Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Jelovnik za poviseni kolesterol i trigliceride

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Jelovnik za poviseni kolesterol i trigliceride

Malo prtljav naslov topica ali mislim da se da skuziti na sta sam mislila.....
    Dakle, znam da je o ovom unutar nekih topica bilo govora ali mislila sam da bi bilo zgodno otvoriti novi topic sa ovakvim naslovom pa da se tocno zna sta se smije, a sta ne....
    MMu su mi neki dan dosli nalazi krvi - poviseni kolesterol i trigliceridi. Nista urnebesno visoko ali i inace ima poviseni tlak, pod velikih stresom je (nismo li svi??) pa ga je dr stavila na dijetu....e sad, znam ja sta on smije, a sta ne ali ipak voljela bi da mi netko iz iskustva kaze sta je jeo/jela a sta ne....naglasavam da nema problema sa kilama, dapace, u zadnje vrijeme je opet smrsavio pa ne bi bilo bas dobro da izgubi jos koju kilu.....sta je ciniti, i sta da mu kuham???????? Thanks

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry sto sam otvorila dva puta....pls obrisite jednom!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nani, imam ja doma.
    Znaš da je i MM imao sve to (nakon mjesec dana, uz identičnu prehranu - vrijednosti su bile puno niže).
    Uostalom, uguglaj ovaj naslov topica - sve će ti napisati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Daj pls kad budes mogla faxaj mi ili mailaj cime si ga hranila...ne mislim tu na onaj spisak sta smije, a sta ne nego mi trebaju ideje za gotove obroke..... znas mene, volim krasti ideje.....
    Da, sjecam se da je i TM imao isti nalaz....to je znaci moglo biti neko trenutno stanje, a inace je sve ok. Mene je malo frka jer Borna inace ima poviseni tlak, pa to skupa sa masnocom....jedna super kombinacija....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da ne otvaram novi topic podižem ovaj...

Bila sam jučer na sistematskom i ispalo da imam povišen kolesterol, ostali svi nalazi super. Trigliceridi ok., visok dobar kolesterol. Jako puno jedem, sve do čega dođem i masno i slatko i svakakvo. Ne bih htjela ići na neku dijetu jer imam 56,5 kg na 171 cm, i trebaju mi kalorije jer dojim, skačem po stanu za vrlo aktivnom bebom, nosim ju, svaki dan min. 1 sat smo u šetnji.

Što je zasitno i kalorično a nema kolesterola?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj i mene muči kolesterol...ali nebi na dijetu jer tako i tako sam premršava...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

isproban recept (moja mama i svekrva za užasnim nalazima, jedna triglicerida, druga kolesterola) - ČAJ OD ARTIČOKE

kažu da je ružan ali u rekordnom roku pomogne

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponekad ti nalazi znaju biti i lažno pozitivni. ovisi i kaj si jela tih dana (prije vađenja krvi).

ja sam na otprilike takav nalaz dobila "dijetu", čija prva rečenica počinje ovako:

zamijenite maslac - MARGARINOM :shock:

jedem i dalje ono kaj sam jela, a trebam prestati jesti stres. i nalazi će biti sasvim ok.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo bijaše za sirius ...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ponekad ti nalazi znaju biti i lažno pozitivni. ovisi i kaj si jela tih dana (prije vađenja krvi). :mrgreen:

ja sam na otprilike takav nalaz dobila "dijetu", čija prva rečenica počinje ovako:

zamijenite maslac - MARGARINOM :shock:

jedem i dalje ono kaj sam jela, a trebam prestati jesti stres. i nalazi će biti sasvim ok. ;)
    Jel to ona neka katastrofa od papira - zuto i plavo, jedna strana za poviseni kolesterol, druga za povisene lipide (trigliceride)? Istrgnuto je iz nekog reklamnog bloka, a na dnu ima neki znak stiliziranog cvjetica (znakic mi je nekako poznat, ali ne mogu ga nigdje smjestiti)...

Tu katastrofu mi je dala doktorica opce prakse da 'tek tako, malo pogledam, ako bas hocu biti cjepidlaka i spustiti kolesterol s 5.1 na manje od pet, i trigliceride s 2.34 na <1.70 ...

Procitala sam to gdje se maslac zamjenjuje margarinom i - byebye papiric. (I inace mi se cini da je pun nebuloza.)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ja sam to dobila u mediradu... btw - iskustvo od tamo mi baš i nije prebajno :/ ...

to je dijeta iz 199x , koju je tada napisao neki profesor nečega...
    imaju ju skopiranu, i sam ti ju frknu u mapu.

moj bioenergetičar ostao :shock: ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •