Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kratak period izmedju IVF postupaka-iskustva!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kratak period izmedju IVF postupaka-iskustva!

U dilemi prije nastupajuceg 7. IVF/ICSI pokusaja a 1x u Mb,iako nam je dr.Vlaisavljevic rekao da moramo imati 6mj. pauzu od zadnjeg IVF-a, mi smo zadnji obavili u 10mj. a u veljaci sam upisana u Mb. sto znaci da vec u 12mj. pocinjem sa Yasminom a sredinom/krajem 1.mj sa stimulacijom..
    Kad sam radila pokusaje u Zg.i Austriji,svi su mi govorili da je dovoljno 3mj.pauze...Ima li koja od vas pozitivna iskustva ili izrazito negativna vezana uz moje pitanje??
    Ne znam razlog te pauze-iskljucivo zdravstveni ili zbog psihofizicke i financijske situacije? Ako je ovo drugo onda sibamo dalje vec u veljaci jer nemam vremena(39+) niti ocajavati,tugovati a niti kukati za dosadasnjem izgubljenim novcem...a vec od dana zadnje negativne bete radimo ko crvi za dalje!
    Inace do sada sam radila pauze od 2 god pa do 3 mj. i niti jednom nije upalilo..
    Molim iskustva!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iz najboljih namera da mogu zabranila bih ti da tako brzo kreces u novi postupak. Nisam doc, ali sam radila kod dr Vlaisavljevica i cula kako je telu potrebno barem 3 meseca da se ocisti od nagruvanih hormona, a za IVF mora da postoji razlog zasto se ceka 6 meseci. Medicinski, sredjivanje ciklusa, odmaranje jajnika i ko zna sta sve jos. Ne bi doktor tek tako izmisljao. Ako si radila u 10-om mesecu pa sad opet pocinjes u 12-om, izracunaj pa to nisu ni puna 2 meseca pauze!

S druge strane, potpuno te razumem, svima nam najteze pada

Hmh, sad mi je jasno zasto se zoves Bebomanka

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam doc, ali sam radila kod dr Vlaisavljevica

radila sam ICSI dakle bila pacijent, da ne bude zabune

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebomanka, meni je u IVF klinici u Zg rečeno da mogu svaka 3 mjeseca. Obzirom da se uvijek nešto ispriječi, to ispalo kao svaka 4 mjeseca. Nisam imala nikakvih posljedica, znači sve dobro podnosim. Ali nekako mi se čini da nakon nekog vremena treba napraviti pauzu, ja čak mislim da i u prirodne nebi trebalo ići iz ciklusa u ciklus. Malo ipak pomakni taj termin, odmori se i smireno uđi u postupak. Zdravije i za tijelo i za psihu. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kratak period izmedju IVF postupaka-iskustva!

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    UKad sam radila pokusaje u Zg.i Austriji,svi su mi govorili da je dovoljno 3mj.pauze...Ima li koja od vas pozitivna iskustva ili izrazito negativna vezana uz moje pitanje??
    Ovo u ZG-u si radila u IVF Poliklinici. Oni jedini od ekipe u ZG-u kažu da je OK 3 mjeseca, svi drugi (Vuk Vrhovac, Sv. Duh) kažu da je OK 6 mjseci, a toga se drži i Maribor. Ja mislim da je to sve više-manje individualno - teškom PCOS-u s hipserstimulacijom i godina dana nije previše, ženi koja koristi manje lijekova može i kraće biti OK, pogotovo ako se bliži 40-tima. Nije ti to neka onako crno-bijela granica. Mariborski protokol je mene bitno manje "odalamio po glavi" nego moji uobijačajeni kratki u ZG-u di ne bi ovulirala po 6 mjseci. Normalno dobila mengu idući ciklus (dobro, ipak je bio malo dulji) i, na moj šok - ovulirala već iza IVF-a, a bila sam sigurna da ništa idućih 6 mjseci pa sam se cijepila protiv vodenih kozica i nisam smjela u postupke, a ono ovulacije kao kuća. Ja nekako "brijem" da sam u zadnjem FET-u u MB-u uhvatila neku svoju dobru fazu - endometrij fantazija tipa 12 mm, ovulacije ko kuća itd. A sad, zašto je ta faza došla... Činjenica da mi je to bio najbolji period što se tiče UZV-ova - ovulacija i endometrija - otkako sam u IVF centrifugi od 2002.-ge i išla sam u tom FET-u bez ikakve stimulacije, bez štoperice itd, nagovorila Mariborčane na 3x1 utrogestan jer šta će mi na endo od 12 mm više.... E, sad, jel' to bio razlog uspjeha... the answer, my friends, is blowing in the wind...

Ako imaš problema s tankim endometrijom onda uzmi malo veću pauzu, ako ne, onda možeš riskirat, teško mi je reć. Ja ne bi riskirala s Mariborom kad se tako dugo čeka termin, ali opet, jedan mali dio žena u Mariboru ne uspije i ima katastrofalan postupak i završe bez transfera, ne zbog toga što nisu radile pauzu, nego npr. jer im u MB-u krivo tempiraju štopericu (najčešće prerano - to ih posebno moraš pazit odn. upozorit na koliko tebi pucaju folikuli, to koji put previde pogotovo ako se radi o prvom IVF pokušaju di je prethodno iskustvo nepostojeće - znači tebi se neće dogodit tako nešto jer imaš dosta postupaka iza sebe). Osim toga, uvijek možeš imat onaj naporan sistem double-checkinga i ako ti se čini da su folikulometrije rjeđe nego što bi ti se svidjelo, otić na još jednu dodatnu kod sebe doma ili njih nagovoriti. Ali, sve u svemu, to je izvrsna klinka, najbolja u regiji, rekla bih, a uvijek se može u svemu dogodit slučajni kiks, a pogotovo u IVF-u. Sretno, i na kraju dana, poslušaj sebe, to ti je najpametnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prva rečenica je trebala imat umjesto točke - upitnik (ovo s IVF Poliklinikom). To su ti različite politike - i neki Ameri koje sam čitala kažu 3 ciklusa OK, još neka klinika u Pragu isto to kaže itd. itd. Nema ni tu jednoznačnog odgovora struke, jednako kao ni oko ležanja nakon transfera - potrebno ili totalno nepotrebno. Ispravan odgovor na kraju daje pacijent

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još jedna stvar - ako nemaš pauzu od pijenja ičega od makar 3-4 mjeseca, ako mariborski postupak flopne, nikad nećeš znati je li to zbog toga što si pretjerala s IVF-ovima ili zato što ti oni ne pašu. Ja bih nekako išla štreberski u mjesto za koje sam čula da je najbolje - ne bi riskirala godinu i pol čekanja na termin i novčiće. I te antibebi što se počinju piti, to isto moraš računati već kao početak stimulacije, de facto, to su isto hormoni. I just double-checking: ti, naravno, redovito kontroliraš jajnike - onaj tumoerski marker Ca-125 koji je i za endometriozu, ideš svkaih 6 mjseci na UZV prsiju, kontroliraš krv 2x godišnje (kompletna krvna slika, jetrene probe), radiš UZV jetre na godišnjem sistematskom pregledu, štitnjaču obavezno jednom godišnje prekontroliraš na UZV-u plus vadiš hormne štitnjače? Svaki od ovih organa može stradat zbog stimuliranja. Ako sve to radiš, savjestan si tip, i sve to godinama "miruje" i bude proglašeno OK, rekla bih - risk it, if you want. Ako ne - onda bih rekla, ohani i čuvaj zdravlje, šta će ti sve ako si navučeš neku boleštinu. Svak treba shvatit bez obzira na te tehnikalije pauze simo-tamo, da IVF-ovi nisu šala-mala i da se treba pojačano, na rubu hipohondrije iz perspektive ne-IVF-ovaca, pazit. Bebomanka, vibram da doneseš za trebe pravu odluku. Ako ćeš odgađat Maribor, to moraš brzo presjeć' jer kad već počneš pit antibebi kasno je i počet će ti radit probleme jer se računa da si već u postupku i onda je moguće da ti kažu "gospa, žao nam je, tek za godinu dana" i šta si onda napravila. To se mora pravovremeno napravit .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, privatne klinike ti sigurno neće sugerirat pauzu od 6 mjseci iz financijskih razloga. Što se toga tiče - rekli bi idemo. Maribor inzistira na 6 mjeseci bez hormona, u protivnom ideš na svoju odgovornost. Državne sve imaju default - 6 mjeseci. Vjerujem da je to neki miks zdravstveno-logističkih razloga (nije zdravo, a i ne mogu primiti češće). Nekih 3-4 mjseca bez hormona (ikakvih) ajde de, ali samo 2 - niks.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ina, ja sam radila u privatnoj klinici kod dr Vlaisavljevica u BG. Sve ide u prilog tome da bi oni hteli da mi cesce dolazimo, jer kad pozelis tad radis, hocu da kazem da nema cekanja i da verovatno imaju kapaciteta za jos cura.
    Ipak, pravilo je pauza od 6 meseci izmedju 2 IVF. Vlaisavljevic je to tako zacrtao i sslus, nema zezanja. Mislim da je to iskljucivo zbog zdravstvenih razloga.

Joj Bebomanka nemoj se ljutiti sto ti ne dajemo podrsku 100 posto, nego nesto se mislim pa hoce li te primiti u postupak ako budu znali da si nedavno vec imala IVF. Mislim, znaju li u MB za to?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje osobno misljenje je da to ovisi i kolicini stimulacije, ne znam kako je kod tebe Bebomanka, ali ako nisi primila puno hormona mozda bi i mogla ici.
    Istina je da preporucuju 6m. pauze, ali ako se uzmu u obzir i tvoje godine, mislim da bi mogla odraditi maribor.
    Konzultiraj se recimo na www.zdravljeizivot.com na pitanja odgovara dr.R iznesi mu situaciju napisi sto si i kada koristila od stimulacije (on je MPO doktor), pa vidi.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Joj,drage moje....hvala vam na vasim sugestijama!
    Citiraj Jill prvotno napisa
    Joj Bebomanka nemoj se ljutiti sto ti ne dajemo podrsku 100 posto, nego nesto se mislim pa hoce li te primiti u postupak ako budu znali da si nedavno vec imala IVF. Mislim, znaju li u MB za to?
    Ma naravno da ne zanju! Imali smo pokusaj u 5.mj. u ZG (IVF-klinika),pa onda u 9.mj pocela sa stimulacijom za ovaj zadnji pokusaj kojemu niti MM niti ja nismo mogli odoljeti nakon tolikih preporuka i zbog IMSI-ja od kojeg smo puno ocekivali....ipak nije uspjelo i ja sam sad na mukama!
    Imala sam Down Regulation (dug protokol) sa Decapeptylima pa stimulacija sa nesto vise od 40 ampula Merionala i dodatno jos Decapeptyl a nakon ET jos hormonalne injekcije umjesto utrica..Nije bila jedna od slabijih stimulacija a ja se nakon nje sad osjecam bolje nego nakon jedne slabasne zagrebacke(IVF-klinika ) stimulacije..
    Totalno sam spremna na vec iduci pokusaj a svakako cu uskoro obaviti jedan pregled sa ultrazvukom da vidim kako sad stvari stoje..

ina za sve one redovne pretrage koje si ispisala moram se jer me na njih nitko ne salje a ja samo osluskujem svoje tijelo koje mi govori "idemo dalje"!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Naravno,odmah nakon sto sam dobila M koja je potvrdila propast zadnjeg pokusaja, pocela sam sa Ovulexom koji je 100% biljni i osjetila O i ovaj prvi ciklus! :shock: Basme interesira kad cu dobiti iducu M? Nakon predzadnjeg dugog protokolakojeg sam imala prije dvije god. u Austriji,dobila sam prvu M redovno a drugu puno kasnije sto je bila posljedica Decapeptyla.Tako da ako i meni ova druga M sada bude duze kasnila,i pocetak kontracepcije za MB. ce se oduziti na pocetak 1.mj. a stimulacija mozda i na sredinu 2. mj.pa postupak tek u 3.mj. sto bi ipak vec bilo 5mj. nakon zavrsetka zadnjeg postupka.....tjesim se.. :/

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

nellyxy za link! Vec sam postavila pitanje :D
    Stvarno ste divne!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bebomanka, niko te neće na to slati (ni nas u Hrv. na to MPO-ovci ne šalju), to moraš sama sebe "poslat" ili platit jer to je rizik stimuliranja - meni su to sve nabrojali na sistematskom, dakle opći dr.-ovi. Imala si sad fakat veliku stimulaciju s 40 merionala, u Mariboru te čeka sličan protokol i ja bih definitivno bih odgodila Maribor da se radi o meni, preblizu je to jedno drugoga, treba ipak čuvat zdravlje. Sretno, ma što na kraju odlučila!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ako odgodiš za tipa 2 mjeseca tijelo ti dobija makar "udah" od neka 4 mjeseca - recimo ako ti Mb padne u tipa 4/2008 iil 5/2008.-me. Pitaj na tom forumu, reci za endometriozu i godine obavezno, broj prethodnih stimulacija, reci svoje želje (čim prije u protokol) i čuj što će ti reći. Sretno !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bebomanka,slažem se sa Inom33,ipak ti je zdravlje najvažnije,ja uvijek razmišljam,što mi znači i trudnoća,ako ću nedaj Bože,nakon svega biti po bolnicama,a one zloćudne bolesti neću ni spominjat!
    Godišnje jednom obavezno mi je;KKS,UZV dojki,hormoni štitnjače,papa test,a nedavno bila i na uzv abdomena,i to mi nimalo ne izgleda hipohonderski ,već smatram da je to odraz koliko čovjek drži do sebe.Inače mrzim bolnice,ambulante,i ne volim letit oko dr.,ali ako sam se odlučila na takav korak( ivf,trudnoća,stimulacije), ako mi Bog ikada da bebu,tada želim biti zdrava majka....Ako mogu vodit brigu o tome da sam uvijek kod frizera kad to treba,pa onda jednom godišnje mogu obavit nešto i za svoje zdravlje....
    Bebomanka,nije sve tako crno,ja nisam sada pričala o tebi,već općenito,želim ti sreću što god odlučila i naravno nek ti ovo bude zadnji postupak

E da,sada bi i ja pitala za mišljenje isto,ja bila na stimulaciji u 9.mj.30 ampula gonala,i dr.L.mi je rekao da krajem ovog mj.dođem ponovo (na prirodni ,klomifen ...valjda),zapravo postupak i početak te laganini stimulacije će počet u 12.mj.,jel to ok,ili da odgodim za sljedeću godinu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemaš potrebu odgađat klomifensku stimul. pogotovo ako ti je Luči rekao, on pazi na te razmake, a 12. mu je najzgodniji za ugurat te "leteće" cikluse jer je manji broj velikih stimulacija i boravak na VV-u u 12.me je čista gula, a u 1.-me opet ludilo kreće. Ovdje je prvenstveno riječ o velikim gonalskim, menopurskim i tog tipa stimulacijama, klomifen se u te svrhe ne računa, jedino s njim moraš pazit ako imaš tanak endometrij, to je sve.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

tia_16~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 12.mj.

A sad ja imam opet pitanje...jeste li mozda cule glasine da se merional nije bas pokazao kao kvalitetan u stimulacijama? Ja sam to vec na par strana cula...Sto daje Vlaisavljevic?? Ja na tome ne zelim sparati ako dovodi u pitanje kvalitetu JS!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: bebomanka

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    tia_16~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 12.mj.

A sad ja imam opet pitanje...jeste li mozda cule glasine da se merional nije bas pokazao kao kvalitetan u stimulacijama? Ja sam to vec na par strana cula...Sto daje Vlaisavljevic?? Ja na tome ne zelim sparati ako dovodi u pitanje kvalitetu JS!!
    Imaš trilijun topica o merionalu, evo samo zadnjih par. Dalje ti PPam da ne offtopičarimo.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=merional

Kratki bottomline ovdje, opširnije PP-om - Merional jest na mariborskoj listi, većina žena reagira slično kao i na menopur jer je sastav isti, ostaje misterija zašto je taj lijek toliko jeftiniji pod a) i pod b) zašto ga ne dilaju ljekarne u Hrv. i Slo (vjeorjatno je to neka farmaceutska "podjela tržišta"). Činjenica je da u Mariboru vole započeti prvih 5 dana s gonalom, poslije im je svejedno - jel' merional, jel' menopur, jel' menogon - ja sam primala gonal prvih 5 dana, poslije sve do 18 dc merionale.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Ah...tu su linkovi! Thnx! Sad cu pogledati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Kratak period izmedju IVF postupaka-iskustva!

Jedan menstrualni ciklus izmedju dvije stimulacije je pravilo koje uopceno vazi u vecini bolnica i klinika koje se bave ovom problematikom u Holandiji. Mislim da Belgija ima iste kriterije. Ocito su misljenja doktora iz razlicitih dijelova svijeta takodje razlicita.
    Ja sam prilikom prvog pokusaja tri mjeseca uzastopce koristila decapeptyl (svaki dan znaci), i gonale po 7-8 dana svako 4 sedmice. Zbog previse folikula koje bi mi se razvile, doktor je prekidao stimulaciju a nastavljao sa supresijom. Pricekali bi 3-4 sedmice da mi se jajnici smire i ponovo krenuli sa manjom dozom gonala. Uspjelo mi je tek iz treceg puta da dodjem konacno i do punkcije.
    Nisam imala nikakvih vecih problema a koji vec nisu poznati i vezani za upotrebu hormona. Ne znam sta ce biti za 10 godina ali to je rizik u koji sam se svjesno upustila onog trenutka kad sam se odlucila na MPO.
    Ti najbolje poznajes svoju situaciju. Prati svoj unutrasnji osjecaj. I naravno sretno sta god da odlucis.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam dosta cesto isla na stimulacije (i to nikad ispod 30 Gonala), evo da vidis:
    1. ivf 10. mjesec 2004 dugi
    2. ivf 2. mjesec 2005 kratki
    3. ivf 7. mjesec 2005 dugi s antagonom
    4. ivf 11. mjesec 2005 dugi s antagonom
    Nisam imala nikakve zdravstvene posljedice koje sam mogla primijetiti - osim sto sam bila jaaaaako deprimirana s neuspjesima (ipak je to skupi sport). Uvijek sam imala izmedju 9 i 13 jajnih stanica. Nisam nikad hiperstimulirala. I ovdje vazi pravilo jedan mjesec izmedju stimulacija (znaci 2 ako se ide na dugi protokol), da se zaliha jajnih stanica oporavi i to je to (s tim da hiperstimulirane zene obicno ne idu cesto jer im se bas i ne ponavlja to iskustvo). Sto ce biti s mojim zdravljem jednog dana - ne znam, ali ne bojim se previse. Vise se bojim kronicnih stanja nego ovako povremenog i kratkog udara na organizam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    I ovdje vazi pravilo jedan mjesec izmedju stimulacija (znaci 2 ako se ide na dugi protokol), da se zaliha jajnih stanica oporavi i to je to (s tim da hiperstimulirane zene obicno ne idu cesto jer im se bas i ne ponavlja to iskustvo).
    Nevjerojatno kako se te upute razlikuju, ovdje je preporučeni default 6 mjeseci, rijetki privatnici kažu 2-3 mjeseca, a ovi drugi se na to skanjuju i tako dalje. Ja sam se iskreno pitala koji je od ta dva tabora u pravu i zašto i je li državne savjetuju 6 mjeseci zato što ionako ne mogu primiti više od 2x godišnje (sad samo jednom) i je li privatne savjetuju kraće zbog zarade itd. Odgovor je fakat once more blowing in the wind.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

podižem ovu staru temu jer sam u nedoumici i na žalost nekoj vrsti depresije jer naprosto ne znam šta da radim!
    dakle, nakon 2 aih dr A s VV nas šalje na stimulirani ivf, što bi bilo super da je sve super! no i međutim.... taman sam nakon 2. aih uzela godišnji i planirali smo negdje otputovat malo povratit snagu i psihičku stabilnost nakon neuspjeha, odmorit se od svega i uživat u životu i braku daleko od zgb, posla i ostalog.
    ako odemo na ivf, taj godišnji možemo zaboraviti.
    ako pak odemo na ivf sljedeći ciklus, odnosno nakon godišnjeg, postoji realna šansa da ne dobijem (ovo će zvučati sebično, ali meni je to važno!) 2 tjedna godišnjeg ljeti. ja sam s mora i treba mi more, plaža, sunce i ostale čari za preživljavanje zgb i to mi je najvažniji dio godine. naime, ako uzmem bolovanje nakon punkcije ili transfera, što je taman početkom srpnja, šef će to iskoristiti da mi ne da godišnji u 8. mj.
    jesam li zbog svega ovog sebična? možda! jesam li spremna na novi postupak - sad ne... treba mi odmor, psihički! muž misli da trebamo pričekati, ja imam osjećaj kao da sam sebe razočarala jer želim ugoditi sebi i to je izvor baš prave frustracije! treba li želja prema djetetu biti jača od osjećaja ljubavi prema sebi?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ksena28 ako se ti ne osjećaš spremnom za sve to možda bolje da sve odgodite na par mjeseci. Idi na godišnji, odradi malo, idi na ljetni godišnji, uživaj, odmori skupi svu snagu i energiju i kreni odmorna u 9. mj. Bolje ništa ne forsirati. Nazovi dr, objasni mu da bi malo sve odgodila i dogovori sve za jesen

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ksena28, ugađajući sebi pomoći ćeš i začeću svog djeteta.... slobodno i bez grižnje savjesti, ugodi sebi i učini onako kako se osjećaš! To je pravi put do bebice...

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ah moree,more,u potpunosti te razumijem.Mislim da trebaš raditi ono što osijecaš i ono što te-vas čini sretnim.Niste u kritičnim godinama,uživajte zajedno,u postupak možete i na jesen.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    ksena28, ugađajući sebi pomoći ćeš i začeću svog djeteta.... slobodno i bez grižnje savjesti, ugodi sebi i učini onako kako se osjećaš! To je pravi put do bebice...
    potpisujem našu superman.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Slušaj svoje srce, uzmi godišnji i lijepo se odmori i napuni baterije za novu borbu pa onda na bolovanje pa neka ti šef misli šta god hoće!!!!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ksena, potpisujem cure. Iako treba uzeti u obzir i realnu varijantu - da zatrudniš odmah iz prvog IVF-a i onda se više ne trebaš niti vratiti na posao, ionako će ti biti preporučeno mirovanje.
    Ja sam isto uvijek razbijala glavu što i kako s poslom, uvijek uz pretpostavku da će uspjeh izostati. Nikad nisam pomislila što će biti kad zatrudnim. I kad se to dogodilo ostala sam zatečena, nisam znala u prvi mah što da radim... Evo me ipak još na poslu, ali samo do kraja ovog tjedna. Sad uistinu idem na zasluženo mirovanje!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam u 15 mjeseci imala 9 postupaka. Jedan dugi protokol, dva samo sa Klomifenom (od toga jedan i uz 3 Menopura) i sve ostalo prirodno. Ja bas nemam vremena za cekanje :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ksena28, i ja sam dijete s mora i uvijek sam tvrdila da ću ostati trudna u postupku u kojem "sa plaže" dođem u salu. I tako sam se dogovorila sa dr. L. da ću imati dugu pauzu između 2 postupka, čak 6 mj pauze od drillinga jajnika i da je prva M u 9 mjesecu moj dobitni postupak 8) Otišla sam na 3 tjedna na more, odmorila dušu, uživala u svemu, došla optimistična i puna očekivanja na VV i u postupku u 9 mj zatrudnila. I što je najvažnije, rodila sam u 6 mj pa smo cijeli 8 mj ja i bebačica bile na moru!!! Niti jedno ljeto nisam bila bez mora :D . Ako te netko razumije onda sam to ja-ne preskači more jer će te to psihički ubiti -tako bi barem meni bilo.
    P.S. Vidim iz potpisa da si u Novom Zg kao i ja... al ne znam koje je tvoje more... Sretno i želim ti moj ponovljeni scenarij!
    Citiraj ksena28 prvotno napisa
    podižem ovu staru temu jer sam u nedoumici i na žalost nekoj vrsti depresije jer naprosto ne znam šta da radim!
    dakle, nakon 2 aih dr A s VV nas šalje na stimulirani ivf, što bi bilo super da je sve super! no i međutim.... taman sam nakon 2. aih uzela godišnji i planirali smo negdje otputovat malo povratit snagu i psihičku stabilnost nakon neuspjeha, odmorit se od svega i uživat u životu i braku daleko od zgb, posla i ostalog.
    ako odemo na ivf, taj godišnji možemo zaboraviti.
    ako pak odemo na ivf sljedeći ciklus, odnosno nakon godišnjeg, postoji realna šansa da ne dobijem (ovo će zvučati sebično, ali meni je to važno!) 2 tjedna godišnjeg ljeti. ja sam s mora i treba mi more, plaža, sunce i ostale čari za preživljavanje zgb i to mi je najvažniji dio godine. naime, ako uzmem bolovanje nakon punkcije ili transfera, što je taman početkom srpnja, šef će to iskoristiti da mi ne da godišnji u 8. mj.
    jesam li zbog svega ovog sebična? možda! jesam li spremna na novi postupak - sad ne... treba mi odmor, psihički! muž misli da trebamo pričekati, ja imam osjećaj kao da sam sebe razočarala jer želim ugoditi sebi i to je izvor baš prave frustracije! treba li želja prema djetetu biti jača od osjećaja ljubavi prema sebi?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vam žene...... mislim da ćemo tako i napraviti, malo se odmoriti, definitivno ovaj ciklus ništa, a onda ćemo vidjeti...
    nakon 5 mjeseci konačno ovaj vikend idem kući na more (ja sam iz Poreča, Amel me pitala koji je moj dio mora), tako da punim baterije ta tri dana... onda se bliži taj godišnji i stvarno mu se radujem :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •