-
:-)
evo ovo ti je nešto s interneta..
""Pohvala je daleko učinkovitija od kazne. Dokazano je da su djeca sklona ponavljati ono ponašanje za koje su nagrađena, makar to bilo samo u obliku pohvale. Nemojte se bojati da biste mogli stvoriti malog egomanijaka , jer se to neće dogoditi. Pokušajte izbjegavati kažnjavanje i pridavanje pažnje neželjenim oblicima ponašanja, već se u potpunosti fokusirajte na pozitivne stvari koje je dijete učinilo. Na kraju svakog dana prisjetite se jedne dobre stvari koje je dijete taj dan napravilo (podijelilo igračke s drugim djetetom, pojelo cijeli ručak, pospremilo igračke...) i pohvalite ga. Neki roditelji vole nagraditi dijete putem „smješka“ – nasmijanog lica koje nacrtaju na papiru i stave na zid. Ako vam se ta ideja sviđa, možete je isprobati i dogovoriti s djetetom da će za 5 dobivenih smješka zaraditi privilegiju da mu kupite neku sitnicu.""
ne mogu se trenutno sjetit ali čitala sam negdje o tome, da pri pohvali djeteta ne moramo uvijek pretjerivat, u stilu ( nešto je nacrtalo, dovoljno je pogledat što je djetetu najvažnije da obratimo pozornost i komentirat u stilu "sviđa mi se to što si nacrtao", tako da ne moramo uvijek izražavat kako je lijepo predivno i prekrasno) probat ču se sjetit gdje sam to čitala, pa javim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma