Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Bomba-kocke

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Bomba-kocke

U nedjelju je moja svekrva slavila okrugli rođendan (ne smijem napisati koji, njoj se to ne bi dopalo ).

Ne radim često ovakve jake kolače jer su svjetlosnim godinama daleko od zdrave hrane, ali ovo je bila posebna prilika. Uostalom, i mm voli takve stvari (kocke su jake - prava bomba):

Tijesto:
    8 bjelanjaka + prstohvat soli (istući u snijeg)
    25 dag kristal šećera
    25 dag mljevenih oraha
    3 žlice brašna
    1/2 praška za pecivo

Sve zamutiti redom kako je napisano (jaja trebaju biti na sobnoj temperaturi, snijeg se muti najvećom brzinom, pa se dodaje šećer i muti na 2, onda orasi i muti se na 1.
    Izlije se u kvadratni pleh namazan i posipan prezlima ili oštrim brašnom.
    Peče se 15 min na 200 i još 15 min na 150 stupnjeva.

Krema:
    8 žumanjaka
    8 žlica šećera (može štaub)
    2 vanilin šećera
    Dobro zamutiti, pa skuhati na pari (ne treba dugo, tek toliko da se šećer otopi).
    Kad se kuhana krema ohladi na sobnu temperaturu, dodati 1 margarin tj. 250 g istog (također na sobnoj temperaturi - izrezan na kockice) i lijepo izraditi.

Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.

Glazura:
    Kad se dobro stegne, glazirati čokoladom (150 g čokolade za kuhanje otopiti u 0,5 dl mlijeka, dodati 1 čep ruma). Malo prohladiti prije nego se prelije kolač, da ne otopi žutu kremu.

Kolač držati u frižideru jer na toplom mjestu krema postane premekana i ne može se lijepo rezati. Dobro podnosi zamrzavanje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin, ovo mi zvuci famozno, bas kao i svi tvoji recepti. Svakako cu ga isprobati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Super recept! Kolac je ohladjen u frizideru i ceka goste. Stavila sam malo manje secera i umjesto oraha bademe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •