-
Zabrinuta mama
Evo moj surug nešo bolestan već duže , ja na porodiljnom sa 6 mj. starom cukrčicom, stariji sin ide u vrtić, od 3 godine.Ne znam, danas je rekao da bi nanao, neće u vrtić često, možda oponaša oca koji leži doma, stavi si deke na pod, pa se legne, da će nanati. Jel to može negativno utjecati na njega kada tata samo leži, a uz to baš ni ne priča puno s djecom? Kakve posljedice može imati za njega u odrasloj dobi?
Naime, ja se trudim max., biti happy,igram se s njim, ali tugu nemožeš skroz sakriti, vidi ti se u očima, bar natrenutke, i njemu i meni. Žao mi zbog tog pogleda njegovog koji mogu uhvatiti na trenutak, ne bi ga smio imati sa 3 god. U vrtiću mi kažu da je on inače ok,igra se super i sve, i da nikada ne traži sam da hoće još jesti, tek kada ga pitaju, onda šutke kimne glavom da hoće, a drgi traže sami.
Neznam šta da mislim . Zna li netko?
:?
-
NE ZNAM KAKO JE SUPRUG BOLESTAN- NEŠTO PROLAZNO ILI OZBILJNO ALI MISLIM DA BI TREBALI SVI SKUPA RAZGOVARATI S DJETETOM, I OBJASNITI MU DA JE TATA BOLESTAN ALI DA ĆE BRZO OZDRAVITI.... NE ZNAM IZ KOJEG RAZLOGA OTAC NE RAZGOVARA S NJIM ALI AKO POSTOJI MOGUČNOST BILO BI KORISNO DA OBJASNI DJETEU DA TO NIJE NIJE NIŠT A STRAŠNO I DA ĆE SVE BITI OK.. ŠTO SE TIČE POSLJEDICA NA RAZVOJ, NEĆE IH BITI, JER DIJETE JE PRE MALO DA BI SE SJEĆALO, A I NESHVAČA OZBILJNOST PROBLEMA KAŽEM, NIJE MI JASNO KAKO JE TATA BOLESTAN, AKO SE RADI O PREHLADI DIJETE NEĆE IMATI TRAUME ZBO TOGA A TO OPONAŠANJE JE NORMALNO.DIJETE SE UŽIVLJAVA U ULOGU. PONAVLJAM RAZGOVOR OCA I DJETETA O BOLESTI JE KLJUČAN. DA DIJETE SHVATI DA JE -OTAC IAKO TRENUTNO NIJE U MOGUČNOSTI S NJIM SE IGRATI , RAZGOVARATI... I OBAVLJATI ONO ŠTO JE INAČE OBAVLJAO..- TU NA RASPOLAGANJU.
-
Ma neće on s njim razgovarati, i bolest je doživotna, ne znam šta da mu kaže ako samo leži i kuka i tako će i nastaviti, šta mu on uopće može onda reći?Da će tako biti uvijek i neka se stim pomiri? Jedino to ,a to ne valja, dakle, bolje da ništa ni ne govori i da se ponašamo kao da ga nema, da on tek tu i tamo malo uskoči ptripomoč, 3 rečenice dnevno i to je to. Tako će biti i ostati jer je tata takav. Onda nema smisla uvjeravati dijete u suprotno.
-
je li otac nepokretan? Da li bolest utječe na njegovu komunikaciju, ili je depresivan zbog bolesti pa nema volje? Ako je ovo drugo, trebalo bi porazgovarati zapravo s ocem da nađe snage za što normalniji život, koliko god je to moguće, zbog djece. najvjerojatnije bi trebala neka stručna pomoć.
I trebalo bi promjeniti naslov teme...
-
ako se dobro sjecam iz prjiasnjih topica, imate neku vikendicu na koju je TM tako i tako uvijek isao, i provodio jako malo vremena s tobom i djecom. mozda da opet ode na vikendicu na neko vrijeme, malo si napuni baterije, mozda ce se i odnos s djecom i tobom poboljsati. naravno, ako mu bolest to dopusta.
-
Da, ima stručnu pomoč, samo treba vremena da stanje bude zadovoljavajuće, dotada se moramo strpiti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma