Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: gotovo s kupanjem u vodi s uljem, što dalje

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno gotovo s kupanjem u vodi s uljem, što dalje

Pozdrav,

dakle, bebuška se je dosad po savjetu patronažne kupala u kadi u čistoj vodi s žličicom maslinovog ulja. samo jednom tjedno bi koristili sapun. koža joj je predivna i svi to odmah primjete kad je prime.
    ali kako ona sad ima 7,5 mjeseci i iskače iz male kade, ne znam što dalje.
    mislim, mogla bi je kupati u velikoj kadi, ali priznajem da sam lijena svaki dan ribati kadu nakon kupke s uljem.
    i dalje je imam namjeru prati samo vodom i sapunom povremno, ali me interesira kako nadoknaditi ono malo ulja.
    da je mažem nekim uljem za bebe ili uzmem neku kupku s dodatkom?
    hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prvo kada - stavi malu kadu u veliku. Nakon toga nabavi onaj podložak za kadu koji se zalijepi za dno (nek služi samo za dijete, da se ne skliže) ili ubaci pelenu na dno kade.

Umjesto maslinovog uzmi bademovo ulje. U ljekarni mala bočical košta 10 kn, jeftinije je i zdravije od bilo kojeg mineralnog. Maslinovo je gusto i prilijepi se za kadu.

Trik za bolje otapanje ulja je dodati žlicu mlijeka ili vrhnja za kuhanje na cijelu kadu, pa se ulje lijepo rasprši, a i puno ga je lakše isprati. Pranje kade nije problem - ispere se tušem. Dovoljna je minimalna količina bilo kojeg dječjeg šampona da sve fino ode. Daklem, okupaš dijete kao i sada, samo u velikoj kadi, a onda kapneš u kadu neko sredstvo (šampon ili deterdžent za suđe, samo jednu-dvije kapi) i ispereš tušem. Ako ste taj dan prali kosu, ne treba ništa, to je dovoljno. Naša kada je od umjetnog materijala i nikada nismo imali problema, ali za djecu sam je uvijek prala prije svakog kupanja. Danas to već čine sami... bar pokušavaju.

Eto, moji dečki su već školarci, a nismo odustali od ulja... a i mm i ja se tako kupamo. Spasilo me isušivanja kože kad sam se počela kupati onako kako kupam djecu!

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Peterlin - potpisujem te u potpunosti. I mi u velikoj kadi i dalje koristimo ulje i uopće nije problem isprati. Onak kak si rekla malo šampona i tuš.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala na savjetima.
    još ćemo se pokušati malo švercati u maloj kadi, a onda selimo u veliku

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo 14mj i još se kupamo isključivo vodom. i kosicu. ulje zaboravim stavit koža super

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo nakon prelaska u veliku kadu izbacili ulje iz vode, ali ih nakon što ih izvadim iz kade, onako mokre, namažem sa uljem, malo izmasiram i obrišem - super je za kožu, i ja se tako mackam.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budući da je koža super možete se kupati u čistoj vodi.
    I ne mackati se ničim.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Budući da je koža super možete se kupati u čistoj vodi.
    I ne mackati se ničim.
    ma stvarno je prefina i mekana, ali ne znam je li to od ulja ili je prirodno (ja imam dosta masnu kožu i namažem se doslovno jednom u dva mjeseca, možda je nasljedno)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •