-
molim za savjet
Prije svega pozdrav svima.
Zamolila bih za savjet ili bilo kakvu rijec podrske.
Imam 22 godine,preslatku curicu od 2,5,zove se Emma...
Mengu sam trebala dobiti 24.07.,medjutim nisam.Nakon nezasticenog odnosa sam popila one za dan poslije VIKELA.6 dana nakon kasnjenja menge sam uradila test na trudnocu koji je bio pozitivan.To je vec bio 6 tjedan trudnoce.Dva dana kasnije sam dobila nesnosljive bolove i oskudnije krvarenje koje traje evo vec sedmi dan.Bila sam na vaginalnom ultrazvuku.Prvi put mi je doktor rekao da je to vjerovatno spontani pobacaj i da cu se sama ocisiti.Kontrola za 5 dana.Odem na kontrolu,pregled,ultrazvuk,kaze da ima neka sluz u materici,krvarenje djeluje kao menstrualno,uradi test na trudnocu slabo pozitivan.Sumlja na vanmatericnu trudnocu.Na vaginalnom ultrazvuku nema nekih naznaka,ali on sumlja.Kontrola mi je za dva dana.Ja sam imala neku temperaturu 37,5,dao mi je preventivno udarnu dozu antibiotika i da dodjem u slucaju jakih bolova.Medjutim ja se od tada osjecam normalno.Nemam bolove osim cini mi se onih malo umisljenih od straha.Grudi me bole.I dalje krvarim,ne obilno.Za dva dana sam narucena na kontrolu.Molim Vas da li tu ima mogucnosti da je vanmatericna trudnoca?Ja umirem od straha.I ako jeste sta mi je ciniti?Citala sam za tu inekciju,da li boli to ciscenje jajovoda kad se primi ta inekcija?I na koji nacin se izvodi laparoskopija,pod anstezijom,totalnom...kako??? Ovo mi se prvi put desava i strah me.Prvu trudnocu sam imala normalnu.