Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Količina obroka u 7 mj. bebe

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Količina obroka u 7 mj. bebe

Počeli smo sa dohranom od 6 mjeseca. Muči me količina pojedenog obroka jer moj sin, koji je jako sitan i malen, pojede uz tešku muku za jedan obrok cca mala teglica kupovne kašice. Čini mi se da je to premalo ali možda sam u krivu. Inače, ima 7,5mj. Od prošlog tjedna sam mu uvela dva obroka. Koliko vaša djeca pojedu za jedan obrok?

apricot editirala ime proizvođača

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, moj će sada deset mjeseci.
    i ne pojede više od 3-4 jušne žlice hrane.
    nekad samo jednu, nekad četiri, ovisi.

pusti ga neka jede koliko može.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Tocno tako! Pogledaj sebe uostalom! Ponekad pojedes vise , ponekad manje.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

smijem li se pošlepati ovdje, iako bebe ima tek 6. mj.? naime, on bi jeo i više nego mu dam, a tek smo počeli. vidim ja da bi on još mogao, pa ne znam da mu nudim dokle god hoće?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

11 mjeseci za par dana. uglavnom ne jede ništa, unazad mjesec dana se dogodilo nekoliko puta da je pojela pola kašice do kašicu

odustala sma od kuhanja jer N-E-Ć-E

REZULTAT: doji i dobro napreduje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja bi bila bezbrižna da P. nije jako sitana i mršav, a pogotovu jer, a od kada divlja( pokušava puzati, vrti se, okreće, svugdje hoće...), njegov mjesečni prirast postaje zabrinjavajuće mali (250 gr)... Ja se niti zbog mj. prirasta ne bi brinula da nije tako malen (ima 7,2 kg), sa 7,5 mj. Možda samo paničarim jer pedica ne stvara paniku, a nju ionako sve rijeđe viđamo te nije baš u zadnje vrijeme upućena u njegovo stanje. Inače, okružena sam bebama - golijatima od prijateljica i rodbine pa mi i to dodatno stvara paniku. Napominjem da iz opravdanih razloga ne dojim od 5 mj....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

skoro 10 mjeseci, nema ni 8 kg

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mali je skroz fit sa 7,2 kg za 7,5 mjeseci. Hoce li nama ikad izbiti iz glave djeciju debljinu kao parametar zdravlja. Luka ima 8 i pol mjeseci i 7,9 kila. (Na doktorskoj vagi jos manje)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Tocno tako! Pogledaj sebe uostalom! Ponekad pojedes vise , ponekad manje.
    ne daj boze da ja to na svome primjenim -puknuo bi

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pesek, mislim da ti je to individualno i ne trebaš se zabrinjavati. Ja i ti vjerojatno ne pojedemo istu količinu hrane, čak niti ja svakog dana ne pojedem istu količinu hrane kao onog prethodnog. Polako, upoznavanje djeteta sa novim okusima bi trebalo biti zabava i uživanje, a ne mjerenje.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

skoro 10 mjeseci, nema ni 8 kg
    Otkad smo na nadohrani stali smo na 7kg i 7 mjeseci. cica je na izmaku, bočicu neće,a kašice jedva da pojede pola kupovne ili 50ml koju sama spravljam.

Ovo me malo tješi.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

L ima 7 ipo miseci.
    Ne da nemamo jos ni jedan puni obrok, nego mislim da ukupno do sada nije pojela dvije žličice (ne žlice!) u misec dana.
    Probala sam skuhano-zgnječeno, skuhano-komadi (BLW), čak i kašicu kupovnu i sve je podhitno pljunila. Zakljucila sam da jednostavno nije jos spremna, bez obzira sta moja mama kaze da cu je vjerojatno tako dojit do srednje skole

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imam rješenje :D . Upalim crtić i nesvjesno, u transu od crtića, pojede sve što mu napravim. A ja zločesta, povećavam svaki put količinu i sada sam zadovoljna. A vaga je danas sa 7mj. i 3 tj. pokazala 7,3 kg. Jako malo dobiva na težini ali je to očito povezano sa uvođenjem dohrane i puzanjem, jer se sada više troši.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peso, znam da je ovako lakse, ali moglo bi ti se obiti o glavu usvajanjem izuzetno lose navike klopanja i gledanja tv-a.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni ja to ne bih radila.
    Pokušaj malo zainteresirati dijete tako ad mu daješ komadiće hrane ka samo stavlja u usta. Ja sam to počela tek s 11mj, nakon što sam pročitala temu s linka, i preporodila sam se

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=led+weaning

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja mislim da ih ne treba forsirati. moj misonja ponekad pojede toliko da se iznenadim i trazi jos a ponekad 3-4 zlicice i sretan i zadovoljan. Nudim mu jos dva-tri puta zlicicu i ako nece - gotovo, nastavljamo sa nasim aktivnostima..
    Jedino me brine kaj nije bas ljubitelj vode (osim one iz kadice)...al valjda ce i to doc na svoje...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj ima 7.5 mjeseci, dohranu jede negdje oko mjesec dana i nekad jede super tipa pojede onu malu i pol teglicu nuby što su poput onih kupovnih (cca veličina) ili recimo do vrha punu zdjelicu babylove onu žutu sa gumiranom podlogom (isto je nuby ali je ambalaža babylove). i to mi se čini da je jaaako puno. to tako jede mrkvicu, bananu. ostalo sve što je do sad jeo mu nije toliko fino i tog pojede nekoliko žličica pa nakon par sati još nekoliko žličica. posebno ne voli kašice sa bučom ali ja mu svejedno to dajem i koliko toliko pjede. dakle jede- koliko je gladan i koliko mu je fino. i ja ga puštam, ne jedem ni ja sve rado. ionako puno sisa a ja pazim da jedem raznovrsno

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj peso prvotno napisa
    I ja bi bila bezbrižna da P. nije jako sitana i mršav, a pogotovu jer, a od kada divlja( pokušava puzati, vrti se, okreće, svugdje hoće...), njegov mjesečni prirast postaje zabrinjavajuće mali (250 gr)... Ja se niti zbog mj. prirasta ne bi brinula da nije tako malen (ima 7,2 kg), sa 7,5 mj. Možda samo paničarim jer pedica ne stvara paniku, a nju ionako sve rijeđe viđamo te nije baš u zadnje vrijeme upućena u njegovo stanje. Inače, okružena sam bebama - golijatima od prijateljica i rodbine pa mi i to dodatno stvara paniku. Napominjem da iz opravdanih razloga ne dojim od 5 mj....
    Ako pedijatrica ne stvara paniku, nemoj ni ti. Uostalom, bitno je i koliko je beba tezila pri porodu, zar ne? Ne moze imati jednaku kilazu beba koja se rodila npr. sa preko 4 kg ili s manje od 3. Koliko ja znam, dobro je kada sa 6 mjeseci udvostruce tezinu a sa godinu dana utrostruce. Ocito je tvoj maleni vrlo aktivan pa puno i trosi Ja uvijek pratim Leino ponasanje. Ako je ona meni zadovoljna, smije se i divlja kako ti kazes, nema razloga panici!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj peso prvotno napisa
    Imam rješenje :D . Upalim crtić i nesvjesno, u transu od crtića, pojede sve što mu napravim. A ja zločesta, povećavam svaki put količinu i sada sam zadovoljna. A vaga je danas sa 7mj. i 3 tj. pokazala 7,3 kg. Jako malo dobiva na težini ali je to očito povezano sa uvođenjem dohrane i puzanjem, jer se sada više troši.
    istina je da je tako lakše i da tako umirujemo sebe... ali to ipak dugoročno stvara loše navike.
    vidjet ćeš kako ćeš za nekoliko godina zabranjivati grickanje ili objed uz crtiće :/

osim toga, to UOPĆE nije mala težina, to je jedno prosječno dijete (ipak teže od mojega u toj dobi)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moj će za par dana sedam mjeseci, količina dohrane nam je jedna čajna žličica, ako i toliko...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uskoro će imati 7 mjeseci. Težina ravno sedam. Pojede 2 do 6 žličica. Ja zadovoljna, pedica zadovoljna.... MM je alergičar a dosta alergija ima i u mojoj obitelji pa nam je savjetovano da kasnije i polakše krećemo sa dohranom, pogotovo zato što uredno cica. A što se tiče težine - meni izgleda baš taman buckast.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Peso, znam da je ovako lakse, ali moglo bi ti se obiti o glavu usvajanjem izuzetno lose navike klopanja i gledanja tv-a.
    složila bih se sa tobom, ali kad si očajan primjenjuješ sve kaj ti padne napamet. Ja sam svoju zabavljala da bi mi jela na sve moguće načine: mobitel, žlica za nju, gledanje crtića dok jede, razne igračke, štipalice itd. Sad kad je veća lakše mi je: stavim je na stolicu nasuprot sebe i zajedno ručamo i to nam funkcionira.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na zadnjoj kontroli sa 8,5 mj. je imao 7.6 kg . pedica je napomenuula da je dosta sitan ali i da je preaktivan pa se ništa ne lovi. On je znači u 4mj. dobio sam 1 kg...po meni je to malo. Naša pedica je dosta površna tako da mi njeno mišljenjene ne znači puno (mijenjam je svakako zbog promjene adrese). Ono što mene muči je njegovo dobivanje na kilaži do cca 6 mj. (prosjek je bio 1 kg mj.) i od onda ispada da mj. dobije 250 gr-mj. Dnevno pojede 1,5 obrok sa žlicom :D i oko 500ml mlijeka. Ne znam što može biti uzrok da je toliko malo počeo dobivati na kilaži...inače, svi koji ga vide misle da ima5, 6 mjeseci , a on stoji na nogama, puže, sjedi uspravan kao svijeća...jako je smiješan tako malešan

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    smijem li se pošlepati ovdje, iako bebe ima tek 6. mj.? naime, on bi jeo i više nego mu dam, a tek smo počeli. vidim ja da bi on još mogao, pa ne znam da mu nudim dokle god hoće?
    Pošto nema odgovora na ovo pitanje da ga malo podignem .
    Mi smo nedavno počeli sa dohranom i za sada stanem na par žličica dok ne vidim kako reagira na neku namirnicu.
    Ali zanima me kad isprobamo namirnicu - koliko je dosta?
    Jer moj zijeva dok ja ne stanem, a kad stanem - plače za još. Ne bi ga tila pretrpat, a opet ne bi ni da mu je malo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •