Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Zabrinuta mama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Zabrinuta mama

Evo moj surug nešo bolestan već duže , ja na porodiljnom sa 6 mj. starom cukrčicom, stariji sin ide u vrtić, od 3 godine.Ne znam, danas je rekao da bi nanao, neće u vrtić često, možda oponaša oca koji leži doma, stavi si deke na pod, pa se legne, da će nanati. Jel to može negativno utjecati na njega kada tata samo leži, a uz to baš ni ne priča puno s djecom? Kakve posljedice može imati za njega u odrasloj dobi?

Naime, ja se trudim max., biti happy,igram se s njim, ali tugu nemožeš skroz sakriti, vidi ti se u očima, bar natrenutke, i njemu i meni. Žao mi zbog tog pogleda njegovog koji mogu uhvatiti na trenutak, ne bi ga smio imati sa 3 god. U vrtiću mi kažu da je on inače ok,igra se super i sve, i da nikada ne traži sam da hoće još jesti, tek kada ga pitaju, onda šutke kimne glavom da hoće, a drgi traže sami.

Neznam šta da mislim . Zna li netko? :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

NE ZNAM KAKO JE SUPRUG BOLESTAN- NEŠTO PROLAZNO ILI OZBILJNO ALI MISLIM DA BI TREBALI SVI SKUPA RAZGOVARATI S DJETETOM, I OBJASNITI MU DA JE TATA BOLESTAN ALI DA ĆE BRZO OZDRAVITI.... NE ZNAM IZ KOJEG RAZLOGA OTAC NE RAZGOVARA S NJIM ALI AKO POSTOJI MOGUČNOST BILO BI KORISNO DA OBJASNI DJETEU DA TO NIJE NIJE NIŠT A STRAŠNO I DA ĆE SVE BITI OK.. ŠTO SE TIČE POSLJEDICA NA RAZVOJ, NEĆE IH BITI, JER DIJETE JE PRE MALO DA BI SE SJEĆALO, A I NESHVAČA OZBILJNOST PROBLEMA KAŽEM, NIJE MI JASNO KAKO JE TATA BOLESTAN, AKO SE RADI O PREHLADI DIJETE NEĆE IMATI TRAUME ZBO TOGA A TO OPONAŠANJE JE NORMALNO.DIJETE SE UŽIVLJAVA U ULOGU. PONAVLJAM RAZGOVOR OCA I DJETETA O BOLESTI JE KLJUČAN. DA DIJETE SHVATI DA JE -OTAC IAKO TRENUTNO NIJE U MOGUČNOSTI S NJIM SE IGRATI , RAZGOVARATI... I OBAVLJATI ONO ŠTO JE INAČE OBAVLJAO..- TU NA RASPOLAGANJU.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma neće on s njim razgovarati, i bolest je doživotna, ne znam šta da mu kaže ako samo leži i kuka i tako će i nastaviti, šta mu on uopće može onda reći?Da će tako biti uvijek i neka se stim pomiri? Jedino to ,a to ne valja, dakle, bolje da ništa ni ne govori i da se ponašamo kao da ga nema, da on tek tu i tamo malo uskoči ptripomoč, 3 rečenice dnevno i to je to. Tako će biti i ostati jer je tata takav. Onda nema smisla uvjeravati dijete u suprotno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

je li otac nepokretan? Da li bolest utječe na njegovu komunikaciju, ili je depresivan zbog bolesti pa nema volje? Ako je ovo drugo, trebalo bi porazgovarati zapravo s ocem da nađe snage za što normalniji život, koliko god je to moguće, zbog djece. najvjerojatnije bi trebala neka stručna pomoć.
    I trebalo bi promjeniti naslov teme...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako se dobro sjecam iz prjiasnjih topica, imate neku vikendicu na koju je TM tako i tako uvijek isao, i provodio jako malo vremena s tobom i djecom. mozda da opet ode na vikendicu na neko vrijeme, malo si napuni baterije, mozda ce se i odnos s djecom i tobom poboljsati. naravno, ako mu bolest to dopusta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, ima stručnu pomoč, samo treba vremena da stanje bude zadovoljavajuće, dotada se moramo strpiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •