskustva o kojima još i sad, nakon više godina, pričaju. Ako procjenjuješ da je dijete zrelo i imaš povjerenja u tetu, svakako pusti dijete. Vi nikako nemojte ići u to mjesto.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tara je isto ljetovala u Loparu na Rabu, tako da mislim da je to i isti hotel i ista plaža. Naime, oni uz tete imaju i animatore, koji su sa njima cjelo vrijeme dok su djeca na plaži, rade vježbice prvo vani pa onda polagano ulaze u vodu, svako dijete dobije za plivanje one daske, i animatori se u biti sa djecom u vodi i igraju i lagano plivaju. Također imaju i ples na plaži, djeca u tome uživaju, Tara nije nikada pocrvenila mada je bilo djece koja imaju osjetljiviji ten pa su takva djeca bila čak u bijelim majcama na plaži...tete su ih namazale ujutro čim bi došli na plažu, međutim oni nisu jako dugo na toj plaži, tako da mislim da nemaš razloga za brigu......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naše su mazale tete, a nosili su i bijele majice za plažu.
    Moja i još jedno ili dvoje djece su dobili neki osip. Mislim da im je koža osjetljivija pa su reagirali na kombinaciju kreme, sunca i pijeska.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je ovo jako zanimljiva tema jer mi živimo na moru i nema tog običaja da se "ide na more". Nisam čula da je u Rijeci i okolici običaj da djeca idu nekamo s vrtićem na dulje od jedan (nepuni) dan. Prvo odvajanje od roditelja na više dana dana je obično u 4. razredu ("škola u prirodi"). Prilično mi je nezmislivo da Sunčicu prije škole pustim na više dana bilo kamo. Tako da me iznenađuju vaša pozitivna iskustva.
    Divim se i tetama. Desetak dana s ogromnom odgovornošću, 24 sata, s malo spavanja... svaka im čast.

Koji su razlozi za tako duge izlete za predškolsku djecu, što dobivaju s time, osim prilike za kupanje u moru?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo jako zanimljiva tema jer mi živimo na moru i nema tog običaja da se "ide na more". Nisam čula da je u Rijeci i okolici običaj da djeca idu nekamo s vrtićem na dulje od jedan (nepuni) dan. Prvo odvajanje od roditelja na više dana dana je obično u 4. razredu ("škola u prirodi"). Prilično mi je nezmislivo da Sunčicu prije škole pustim na više dana bilo kamo. Tako da me iznenađuju vaša pozitivna iskustva.
    Divim se i tetama. Desetak dana s ogromnom odgovornošću, 24 sata, s malo spavanja... svaka im čast.

Koji su razlozi za tako duge izlete za predškolsku djecu, što dobivaju s time, osim prilike za kupanje u moru?
    Pa kaj se kod vas ne nude ni zimovanja?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku

nma kako nema
    pa zimovanje je na platku tjedan dana

a ja sam davno išla nakon zadnje vrtića tjedan dana na cres (onda zvano - kolonije), pa još prva 3 ljeta u osnovnoj - 2x na cres i 1x na ugljan

a koji su razlozi? osamostaljivanje. nesmetano druženje, učenje...

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vidim tu nikakav problem pustiti dijete sa tetama koje su joj //mu poznate, sa djecom s kojom se ionako druži u vrtiću, a pogotovo ako je dijete samostalno.
    I ja sam kao mala s vrtićem išla u Gorski Kotar na zimovanje i još uvijek se sjećam kako mi je bilo super.
    Da je bilo ikakvih problema prvi puta kada smo Taru pustili sa vrtićem na ljetovanje, naravno da je više ne bi pustila, ali eto loša iskustva nismo imali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao što piše na početku topika, zara je išla prošlo ljeto na rab.

kako joj je bilo? užasno
    rekla je nikad više
    mrzila me mjesecima što ju nisam odgovorila od toga

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku

kako joj je bilo? užasno
    rekla je nikad više
    Baš me zanima njezino iskustvo, jer bi i meni u toj dobi bilo isto tako.
    Što joj je bilo užasno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno toga
    predugi period bez mame, tate i seke
    grupne aktivnosti - ona uopće nije tip za to, jednostavno je individualac i ne podnosi kad je sve grupno
    nije se UOPĆE kupala, već je sjedila na plaži s tetom - jer je bila kao škola plivanja u kojoj su se špricali i potapali, a njoj je to užasno i nije htjela ući u vodu dok se oni špricaju, plus što nisu smjeli nositi nikakva pomagala, šlaufe, rukaviće i to
    večernji disco kojim su ih namamili - totalno s.ranje, pola sata kao nekog plesanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je najvoše mučilo to što smo nas dvije imale dogovor da ako joj je ružno, ja dolazim po nju. to su znale i ona i njena teta.
    i svaki dan smo se čule telefonom, i ona mi ništa nije rekla.
    kad se vratila, rekla je da nije htjela to reći pred tetom i da sam ja trebala iz njenog glasa shvatiti da je njoj ružno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aaaa, baš šteta. Zašto nije nazvala da dojurite po nju?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaa, baš šteta. Zašto nije nazvala da dojurite po nju?
    Tek sad vidim tvoj drugi post, baš mi je žao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo već sam ti odgovorila

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako joj je bilo? užasno
    rekla je nikad više
    to je nešto što treba roditelj procijeniti
    istina, nije lako, a djeca nam često onemogućavaju da shvatimo što zapravo misle

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo već sam ti odgovorila
    Ma vidla sam prekasno.
    A ništa kad i ako bude drugi put, morate dogovoriti neku "šifru" za hitno dođi po mene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    to je nešto što treba roditelj procijeniti
    istina, nije lako, a djeca nam često onemogućavaju da shvatimo što zapravo misle
    piše na početku da je ona bila oduševljena s idejom i to je bilo na njezinu inicijativu
    vidjela sam da stoji oglas za more, ali ju nisam niti pitala jer sam znala da to nije za nju
    ali teta ih je opako nabrijala na ljetovanje, i zara me danima žicala da ide i da mora ići
    sve sam joj objasnila, i dalje je inzistirala
    bila sam skoro pa 100% sigurna da će se razočarati i pustila sam je samo zato što smo imale dogovor da dođem po nju, svaki dan sam bila spremna krenuti
    ali, hebiga, ona nije htjela razočarati tetu to je jedina stvar na koju nisam računala
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 02.06.2010. at 12:54

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo mi se čini tako nepošteno s tetine strane, pa i ona je kao odrasla i stručna osoba morala nešto tebi reči. Npr. da dijete ne sudjeluje u aktivnostima, da se dosađuje,...
    Pa bi ti lakše došla do toga da treba ići po dijete.
    Baš me ljuti tetin postupak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa rekla je meni zara da se ne kupa, i da je disco bezveze ... ali kad sam ju pitala da li da dođem, rekla je "ne".
    teta je isto bila ok, nije mi ništa skrivala.
    nego je zara sve skrivala i očekivala da joj ja pročitam misli

zato je to isto ljeto otišla kod bake na more i nakon 24 sata me nazvala i rekla "dođi po mene". da me provjeri. i došli smo LOL

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svoju pustila na njezino inzistiranje, iako nije išao nitko iz njezine grupe niti su išle njezine tete. Ali ona je jednostavno takva, prilagodljiva, druželjubiva i svagdje se lako uklopi. Bila sam zabrinuta kako će joj biti s obzirom na to da ne ide sa svojim prijateljima i sa svojim tetama, međutim je sve prošlo sjajno.
    Bila je i na zimovanju, ali sa svojom grupom.

Što se tiče mojih mlađih klinaca, za sina sam 100% sigurna da neće htjeti ići, čak ni sa svojom tetom, koju obožava.
    A najmlađa još ni kod bake nije nikad prespavala, tako da isto ne vjerujem da bi išla nekamo na više dana s vrtićem.

Takva ljetovanja/zimovanja su super prilika za druženje u nekom drugom okruženju, osamostaljivanje i super zabavu, ali to definitivno ne odgovara svoj djeci. Međutim, nije loše pokušati ako to dijete želi jer uvijek postoji opcija da se ode po dijete ako mu se tamo ne sviđa.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kaj se mene tice, ne bih se nikad odlucila da posaljem tako malo dijete na tako dugacak izostanak od mene. cini mi se nepotrebno za tako malu djecu. a da ne pricamo o rizicima da se utope; ja odem sa mojih troje manjih na bazen pa mi se to cini previse djece s oskudnim plivackim mogucnostima za mene samu, kako je tek na moru s vrticem, ne zelim ni misliti... dovoljan je trenutak nepaznje...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •