Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast
Results 451 to 500 of 551

Thread: tko sve skida pelene proljece/ljeto 2009.?

Pcelica Mara's Avatar

Evo samo da se pohvalim da mi već dugo nemamo incidenata, ni vanka ni po kući, ni pišit ni kakit. Divota!
    A kako nam robica lijepo stoji s tom majušnom guzom bez pelene
    Noćnu još držimo (platnenu) iz jednostavnog razloga - jer nemamo nepropusni lincul za dupli krevet, a M. spava s nama.
    Iako, svako se jutro budi suha i traži da je vodimo piškit. Tako da... mislim da ćemo skinuti i tu noćnu (i riskirati popišani jogi jer mi se ne daje 200-njak kn za ovaj lincul kojeg još ni nema kod nas, nego opet naručivanje i pegla).

Babyboys, ja bi pustila malenog da sam odluči skinuti noćnu pelenu, naravno - uz svakodnevno uvjeravanje pa mic po mic

kahna's Avatar

Pcelica Mara

gore smo pisale, nisam ni ja kupila plahtu.
    Uzmeš u dm-u ima, one podloge za presvlačenje, nepropusno i upija.
    10 kom cca 30 kn

Anemona's Avatar

Ja sam jučer kupila nepropusnu plahtu za kinderbet, 60 kn, solidno izgleda, mekana je.

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by kahna
    Pcelica Mara

10 kom cca 30 kn
    A kako ću s tim prekrit cijeli krevet 180x200
    M. ima svugdje po krevetu, spava između kušina, kraj noga, okrenuta gore, dole, poprijeko...

Te podloge inače kupujemo stalno, a sad su mi super baš za krevet u njenoj sobi (obični, za jednu osobu) na kojem spava preko podne.

Ma riskirat ćemo... imamo opremu za dubinsko čišćenje ako bude nezgoda 8)

kahna's Avatar

Ja sam ih stavila tamo di mi spava cijelu noć - u kindaću spojenom sa našim bračnim i na spoju.
    Spava i on posvuda dok ja ne legnem, ali me nije frka za tih 2 - 3 sata jer znam sigurno da se nebude popiškio.

stanam's Avatar

:D
    mi smo skroz bez pelene skoro 2 tjedna.
    cak nece ni u more piskit, moramo trcat van u grmlje ili sta vec ima u blizini.
    neki dan je pobjeglo u gacice ali samo zato sto princeza nema vremena jer se igra. to mi zvuci poznato- meni se znalo dogodit i sa 3-4 godine.

sretno svima

mina30's Avatar

Quote Originally Posted by Pcelica Mara
    Quote Originally Posted by kahna
    Pcelica Mara

10 kom cca 30 kn
    A kako ću s tim prekrit cijeli krevet 180x200
    M. ima svugdje po krevetu, spava između kušina, kraj noga, okrenuta gore, dole, poprijeko...

Te podloge inače kupujemo stalno, a sad su mi super baš za krevet u njenoj sobi (obični, za jednu osobu) na kojem spava preko podne.

Ma riskirat ćemo... imamo opremu za dubinsko čišćenje ako bude nezgoda 8)
    Meni je ova situacija isto problem. On spava po cijelom krevetu i to bez obzira dal ja lezim na krevetu ili ne, prelazi preko mene po noci, a najbolje mi je kad legne cijelom duzinom preko jastuka :/ . Kakva bi podloga meni pomogla? Cini mi se da se nikad nece rijesiti nocne pelene, njegov kinderbet je spojen s nasim krevetom, iz njega isto izadje bez problema na krevet.

sara bez problema piski i kaka u tutu i na wc kad je pitamo i ponekad sama trazi, popodnevno spavanje stavimo pelenu ali bude suha a spava po dva sata. nakon 10 dana ona se ipak bez problema i popiski negdje usput ako je ne pitamo ili ako tuta nije na vidiku.
    da li biste vi odustali ili joj dali sansu jos koji dan?

kahna's Avatar

PUJA8, ja u tvom postu uopće ne vidim razloga za odustajenje

Luka se i sada, ni sama ne znam koliko je bez pelena , zna popiškiti usput,
    ili kad "nema vremena" na WC,
    ili kad je nešto ljut pa iz ljutnje ne želi sjediti na WC-u pa se popiški za 2 min. negdje po podu
    Uglavnom, rade nagovori, dogovori i pregovori - tipa - ajmo sad piškiti pa ćeš POSLIJE to i to,
    ili ajde ponesi to sa sobom (pa "to" obićno završi u školjci)
    ali dogovorimo se nekako uvijek

Dobro mi je što se neće popiškiti na npr. stolici/krevetu/AS ili bilo di drugdje,
    obavezno ili traži ili se diskretno makne/siđe, a to je meni odmah znak da mu se piša.
    Također postane nervozan ako je negdje di ne može piškiti, a ne može se sam premjestiti- kolica ili AS na pr.

Kavin's Avatar

Ma daj joj šansu naravno, ne odbija tutu već sami još nije skužila da treba tražiti, ali vi joj nudite, skužit će ona već.

a tako mi je laknulo jer su savjeti uglavnom tipa 'ako odmah ne nauci i kroz 2-3 dana samo ne trazi tutu znaci da nije spremno'...
    a meni se cini da je ona spremna nego je ona sad u malo tezem razdoblju - stigao je braco prije tri tjedna - pa vjerujem i da je to nacin da privuce paznju na sebe - tako da se popiski negdje usput.
    znaci nastavljamo dalje

arilu's Avatar

Quote Originally Posted by PUJA8
    a tako mi je laknulo jer su savjeti uglavnom tipa 'ako odmah ne nauci i kroz 2-3 dana samo ne trazi tutu znaci da nije spremno'...
    Pa ne znam koje dijete nauči u 2-3 dana.
    Možda 6-ogodišnjak!
    Neva je tjedan dana starija od tvoje i isto sam mislila odustati, a sad nakon 10 dana piša i kaka u wc (svaki put sama odabere da li će wc ili tuta). Ali naravno da ima svega. Kao što kahna kaže, ponekad nema vremena, ponekad to napravi da me natjera da trčim ta njom, a neki dan se čak 2x popišala na krevet dok je popodne spavala.
    Ta 2-3 dana bi trebala bit 2-3 tjedna.
    Mislim da nemaš razloga odustati.

lelica's Avatar

Mi smo evo već mjesec dana bezpelenaši :D ,trebalo nam je tjedan dana, a skoro sam odustala četvrti dan jer je htio piškiti u tutu samo ujutro i navečer.
    Ali nakon 7 dana je poceo tražiti tutu svaki put. Jedino se znao svaki treći put pokakati u gačice ali sad smo i to prošli. Odmah smo ostavili i noćnu pelenu da ga ne zbunjujemo previse i u mjesec dana smo imali samo jednu nezgodu

babyboys's Avatar

dođoh prijaviti prvu noć bez pelene. sinoć smo ga pitali hoće li pelenu za spavanje i sam je rekao da ne i otišao na wc prije spavanja.
    priručno sam ipak, za svaki slučaj ispod plahte stavila razrezanu vrećicu i ručnik. ostao je suh do ujutro, a ja sam čitavu noć šuškala jer nisam mogla spavat.

a on je sav ponosan veliki momak :D

Anemona's Avatar

Da li ima smisla da izbacimo i noćnu pelenu?
    Pelena je samo jedno jutro bila suha, ostala jutra je puna, bez obzira što piša prije spavanja i u jutro čim se probudi odmah traži na WC, dakle meni to izgleda kao da još piša više puta po noći.

Osoblje foruma srecica's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona
    Pelena je samo jedno jutro bila suha, ostala jutra je puna, bez obzira što piša prije spavanja i u jutro čim se probudi odmah traži na WC, dakle meni to izgleda kao da još piša više puta po noći.
    A da li se budi po noci?
    Mi smo skinuli nocnu, L. jos cica i budi se po noci, pa kad joj se piski trazi. Dese nam se nezgode ali veci nam je prosjek suhih noci.
    Inace prije skidanja pelene nisam naletila ni jedno jutro na suhu pelenu.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by srecica
    A da li se budi po noci?
    Mi smo skinuli nocnu, L. jos cica i budi se po noci, pa kad joj se piski trazi. Dese nam se nezgode ali veci nam je prosjek suhih noci.
    Inace prije skidanja pelene nisam naletila ni jedno jutro na suhu pelenu.
    Ne, ne budi se po noći.

llella's Avatar

i mi imamo istu situaciju, i za sad neću izbacivati noćnu jer se većinom ne budi po noći, a pelena ujutro skroz puna.
    ponekad se zna probuditi i cicati, ali to bude negdje oko 5 ujutro, i prošli tjedan sam probala da ide piškiti na tutu, ajme koji plač, samo je vikala ciiiicaaaaa, tak da za sad odustajem od skidanja noćne.

Mi smo punih mjesec dana na odvikavanju i rezultat je sljedeći: po danu ako ga pitam odgovor je uvijek negativan, međutim kad ga stavim na školjk i kažem ajde se sad lijepo popiški rezultat uvijek pozitivan. nakon popodnevnog i noćnog spavanja pelena uvijek suha gotovo zadnjih 20 dana međutim ništa od njegovog najavljivanja da će piškit ili kakit.
    e i za kakanje još uvijek nemamo rješenje, gotovo uvijek u gaćice, kad ga skužim da mi se zavuko negdje i da se ne javlja bude kasno.

očekivala sam da će ići malo lakše...

I M je već 2 mjeseca bez dnevne pelene. Sada ima 21 mjesec. U principu nakon prvih 10 komatoznih dana kad je piškila 100 puta u danu, i nije govorila da se popiškila, situacija je nepromjenjena. Kaka isključivo u gačice, par puta je kakala u wc (inače radije piški na daskicu jer je tako i krenula). Piškanje je svakako. Ja sam bila s njom mjesec dana pa kad sam je pitala da li želi, najčešće nije htjela (ustvari pola pola), išla sam načinom da je stavljam na wc. I to je hodalo solidno, čak je 5-6 dana piškila samo na wc. Ali, još uvijek sama ne traži, tj. vrlo, vrlo rijetko ali signalizira da se popiškila. Pelene za spavanje većinom suhe. Ona će biti na moru još mjesec i pol. Kako je usmjeravati bolje? Čini mi se da sam je preforsirala sa wc-om. Mojoj mami sada skoro uopće ne želi sjesti na wc.

arilu's Avatar

I ja imam pitanje u vezi noćne pelene! Mi smo nakon 2-3 tjedna pišanje i kakanje potpuno savladali. Popodne spava u gaćicama i nikad se ne popiša.
    Ali ujutro kad se probudi pelena uvijek bude krcata i nikad se ne budi po noći. E sad, do kad je najbolje tako? Da li je bolje pustiti je u peleni dok sama "odluči" ne pišati po noći ili da je budim po noći i stavljam na tutu?
    Kako ste vi radile :?

mina30's Avatar

Quote Originally Posted by arilu
    I ja imam pitanje u vezi noćne pelene! Mi smo nakon 2-3 tjedna pišanje i kakanje potpuno savladali. Popodne spava u gaćicama i nikad se ne popiša.
    Ali ujutro kad se probudi pelena uvijek bude krcata i nikad se ne budi po noći. E sad, do kad je najbolje tako? Da li je bolje pustiti je u peleni dok sama "odluči" ne pišati po noći ili da je budim po noći i stavljam na tutu?
    Kod nas ista situacija, ali meni je blesavo da budim dijete po noci da bi ga stavljala na tutu :?

Quote Originally Posted by mina30
    Kod nas ista situacija, ali meni je blesavo da budim dijete po noci da bi ga stavljala na tutu :?
    I meni je u početku bilo blesavo, ali promijenila sam mišljenje kad je navršio 4 godine, noćnu pelenu više nije htio, cijelo ljeto je pišao u krevet, a onda je došla jesen i zahladilo je
    Od noćnog dizanja bilo mi je još gore da spava mokar u rashlađenoj sobi.
    Ipak, većina djece riješi noćno mokrenje u nekom razumnom roku i bez problema, tako da se nadam da ovo naše iskustvo neće nikome biti od neke važnosti

arilu's Avatar

A kada ga budiš?

A kada ga budiš?
    Sad ga više ne budim, probudi se sam ili prespava cijelu noć pa se probudi malo ranije ujutro.
    Kad smo imali buđenje "na sat", budila sam ga negdje oko 2-2.30 noću. Ali ponavljam, to sam prakticirala tek kad je već prešao 4 godine, a nije bilo pomaka nabolje. U dobi od 2-3 godine još se ne bih opterećivala noćnom pelenom i buđenjima, normalno je da djetetu (pogotovo nekoj djeci) treba malo više vremena da regulira noćno mokrenje.

arilu's Avatar

Ok, onda još neću forsirati neko vrijeme!

adonisa's Avatar

Danas smo točno mjesec dana bez pelene! :D
    Nezgode nam se skoro uopće ne događaju, uglavnom signalizira kad mu je sila - drži se za piška, a rijeđe se dogodi da kaže kako treba: kahlicu, wc ili drvo . Naveče piški prije spavanja, a po noći ne piški, bez obzira na cicanje.
    Jedino je malo problem kad je zaigran, a piški mu se, a nema vremena ići na kahlicu, pa postane nervozan.

Evo i mi smo već tri tjedna bez pelenice :D

L&L0809's Avatar

zanima me jedna stvar, mozda mi vi skidaci pelena mozete pomoci. u petak idemo na more i planirala sam Lovru (19mj) drzati preko dana bez pelene. ak se popiski i pokaka na terasi, nije bed, nasa je kuca. ne znam da li da nosim tutu i da li da ga pokusamo uciti na tutu. i sto kada idemo na plazu (da nosim tutu s nama?). i ako ce dijete biti 2 tjedna bez pelena (osim za spavanje), hoce li mu biti zbunjujuce kad se vratimo u zgb. opet nositi pelene?
    hvala na savjetima!

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by L&L0809
    zanima me jedna stvar, mozda mi vi skidaci pelena mozete pomoci. u petak idemo na more i planirala sam Lovru (19mj) drzati preko dana bez pelene. ak se popiski i pokaka na terasi, nije bed, nasa je kuca. ne znam da li da nosim tutu i da li da ga pokusamo uciti na tutu. i sto kada idemo na plazu (da nosim tutu s nama?). i ako ce dijete biti 2 tjedna bez pelena (osim za spavanje), hoce li mu biti zbunjujuce kad se vratimo u zgb. opet nositi pelene?
    hvala na savjetima!
    Mislim da bi dva tjedna moralo biti dovoljno da savlada pišanje, tako da nema smisla ponovno mu vračati pelenu u Zgb., em je zbunjujuće, a možda ne bude niti htio pelenu.
    Tuta - da, ako dijete želi na nju sjesti, inače može pišati po travi.

L&L0809's Avatar

e, to me i muci, ako ce na moru piskiti po travi, kako mu objasniti kad dodjemo u zgb da sad mora piskiti u tutu ili na wc (a ne gdje stigne, ko na moru). i kad se vratimo krece opet u jaslice, pa bas ne bi bilo zgodno da im tamo zapisava cijeli inventar.

arilu's Avatar

N je isto tako počela, bila je gola po cijele dane i ja sam ipak forsirala tutu umjesto poda, iz razloga što za 2 tjedna kreće u vrtić, a tete mislim ne bi imale razumijevanja za pišanje po parketu. Ali njoj je to bilo fora pa je dosta brzo prihvatila i tutu i wc.
    Sad za vraćanje pelene ne znam. Kod toga svatko ima svoje mišljenje, neki kažu da je bolje kad jednom skineš pelenu više je ne stavljati, a drugi da je bolje ako dijete ne skuži tutu u nekoliko tjedana vratiti pelenu pa pokušati opet za nekoliko mjeseci.

L&L0809's Avatar

ok, u kuci cemo forsirati tutu, al sto kad smo na plazi. kaj mu ne bi bilo isto tako zbunjujuce da mu kazem da piski u more (ili travu, jer su plaze divlje)? ili mi jedino preostaje nositi tutu i na plazu? (uz hrpetinu stvari za 2 male djece)

prvo mi se cinilo da je najjednostavnije odviknuti dijete od pelena na moru, a sad tek vidim koliko je to komplikacija

Pcelica Mara's Avatar

M. na kupanju piški u more, jednako kao i mi odrasli (ne znam drugu opciju).
    Sad ju je uhvatilo da joj je fora piškit po vrtu, a ima i posebno mjesto za kakanje (tu smo jednom našli g....o od kučka i zapamtila je to mjesto i gotovo, njena kakaona). Baš sam neki dan pričala sa svekrvom što ćemo s tim piškenjem po vrtu i zaključile smo da će je vjerojatno proći kad zahladi, čisto sumnjam da će joj biti fora po buri čučat gologuza oko kuće. Pa eto, neka zasad uživa i zalijeva travicu, nama ne smeta, a ona sretna

icyoh's Avatar

Mi smo probali zainteresirati L za kahlicu, no nema šanse da mirno sjedi na njoj duže od par sekundi.
    Inače kad je gol uglavnom ne piški i kaki (iako jesmo imali incident na plaži), no neće sam reći da mu se piški. Jer moje dijete to još ne zna 8)

L&L0809's Avatar

L nema problema s piskenjem u tutu. par puta, kad je dosao doma iz vrtica smo mu skinuli pelenu i nismo stavili novu do spavanja (dakle, cca 3 sata je bio bez pelene, krenuo bi piskiti kad bi mu se piskilo, onda bi ga ja skuzila i rekla cekaj, pa bi donijela tutu (ili bi skupa otisli do nje) i popiskio bi se do kraja u tutu. ispitivala sam ga svakih 15ak minuta jel mu se piski, da ako mu se piski ode na tutu i svaki put kad bih ga pitala, on bi sjeo na tutu i popiskio par kapi ne znam, fakat se nadam da cemo uspjeti izaci iz pelena sad na moru, a ako ne uspijemo, nadam se da mu nece biti preveliki stres vratiti se natrag u pelene kad dodjemo doma. ma, za sve mi je tak svejedno, sam da on nije pod stresom (kaj nisam najbolja mama )

tetamaja6's Avatar

tri tjedna bez pelena!

napravila sam isto kao i sa starijim klincem,prije drugog rođendana!

negdje sam pročitala,da ako prođe 7 dana bez ponaka treba vratiti i pokušati za mjesec dana!

6 dan ona je piškila i kakala svuda samo ne tamo gdje treba(neće nonu,odmah na nastavak za wc),ali onda je kliknilo,počela je tražiti,svaki puta! :D

problem je kakanje jer ne može odrediti točan trenutak,pa ju nosim po 5 puta prije nego se pokaka!

po noći,kako koja noć,ako ide prije spavanja,suha je do 7 ujutro i onda ide na wc,ako ne, obavezno se popiški oko 10,ali ju me mogu probuditi jer je to prvi san i me može se probuditi,ako je kasnije,probudi se i traži!

ja sam prezadovoljna,iako ju sada čuva moja mama i imaju puno više piškenja u gačice.
    mislim da se treba naviknuti na novi wc i baku koja nije tako brza

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by L&L0809
    ok, u kuci cemo forsirati tutu, al sto kad smo na plazi. kaj mu ne bi bilo isto tako zbunjujuce da mu kazem da piski u more (ili travu, jer su plaze divlje)? ili mi jedino preostaje nositi tutu i na plazu? (uz hrpetinu stvari za 2 male djece)

prvo mi se cinilo da je najjednostavnije odviknuti dijete od pelena na moru, a sad tek vidim koliko je to komplikacija
    Ovako je otprilike izgledalo kod nas:
    - prvih nekoliko dana nije uopče htio blizu niti WC - a, niti kahlice, zapišavao je kud je stigao
    - slijedećih nekoliko dana sam ga svaki čas podsjetila za pišanje i vodila da piša u travu, ili eventualno ponekad na WC ili kahlicu
    - slijedećih par dana počeo je koje pišanje sam prijavljivati i pristao je na pišanje na WC - u, na kahlici rijetko
    - onda je samo drugi dan počeo sam prijavljivati i tražiti svako pišanje i piša na WC - u, a bilo gdje vani bez problema na travi (nezgode se više uopče nisu događale). :D
    Nije niti malo zbunjen, vani normalno piša na travi, a u kući na WC - u.
    Inače ja sam njemu ako bi se popišao samo promijenila gače i usput rekla da ćemo slijedeći put pišati na WC, neka kaže kad mu se piša.
    Onda mi je za 2 dana sinulo da mu nisam rekla što točno da kaže. Onda sam mu nekoliko puta rekla kroz zezanciju: kad ti se piša viči, maaaammmma, piša mi se, maaaaama, piš-piš,... Njemu je to bilo baš smiješno, ali od tada svaki put kaže kad treba pišati. Možda mu stvarno nije bilo jasno što točno treba reči.

babyboys's Avatar

ja samo moram prijaviti punih 8 dana bez noćne pelene i bez ijednog incidenta. dva ili tri puta smo išli na wc po noći, , inače se popiški navečer prije spavanja i ujutro čim ustane, a na cici je čitavu noć....

sad jedino ne znam kaj da radim s pelenama koje su na ostale, žao mi ih je bacit (pogotovo kad se sjetim recesije...)

L&L0809's Avatar

Quote Originally Posted by babyboys
    sad jedino ne znam kaj da radim s pelenama koje su na ostale, žao mi ih je bacit (pogotovo kad se sjetim recesije...)
    daj na burzu, planut ce taj tren

anemona - hvala na tvom opisu, budemo tako i mi probali (da mu kazem kaj mi treba reci ak mu se pisa). a koliko je bio star kad je prestao nosit pelene? nis, mi sutra navecer krecemo, javim kad se vratimo kak je proslo.

Administratorica puntica's Avatar

moja M. već 2 tjedna (skoro) nema pelene :D

kad joj se piški sjedne na tutu i popiški se (gaćice, naravno ne skine 8) )
    kad joj se kaka...isto.

ponekad joj pobjegne jer se, npr. zaigra, pa se popiški na pod, ali istovremeno viče pišiti pišiti

problem je kad smo vani. NEMA ŠANSE da piški negdje u prirodi. samo vrišti NEĆE NEĆE NEĆE Radije se popiški u gaće nego na neku livadu...čudnog li djeteta.

tako da joj za vani stavim pelenu, ako joj se baš piški da se ne popiški u gaće
    Imate kakvu ideju kako joj objasniti da je ok piškiti na livadu? Da ne mora biti wc, ili tuta, ili more, ili pod u našem stanu nego može piškiti bilo gdje :?

i još nešto. uskoro kreće u jaslice, mislite da će tamo moći biti bez pelene ili...???

ribice's Avatar

evo i mene s sličnim problemima..
    Nema pelene od cca 20.07..
    Jako rijetko prijevljuje ali kad ju pitam da li želi veli ili da ili ne..i kad idemo fino se popiša na wc, tutu ne želi..
    Ako se zaboravi ili ja zaboravim ode na pod..i to onak fino raširi noge..
    Kakanje ne uspijevamo uhvatiti na wc već u gaće
    I po noći je bila skroz suha a kad smo došli na more i kad je pojačala tekućinu počela je i krevet zapišavati..
    Što da radim..tete u vrtiću kažu da je to normalno i da joj dam vremena jer po njoma ide sve u redu..rijetko da se u vrtziću popiša ali se redovito pokaka u gaće.

llella's Avatar

mi smo već skoro mjesec i pol bez dnevne pelene i ide super, nekad sama traži, ali većinom vidimo po signalima da joj se piški pa skinemo gaćice i onda se popiški, nezgode su već stvarno rijetke.
    Ali muči me noćna, svako jutro bude puna puncata, evo ovu noć je i promočilo van, a L. je više ne da na večer staviti, nego hoće gaćice. :/
    Ne znam da li da joj ipak stavim gaćice iako izgleda da će ujutro biti sva zapišana, a i mi skupa s njom jer spava po svukud (ovu noć promočilo na moj jastuk).

babyboys's Avatar

[quote="L&L0809"]
    Quote Originally Posted by babyboys
    daj na burzu, planut ce taj tren

quote]

a hoćeš ih ti?

Osoblje foruma laumi's Avatar

Eva je u srpnju napunila 2 godine, a bez pelene je od lipnja. Počeli smo tako da sam je stavljala na kahlicu svakih sat vremena i svaki put bi se popiškila, Ali nikad nije sama tražila da ide, tako da, ako bih je zaboravila staviti, popiškila bi se u gaće. Nakon nekih 3 tjedna je počela prijavljivati da treba piškiti, ali je neko vrijeme još uvijek kakala u gaće. I onda bi vikala (Eva, ne ja): Ne u gace, ne u gace! Necu vise nikada! (ne znam otkud joj to, nisam je nikad špotala).
    Na plažu smo nosili kahlicu, radi kakanja.
    Još jedino ima noćnu pelenu, moram priznati da je to zbog moje komocije, da se ne dižem po noći jer me trenutno muči jaka alergija na ambroziju. Ali mislim da ćemo i noćnu uskoro skinuti, štoviše, jer nekad noću ona sama traži da joj skinem pelenu i da ide piškiti.
    U rujnu kreće u jaslice (adaptacija) i nadam se da se neće od stresa vratiti u pelene...

smedja's Avatar

Quote Originally Posted by llella
    mi smo već skoro mjesec i pol bez dnevne pelene i ide super, nekad sama traži, ali većinom vidimo po signalima da joj se piški pa skinemo gaćice i onda se popiški, nezgode su već stvarno rijetke.
    Ali muči me noćna, svako jutro bude puna puncata, evo ovu noć je i promočilo van, a L. je više ne da na večer staviti, nego hoće gaćice. :/
    Ne znam da li da joj ipak stavim gaćice iako izgleda da će ujutro biti sva zapišana, a i mi skupa s njom jer spava po svukud (ovu noć promočilo na moj jastuk).
    Ovo potpisujem...
    Navecer npr. jucer prije spavanja vec smo ju legli u peleni je rekla kaka kaka i trazila tutu i lijepo se popiskila, ali onda joj stavim pelenu jer se po noci ne budi prije nego se popiski, nego nakon (a ako ju stavim uspavanu na tutu kad mi se cini da joj se piski onda pocne vristati i urlati). Pije cijelu noci i vecinom joj moram presvuci pelenu po noci i nekad ju stavim na tutu, ali najcesce i pelena promoci... Po danu spava bez pelene, stavim onu jednokratnu podlogu ali se isto jednom popiski bez budjenja, a drugi put se probudi pa piski na tutu...

Ne znam dal ima smisla skinuti nocnu pelenu... mozda bi onda manje pila i piskila?? A sad nam uskoro stize druga beba, pa da ne bi svi cetvero bili popisani

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by PUJA8
    Pa ne znam koje dijete nauči u 2-3 dana.
    Možda 6-ogodišnjak!
    Imam ja jednu doma

Čak nisu bila ni 2-3 dana već je bilo doslovno preko noći!
    Ali takvi su primjerci valjda rijetkost!

lasica's Avatar

evo mi na moru skinuli pelenu,osim za po noći.prošlo 5 dana.popiškio se kad nismo mogli nidgje stati i kad se zaigrao.noćna pelena je svako jutro suha od kad smo skinuli pelenu iako je do tada bila ko tanker puna.ali ostavićemo ju još neko vrijeme jer spava sa nama.no,njemu je sad to pišanje kao cool i dio igre pa ga zna i ukorporirati u igru.tipa,igra se sa nekakvim kontenjerom pa ga popiša ili se popiša na sliku gliste na svom tepihu i sav sretan objavi da je zapišao glistu sl. :? baš onako namjerno.kak ste vi to rješavali ako je itko imao sličnu sijuešn?

lasica's Avatar

da,zaboravila sam reći da je omjer traženja pišanja i našeg kumljenja 60-40% dakle kao više on traži,ali ga još uvijek dosta i potičemo.

lasica's Avatar

llella,moja frendica je riješila taj problem tako da je po noći oblačila one gaćice za odvikavanje koje ipak zadrže do 2-3 pišanja,no čim je skinula pelenu po noćii obukla gaćice,mala je imala suhe gaćice,iako je do tada pelena bila puna do vrha.

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast