Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Vanmaternična trudnoća?

Početno Vanmaternična trudnoća?

Žena se družila s vama pa ja nisam dugo pisao. Ali sad me muče misli o vanmaterničnoj trudnoći. A molio bi i savjete i informacije (što ako je u pitanju vanmaternična trudnoća).

Poveselili smo se da ćemo dobiti još jednu bebu. Žena bila danas kod doktora koji kaže da ne vidi nikakvih znakova trudnoće na maternici, a ni na ultrazvuku se ne vidi ništa. Trebalo bi biti 5- 6.tj. Rekao je doktor da postoji mogućnost vanmaternične trudnoće i sad smo Sutra će ići vaditi betu... Tako da zasad u stvari ništa još ne znamo, ali se jako bojimo...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damire, na svu sreću nisam imala ikakvih iskustava sa vanmateričnom trudnoćom. Iskreno, nadam se da nećete imati niti vi. I nadam se da ispravno govorim kad kažem da samo malo morate pričekati dok se vaša mala bebica ne pokaže na uzv.

Želim vam svu sreću.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Damire, meni također nisu u 5. tjednu vidjeli plod ultrazvučno i morala sam vaditi betu, ali ja sam prokrvarila i kako mi beta nije rasla pretpostavili su da je vanmaternična i očistili me injekcijom Methotrexata. Sad kad razmišljam, pomislim da je to mogla možda biti normalna trudnoća, otkud im pravo da me očiste na temelju pretpostavke?
    Vrijednosti bete nisu iste kod svih trudnica, možda bi se kasnije povećale.
    U svakom slučaju najbolje ne razmišljati šta bi ako bi.
    Ali u sljedećoj trudnoći neću dati doktorima mira dok mi detaljno ne kažu sve opcije, a ne se samo prepustiti njima, jer i oni griješe, i to često.
    Nadam se da će kod vas biti sve ok, sretno.

Početno

Evo da vam kažemo rezultat bete 231. Čini nam se jako malo, trudnoća je 6 i pol tjedana. Rekao je doktor za dva dana opet vaditi betu i opet pogledati na UZV. Mi se jedino nadamo da je trudnoća manja nego što doktor računa i da će ipak sve biti OK...
    A i doktor nas malo utješio rekavši da ne razmišljamo puno o tome jer žena dosad nije imala nikakvih problema i nije koristila hormonsku terapiju ni pilule, prva trudnoća je bila prirodna i od prve i sve u najboljem redu... Uglavnom, mladi, zdravi i trebalo bi sve biti u redu... Ali ipak ne možemo prestati misliti što ako ne bude u redu...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nadam se da će trudnoća biti u redu

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

damire, ja vam mogu pozeljeti samo srecu i da vam se dogodi prica kao moja, jer dok citam ovaj topik sjetih se svojih strepnji prije pola godine, a za 2 mjeseca ce se roditi moja "vanmaternicna" bebica

evo moje price ako zelis procitati
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=7895

volila bih i da od tebe dobijemo slicne vijesti na kraju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damire, biti će sve u redu!!! Imate malog borca i on je baš odlučio uzeti vas za roditelje!!! Samo ga mazite i pazite!

Početno

pokusala sam otvoriti novi topic, ali ne ide, pa sam iskoristila ovde da molim za pitanje. Vezano je isto za vanmatericnu trodnocu.
    Da se predstavim, ja sam Micka imam 36 godina MM 39, i 9 godina braka. Nemao dece. Prosle godine sam u aprilu ostala u drugom stanju, ali na zalost vanmatericna, u levom jajovodu, prokrvarila sa velikim bolovima i hitno operisana. Primla posle toga tri inekcije Zoladexa.
    Sada sam opet trudna. Poslednja menstruacija bila 21.06.
    Betu vadila 25.07. iznosi 8232,0. Trebam sledece nedelje na UZ.
    Imam ziganja na levom jajniku,mucnine i luda od brige da li ce sve biti u redu.
    Vidim da je moja beta mnogo veca nego sto je uobicejno za 4 nedelje, citam vas dugo.
    Moozda je veca trudnoca?
    MOlim Vas za savet i misljenje i hvala u napred. Sada cu biti dosta tu sa Vama.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

micka, ako imas ikakve nedoumice ja ne bih na tvom mjestu cekala na UZV nego odmah pohitala doktoru. nekad je to dobro da umiri zenu mada nekad samo uznemiri...
    mozda da opet vadis betu i pratis da li se pravilno dupla...

Početno

Hvala na savetu, to sam i ja mislila, ali znam da jos uvek tesko bilo sta da se vidi, molim Boga da ne prokrvarim. Trudim se da bar jos nedelju dana sacekam.

Početno

Nadamo se da će priča završiti kao trinityna, da ćemo dobiti još jednog i hvala na dobrim vibrama, sad nam je najpotrebnije. Čekamo rezultate današnje bete i osjećamo se kao da čekamo presudu...
    Htjeli smo pitati za savjete, što da kažemo doktoru ako beta nije dovoljno porasla ili se smanjila. Da li da pričekamo još malo? Postoje li još neki pregledi, 3D UZV ili nešto... Ne bi htjeli izgubiti bebu. Ali koliko smo pročitali o vanmaterničnoj trudnoći bolje je što prije intervenirati... I zanima nas, ženi se čini da je prije negdje čitala, da postoji mogućnost da se beba pokuša transplatirati u maternicu... Vjerojatno je to bilo samo u sklopu nekog istraživanja jer smo ovih dana našli kao jedinu mogućnost pobačaj, prirodni, izazvan lijekom ili operacija

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj damir111 prvotno napisa
    Nadamo se da će priča završiti kao trinityna, da ćemo dobiti još jednog i hvala na dobrim vibrama, sad nam je najpotrebnije. Čekamo rezultate današnje bete i osjećamo se kao da čekamo presudu...
    Htjeli smo pitati za savjete, što da kažemo doktoru ako beta nije dovoljno porasla ili se smanjila. Da li da pričekamo još malo? Postoje li još neki pregledi, 3D UZV ili nešto... Ne bi htjeli izgubiti bebu. Ali koliko smo pročitali o vanmaterničnoj trudnoći bolje je što prije intervenirati...
    moje misljenje da je za betu najbolje usporediti rezultate od tri puta svaki drugi dan. u svakom slucaju ako se smanjuje od trudnoce nece biti nista, ako se povecala , ali ne duplo ja bih onda jos pricekala koji dan ali ne predugo. najbitnije je da nema bolova i da ne krvari - to je onda dobar znak
    I zanima nas, ženi se čini da je prije negdje čitala, da postoji mogućnost da se beba pokuša transplatirati u maternicu... Vjerojatno je to bilo samo u sklopu nekog istraživanja jer smo ovih dana našli kao jedinu mogućnost pobačaj, prirodni, izazvan lijekom ili operacija
    i ja sam citala o pokusajima prebacivanja ploda u maternicu, ali na to ne racunaj ukoliko dodje do vanmaternicne jer nisam jos cula da su igdje uspjeli s time, a kod nas ti to sigurno ljecnici nece ni pomisliti raditi.
    drzim fige da nije vanmaternicna i dotle uopce ne zelim da razmisljas o drugim opcijama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damir, ne brini zbog 'male' bete, za nju nije bitan broj nego raste li. Dok čekate drugi nalaz, nemojte razbijati glavu s time, pliz, znam da je teško al to vam sigurno neće pomoći.

Ja sam imala vanmaterničnu i psiha me ubijala, sama sam si bila najveći neprijatelj nagađajući o svakome ZAŠTO i uzalud se izjedala. Nema ni lijeka ni objašnjenja a grizla sam se za poludit.

Zatrudnila sam za manje od šest mjeseci nakon vanmaternične, zeznula sam statistiku i sve je u najboljem redu...

Početno

Beta je 765 :D, znači trodupla. Ali ipak doktor želi vaditi još i sutra, prije nego ode na godišnji (od ponedjeljka). A i još nije pronašao bebu na UZV, ali je vidio nešto za što misli da bi mogla biti beba u maternici samo da još mrvicu naraste pa bude jasnije. Rekao ženi da se pokuša u bolnici hitno ubaciti na vaginalni UZV.
    Eto ukratko, da zahvalim na vašim postovima i velim da nam je malo lakše jer je beta narasla, pa će valjda i beba...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj damir111 prvotno napisa
    ali je vidio nešto za što misli da bi mogla biti beba u maternici samo da još mrvicu naraste pa bude jasnije. Rekao ženi da se pokuša u bolnici hitno ubaciti na vaginalni UZV.
    Eto vidiš beta raste i to je definitivno dobar znak :D , ali bih te htjela pitat da li je dosad cijelo vrijeme gledana abdominalnom sondom, jer ona se u ranoj trudnoći ne može mjerit s vaginalnom.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tako je. Ako je doktor citavo vreme pokusavao da ugleda bebicu abdominalnom sondom, onda je moguce da je NIJE NI MOGAO videti. Dakle, trk u neku ordinaciju gde imaju vaginalnu sondu i javite sta ima! Super za veliku betu, to je dobar znak!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlične vijesti!
    Još malo pa će im se na UZV ukazati gestacijska vrećica, a onda i mrvica!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Baš mi je drago što će sve biti u redu. Ali sam baš iznenađena sa vašim pregledom ,nije mi jasno da odmah nije rekao da treba vaginalnom sondom pregledati ,a isto tako stvarno mi je čudno da to nema jedan ginekolog :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Moje iskustvo s vanmateričnom

Moja priča je slijedeća:
    2004 u drugom mjesecu imala sam vanmateričnu trudnoću, u 6 tjednu, odstranili su mi lijevi jajovod, strašno iskustvo, doktor koji me operirao grozan, otpustio me iz bolnice a da mi uopce nije objasnio kako zašto ili zbog čega može doći do toga (hvala bogu na Internetu). Ove godine 22.02. kućni test na trudnoću pozitivan (zadnja menga 26.01., radila sam test zbog lijekova koje sam trebala koristiti, u trudnoći su zabranjeni). 23.02. ujutro imam smeđi iscjedak, boli me sve živo, nikad nisam imala takve bolove. Odlazim svom giniću u DZ, on radi ultrazvuk ali ne vidi nigdje ništa. Upućuje me u Petrovu, na hitnu, smatra da sam rizična pa neka oni još malo pogledaju. U hitnoj mladi dok, pregledava me samo vaginalno jer "nije vičan" ultrazvuku i zadržavaju me preko noći. U međuvremenu me sestra pita kod koga sam bila prošle godine i ja kažem ime doktora koji me operirao. Ujutro dolazi dok, pregledava me ultrazvučno, u maternici nema ništa ali on je poprilično siguran da "nešto" vidi na desnom jajniku. Ja očajna. Vade mi betu koja se čeka do dva. U međuvremenu me pregledava još jedan doktor koji ne vidi ništa u maternici ali ni drugdje, ne može ništa reći 100%. U dva sata doktor od prošle godine dolazi po mene. Sjedam u ambulantu, a on počne priču da je to vjerojatno vanmaterična, nema se što čekati, pita me koliko imam kila da mi može dozirati Metotrexat, nebi me baš opet operirao. Na moje pitanje, naravno uz ispriku da se ne želim mješati u njegov posao ili ne daj bože sumnjati u njegovu stručnost, dali postoji još neka pretraga kojom oni mogu 100% potvrditi da se radi o vanmateričnoj odgovara mi (povišenim tonom) da on sa betom od 301 ne može ništa, da šta ja hoću, došla sam u bolnicu, krvarim, imam bolove na desnoj strani i to je to. sad ja već lagano kipim i govorim mu da ne krvarim nego imam smeđi iscjedak i bolove u donjem dijelu, obostrano i da to zapisano kod prijema (mislim da on to upoće nije pročitao), pitam kolika treba biti beta da bi plod bio dovoljno velik da se vidi gdje je i koliko dana treba da se poveća (dodatna motivacija mi je bio nalaz drugog doktora koji na desnoj strani nije vidio ništa i rečenica na nalazu da " u C. douglasi nema slobodne tekućine koje je kod vanmaterične bilo). Na to on kaže da se beta udvostručuje svakodnevo ali da to kod mene nema svrhe. Ne znam odakle mi u tom trenu snaga i pamet ali odbijam injekciju i kažem da ja hoću čekati, ako je problem to što zauzimam krevet idem doma i svaki dan ću dolaziti na vađenje krvi i UZV. On se bijesno diže sa jednog stolca, sjeda na drugi, pred pisaću mašinu i (opet povišenim tonom) kaže da moram potpisati izjavu da odbijam liječenje. Ma potpisati ću ti bilo što, mislim u sebi, samo me pusti da, kada već nisam u kritičnom stanju, sama odlučim o svojoj trudnoći i eventualno bebi. Šalje me u sobu, kaže mi da ću ostati i da mi nitko neće dati nikakvu injekciju. Odlazim, tresem se, zovem muža, mamu, svekrvu, kolegicu na poslu, baku, sve žive samo da se malo smirim i dođem k sebi. Naredna tri dane vade mi krv, beta se povećava, a ja samo molim da sve bude u redu, da je sve na svom mjestu, dolazi vikend. U pon, 28.02. ujutro idem na UZV, valjda sam izgledala strašno kada me sestra pitala jel mi dobro i jel hoću sjesti dok čekam da žene ispred mene bude gotova. Doktor (koji me pregledao nakon prošlogodišnjeg) gleda i kaže da se u matrnici nazire gestacijska vrećica! Tad sam ja pukla, proplakala od sreće, bez obzira što je još uvijek rano i svašta se još može desiti. Ostajem i dalje u bolnici, daju mi dabrostone, prolazi još jedan vikend. U ponedjeljak, 07.03. me konačno puštaju doma, plod je tamo gdje treba biti, za tjedan dana ponoviti UZV da vidimo dali se sve razvija kako treba (srčana akcija). A moj sada već bivši doktor? Došao je u sobu i rekao, onako svisoka, da su mi valjda ovaj put zvijezde bile naklonjene! Moš mislit budale! Naravno bez isprike.
    Da konačno završim ovaj preeedugi post: Moja "vanmaterična" je sada u 27. tjednu, curica super napreduje, pregovaram sa sretnim tatom o nekom lijepom ženskom imenu, čekamo 02.11. da se konačno upoznamo. Sreća je i to što sam upoznala divnog liječnika kod kojeg sada vodim trudnoću i koji će, nadam se biti prisutan i kod poroda. O svim tegobama rane trudnoće, mučninama, povraćanju, mršavljenu, divljanju hormona neki drugi put . . .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frida, nemam riječi...cmizdrim ko svinja i tako bi strašno pretukla tu budaletinu....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

8) Nadam se da će i damirova priča imati happy end kao moja!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Frida, sad si me totalno radplakala, a možeš si mislit kak plačem kad mi hormoni tak i onak luduju!

Damir11,nadam se da je sve Ok i da ćete uskoro imati još jednog .

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Moje iskustvo s vanmateričnom

Citiraj Frida prvotno napisa
    Ne znam odakle mi u tom trenu snaga i pamet ali odbijam injekciju i kažem da ja hoću čekati, ako je problem to što zauzimam krevet idem doma i svaki dan ću dolaziti na vađenje krvi i UZV.
    Frida, oduševila si me!!! :D Tužno je koliko samo žena se ustručava "gnjaviti" doktore pitanjima, pogotovo tako drske kao ovaj, pa ih slijepo slušaju. Svaka čast!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nažalost, to je točno. Rađe šutjeti i trpiti nego da se neka veličina uvrijedi! Ja se rasplačem svaki puta kada se sjetim prvog ultrazvuka i prve male točkice, a pobijesnim (kao i većina oko mene) kada se sjetim da sam zbog nekoga tko nije imao volje mogla ostati bez svojeg malog

Početno

Hvala vam svima. Dobit ćemo bebu u proljeće...
    Bila žena danas na UZV i sve OK, beba je u maternici...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma znala sam :D , ljubi, mazi i pazi svoju ženicu i bebicu, sretno!

Početno

Damir111 divne vesti!
    Potpuno Vas razumem jer sam ja i MM kroz sve to skoro prolazili i hvala Bogu beba sa smestila u maternicu.
    Sada sam skoro 7 nedelja i sve je u redu.
    Veliki pozdrav Tebi i Tvojoj zeni zelim!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam Damire, tebi i tvojoj ženi, a specijalno onom malom borcu koji se rukicama i nogicama drži za svoju mamu!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prekrasno! mazite trbuščić i gledajte kako rasteee..! :D

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cestitam buducim roditeljima :D

Početno molim za savjet

Prije svega pozdrav svima.
    Zamolila bih za savjet ili bilo kakvu rijec podrske.
    Imam 22 godine,preslatku curicu od 2,5,zove se Emma...
    Mengu sam trebala dobiti 24.07.,medjutim nisam.Nakon nezasticenog odnosa sam popila one za dan poslije VIKELA.6 dana nakon kasnjenja menge sam uradila test na trudnocu koji je bio pozitivan.To je vec bio 6 tjedan trudnoce.Dva dana kasnije sam dobila nesnosljive bolove i oskudnije krvarenje koje traje evo vec sedmi dan.Bila sam na vaginalnom ultrazvuku.Prvi put mi je doktor rekao da je to vjerovatno spontani pobacaj i da cu se sama ocisiti.Kontrola za 5 dana.Odem na kontrolu,pregled,ultrazvuk,kaze da ima neka sluz u materici,krvarenje djeluje kao menstrualno,uradi test na trudnocu slabo pozitivan.Sumlja na vanmatericnu trudnocu.Na vaginalnom ultrazvuku nema nekih naznaka,ali on sumlja.Kontrola mi je za dva dana.Ja sam imala neku temperaturu 37,5,dao mi je preventivno udarnu dozu antibiotika i da dodjem u slucaju jakih bolova.Medjutim ja se od tada osjecam normalno.Nemam bolove osim cini mi se onih malo umisljenih od straha.Grudi me bole.I dalje krvarim,ne obilno.Za dva dana sam narucena na kontrolu.Molim Vas da li tu ima mogucnosti da je vanmatericna trudnoca?Ja umirem od straha.I ako jeste sta mi je ciniti?Citala sam za tu inekciju,da li boli to ciscenje jajovoda kad se primi ta inekcija?I na koji nacin se izvodi laparoskopija,pod anstezijom,totalnom...kako??? Ovo mi se prvi put desava i strah me.Prvu trudnocu sam imala normalnu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Chimerica, doktor ti "sumnja" na vanmaterničnu jer mora i to uzet kao opciju s obzirom na raniji pozitivan test i na sadašnji kako kažeš slabo pozitivan. A ako i jest, a krvarenje nastupilo tako rano, vjerovatno će se riješit samo od sebe. Mislim da je 6 tjedana u nekim slučajevima prerano da bi se i normalna trudnoća vidjela, sve ovisi o UZV-u, kašnjenju ovulacije, itd. Ne znam zbog čega je potrebno žuriti s odlukama. Tako su i moju sestru isprepadali zbog niske bete za 7-8 tj, a ona je ustvari bila trudna nepunih 6tj. Pričekaj još dva dana pa ćeš ipak više znat, a dotad nastoj ostat smirena.
    Sretno i javi što je bilo!

Početno

Chimerica, ja sam na zalost prosle godine u aprilu imala vanmatericnu trudnocu, hitna laparoskopska operacija, izvodi se u totalnoj anesteziji,pomocu tog instrumenta. Tri ulazne rupice, jedna kod pupka, druge dve sa strane. beta mala, kasnije stala i pocela da pada. Mislili su da se desi prirodan spontani pa su mi uradili reviziju materice i uradili histopatoloski nalaz koji je potvrdio da se tu trudnoca nije desila, i posle toga radili betu koja je i dalje pokazivala malu trudnocu i tada su posumnjali na vanmatericnu. Non stop sam i dalje krvarila, uradili operaciju i u desnom jajovodu se desila. Posle toga beta iznosila 0.
    To je bila na zalost zeljena trudnoca.Nisam pila nista.
    Poslusaj doktora i verovatno za dva dana ce slika biti jasnija.
    Znam da brines, zelim ti sve najbolje!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja cimerica u bolnici je dobila injekciju Metotrexata, bila je u 6-tom tjednu. Pričala nam je da su bolovi prilično jaki, podsjećaju na trudove. Neznam dali je to pravilo ili su iskustva individualna.

Početno

Hvala Vam na rijecima podrske.Ipak nije bila vanmatericna trudnoca,vec trudnoca koja se sama ocistila,tj jos uvijek se cisti,jer je test i dalje slabo pozitivan.Doktor kaze da je sve ok i da je kontrola za mjesec dana.
    Ono sto me iznenadilo je da u BiH nigdje ne postoji ta inekcija koja cisti vanmatericnu trudnocu.Ja imam extra ginekologa i jutros smo o tome raspravljali.Kako je u sustini jako ne human odnos prema zenama koje imaju vanmatericnu trudnocu i moraju da se podvrgavaju raznim stresovima i traumama samo zato sto kod nas ne postoji ta inekcija.Meni je drago sto nisam tako zavrsila,ali isto tako mi je zao sto sam sto nisam drugacije razmisljala pa sad uzivala u trudnoci i iscekivanju druge bebe.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drago mi je da nije vanmaterična, a žao mi je zbog pobačaja.
    Inače, nastoj nekoristiti pilulu poslije kao kontracepciju jer ima štetne poslijedice, a pri tom ne mislim na pobačaj.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Metotrexat je citostatik, lijek koji zaustavlja rast stanica, troše ga oboljeli od karcinoma (najčešće). U slučaju vanmaterične daje se zato što zaustavlja ploda i izaziva pobačaj, a na taj način se izbjegava operacija ako nije nužno potrebna. Barem je tako meni objasnio moj dok.

Početno

nisam se dugo javila,a to je sto su mi ipak otkrili vanmatricnu trudnocu.Zadnji ulutrazvuk mi je doktor rekao da je sve ok i da dodjem na kontrolu za mjesec dana.Sutradan sam dobila jake bolove i ponovno krvarenje.Smjestili su me u bolnicu.Uradili mi nalaze bete.1800,4 sedmica trudnoce.Hitno na operaciju.Napravili su mi rez na stomaku i odstranili jajovod.Kazu da cu moci imati jos dijece.Sad sam kuci i oporavljam se.Napravili su mi sminkerski rez pa kazu da se nece vidjeti kad konci sami nestanu odnosno ispadnu.Perzivjela sam traumu.Savjet svima nemojte koristiti tablete za dan poslije.Mene su dovele do ovoga.Oplodnja bi se desila ok da ih nisam popila.Ovako su samo usporile plod i zaustavile ga u jajovodu.Srecom otisla sam na vrijeme.Rekli su mi da mi je jajovod vec bio pukao i da su ga zbog toga odstranili.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Strašno mi je žao

Početno

Zao mi je sto si morala kroz to proci. Zelim ti brz oporavak!

Početno

Hvala vam svima.

serenity1

Početno vanmatericna i matericna trudnoca

ne bi htjela nikog obeshrabrivat al moja iskustva su jako jako losa prije godinu dana izostala mjesecnica,napravila test i bila sam presretna jer je bio pozitivan.tri dana nakon toga zbog boli u predjelu lijevog jajnika odlazim na odjel ginekologije u ck.pregledaju me i zadrze na odjelu zbog krvarenja i mogucnosti spontanog.sljedeci dan dolazi drugi doktor,opet ultrazvuk i sad se ne vidi plod(bila sam u 6 tjednu po uzv od dan prije).treci dan opet novi doktor,opet uzv i zamisli sad trudnoca od 7 tjedana.izlazim iz bolnice i odem do svog privatnog gin koji nakon uzv kaze uredna trudnoca od 4 tjedna,sto je odgovaralo i mojoj racunici.na vecer opet bolovi,ujutro se javim svom gin koji me hitno salje na laparosopiju jer uz matericnu imam i vanmatericnu.dolazim u bolnicu ck gdje ne prihvacaju misljenja privatnih ginekologa i prvo me ismiju,al svejedno pripreme za laparosopiju.dolazi dezurna gin,napravi mi uzv i napise da do pon ne diraju nista na meni.u subotu nakon uzv mi naprave kiretazu jer ne mogu nac otkucaje bebe.u pon svi papiri spremni za otpust,samo se cekao nalaz bete.a nalaz je bio porazavajuci za nji.u pet 2500 u pon 6400.pitas sta se desava,nitko ti nista ne govori,al iz bolnice te ne pustaju.ujutro vizita,opet pitas sto je s tobom, a oni ti bez imalo savjesti i ljudskosti kazu da nemaju pojma.prode tjedan u bolnici,svaki dan beta sve veca.konacno opet uzv gdje mi sad na lijevom jajniku vide vodeni folikul promjera 2,5cm.nakon dva tjedna konacno dolazi ginekologica koja se izgleda jedina razumije u ocitavanje uzv i nakon nekoliko njenih psovki i pitanja di mi je plod iz maternice,okrene mi uzv i ukljuci zvuk.u mom lijevom jajvodu je besprijekorno kucalo srce druge bebe.i kao da mi to nije bilo dovoljno tesko jos mi kaze da su mi napravili kiretazu bezveze jer je sigurno i ta beba bila ok samo premala za nac otkucaje.sljedeci dan sam bila na stolu,izvadili mi i jajovod jer je plod bio prevelik.nakon tri tjedna konacno sam otisla kuci.iz bolnice sam jos samo morala pokupit phd nalaz nakon 4 tjedna i javit se svom ginekologu.dobila sam samo jedan phd nalaz od dva koja sam morala dobiti.znaci prema tome ja nikad nisam bila na laparosopiji,nisu mi izvadili lijevi jajovod i nemam smanjenu mogucnost trudnoce,jer za to ja nemam dokaza.kao da se nista nije ni desilo.pa tko voli nek izvoli,al odjel ginekologije u ck ima sve osim sposobnih ginekologa

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

serenity strašno je to što ti se dogodilo

nadam se da ćeš se što prije oporaviti i začeti svog malog

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

serenity1,
    zao mi je sto si kroz sve to morala proci.
    Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa nisu normalni ,po tim nalazima koje si dobila,kao da nitko nije kriv i nemaš dokaza

D1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure zao mi je sto vam se to dogodilo. I sama znam kako je to. Imam 22 godine i ove godine u drugom mejsecu sam ostala trudna. Prvi test je pokazao slabi plusić ali drugi za tri dana debeli plus. Da bi nakon dva dana prokrvarila jako malo i to smeđkasto. Nikad svježa krv.Nakon svih pretraga i uzv-a je to po doktorima bila vanmaternična. Završila u petrovoj jer se beta nije duplala i zbog slabog krvarenja, ali bez ikakvih bolova koji su inače uobičajni kod vanmaternične trudnoće. Odležala u bolnici tri dana jer se nisam mogla dogovorit s doktorima sto bi ja injekciju ili operaciju... Tko bi se i dogovarao s njima kad te ništa ne pitaju i ne objašnjavaju...Znam da mi je sestra nakon uzv-a došla s injekcijom na koju ja nisam pristala tj. nisam na ništa pristala... Nisam ni htjela jer mi nitko nije htio objasniti kakva je to injekcija i dali ima kakve posljedice. Znala sam samo da pod nož nebi htjela. Na kraju mi je ta sestra objašnjavala što je za mene bolje s njezinog gledišta jer se od doktora nitko nije udostojio doći i objasniti mi... Pa je nisam njihova pacijentica... Oni su tu mene primili kao hitan slučaj... Na kraju sam pristala na injekciju i za dva dana sam bila doma. I danas mislim da ju nisam primila da bi možda sad već imala svoju bebu u naručju jer stvarno sam pročitala puno stvari o ovakvim slučajevima kad se beta nije duplala kako treba ili kad se na uzv-u nije još ništa vidjelo kao i kod mene. Mislim da samo treba imati malo strpljenja i misliti pozitivno. Zato ne treba paničariti odmah kad nešto nije uredu već sačekati par dana da se stvano vidi u čemu je kvava, a ne da se onda kasnije kajemo za neke svoje postupke... I hvala svim curama koje su tad bile uz mene...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da još napišem da mi se na otpusno pismo nitko nije potpisao...Kao da i nisam bila tamo...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bolovi, a ni krvarenje nisu nužni kod vanmaternične. Bar dok jajovod ne prsne. Cure, i sam sam prošla to i mislim da nema nikakvog smisla vrtjeti film što bi bilo..Stvari su sada takve kakve jesu, pokupite iz toga najbolje što možete (u buduće ako osjetite potrebu tražite drugo mišljenje i blokirajte takav neljudski tretman) i krenite dalje. I stvari nisu crno-bijele. Kod mene vanmaternična nije odmah prepoznata kao vanmaternična nego je sve izgledalo pomalo čudno u kombinaciji sa visinom bete i čekanje od nepuna 2 dana me doslovno skoro stajalo glave.

serenity1

Početno

nije da nisam imala drugo misljenje,svaki dan drugi doktor i svaki dan drugacija dijagnoza ispocetka.sad jesi trudna,sad nisi,sad jesi i tako unedogled.a ako u bolnicu ck i dodes s drugim misljenjem za njih to ne vrijedi,jos pogotovo ne ako je od privatnog ginekologa.jer oni su uporno ponavljali da takva dijagnoza i matericne i vanmatericne trudnoce postoji samo u knjigama i da je vjerojatnost da se to desi 1:50 000,sto znaci za njig nemoguce

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •