blizi se sezona odlazaka na more a s njom i moja mora od skorpiona u kuci...
taj prvi kojeg sam lani nasla da je upravo prespavao ispod kreveta u kojem smo spavale moja tada 1,5 godisnja kcer i ja, mozda i nije imao tih 20cm kako ga ja pamtim, ali je bio velik. veeeeeeliiiikkkk. ustvari, kad bilje razmislim, bio je jos i veci.
istovremeno smo ga ugledali, i dok su djeca radosno vikala rak! rak! :D zadesio ga je dzon od moje slape![]()
...a mene nocna mora za iduce razdoblje....
i taman kad sam pomislila da je to neki usamljeni primjerak koji se htio provuci bez placanja boravisne pristojbe, eto ti drugoga koji je skoro pao mojoj prijateljici na glavu dok je otvarala suncobran.
jesu li skorpioni zivotinje? mozda bolje da ne pisem kako smo mu pruzile priliku da se dostojanstveno, kao svaki pravio skorpiion, sam oprosti od ovog svijeta kad vidi da nema izlaza.... nije bio dostojanstven![]()
pa treci u kuhinji na zidu....
najveci shok je ipak bio jedan crni od 15cm (doslovno) kojeg kad sam ugledala... vrisak pamte svi mjestani i okolni otoci... di me stvarno zamalo srce izdalo, ali se ispostavilo da je "fenomenalna" sala mog sinataj je bio gumeni.
no, da ne duljim - kako ih se rijesiti (efikasno) i objasniti im da nije pristojno ulaziti u tudju kucu nepozvan? neki starinski recept, sol ispred vrata? vijenac cesnjaka na zid?... nesto????
ps - hvala svima koji me zele uvjeravati kako ovi nasi domacii nisu opasni ako ugrizu, kad ja ne zelim ni da ih vidim![]()