-
kad počnu ispadati mliječni zubi?
Petra ima 5 i pol godina, u starijoj je vrtićkoj grupi, i svoj djeci iz grupe su počeli ispadati zubići, osim Petri. Njoj se još niti ne klimaju. Meni je skroz svejedno, ali ona je cijela "zabrinuta" a mislim i zato jer svi dobiju poklončić sa svakim ispadnutim zubićem. MI smo provali s poklončićem i bez zubića, ali "nije to to".
Nego, kad u pravilu krene to ispadanje? Nećakinji je prvi ispao negdje s 5 i pol ali svi smo se tad čudili kako rano - a ja mislim da su svojedobno meni počeli ispadati tek u prvom razredu, i to pri kraju....
-
Mojoj kćerki je prvi zubić ispao sa 5,5 godina, dakle dosta rano s mog gledišta, a s druge strane, nije bila jedina u vrtiću, nekima su čak i prije poispadali. Meni su počeli padat negdje u 1. razredu, mm isto, tak da ne mora biti da je genetski predodređeno. A ona je rano i dobila, sa 5 mjeseci je izbio prvi zubić, iako mislim da ni to nije mjerodavno. Mislim da je sve u nekim granicama od 5. do 7.godine.
I tvojoj curi će već stići Zubić Vila!
-
Nama su počeli tek sada, malo prije 7 rođendana, i to dva odjednom.
-
Svenu je prvi prije 3 tjedna, a drugi jučer. Donje jedinice.
-
mom starijem je prvi zub pao kad je napunio sedam godina..i to je kažu ok da što kasnije počnu ispadati. e ali zato sad kasnimo sa daljnjim ispadanjem..
-
Mislim da nema nekog pravila.
Fioni je prvi ispao pred Božić (4,5 godine) i od tada joj se nijedan drugi nije ni počeo klimati.
-
-
mojoj jos nije nijedan ispao, ima 6 ipo godina
-
Patriku je prvi ispao prošlo ljeto, sa 6 godina. Drugi nedugo za njim, oba donje jedinice, treći tek pred dva-tri mjeseca, četvrti prekjučer - gornje jedinice. Nekim njegovim prijateljima su već odavno ispale i dvojke i trojke i izrasle nove, ovim tempom mi se čini da će kod njega to ići do kraja osnovne škole.
-
Piji je prvi zubić ispao isto pred Božić. Imala je malo više od 4.5g.
Mjesec dana iza toga ispao joj je i drugi zub, a treći joj je ispao prije mjesec dana. Sada joj se klima i četvrti i već se sav nakrivio pa očekujemo još jedno ispadanje.
Meni je to stvarno rano, ali šta možemo, djeteu rastu trajni zubi...eh, da Pia ima i sve trajne kutnjake...
-
A koliki je u prosjeku razmak između početka klimanja i ispadanja zuba?
L. se počela neznatno klimati donja jedinica već prije dosta vremena, ali na tome je stalo.
Niti se jače klima niti ništa. :/
-
nama zubi izbijaju i po 10 mjeseci nakon ispadanja..no comment
-
Nama (5,59) je prvo izrastao trajni zub, pa smo išli vaditi mliječni. Drugi dan, nakon što je došla zubić-vila pitam je: i jesi li što našla pod jastukom? Ona odgovara: vila mi je uzela zub :/ . ja:
-
noa ima 6 i osam mjeseci - nista. nit se ista klima, nit ista novog raste. samo su sestice stigle...
-
Mejra ima sve sestice...i sto mi je koma ima jos sve zube, donja jedinica joj se klima...a iza donjih jedinica ima dva zuba napola su izbili...znaci upravo ima 4 jedinice... :? zvala sam zubara veli to je ok...stari zubi ce ispasti sami...
-
Nama je zubarica rekla da što prije dođemo izvaditi stari zubić kako bi mogla novi gurati jezikom na njegovo mjesto. Da je to jednostavna ortodontska metoda za smještanje novog zubića na pravo mjesto. Sad se klima drugi!
-
ma znas sta? ko sto mozda vidis u americi smo. i meni je logika da se stari zub izvadi da bi novi imao mjesta tj. da raste gdje treba...ja mislim da nas zubar planira dobro kasirati i poslije uvaliti nam aparatic...
ziva korupcija i kapitalizam LOL
a da ga ponovo zovnem i insistiram na vadjenju zubica? mejra me moli da joj izvadim...
-
Jednostavno se pojavi s djetetom koje očekuje da će mu se izvaditi zub. Pa nek odbije ak je faca.
-
ponovo sam ih zvala i zakazali su nam termin utorak....kao na razmatranje...nije sigurno da ce joj izvaditi zube...drzite fige da ne vristi ko da ju kolju...a uvijek se veseli sve dok ne dodje tamo... :?
-
Ma bit će dobro, kad dođu tamo onda žele biti veeeliki!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma