Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 159

Tema: Majčinstvo, školovanje ...ili oboje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Majčinstvo, školovanje ...ili oboje

Mgrubi, ja bi mislila isto što i ti i možda bi se i nasmijala, da nisam doživjela od jedne fensi zg ginekologice, kad sam zatrudnila na 4.g faksa pitanje "jesam baš sigurna da želim dijete"
    ja reko jesam
    "pa jeste sigurni, kakva vam je perspektiva"
    ja reko dobra, ne brinite
    "pa kako ćete...blabla"
    to je moj problem
    "meni vaše vršnjakinje dolaze na abortuse, ne mogu zamislit tako mlade roditelje, a da imaju budućnost...

i tako dalje.

pinocchio splitala topic. početak možete naći ovdje

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je sestrau Runjaninovoj pitala direkt: "Ocete ga zadrzati?"
    Jadno, prejadno.
    Nadam se da ces naci normalnog ginica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ti samo htjela čestitat na trudnoci i reci da sam uzasnuta ginekologom :shock: . da ti je i osmo on je duzan stitit svaki zivot.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bože dragi :shock: :shock: što je tim ljudima. Trebalo bi žene poticat na rađanje a ne na školovanje, pa u roku od nekoliko godina nestaju po cijeli gradovi ljudi u HR. Kakve nam koristi sva pamet ovog svijeta kad nas je sve manje i manje, kad budemo stari neće nas imati tko hraniti. Pa već sada nas milion radno sposobnih hrani ostatak od 3 miliona. :? Stvarno ne kužim neke ljude. Kao da mi sa fakultetima imamo plaće od 10000kn, pa većina ih ima manje od nekih koje ja znam da su završili samo obrt.
    Oprostite na dugom postu, neke stvari me stvarno izbace iz takta.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    ne, nego mi je moj ginekolog ponudio pobačaj kao da je to normalna pojava. to mi je valjda umjesto čestitianja.
    to sad malo kirikiram, ali bi htjela da moju trudnoću prati netko kome pobačaj nije normalan rutinski postupak poput vađenje zuba.
    čestitam na trudnoći a tom ginekologu...ma bolje da presutim jer ću dobiti ban ako kazem sto mislim

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Definitivno se ginekolozi moraju nauciti takticnosti i postaviti pravo pitanje. Sto, mora se priznati nije lako. Jer zena ima 2 opcije.
    Mislil da je mene ginekolog pitao nesto neutralno, u smislu: koji su nam slijedeci koraci. I kad je cuo odgovor, onda je cestitao.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, tako je i ova moja nova ovaj puta, nešto u smislu što slijedeće želite?, neutralno i ugodno. Ona prva me baš nagovarala na ab :/ i to nelijepo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to stvarno nije uredu od nje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    to stvarno nije uredu od nje
    nije u redu, slažem se. kao što ne bi bilo u redu niti obratno nagovaranje. a i toga ima.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ocete ga zadrzati?"
    ovo je bilo prvo pitanje i moje ginekologice u prvoj trudnoći: prvo dijete, skoro 30 godina - nema tu nekog profila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je ovo baš šokantno, nije mi palo na pamet da ginekolozi to pitaju, uvijek bih rekla da se po defaultu pretpostavlja da će se trudnoća zadržati. Mene definitivno nisu pitali, valjda je bilo jasno da su mi prošli već svi vlakovi (i teretni)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako mene pitate prva reakcija bilo kojeg ginekologa na trudnoću bi trebala biti "čestitam"sa smješkom na licu i pozitivnim stavom.
    A onda ako žena ne želi zadržati trudnoću(nakon što je prošao šok) onda davanje informacija u tom smjeru sa razumjevanjem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Ako mene pitate prva reakcija bilo kojeg ginekologa na trudnoću bi trebala biti "čestitam"sa smješkom na licu i pozitivnim stavom.
    A onda ako žena ne želi zadržati trudnoću(nakon što je prošao šok) onda davanje informacija u tom smjeru sa razumjevanjem.
    Ali kako je tek neugodno cuti cestitam, a zena mozda odlucila drugacije?
    Sto meni nije osobno drago, ali dozvoljeno je zakonom.

Treba naci mjeru i suzdrzati se od prejudiciranja bilo kakve odluke.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj ginić uvijek ovako regairao, nisam ni znala da može drugačije, baš sam neupućena i šokirana. Prvo sam pomislila pročitavšu uvodno pitanje - šta li će joj katolik, a sad kužim, jao, jao...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

baš tako.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da ženi koja ne odluči zadržat trudnoću ne bi smetao takav početni pozitivni stav kod ginekologa,ako kasnije (kad ona saopći svoju odluku) nema u njegovom tonu osuđivanja i moraliziranja.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da je ok da ginekolog odgovara trudnicu od pobačaja. Ipak je riječ o nečemu što može ostaviti ozbiljne posljedice po zdravlje žene, kao što su neplodnost, ozljeda grlića maternice, krvni ugrušci, trovanje krvi, krvarenje itd itd

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne mislim da je pozitivan stav na vijest o trudnoći nagovaranje bilo kakve vrste.Samo mislim da je trudnoća sama po sebi pozitivan događaj,koji se u najvećem broju slučajeva mogao spriječiti ako nije željen.Govorimo o fiziološkom procesu,a ne o bolesti,tako da je za mene to pozitivna stvar.
    U slučaju da je trudnoća apsolutno ne željena tada nitko ženu i ne može navesti da misli ili učini drukčije(a ne bi niti trebao).
    Ako je trudnoća neplanirana tada pozitivan stav može pomoći da žena objektivnije sagleda situaciju i možda s vati da razlozi zbog kojih nije zgodno u ovom trenutku imati dijete baš i nisu tako čvrsti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da ne filozofiram, možda ovo pomogne:
    Hrvatsko katoličko liječničko društvo

HKLD - podružnice

čestitam na trudnoći

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Meni je ovo baš šokantno, nije mi palo na pamet da ginekolozi to pitaju, uvijek bih rekla da se po defaultu pretpostavlja da će se trudnoća zadržati. Mene definitivno nisu pitali, valjda je bilo jasno da su mi prošli već svi vlakovi (i teretni)
    Čitajući vas baš sam i ja ovo pomislila. Doduše, ja sam prvi put ostala trudna s 25, ali svejedno nisam doživjela ovakva glupa pitanja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene je isto pitalo u prvoj trudnoći,( turborazvikani ginekologu SA) 29 mi godina, došla s mužem, on prvo pita želim li zadržati trudnoću

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Smatram te ljekare netaktičnim i nepristojnim ( šta ste planirali je mnogo humanije), ali se nimalo ne bih uvrijedila na to pitanje, jer zaista postoje dvije opcije i jednostavnije je većini žena koje će uživati u trudnoći reći da želi zadržati i uživati, nego nekima koji to nemogu ili ne žele nakon čestitanja objašnjavati.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ginekolog, no podsjetilo me na moje iskustvo...kad sam dosla po nalaz bete (nakon IVF-a), kaze sestra, "dobro je, beta je negativna, nema trudnoce" ...ooo moje tuge

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: ginekologinja katolik - varaždin

mamamisic čestitam ti na trudnoći!! :D slazem se sa sirius u prvoj recenici. a dalje necu komentirat pretjerano jer sam protiv namjernog pobacaja. ima drugih nacina za sprecavanje nezeljene trunoce, makar ja nisam za vecinu njih, mi smo " koristili " samo apstinenciju za vrijeme plodnih dana, i planiramo 2 djece pa ak se trece desi da se isto veselimo, jer nebi htjela ni pomislit da ne zelim zaceto dijete a kamoli ga " eliminirat ".

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mamamisic čestitam na trudnoći!!
    Pa ja ću imati 3. i 4. sada dijete i baš se veselim. Kakav pobačaj?? Ta mi smo đeljeli još jedno dijete a ovako još veća sreća! Neka su samo zdravi i sretni!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa
    Bože dragi :shock: :shock: što je tim ljudima. Trebalo bi žene poticat na rađanje a ne na školovanje, pa u roku od nekoliko godina nestaju po cijeli gradovi ljudi u HR. Kakve nam koristi sva pamet ovog svijeta kad nas je sve manje i manje, kad budemo stari neće nas imati tko hraniti. Pa već sada nas milion radno sposobnih hrani ostatak od 3 miliona. :? Stvarno ne kužim neke ljude. Kao da mi sa fakultetima imamo plaće od 10000kn, pa većina ih ima manje od nekih koje ja znam da su završili samo obrt.
    Ovo doista ne mogu prožvakati! Kao da se radi o izborima koji se međusobno isključuju, i kao da uopće jedno s drugim ima direktne veze, a i ne mogu zamisliti kojoj bi to osobi, struci ili što li već bilo u nadležnosti da propagira jedno nauštrb drugoga, osim recimo svećenicima i crkvi općenito!

Inače, i mene je doista začudilo pitanje, ali moram priznati da bi i mene užasno zasmetao takav apriori negativan stav prema trudnoći! Baš grozno! U pravilu slažem se sa Sirius.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I čestitke na trudnoći, mamamišić :D

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj patuljčica prvotno napisa
    dr. Jerbić - Cecelja
    x

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prvo, mamamisić, čestitke na trudnoći

mene ne čudi takav stav doktora, meni je kad sam prvi put bila trudna ginekologica na adolecentskoj ginekologiji u klaićevoj rekla da kad se mislim riješit i da nemam vremena čekat (bila sam tri i pol mjeseca trudna), u mom domu zdravlja mi je pedijatrica koja je mjenjala moju doktoricu ma godišnjem(oni svi mijenjaju jedni druge po potrebi) rekla da nek to riješim da si ne kompliciram život i ne rađam sirotinju. :shock: :shock:

kad sam drugi put otkrila da sam trudna i nazvala ginića da se naručim za pregled, prvo što me sestra pitala je bilo želim li zadržeti trudnoću.

:?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Ovo doista ne mogu prožvakati! Kao da se radi o izborima koji se međusobno isključuju, i kao da uopće jedno s drugim ima direktne veze, a i ne mogu zamisliti kojoj bi to osobi, struci ili što li već bilo u nadležnosti da propagira jedno nauštrb drugoga, osim recimo svećenicima i crkvi općenito!
    Inače, i mene je doista začudilo pitanje, ali moram priznati da bi i mene užasno zasmetao takav apriori negativan stav prema trudnoći! Baš grozno! U pravilu slažem se sa Sirius.
    Ja osobno u svom širem krugu nemam te ženske osobe kojoj roditelji i društvo nisu "usadili" ideju da treba prvo završiti školu, po mogućnosti što višu, pa onda ulaziti u brak i praviti djecu. I vjerujem da se samo zbog toga većina mladih cura odlučuje na pobačaj. Kad bi društvo bilo drugačije organizirano, kad bi se slavio svaki život i omogućilo se i tim curama koje su neželjeno zatrudnile da ostave djecu u prave ruke ili im se pružila financijska pomoć, mislim da bi se mnoge predomislile.

Želim samo reći da se upravo radi o izboru koji je većini nametnut (meni je bio, kao i mojim prijateljicama), a kad bi poticaj bio malo više na drugu stranu (na rađanje) tek onda bi to bile dvije stavke koje međusobno ne isključuju jedna drugu.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    prvo, mamamisić, čestitke na trudnoći

mene ne čudi takav stav doktora, meni je kad sam prvi put bila trudna ginekologica na adolecentskoj ginekologiji u klaićevoj rekla da kad se mislim riješit i da nemam vremena čekat (bila sam tri i pol mjeseca trudna), u mom domu zdravlja mi je pedijatrica koja je mjenjala moju doktoricu ma godišnjem(oni svi mijenjaju jedni druge po potrebi) rekla da nek to riješim da si ne kompliciram život i ne rađam sirotinju. :shock: :shock:

kad sam drugi put otkrila da sam trudna i nazvala ginića da se naručim za pregled, prvo što me sestra pitala je bilo želim li zadržeti trudnoću.

:?
    Ja stvarno ne kužim, kakva sirotinja, pa ako ne poraste uskoro broj rođenih svi ćemo mi biti još veća sirotinja od naših penzionera danas.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja osobno u svom širem krugu nemam te ženske osobe kojoj roditelji i društvo nisu "usadili" ideju da treba prvo završiti školu, po mogućnosti što višu, pa onda ulaziti u brak i praviti djecu.
    Šta je loše u tome da se mlade osobe usmjeri da prvo završe školu i steku preduvjete za zapošljavanje i financijsku samostalnost?
    Potpuno se slažem da djecu treba planirati, da treba razmisljati kako vlastitioj obitelji osigurati buducnost i finacijsku sigurnost. Mislim da ce svakoj mladoj majci i obitelji biti vrlo tesko samostalno se uzdrzavati. Za pretpostaviti je da ce ovisiti o bakama i djedovima ili o socijalnoj pomoci drzave. Nazalost, takva je realnost.

A ako se desi neplanirana trudnoca, naravno da treba toj majci i obitelji pruziti svu potporu. Ali to ne znaci da treba poticati trudnocu prije zavrsetka skolovanja. osim toga, rijetko je koja mlada zena u dobi prije 20te spremna za brak i majcinstvo. Cast iznimkama, ali mislim da se i psiholozi slazu s tim.

I vjerujem da se samo zbog toga većina mladih cura odlučuje na pobačaj. Kad bi društvo bilo drugačije organizirano, kad bi se slavio svaki život i omogućilo se i tim curama koje su neželjeno zatrudnile da ostave djecu u prave ruke ili im se pružila financijska pomoć, mislim da bi se mnoge predomislile.
    Naravo da treba pruziti pomoc. Ali nemozes tvrditi da su pobacaji posljedica toga sto se zene skoluju.

Inace, mislim da su % pobacaja visi bas kod nize obrazovanih zena. Nisam sigurna, ali bas bi bilo interesantno pogledati tu statistiku.

Želim samo reći da se upravo radi o izboru koji je većini nametnut (meni je bio, kao i mojim prijateljicama), a kad bi poticaj bio malo više na drugu stranu (na rađanje) tek onda bi to bile dvije stavke koje međusobno ne isključuju jedna drugu.
    Skolovanje je tebi i tvojim prijateljicama bilo nametnuto? Nisi se sama zeljela obrazovati?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja znam samo da živim u HR i da u roku od nekoliko godina odumiru po cijeli gradovi ljudi.
    Znam da sam zatrudnila prije školovanja da bi me doma istukli i pravili mi probleme.
    Završila sam visoku školu, a sada radim posao koji se može raditi i sa srednjom školom i bolje zarađujem.
    Znam da moja sestra nije bila stvorena za visoku školu (kao ni moj brat) ali su je roditelji primorali da se upiše, sada radi posao koji je mogla raditi i bez te škole.

Ne tvrdim da su pobačaji posljedica toga što se žene školuju. Tvrdim samo da je to poticanje na školovanje nekad toliko pretjerano i neopravdano i često je na uštrb stvaranja obitelji.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne tvrdim da su pobačaji posljedica toga što se žene školuju. Tvrdim samo da je to poticanje na školovanje nekad toliko pretjerano i neopravdano i često je na uštrb stvaranja obitelji.
    Cuj, sve sto je pretjerano i neopravdano nije dobro. Ali vecina roditelja ipak podrzava djecu u njihovim odlukama.

Osim toga, ako se netko ne zeli skolovati i sam donese odluku da rano zasnuje obitelj, pa tko ga i kako moze natjerati da se upise na faks?

A ako i ostane bez podrske vlastitih roditelja (djeda i bake), treba na to biti spreman - jer mislim da nije u redu ocekivati da oni financiraju mlade obitelji.

Hocu reci, ako si spreman stvoriti obitelj i u mladim godinama, zasto ne?
    Ali nije realno ocekivati stvoriti je na "teret" baka i djedova ili drzave.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Deaedi, x. Pinguica, pa ne školuju se ljudi samo i isključivo da bi bolje zarađivali, postoje valjda i drugi motivi zašto se netko želi školovati. Bolja primanja su ili bi trebala biti samo dio logičnih posljedica....

Propagirati u današnje vrijeme neškolovanje i roditeljstvo u mlađoj dobi i pod svaku cijenu nauštrb školovanja mi je potpuno promašeno, a posebno s pozivom na natalitet, u situaciji u kojoj pro-natalitetne politike nema ili je nedostatna ili ovisi o tome živiš li u Zgb ili ne, primjerice.

Treba valjda inzistirati na seksualnoj edukaciji, pa smanjiti broj neželjenih trudnoća u mlađoj dobi (i općenito, dakako), a ženama koje se nađu ipak u takvoj situaciji pomoći maksimalno koliko se može. Ali propagirati rađanje umjesto školovanja u dobi koja je ipak primarno namijenjena školovanju, sazrijevanju, radu na sebi i sl....

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A ako i ostane bez podrske vlastitih roditelja (djeda i bake), treba na to biti spreman - jer mislim da nije u redu ocekivati da oni financiraju mlade obitelji.

Ako ti budući djedovi i bake sutra ne žele živjeti na prosjačkom štapu kada odu u penziju onda bi trebali pomoći u financiranju mladih obitelji, pa čak i samohranih majki ili očeva.

Što misliš odakle dolaze pare za mirovine, dolaze od naših doprinosa, ako stari ne ulože u mlade onda nemoraju ni očekivati da će ih mladi hraniti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako ti budući djedovi i bake sutra ne žele živjeti na prosjačkom štapu kada odu u penziju onda bi trebali pomoći u financiranju mladih obitelji, pa čak i samohranih majki ili očeva.

Što misliš odakle dolaze pare za mirovine, dolaze od naših doprinosa, ako stari ne ulože u mlade onda nemoraju ni očekivati da će ih mladi hraniti.
    pinguica, zemlje koje imaju najmanji GDP su u pravilu one koje imaju najmanje obrazovanog stanovnistva.

Slazem se da treba pomoci mladim obiteljima i samohranim roditeljima, ali ne nacin da se destimulira obrazovanje, a potakne rađanje. Jer ako se znacajno poveca udio onih koji trebaju pomoc u financiranju, pa tko ce onda stvarati sredstva za tu pomoc?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čemu panika?

ako bude falilo radne snage, uvesti ćemo je
    vrlo važno hoćemo li imate ljubičaste, žute ili zelene nove hrvate

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Deaedi, x. Pinguica, pa ne školuju se ljudi samo i isključivo da bi bolje zarađivali, postoje valjda i drugi motivi zašto se netko želi školovati. Bolja primanja su ili bi trebala biti samo dio logičnih posljedica....

Propagirati u današnje vrijeme neškolovanje i roditeljstvo u mlađoj dobi i pod svaku cijenu nauštrb školovanja mi je potpuno promašeno, a posebno s pozivom na natalitet, u situaciji u kojoj pro-natalitetne politike nema ili je nedostatna ili ovisi o tome živiš li u Zgb ili ne, primjerice.

Treba valjda inzistirati na seksualnoj edukaciji, pa smanjiti broj neželjenih trudnoća u mlađoj dobi (i općenito, dakako), a ženama koje se nađu ipak u takvoj situaciji pomoći maksimalno koliko se može. Ali propagirati rađanje umjesto školovanja u dobi koja je ipak primarno namijenjena školovanju, sazrijevanju, radu na sebi i sl....
    Nitko ne propagira rađanje umjesto školovanja (upravo je suprotno, društvo propagira školovanje nasuprot rađanja).

I smatram da bi žena trebala moći imati i obitelj i nastaviti školovanje i raditi na sebi. Nikako ne mislim da rađanje isključuje školovanje.

Ja sam završila faks, udala se i tek onda naučila pola ovoga što znam sada i s čim zarađujem za život. Ja sam ta koja donosi novac u kuću,a radim od doma, stignem skuhati pošteni ručak i kad rodim moći ću biti uz dijete od 0-24.

Želim samo reći da sam puno novaca uložila u faks, a jako malo mi se vratilo. Sada bi imala ušteđevinu, prije bi pokrenula svoj biznis i prije imala mogućnosti planirati dijete.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pinguica, zemlje koje imaju najmanji GDP su u pravilu one koje imaju najmanje obrazovanog stanovnistva.

Slazem se da treba pomoci mladim obiteljima i samohranim roditeljima, ali ne nacin da se destimulira obrazovanje, a potakne rađanje. Jer ako se znacajno poveca udio onih koji trebaju pomoc u financiranju, pa tko ce onda stvarati sredstva za tu pomoc?
    Stvar je u tome što mi nemamo stanovništva.
    Nitko ne govori o tome da treba iz osnovne škole ulazit u brak. Smiješno je samo koliko se ljudi godišnje recimo prijavi na ekonomski faks, kao da su svi rođeni ekonomisti i to je baš ono čime se žele baviti.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa može se imati dijete i školovati u isto vrijeme!!!! Jedno ne isključuje drugo!!!! Samo bi trebali omogućiti majkama i očevima da upišu djecu u jaslice da mogu na predavanja. U nekim općinama to se može (čak i besplatno ili simboločno plaćanje), a negdje jednostavno vlasti nemaju razumijevanja. A roditelji tih mladih roditelja bi ih ionako, bez obzira na dijete, imali na grbači do 30-te (budimo realni, tako je to u nas Hrvata).

Ja sam se udala i ostala trudna (tim redosljedom ) prije diplome.... naravno da mi je dok nudila pobačaj jer nisam zaposlena.... a mm zarađivao više od nje, ali sad se toliko forsira ta ženska samostalnost i neovisnost da mi je već muka to slušati.... Nakraju sam imala spontani i jako mi je žao zbog toga beba je bila željena i bez diplome i stalnog zaposlenja...
    Sad imam stalan posao i diplomu, čekam drugo dijete i ne mislim da sam išta sposobnija za majčinstvo nego što sam bila prije 3 god

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    Citiraj patuljčica prvotno napisa
    dr. Jerbić - Cecelja
    x
    I ja potpisujem. Žena je iz religiozne katoličke obitelji, ukupno ih je sedmero djece.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Ja sam se udala i ostala trudna (tim redosljedom ) prije diplome.... naravno da mi je dok nudila pobačaj jer nisam zaposlena.... a mm zarađivao više od nje, ali sad se toliko forsira ta ženska samostalnost i neovisnost da mi je već muka to slušati.... Nakraju sam imala spontani i jako mi je žao zbog toga beba je bila željena i bez diplome i stalnog zaposlenja...
    oprostite ali mene to izluđuje kako ti doktori uopće postanu takvi :? možda ti je trebalo samo malo podrške i ne bi bila pobacila

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj tako sam bijesna da sam krivo pročitala, zaključila sam da si imala namjerni a ne spontani, sorry, jako mi je žao

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se stvarno čini da ponekad živim u nekom paralelnom, svakako ljepšem svijetu od vas. :/
    naprosto ne mogu vjerovati di ste našli toliko ginekologa koji jedva čekaju prekidati trudnoće.
    ja sam oba dva puta imala identično iskustvo - prvo su bili neutralni, a tek kasnije kad sam se izjasnila da želim bebu, su s veseljem nastavili pregled i razgovor. nitko me nije pitao jel studiram, jel radim, jel sam udana, jel imam doma još petero djece.
    bitna im je bila samo moja odluka. i tako to i treba biti.

a ovo s dovođenjem u ovu diskusiju uopće pitanje školovanja žena, mi je blago rečeno - jadno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam ogroman panicar i da mi nije ovaj doktor mislim da bi za svaku sitnicu isla u bolnicu...ja sam mu dosla kad sam bila 10 dana trudna...nismo to znali ali su mi nalazi upucivali na to,a krv je potrvdila...i na kraju pregleda mi je samo onak usput reko
    nemojte se ljutit,znam da je vas odgovor ne ali ja vas po zakonu moram pitat...planirate zadrzat....
    nije mi to doslo ko sok jer mi je reko ovo prije...a da ima zivaca za mene ima,jel ja stalno imam pitanja i tipkam poruke,sto sam vise trudna to manje istina jel mi je sad sve normalno
    a kaj se tice studiranja ja valjda imam te srece pa moj fakultet ima razumijevanja za mlade mame i tate....i do sad nisam naisla niti na jednu prepreku osim komentara nekoliko muskih kolega da sam se bas dobro snasla kaj sam ostala trudna i sredila si godinu bez obaveza....a ja bi vise od svega da nemoram lezat i visit po cijeli dan na netu i gledat tv itd
    mislim da se sve moze ako se organizira dobro....

puno cestitka mamamisić i svim mamam ma kad ostale trudne..a ako budu puno prigovarali mozemo ima sve zazeljet jedan veliki lijepi jecmenac

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pinguica - djelomicno te razumijem. i ja sam zavrsila faks, radila da bi si ga mogla placati (ok, zavrsila sam ono sto sam zbilja zeljela i sto me je jako zanimalo). na zalost, nisam nasla posao u struci, ne radim ono sto volim i za sto sam se educirala i trosila novce. ostala trudna na 2.g. faksa, bila prisiljena na pobacaj (bas zbog ovog: prvo zavrsi skolu, nadji si posao, pa tek onda djeca) - no, za prolivenim mlijekom se ne place.

mislim da svatko gleda iz svoje perspektive, iz svog iskustva...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam studirala arhitekturu
    šokirala me kolegica koja je ostala trudna, planski
    i to 2x tokom studija

meni bi to bilo van moje snage, paralelno obitelj i težak fax, ali svejedno ne bih pobacila

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    pinguica - djelomicno te razumijem. i ja sam zavrsila faks, radila da bi si ga mogla placati (ok, zavrsila sam ono sto sam zbilja zeljela i sto me je jako zanimalo). na zalost, nisam nasla posao u struci, ne radim ono sto volim i za sto sam se educirala i trosila novce. ostala trudna na 2.g. faksa, bila prisiljena na pobacaj (bas zbog ovog: prvo zavrsi skolu, nadji si posao, pa tek onda djeca) - no, za prolivenim mlijekom se ne place.

mislim da svatko gleda iz svoje perspektive, iz svog iskustva...
    Mislim da je ova zajednica jako puno izgubila izgubivši tvoje dijete i da si kao društvo ne smijemo dozvoliti da se takve stvari događaju. To su naša djeca, bez obzira koja majka od nas ih je rodila.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, sve ste (smo) u pravu, treba nam obrazovanje, ja sam uvijek ZA, makar od toga ne zaradila ni lipe, ali je točno i da se žene danas jako puno forsira da budu poslovni monstrumi na štetu obitelji i djece (meni je na poslu upravo tako).S druge pak strane, bez rađanja djece zaista ode i gospodarski i mirovinski sustav k vragu, a s njim i sigurna budućnost velike većine nas.
    No, pokretačica topica od nas je samo tražila preporuku za ginekologinju - katolkinju i to u Varaždinu, a mi se iz drugih gradova razblebetale.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •