Results 1 to 10 of 10

Thread: kiselo vrhnje, meko kuhano jaje...

  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    29

    Default kiselo vrhnje, meko kuhano jaje...

    zanima me kada mogu pomiješati vrhnje sa npr. svježim sirom, kada ponuditi MEKO kuhano jaje? Šta nije dobro osim naravno pašteta, hrenovki i sl. "hrane" davati djetetu od 12 mj.? već mi ponestaje mašte za kuhanje i pripremu, ali radujemo se skorašnjoj sezoni raznovrsnog voća i povrća!!!

  2. #2
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    dijete od 12 mj smije jesti sve navedeno, ali meko kuhano jaje, isto kao jaje na oko, bolje da je od domaćih kokica, budući da nije potpuno skuhano postoji opasnost od salmonele.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    bjelanjak od 13 mjeseci.

  4. #4
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by pomikaki
    dijete od 12 mj smije jesti sve navedeno, ali meko kuhano jaje, isto kao jaje na oko, bolje da je od domaćih kokica, budući da nije potpuno skuhano postoji opasnost od salmonele.
    ja ovo ne kužim :?
    što su domaće kokice imune na salmonelu?
    a kad je o salmoneli riječ, tko ih kontrolira? mislim, te domaće?
    pitam zato jer mi svekrva uporno nudi jaja od susjede, a ja nemam povjerenja ako nema pečata da je kontrolirano.

  5. #5
    sonata's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Osijek
    Posts
    1,088

    Default

    A kada smiju jesti meso (piletinu) pecenu vani na rostilju?

  6. #6
    M&A's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    309

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73
    što su domaće kokice imune na salmonelu?
    naravno da nisu,ali ako su kokice tvoje ili od nekoga kome vjerujes,onda znas jesu li jaja svjeza

  7. #7
    sonata's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Osijek
    Posts
    1,088

    Default

    Quote Originally Posted by sonata
    A kada smiju jesti meso (piletinu) pecenu vani na rostilju?
    Pardon, selim ovo na drugu temu

  8. #8

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    99

    Default

    .... jaja su potencijalno zaražena salmonelom ako se kokice dohranjuju tzv.ribljim brašnom, prema tome sigurnost da su jaja zdrava postoji kada
    1. se kokice hrane kukuruzom i ono što nađu po dvorištu
    2. kada se jaja u potpunosti termički obrade (tj. skuhaju u tvrdo),

    Poželjno je izbjegavati - majonezu, meko kuhano jaje, prženo na oko i kremaste kolače koji su opasni naročito kada dulje stoje na sobnoj temperaturi.

  9. #9
    elin's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,282

    Default

    Quote Originally Posted by M&A
    Quote Originally Posted by cvijeta73
    što su domaće kokice imune na salmonelu?
    naravno da nisu,ali ako su kokice tvoje ili od nekoga kome vjerujes,onda znas jesu li jaja svjeza
    cure, ovak, po mojim informacijama, domaća jaja nisu imuna na salmonelu, dapače. Bakterija se nalazi u žumanjku jajeta i nastaje zbog neprikladnog prijevoza i skladištenja. Veliki proizvođači sa prikladnim prijevozom i skladištenjem nemaju problema, mali proizvođači da. Posebno su opasni ljetni mjeseci.

  10. #10
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    moja je frendica dobila domaća jaja i mala joj se zarazila salmonelom. pekli su ih na tavici. svi su ih jeli, samo se mala zarazila

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •