Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: začepljeni jajovodi II

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno začepljeni jajovodi II

ne znam jel se tko vraća na ovaj topic pa koristim novi prostor da podjelim jedno iskustvo. Istina, nije moj slučaj ali sam čula iz prve ruke. Cura je imala jako začepljene jajnike, ne znam jel što koristila od konvencionalne medicine, ali nije bilo pomaka duže vrijeme dok joj sestra nije pronašla informacije o kantarionovom ulju. U kratko, stavljala je u rodnicu tampone namočene u kantarionovo ulje navećer tjedan dana, i imala je jako neugodan osječaj, svrbež, ali poslije toga iz nje je izašlo sve i svašta, neugodnog mirisa i na idućoj HSG jajnici prohodni. Eto, za razmislit...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: začepljeni jajovodi II

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa
    ne znam jel se tko vraća na ovaj topic pa koristim novi prostor da podjelim jedno iskustvo. Istina, nije moj slučaj ali sam čula iz prve ruke. Cura je imala jako začepljene jajnike, ne znam jel što koristila od konvencionalne medicine, ali nije bilo pomaka duže vrijeme dok joj sestra nije pronašla informacije o kantarionovom ulju. U kratko, stavljala je u rodnicu tampone namočene u kantarionovo ulje navećer tjedan dana, i imala je jako neugodan osječaj, svrbež, ali poslije toga iz nje je izašlo sve i svašta, neugodnog mirisa i na idućoj HSG jajnici prohodni. Eto, za razmislit...
    Zauzeta, HSG je relativno subjektivna metoda, točna, ako se dobro sjećam, samo 60%, tako da zna dati i sliku lažno začepljenih i lažno odčepljenih jajovoda, evo jednog od topica na tu temu (čekni post Kikice1 gdje je HSG pokazao obostrano začepljenje, a laparaskopija, jednoznačnija metoda (kamerom se ulazi i snima stanje) pokazala je da su jajovodi obostrano prohodni):

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...d5d0c11ebc9c8f

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajde molim te zauzeta malo više informacija saznaj pa nam javi jer sam i ja čula za kantariorovo i isto imam začepljene jajovode.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

....ja sam koristila kantarionovo ulje,ali su jajovodi ostali isti,možda čak i gori jer je HSG pokazao jedno,a laparo sasvim drugo....izmedju sam koristila ulje....
    Vjerujem da pomaže kao i većina biljnih preparata,ali meni eto nije bilo pomoći...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kantarionovo ulje je jako dobra stvar za upale i infekcije rodnice, nije ga zgoreg koristiti povremeno ali za zacepljene jajovode....nema sanse.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da malo podignem ovu temu...moja mama je cula za neku casnu iz posusja i dala mi njen broj telefona. ja sam isto radila hsg i navodno su mi oba jajovoda zacepljena, i ona mi kaze da desetak dana donji dio stomaka namazem maslinovim uljem i onda stavim na to puru...navodno je imala dosta slucajeva gdje je to pomoglo i zenama su jajovodi bili prohodniji. ja sam isto to radila, ali poslije nisam ponavljala hsg, jer sam malo skepticna. isto tako mi je dala neko ulje u koje se namoci tampon i stavi u rodnicu, tu moram priznat da mi je prosla svrbez i neugodan miris i ako sam ga stavljala mozda samo par puta.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

amly, sorry na jezičkoj barijeri, ali... pura? Jel to ono što se pravi od kukuruznog brašna, griza?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vjerujem biljnoj medicini ali ne vjerujem da se zacepljeni jajovodi ne 'odstopavaju' samo tako (meni je jedan jajovod dokazano neprohodan a drugi nedokazano prohodan). HSG je 70% pouzdana dijagnosticka metoda i priraslice se ne vide na HSGu ... Na svu srecu cuda se dogadjaju pa cak i sa 'zacepljenim' jajovodima

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pomozite! Ne znam što da radim? Do sada sam radila uzv hsg na Sv.Duhu i obostrano je začepljenje.Nakon toga laporaskopiju i rečeno mi je da je na samom izlazu začepljeno-cijelom dužinom su prohodni.I sada me ponovno moj ginekolog nagovara na hsg i još jedan dr. čija je žena identično sve prošla kao i ja i ponovila hsg i sada imaju curicu.Ja sam u velikoj nedoumici.I bi i ne bi.Može savjeti please???

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

po meni ako ikakva šansa da ti propuhivanje pomogne idi...ja isto imam začepljene jajovode i razmišljam o laparaskopiji da vidim cijelo stanje, odlučila sam još pokušat sa IVF, ali definitivno ako nebude išlo pokušat rješit jajovode ako se šta bude dalo....zato sretno!!!!!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala.Ne samo da imamo istu dijagnozu,već i iste termine za postupke.Ako mi ne upali u 6.mj. onda u 9. idem na hsg.Moram samo skupiti ponovno hrabrost.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Baš danas razmišljam cijeli dan da sljedeći mjesec odem na laparo...neznam šta je sve od nalaza potrebno radit zaboravila sam...mislim da se to radi u prvom djelu ciklusa???

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da se nadovezem na kantarionovo ulje..prije sam bila dosta sklona gljivicnim upalama i tada mi je ginica rekla neka uzmem kantarionovo ulje i neka ga stavljam na malo gazice i u rodnicu ali da ga nikako ne stavljam na tampon. Razlog sam zaboravila a za otarasiti se gljivica definitivno djelotvorno! I prirodno.

Laparo se radi u prvoj polovici ciklusa, mada je eto kod mene prebacilo koji dan preko sredine jer su svi zahvati tada bili s tjedan zakasnjenja.

Navest cu i ovdje, druga supruga mog oca je imala zacepljene jajovode i nakon propuhivanja ostala prvi mjesec trudna. Danas imam brata i sestru

I jos malo, evo vam nase vive. Isle obje na ivf, rodile isti dan a ona ostala prirodno trudna s drugim djetetom jer je trudnoca s jajovodima napravila ono sto medicina nije mogla.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i ja isto imam istu dijagnozu. pocetkom prosle godine nako vanmater. trudnoce sam isla u hsg koji je pokazao da desni jajovod gdje je bila trudnoca da je skroz zacepljen, a drug je skroz malo prohodan.
    doktor mi je odnah savjetovao ivf i to smo pokusali dva puta i nazalost bez uspjeha. sada sam promijenila doktora i on je misljenja da je najbolje napraviti laparoskopiju jer hsg nije 100% siguran...ako su jajovodi stvarno zacepljeni to je isto sansa za malo ih procistiti. u svakom slucaju ja sam se odlucila i nakon iduce menge radim laparo i opet se pomalo nadam

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Podižem ovu temu i molim za mišljenje.
    2008. mi je rađena laparaskopija kojom je utvrđena neprohodnost oba jajovoda. Sada, nakon 5. neuspjelog pokušaja MPO, razmišljam da li bi bilo pametno napraviti još jednu laparaskopiju??? Ne znam ni sama zašto... vjerojatno želim vjerovati u čuda pa si mislim da se možda, pod utjecajem dosadašnjih postupaka MPO, nešto promijenilo na bolje!
    Što vi mislite?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bojim se da čuda nema kod neprohodnih jajovoda, nažalost Ako su ti laparoskopijom utvrdili neprohodnost, mislim da je to nažalost nepovratna dijagnoza a ne trenutna.....

Ono što neki doktori preporučuju je odstranjivanje jajovoda što se također radi laparoskopijom............

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koliko sam ja upoznata - nisu sva začepljenja ista. U nekim slučajevima je moguće operacijom otkloniti začepljenja (ali po iskustvima na forumu - to je rijetkost). Ipak vjerujem da ponekad prirodne metode mogu imati nekakav pozitivan učinak.
    Ali u svakom slučaju laparo je jedina metoda kojom se sa sigurnošču može ustanoviti dijagnoza.
    karla 1980- ukoliko je ustanovljeno potpuno začepljenje - teško da se išta moglo promjeniti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I ja imam isti problem. Prva vanmatericna trudnoca i odstranjen desni jajovod. Lutajuci od ljekara do ljekara ( naravno ni jedan nije iz mpo price ) savjetovali su da vanmatericna ne mora da znaci nista strasno, da se svakom desi i da treba nastaviti dalje bez grca i puno razmisljanja.
    Nakon prve terapije klomifenom ( zbog pcos i anovulatornih ciklusa ) ostala sam trudna. I naravno opet vanmatericna u lijevom jajovodu, ali iz predhodnog iskustva otisla sam odmah u bolnicu i opet laparoskopija. Lijevi jajovod je ostao. Definitivno dobijam uput za IVF. Slijede konsultacije kod dr. Vlaisavljevica i on je na pregledu odmah rekao da je moj lijevi jajovod u bilo kakvoj funkciji jer bi ga u protivnom u drugoj operaciji sigurno odstranili ali da sansa za sledecom vanmatericnom nije iskljucena. I rekao da prirodna trudnoca nije iskljucena jer je jajovod djelimicno prohodan. Izbor je pao na cekanje IVF-a. Izabrala sam mozda tezi put u odnosu da sam isla na produvavanje pa na ciljane odnose i iscekivanje sta ce da se desi. Moram priznati da sam ja u svu mpo pricu upala nakon dvije operacije bez ikakvog znanja o svemu tome i da sam bila izgubljena i u vremenu i u prostoru. Tako da je razgovor sa dr. Vlaisavljevicem unjeo smiraj i razbistrio glavu i IVF donjeo kao jedino rjesenje na koje sam spremna. Ako se moze reci da sam spremna a mrtva uplasena! I cekanje od godinu dana ima svoju prednost. Osim sto treba skupiti novac treba i nauciti sve ovo. Da kad citam ove redove bar nesto razumijem i pronalazim sebe. I jos da je ova pamet bila kad sam prvi put operisana davno bih ja bila u Mariboru!

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sto se tice Hsg-a on zaista je nepouzdan, nemam desni jajovod, radjen je uzv-hsg lijevi jajovod neprohodan, radjen je rtg-hsg lijevi jajovod neprohodan, radjena je laparo lijevi jajovod prohodan i propusta u mlazu. Laparo sam radila u petrovoj i operirao me je dr. Barisic, koji je zaista dobar operater i strucnjak tako da zaista vjerujem laparaskopiji.
    Nisu sva zacepljenja ista i iako osim malo priraslica kod mene nije bilo potrebno nista raditi, u toku laparaskopije moguce je napraviti korekciju i neka zacepljenja rijesiti. Vrijedi probati.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala vam drage moje na odgovorima.
    Jutros sam bila na razgovoru kod gin. koja mi je radila laparo. Kaže da su začepljena na takvom mjestu da nema šanse za bilo kakvu mikrokirušku intervenciju, jednostavno da nema smisla!

Hvala vam još jednom, ostaje nam samo jedno riješenje a to je MPO.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kada sam bila na razgovoru kod ginica prije laparoskopije malo sam se raspitivala sto ako su oba jajovoda zacepljena, sto mi preostaje....i on mi je rekao da je iduci korak ivf, a ako ni onda ne bude funkcioniralo da je moguce izvaditi moje jajovode i staviti umjetne...eto samo da znate da ima jos opcija...to se neradi tako cesto, kako sam ga razumila to je radio kod zena kod kojih ni s ivf nije funkcioniralo.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a gdje se to mogu ugraditi umjetni?Ja bi išla na to

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neznam gdje se to radi u hrv. moras pitati svog doktora ko to radi i dali se uopce radi u hrv. ja sam to isto prvi put cula od mod ginica, on je specijalist za to. probaj googlat

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jesam i ništa.Ajd molim te pitaj tog svog gin. gdje se to radi pa ako je i vani nekako bih probala

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, kad smo već na temi začepljeni jajovodi,molim vas da opišete kako ste i nakon koliko vremena došle do takve dijagnoze. Ne mislim pritom samo na metode (hsg,hssg,laparo), već na konkretne smjernice koje su vaše ginekologe usmjeravale k toj dijagnozi.
    Pitam s razlogom. Kod mene nakon dvije godine dijagnoze-paraovarijalna cista lijevog jajnika ( potvrdilo više liječnika ) prošli mjesec na ultrazvuku dr komentira kako to nije cista već potpumo začepljen lijevi jajovod. :? Također,isti dr smatra da hsg nema smisla pa dogovaramo laparo za veljaču. Napomonjem da smo imali jednu prirodnu trudnoću koja se završila u 6. tjednu. Završila sam tada u bolnici zbog sumje na vanmaterničnu, ali nije rađena laparo niti kiretaža već sam krvarila dok beta nije pala. Moja gin potvrdila je trudnoću u maternici dva dana prije nego što sam završila u bolnici.

Samo znam da više ništa ne znam...

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, kad smo već na temi začepljeni jajovodi,molim vas da opišete kako ste i nakon koliko vremena došle do takve dijagnoze. Ne mislim pritom samo na metode (hsg,hssg,laparo), već na konkretne smjernice koje su vaše ginekologe usmjeravale k toj dijagnozi.
    Pitam s razlogom. Kod mene nakon dvije godine dijagnoze-paraovarijalna cista lijevog jajnika ( potvrdilo više liječnika ) prošli mjesec na ultrazvuku dr komentira kako to nije cista već potpumo začepljen lijevi jajovod. :? Također,isti dr smatra da hsg nema smisla pa dogovaramo laparo za veljaču. Napomonjem da smo imali jednu prirodnu trudnoću koja se završila u 6. tjednu. Završila sam tada u bolnici zbog sumje na vanmaterničnu, ali nije rađena laparo niti kiretaža već sam krvarila dok beta nije pala. Moja gin potvrdila je trudnoću u maternici dva dana prije nego što sam završila u bolnici.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je moja gin. nakon 1 godine nezaštičenih spolnih odnosa i nakon 6 uzastopnih mjeseci folikulometrija i pračenja ciklusa preporučila laparo. Drugim riječima, sve je bilo OK, ovulacija, ciklusi, hormoni... ali nikako da ostanem T. Laparo pokazala začepljenje oba jajovoda!!!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam saznala kada sam nakon 10 mjeseci truda ostala trudna ali vanmaterično pa mi je zbog toga odstranjen lijevi jajovod. S time da mi je doktor nakon laparoskopije rekao da je drugi jajovod ok i da nema priraslica. Godinu dana nakon toga obzirom da nisam uspjela ostati trudna (a doktor je rekao da ću ostati trudna bez problema) sam otišla na hsg koji je pokazao potpuno začepljenje desnog jajovoda.
    Mene je gin poslao na hsg jer su svi drugi nalazi bili u redu pa je posumnjao da ipak nešto ne valja sa tim drugim jajovodom.
    Nije mi baš jasno kako se začepljeni jajovod može vidjeti na ultrazvuku?? Baš zato što se to drugačije ne može vidjeti, šalju nas na hsg i laparo

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa
    on to na uzv ne može vidjeti-ako su folikulometrije ok,onda se prvo ide na hsg jer je manje "invanzivan" postupak pa tek onda eventualno na laparo.To on može samo pretpostaviti da je začepljen ali nema šanse da na uzv vidi.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

malo sam ti upala u citat-krivo sam kliknula-ali odgovor je tu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sorry, ali se na uzv može vidjeti ponekad zadebljani jajovod -ujedno i neprohodni - saktosalpinks ili hidrosalpinks ili hydrosalpings ili hydrosalpinx... imate stotinu verzija pisanja. Koliko sam ja upoznata to se uzv može vidjeti, ne uvijek ali može.

SVAKAKO je laparoskopija jedino pravo rješenje za dijagnozu, HSG je također dobar ali manje siguran.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ultrazvukom se nemoze ustanoviti stanje jajovoda. ako je ginic stvarno profi i ima iskustva onda moze viditi ili naslutiti , ako se nalazi ili zadrzava tekucina u jajovodu da je jajovod vjerovatno s jedne strane zacepljen.
    moji svi ginekolozi nisu to mogli vidjeti, ali na zadnjem pregledu pred laparo je dok. koja me je operirala mi je rekla da ona misli da imam priraslice jer vidi tekucinu u jajovodu, ali inace se nemoze ultrazvukom ustanoviti kakvo je stanje

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpisujem-prošla nekoliko stručnjaka pri mom dijagnosticiranju.Ne vidi se uzv-om.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Onoliko koliko ja znam je isto ovo što vi tvrdite - ne može se vidjeti ultrazvukom. Zato i jesam zbunjena jer doktor kaže da je gotovo 100 % siguran i da je zato hsg samo gubljenje vremena . Prošla sam doktora i pregleda, što privatnih, što socijalnih, što bolničkih i svi su se složili da je tvorba oko lijevog jajnika cista ( paraovarijalna cista, ovarij = jajnik ) a ovaj doktor kaže da je to prošiten jajovod, šta naravno znači i začepljen.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj amly prvotno napisa
    ultrazvukom se nemoze ustanoviti stanje jajovoda. ako je ginic stvarno profi i ima iskustva onda moze viditi ili naslutiti , ako se nalazi ili zadrzava tekucina u jajovodu da je jajovod vjerovatno s jedne strane zacepljen.
    moji svi ginekolozi nisu to mogli vidjeti, ali na zadnjem pregledu pred laparo je dok. koja me je operirala mi je rekla da ona misli da imam priraslice jer vidi tekucinu u jajovodu, ali inace se nemoze ultrazvukom ustanoviti kakvo je stanje
    to sam i rekla, nekad se uzv može vidjeti zadebljan - tekućinom ispunjeni jajovod, bar po ovme što sam ja čitala.
    Rekla sam da je laparoskopija jedino sredstvo za pravu dijagnostiku odnosno utvrđivanje stanja jajovoda.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je HSG pokazao da su oba začepljena. no dosta je loše obavljen. naručena sam na laparo no ostala sam trudna prije toga prirodno.
    vrlo moguće da je HSG ipak pomogao. no kako nije napravljena laparo ne mogu znati točno.
    osobno mislim da je bolje napraviti laparo ali gink većinom idu redosljedom HSG pa laparo.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mislim da oni zastupaju svoje interese prvenstveno. moje prvo iskustvo je bilo hsg, koje je pokazalo da su oba jajovoda skroz zacepljena. ginic je rekao da nema smisla raditi laparo vec idemo odmah na ivf....sto je bila glupost, on mi je to savjetovao, a ja naivna i puna povjerenja prema njemu prihvatila. to je bila klinika samo za zenske bolesti i sa ivf oni puno zaradzuju i naravno kao i u svakom poslu i oni moraju ispuniti svoje ciljeve pa tako da preferiraju ivf. nakon dva neuspijela pokusaja sam promijenila doktora i on je rekao da ako se skuplja neka tekucina u jajovodima i ulazi u maternicu da moze smetati zacecu, tako da bi on svakako napravio laparo. na kraju price jajovodi nisu bili zacepljeni vec na pocetku su bili priraslicama vezani ili slijepljeni s jajnicima, tako da nije moglo doci do trudnoce....a na dan operacije na zadnjem pregledu je doktorica primjetila tekucinu u jajovodima, koja se je tu zadrzavala, osjetila sam odmah da je profi i da ima iskustva. nadam se da sam s mojim iskustvom nekome pomogla

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj amly prvotno napisa
    ....a na dan operacije na zadnjem pregledu je doktorica primjetila tekucinu u jajovodima, koja se je tu zadrzavala, osjetila sam odmah da je profi i da ima iskustva. nadam se da sam s mojim iskustvom nekome pomogla
    A kako ti je riješena to nakupljanje tekućine?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga amly, mene također zanima kako je na kraju završila tvoja laparo? Jesu li ti jajovodi sada u redu?

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kako mi je doktorica slikovito to objasnila; jedan jajovod i jajnik su priraslice obavile i zapakirale kao jedan paketic koji je ona odmotala i ucinila jajnik i jajovod slobodnim. drugi jajovod je samo jedna priraslica okrenula u drugom smijeru tako da je ona rekla da tu nije bilo nikakve sanse za zacece. u ostalom cijeli stomak mi je bio pun priraslica i nakon operacije su trbusnu supljinu napunili antibioticnom tekucinom. nakon par mjeseci sam pila jos neke jake tablete preventive radi i iduci mjesec pocinjemo opet sa "vjezbom" :D .na zalost ovaj mijesec smo opet na antibiotiku jer kod mm je test pokazao mikroplasmu, pa ovih deset dana nema sex..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sretno i javi novosti

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Curke, ima li koja od vas koje ste prošle laparo slično iskustvo? Ja sam bila na laparo u veljači, odstranjene su mi fimbrije na oba jajovoda koji su prohodni ( fimbrije su bile srasle pa su ih morali odstraniti). Dr. savjetovao da pokušamo prirodno, ako ne ide da je javimu u neku od mpo klinika, ali bio je mišljenja da postoji mogućnost začeća. Kako da sada još neme trudnoće, mi krećemo s postupcima na jesen. Zanima me da li je koja od vas imala ili čula za sličnu situaciju i prirodno začeće. Ja sam od početka bila skeptična jer znamo svi koja je uloga fimbrija...pa neće jajna stanica sama dospijeti u jajovod.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima dosta slucajeva da je i nakon hsg uspilo, a i nakon laparoskopije inace se to nebi prakticiralo.
    drzim vam palceve da vam do jeseni upali prirodno

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj amly prvotno napisa Vidi poruku
    ima dosta slucajeva da je i nakon hsg uspilo, a i nakon laparoskopije inace se to nebi prakticiralo.
    drzim vam palceve da vam do jeseni upali prirodno

Tnx amly,iako čisto sumnjam jer je i spermiogram mm varirajući. I tebi draga puno sreće!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo da vam se i ja javim kad me je vec Kikica prozvala. Meni su dg neprohodnost jajovoda putem lpsc i receno je da ima jako puno priraslica i da je jedina mogućnost trudnoce IVF. Putem IVF-a dobili smo bebaca a nakon 12,5 mjeseci jos jednog prirodnim putem, dakle moj mali doktor je popravio mamu.
    Drzim svima fige da vam uspije na bilo koji nacin.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

viva,prekrasno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •