Imam jake alergijske simptome u proljeće uz ostalo (grinje, mačja dlaka...) Prošlu trudnoću mi je soc. ginekolog zabranio ikakve ljekove, dok je privatnik kada me vidio onako jadnu, slinavu, polugušeć se, itd, odobrio Claritine tablete.
Sada mi dr. opće prakse odbija prepisati te iste tablete u trudnoći.
Više ni sama ne znam kome da vjerujem, koje su uopće posljedice uzimanja istih, jeli netko pio nešto. S prvom curicom sam ih uzimala već kada sam bila trudna 9tj, sada sam u 13. tj i stvarno su mi potrebne, ako ih ne pijem za dva tjedna ću se početi gušiti od kašlja.
nine ne znam kakvu vrstu kašlja imaš
moj je onaj suvi, nadražujući, iritirajući
alergična na polen drveća, prašinu i svaštanešto
i puno mi se alergija bila pogoršala u trudnoći
imala sam utisak kao da mi nešto pritiska grudi i ne mogu lepo da udahnem
uz to me sve svrbelo (oči, uši, nos), i po celu noć sam kašljala
ginekolog mi je rekao da će mi prepisati Becotide (sprej, inhalator) ako mi pulmolog/alergolog potvrdi da mi je neophodno
i pošalje me kod pulmologa
čovek me je pregledao i rekao da mi je jedina i dovoljna terapija voda
da se nalivam vodom
da se inhaliram nad loncem vruće vode nekoliko puta dnevno
da desetak puta dnevno uzmem malo vode u šaku i ušmrknem
i da ne pijem lekove "nemojte da trujete sebe i dete"
mislila sam da je lud, ali pošto nisam dobila lekove probala sam
i pomoglo je
kod alergija sluzokoža je strašno suva, nadražena
stalno vlaženje je pomoglo
pre nego što posegneš za Claritinom, probaj, možda pomogne
ja sam probala to s vodom meni nije bilo puno bolje.
alergična sam na sav pelud trava cvijeća i drveća i od 3-8 mjeseca umirem u mukama, svake godine.
u prošloj mi nitko- ni ginić ni op, ni alergolog nisu htjeli dati ništa, trpila sam.
sada još nisam bila jer me još nije uhvatilo tako jako, ali počelo je. ka procvjetaju lipa i topola-gotova sam.
trpljenje je stvarno najgora moguća solucija.
nine, odi kod pulmologa/alergologa nek te pogleda, on je tu ionako najmjerodavniji.
ja sam isto alergična na svasta nesto ali u najviše na polen trava, očekujem ovih dana da počnu simptomi, koliko sam skuzila počinju mi u 5 mjesecu i traju do sredine 6 mj. kako sam na bolovanju i mirovanju nemoram puno izlaziti iz kuće, tako da cu probati sto vise biti u kući a kad sam oko kuće nosit cu onu masku za usta i nos.mene je najvise strah da od nenormalnog kihanja ne pokrenem kontrakcije maternice, jel to moguće?
Ja ne mogu izdržati užasne simptome alergije jer se, osim što ne vidim, što bez prestanka kišem, što mi je sluznica sva upaljena, još se i gušim, tako da sam otišla na Rebro kod farmakologa i dobila preporuku da se u trudnoći može uzimati Claritin (odnosno, lijekovi iz skupine loratadinuma), kao i Ventolin. Sve je to otrov, ali ako se ne može izdržati, ne može, a probala sam prije sve što se probati dalo od fitoterapije i homeopatije, uzalud...Samo se nadam da nema dugoročnih posljedica. Onih kratkoročnih na trudnoću i dijete nije bilo. Uostalom, pila sam pred kraj trudnoće još puno gore lijekove (srećom, nisam mogla pročitati nuspojave jer je bilo na bugarskom) pa ni ne znam kakvog je traga moglo ostati. Živim u blaženom neznanju.
Ja sam cijelu trudnoću (i prije i poslije) u dogovoru s ginekologom i alergologom uzimala Tafen Novolizer (prašak za inhaliranje) jer imam alergijsku astmu. Nije baš dobro da se gušiš od kašlja u trudnoći. Moj dr. opće prakse kaže da veću štetu organizmu napravi nedostatak kisika od uzimanja lijeka za alergije. Mislim da postoje i nekakve biljne tablete za alergije, ja ih nisam probala ali pretposaatvljam da su manje štetne.
Najbolje odi kod specijaliste kako su ti cure već savjetovale.
prije nego posegneš za lijekovima, nsatoj prilagoditi svoj životni ritam pojavljivanju peluda u zraku
ovdje imaš za svoj grad svakodnevno stanje i prognozu http://www.plivazdravlje.hr/alergije.../16/Split.html
možeš se prijaviti da dobivaš prognozu na e-mail
ne izlazi van u vrijeme najveće koncentracije itd.
a mogla bih vas sve potpisati ukratko, meni se isto u trudnoći alergija pogoršala, upravo jer nisam uzimala lijek kao i uvijek od početka 3. mjeseca, ma nije ni da mi Claritine u kombinaciji s Flixonase sprejom za nos previše pomogne,al kad nije prevelika koncentracija u zraku povremeno mi je dobro, uz to se i inhaliram, kapam Visine kapi za oči, fiziološku otopinu u nos...jedan period sam prije posla išla na injekcije svako i svako drugo jutro... opet sve isto, malo bolje dok ne puše ili prođem pored topole
uz sav taj početni osjećaj svraba, pečenja očiju, suzenja, kihanja, to se poslije pretvori u suhi kašalj i kao nekakvu hiperventilaciju...udišem a nikako da udahnem,kao da mi zrak ne dolazi do pluča.
o tom se upravo radi, da je nedostatak kisika gori za dijete, nego uzimanje tableta, tako mi je objasnio ginek. prošli put, vidim i drugima. mislim da se izričito ne smiju uzimati kortikosteroidi, a ovi iz skupine Claritin, Loratadin.... da ako je nužno.
Najgore je što svi alergičari znaju da se s terapijom mora početi prije početka simptoma, u mom slučaju već kasnim.
Izbjegavat dane najveće koncentracije peluda jednostavno je nemoguće, meni je dovoljno da mi mala 3 puta otvori vrata od stana, a ne mogu ni sa zatvorenim prozorima biti cili dan, nemam dovoljne izmjene svježeg zraka, nas 3 u 50m2, moram živjeti, jer čisto sumnjam da će mi itko dati bolovanje za to dok postoje ljekovi, nažalost.