Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Dečki ne plaču?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Dečki ne plaču?

Često čujem roditelje kako svojoj muškoj djeci govore: "Joj, pa nećeš valjda plakati, ti si dečko", ili "Šta plačeš k'o neka curica", pa mi sad nije jasno u čemu je trik, zašto dečki ne bi trebali plakati, zašto ih se od malena uči da zatomljuju svoje osjećaje?

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To i MM radi... nekad poludim, a ponekad mi cak i ima smisla kad im objasnjava da ne placu bezveze... mislim, onak, iskreno, koja bi od nas htjela muza koji place toliko koliko i mi placemo... ne? Ili koji naprci nosic na svaku nepravdu... hahahahha... cure moje... i nasi muzevi su tako odgajani....

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mm plače. i njegova braća. i naši dečki.
    i meni je zadnjih dana kada sam bila u totalnoj komi bilo puno lakše kada sam znala da ne plačem sama.
    suze su, kao i smijeh zdrav i poželjan način iskazivanja emocija.

ali istina je da ima masa dječaka koji ne plaču, mom T je čak jedan njegov frend rekao da nek ne plače, da kakvo je muško.

ja jedino ne podnosim cendranje za svaku nebulozu, pa bilo muško, bilo žensko.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A ja baš imam osjećaj da su dečki plačljiviji od cura.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo nije 10 minuta prošlo kako sam grlila alena i objašnjavala mu da ako je jako tužan da mu nekad može pomoći da se isplače

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    A ja baš imam osjećaj da su dečki plačljiviji od cura.
    amen, sestro
    pa valjda ih zato "čeliče" od rođenja - jer su osjetljiviji, i psihički i fizički. mi našeg nećemo čeličiti

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM plače. I brat isto. Ja rijetko. Pa mislim da to nema veze sa spolom nego s karakterom.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i sa horoskopskim znakom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam predodređena za plač

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Alergična sam na izjave tipa "dečki ne plaču" i "nemoj biti ko curica"
    I ozbiljno mislim da takve fraze i vjerovanja od dječaka stvaraju emocionalne invalide.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nadovezat ću se s jednom stvari... ja sam mama curica i smeta mi ono: uh, tako veika cura, a plače...
    Nedavno se moja kći šišala i frizerka ju je, češljajući je, počupala. I ona se rasplakala. OK, možda ona je maza... pa što?
    I reakcija je bila: Uf, baš si me razočarala, plačeš tako velika!

Al kaže njoj njena majka nek plače koliko hoće...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nikada mu nismo govorili takve stvari, a odmah smo reagirali ako smo čuli da mu to netko drugi govori.
    Ali primjećujem da mu je neugodno plakati pred drugima. Vidim da mu se nekada grlo stegne, bradica trese, ali ne bi pustio suzu ni pod razno.
    I onda se pitam ima li u njima nešto urođeno što ih tjera da glume da su od čelika i da je sramota pokazati kada su tužni.
    Tugu obično preusmjerava na ljutnju ili se povuče u osamu :/
    A jako dobro zna razabrati i verbalizirati svoje osjećaje.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moji često znaju reć nisi ti curica i sl ...
    ja ih opomenem.....nek dijete izrazi što osjeća taj tren....nek se ne srami svojih osjećaja, suza...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja osobno veoma cesto placem.
    volim se rasplakati kada mi je tesko ili lijepo,kada me nesto dirne..
    kao dijete sam odgajana da -ne placem i dugo je vremena trebalo proci dok sam pustila suzama da teku slobodno,i kroz jad i kroz srecu.
    jako mi pomaze rasplakati se,isplakati;ne govorim o nekom ridanju ili necemu slicnom vec jednostavno-suzama koje poteknu.
    i jednostavno,plakanje mi dodje poput lijeka.oslobodim se time onoga sto me tisti i uvelike mi je lakse,svjetlije sve..

mm,dijete,svi placemo kada nam se place,neki vise neki manje
    suze ciste i oslobadjaju,prociscuju.svatko ima pravo plakati i jadni su oni koji guse suze i uce djecu tome.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

(ah,pocela o sebi a pise "decki ne placu",ispricavam se )

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad to netko kaže, odbrusim mu/joj i uputim dijete da se slobodno isplače, a dotičnog da pi**arije priča nekom drugom.
    mm, nažalost, teško da će zaplakati, kao uostalom i većina muškaraca koje je odgajala ta generacija, al ja ga nekad nagovaram da se ponaša onako kako će se osjećat bolje, pa i da plače kad mora...stvari se mijenjaju, al nažalost, polako, on je odrastao čovjek ...zato neću dozvolit da se M osjeća loše ako ima potrebu izbacit frustracije na taj način.

Koja je tim ljudima alternativa?Da nije možda agresija?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MM plače....i meni je to skroz ok.....plače i kada je srećan i kada je tužan i razočaran....i kada ga "dirne" neki film. Voolim ga što je emotivan i to ne krije...preda mnom,naravno.
    Ako budem imala sina, nikada mu neću govoriti da plakanje nije za dečake, već ga naučiti da svaku svoju emociju pokaže.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nedavno sam doživjela to da mi je došao prijatelj koji se razvodi, pričao, kukao i na kraju se malo rsaplakao. Pa je došlo moje dijete i počelo plakati. A moj skoro 40-godišnji prijatelj njemu kaže da ne plače jer dečki ne plaču. Ja sam krepala od smijeha i mislim se što ti je to odgoj i ispiranje mozga. Moji dečki tu su izjavu luli masu puta, ja je ne volim i objašnjavam da smo svi mi isti, svi imaju pravo plakanju

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mojim dečkima baka (mama od MM, narvno ne moja ) stalno govori dečki ne plaču.
    ja sam je upozorila na to, ali očito ne dovoljno direktno (pokušala sam na fini način), tako da ću morati ponoviti u slijedećoj prilici.

Svi plačemo kada nam je teško i suze su način da dio nečeg lošeg izbacimo iz sebe. I meni je to OK. Bez obzira na spol, dob, horoskopski znak ili ne znam što.
    Ako mi se plače - plačem.
    Tako učim i djecu.
    I MM često zna zasuzit u kutu oka, pa čak i kad se radi o nečem pozitivnom - onako, baš iz burnih emocija....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma ni ja ne volim kad se cendra bez veze (bez obzira na spol), ali mi smeta kad se djetetu podsmjehujemo kad želi izraziti svoje osjećaje.
    Ja sam svog tatu samo jednom vidjela da plače (kad mi je umro djed), MM jako rijetko plače, i ne voli kad drugi plaču.
    Obzirom da imam muško dijete, ne bih voljela da se srami pokazati svoje osjećaje ili da se zbog istih srami.

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Frendičinom sinu (moje kumče) u vrtiću teta je rekla da dečki ne plaču ili da nije lijepo plakati?!
    Ne moram reći da je drugi dan bila na razgovoru s tom dotičnom tetom!
    Lijepo ih uče od samog početka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nikad mu nismo govorili da dečki ne plaču, ali on si dopusti da zaplače samo preda mnom. Pred drugima tugu kanalizira u ljutnju. Vidim da je to općenita pojava kod dečki njegove dobi (10) - ne će se žalostiti jer prevede tugu u bijes prema uzroku i počne se usmjeravati na osvetu.
    Kad se takva situacija događa u mojoj prisutnosti, to izverbaliziramo, navodim ga da analizira sebe kako bi se upoznao itd., ali u školi je druga priča...
    Ukratko, kod dječaka su tuga i ljutnja usko povezani i mislim da njima jednako znači ili ne znači "dečki ne plaču" i "dečki smiju plakati" jer je kod većine caka u tome da su naprosto dečki.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    MM plače. I brat isto. Ja rijetko. Pa mislim da to nema veze sa spolom nego s karakterom.
    Vrlo rijetko plačem, neovisno o spolu ne volim:
    -kada se plače za svaku sitnicu
    -kada se dečkima daju drugačije "upute" za nošenje sa emocijama nego curicama i još k tome govori da se "plaču curice" kao da je to nešto loše
    ili kao da curice mogu tako nešto banalno a dečki ne mogu...naravno i obrnuto (tipa: "curice su poslušne, nisi ti dečko pa da bla bla bla")

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •