Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 551

Tema: tko sve skida pelene proljece/ljeto 2009.?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gdje ima za kupiti te stepenice za WC?
    I ako može netko staviti kakav link da vidim kako to izgleda,
    ne znam kako bi to googlala :/

I samo da prijavim, moj frajer više uopće neće na WC, kategorički odbija kad ga pitam.
    I kuži kaj ga pitam i fino klima glavom NE

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naš gospon hoće gaće, ali neće sjesti na tutu!!!!! niti na wc!!! niti hoće bilo kad ili bilo gdje išta obaviti ako je gol!!!

Uredno se zapišava i jedini pomak je da sad ipak traži da ga presvučem kad je zapišan (prije mu ni to nije smetalo).

Baš bi mi dobro došli topliji dani da imam manje veša za prat

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, mi već 6 dana u gaćama (nije baš oduševljen zbog toga).
    Uredno piša u gaće 4-5 puta dnevno. Prije je znao reći da mu se piša, sad više neće. Čak ne veli ni da je mokar, a kad ja primjetim i želim ga presvući, neda...

.....

Kak je to moguće? Još prije mjesec- dva je znao najaviti i htio je otići samnom do školjke i popišati se u nju, a sad...

Je li i ovo ponašanje posljedica ove "negativističke" faze u kojoj je sada?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a kod nas sve OK, sem sto je balerina odlucila piskiti poput BC, dakle ode na WC siken hlace, gacice stane uz WC skoljuku i kaze ja piskim. samo ima jedan nedostatak a to je da je cura, pa zadenja dva dana perem ves ko luda, jer nikako joj objasniti da cure ne mogu rako piskiti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme tipfelere, bome sam i ja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja cura od kad ima cca. 9 mj ide na kahlicu i sad ima 19,5 i u zadnje vrijeme redovito na kahlicu kaka. Dosad je to bilo cca. 50 % jer joj je bilo lakše stojećki u pelenu kad joj je teže išlo.
    Piša isto u kahlicu, ali i u pelenu. Stavim joj platnenu bez zaštitnih da mogu lakše pratiti. Nama je problem to što ona piša jako često, popiša se u kahlicu i za pol sata je opet mokra. Čini mi se da to ima veze s dojenjem, jer kad je doma s bakom, a ja na poslu onda ne piša toliko.
    Sad nam je fora da sjedi na kahlici kraj mene kad sam ja na wc-u, pa ako ju hoću staviti a njoj se ne da, onda moram glumiti da i ja kakam

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imam jedno pitanjce, možda je blesavo i možda ste već o tome pisale al nisam stigla sad sve čitati pa vas molim za strpljenje. dakle, mi ćemo 14.08. puniti dvije godine i ja planiram sad, početkom 7.mj pokušati. ono što me zanima je sljedeće, što kad je vani a to je skoro cijeli dan? nositi hrpu robe i presvlačiti se vani (to mi nije problem) ali mi je problem što moj mišek kad se bez pelene popiški, ode i u čarape i u cipele... što s tim? ne piški često (zato i mislim da je spreman, zna bez pelene biti suh i više od sat vremena, ali zato kad pišne, ajme). dakle, kako spasiti sandalice?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj E. ce uskoro napuniti 22 mjeseca, pa i ja planiram krenuti u boj s pelenama kad nam se malo slegne ovo odvikavanje od sise...On je zasad znao ponekad i piskiti i kakiti u tutu i u wc, uglavnom kad bi ga mi odnijeli...a dva puta i samoinicijativno...a tada obavezno zeli sam potegnuti vodu i kaze "ode gono.." Inace kad kaki obavezno cucne i kaze "kakin" ali mi tada najcesce ne dopusta da ga nosim na wc.
    i u zadnje se vrijeme sve vise buni na presvlacenje tj. na pelene, pa pretpostavljam da je vrijeme...Moram u nabavku gacica...
    Dobra je stvar sto zivimo na moru, pa ga mogu pustit i golog i bosog...pa se ne brinem za sandale...ali vama u Gorici...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo u gaćicama već 2 tjedna. :D
    Kad idemo van,piškimo po selu...
    Jedino je problem spavanje i auto.U tim situacijama još uvijek stavljm pelenu.Objasnila sam joj da kad se vozimo nemamo gdje stati i da mora imati pelenu.Sve je ok dok ju na pol puta ne "stisne".Ja joj kažem da piški u pelenu al ona to nikad ne napravi nego kad dođemo na odredište(mojoj mami,sestri,prijateljima..),skinem joj pelenu i odvedem ju na wc.Pelena je uvijek suha.Sad koji dan ću joj probat ne stavit pelenu i nadam se da neće zapiškit AS .
    Kad ste vi počeli sa skidanjem pelene na spavanju?
    Noćna joj je tak-tak,na pol prazna,a dnevna je skroz suha.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mimoza pa samo stavi pelenu na AS, ne trebaš joj ju oblačiti :/
    Probaj tako, da ju bez veze ne zbunjuješ

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

silverinne i van treba ici bez pelene i tako kao sto si rekla s hrpom odjece. sto se tice cipelica bar je ljeto pa kupi neke koje i kad smoci nece biti probleme, za promjer sad mi padaju na pamet crocsice, mada kad skuze da su bez pelene i kad krenu piskiti vrlo brzo zaustave i prijave, naravno ako su spremni, tako da te poplave i nema cesto.

mimoza stavi onu podlosku za presvlacenje ispod nje u AS. nece propustiti po sjedalici, lanu neces zbuniti. to nije tako skupo u DM-u.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    mimoza pa samo stavi pelenu na AS, ne trebaš joj ju oblačiti :/
    to je i meni palo na pamet.od danas ćemo tako.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama je danas bio treci dan odvikavanja. zapisivala sam i teklo je ovako. cijeli dan sam je stavljala na tutu i piskila je 6 puta i kakala 3 puta. onda je spavala s pelenom pa joj je jednom pobjeglo kad se probudila i jos 2 puta je piskila u tutu. ne prijavljuje nego se sva uzvrpolji pa skuzim da treba ici a i bez obzira je stavljam svakih 30-40min. nakon toga smo isli na rodendan pa joj je jos jednom pobjegla pikica i kakica. ah. sad, meni se cini da je to napredak od 1. i 2. dana kad sam ja 'klasa optimist' ocekivala da ce mi odmah sama reci kad treba ici pa sam uglavnom prala gace.
    brine me to sto ne prijavljuje, da li je prerano da skuzi?
    i drugo, je to normalno da tako cesto piski? svakih pola sata? dobro, stvarno dosta i pije. da li bi se nakon skidanja pelene taj razmak trebao produziti?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo da se odjavimo.......nakon 2,5 tjedna sutra ili prekosutra ćemo skinuti i noćnu pelenu jer je već par dana suha. Još nam se dogodi koja nezgoda ali i to će proći. Uspjelimo smo odraditi i 10 dana mora bez velikih problema - neće piškiti vani npr. u travu i imali smo upalu koja je prošla uz antibijotik i obloge od kamilice.

Sretno svim skidačima.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon 2 tjedna bez pelene (osim za spavanje), odustajem i vraćam je.
    Naime, svaki put kad mu ovblačim gaće, negoduje, želi pelenu.
    U ovih dva tjedna niti jedanput nije rekao da želi piškiti i da ide na wc ili kahlicu. Kad ga pitam, veli da ne treba, da bi se nakon 5 minuta upišao u gaće. Jednostavno me ignorira!
    Kontam da namjerno neće, jer sam mu nametnula pelenu protiv njegove volje.
    sada mu prepuštam odluku...

Negdje gore je neko napisao da mu je granica - 7 dana, čini mi se. Da nakon 7 dana, ako nema pomaka, vraća pelenu... Jesam li dobro shvatila?

Nadam se da postupam dobro.
    :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Gdje ima za kupiti te stepenice za WC?
    I ako može netko staviti kakav link da vidim kako to izgleda,
    ne znam kako bi to googlala :/

I samo da prijavim, moj frajer više uopće neće na WC, kategorički odbija kad ga pitam.
    I kuži kaj ga pitam i fino klima glavom NE
    kahna, bilo je u kiki
    nemam nikakvu sliku

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

našla sam ja sliku
    nešto slično ovom, samo mislim da ove iz kike imaju dvije stepenice i normalnu, tvrdu dasku

guglaj potty training step-up

http://pottytrainingsolutions.com/po...ge.php?pID=356

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

majstorice

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e spajalice, hvala na pomoći, ja sam se i sama ubrzo sjetila da imamo one šlapice gumene za plažu pa će u tome ići svuda i gotovo. kupili smo i 13 pari gaćica i za dva tjedna počinjemo!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jucer je malac cijeli dan bio gol i piskio je posvuda! :D Osim za spavanje jer spava i po 3 i pol sata popodne pa ne vjerujem bas da se nebi popiskio.
    Ali... muci me sljedece, on hoce imat gace, njemu je to super ali kad piski nece ih skinut nego se popiski u njih. Samo jednom mi je dao znak taman kad je poceo piskit pa sam mu uspjela malo maknut gace da se popiski na dvoriste.
    U tutu je samo jednom piskio, bio je sav ponosan, skupa smo to bacili u wc, pustili vodu...ma sve! Al ipak on nebi vise na tutu..
    I kakao je jednom - na balkonu!!

On se i inace dosta jako bori protiv promjena, kao da ga je strah probat nesto novo, ali kad ipak krene onda se prilagodi skroz. Pa se nadam da ce tako biti i sa skidanjem pelena.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi krećemo sa odvikavanjem sljedeći tjedan. Na godišnjem ćemo biti pa se nadam da će tih 10-ak dana biti dovoljno. Mišica ima dvije godine. Na wc kaka već mjesecima, kad piški kaže da piški, svaki put kad ju stavim na wc obavi nešto bez problema. Kuži sve i mislim da je spremna. Samo sam čekala da i ja budem spremna .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

samo da prijavim da je vikend prošao bez nezgoda, uvjetno rečeno.
    dva puta nije stigao do wca ali nije on kriv, jednom je bio zauzet, a drugi put ... uglavnom, zadnjih dana neće na nonu, nego inzistira da ga nosimo na wc. najavi u većini slučajeva, a nekad ga skužim jer se krene hvatat za pišu.
    i neće piškiti vani. sinoć smo izašli pred zgradu i vozio se na bicikliću kad mu se pripiškilo, ja ga odvedem da zalijemo travicu, ali je čim sam ga skinula krenuo vrištat neee ja idem na veceeee. dok smo dotrčali doma, pobjeglo mu.

kakanje ne dolazi u obzir. kako još ima noćnu pelenu, svako se jutro u nju pokaki, na wcu samo "prdi"

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    našla sam ja sliku
    nešto slično ovom, samo mislim da ove iz kike imaju dvije stepenice i normalnu, tvrdu dasku

guglaj potty training step-up

http://pottytrainingsolutions.com/po...ge.php?pID=356
    hvala!
    Baš mi je to super.
    Nadam se da će doći dan da ja odem u tu kiku pa da to pogledam

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naši frendovi imaju te iz Kike...
    bilo bi dobro da je rupa veća i malo su nestabilne (neznam jel ima veze visina samog wc-a) a i koštaju dosta...mislim da su platili 350 kn

mi imamo iz Ikee (a vidjela sam i kod nas) stepenicu
    mislim da je bila 1.99 EUR a može se koristit i za prat rukice, zube jer ima gumu ispod da se ne kliže..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pozdrav svima, iskreno nemam vremena čitati sve kaj ste pisale, malo sam "prelistao", pa ću vas ovako direktno zamoliti za savjet.

Limačica ima 2,5 god, NE priča puno (znaći; ne kaže kaka ili piški), jučer smo joj skinuli pelenu i to je ispalo tako da se pet puta popišala u gačice dva puta u tutu. Zna reći Tuta i objasnio sam joj da kad joj se piški ili kaka ide u tutu, kad pitam ideš piškiti kaže NE, a za 5 min se popiški u gačice. I ono najgore uopće joj ne smeta kaj je mokra. Objašnjavao sam joj cijeli dan da se piški u tutu, ali.........danas sve po starom s tim da se i pokakala u gačice. I ne smeta joj!!!!
    Na WC neće uopće! Stavim ju svakih pola sata na Tutu, ali ne obavi ništa.

Da budem uporan i nastavim dalje sa gačicama ili da joj vratim pelenu??

:?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja ću biti tata

ja bih pričekala tjedan dana, 10 dana pa onda vidjela
    pokaži joj da je mokra, odmah je presvuci i reci da ti proba drugi puta reći
    i tako mirno svaki put

sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma pokažem joj i velim da je to PUJ i ružno i sl (ne njoj nego su gačice ružne), ali ko da ne kuži.

Znaći da vratim pelenu?

Hvala Anci!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma nisam mislila da vratiš, tj. ja bih pustila dijete bez pelene barem tjedan dana pa vidjela kako ide

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a joj, krivo sam shvatio! Evo - naoružat ću se strpljenjem i optimizmom i neću odustajati! :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i moj f (2 i pol godine) je od jučer u gaćicama. nije niti jednom rekao da mu se piški. danas smo išli do grada, nosili 3 hlače i gaće i sve smo iskoristili. popiškio se u pekari, u nekom dućanu...samo me pozove: mama! tek mi je 3 put rekao: mama curi mi! piški mi se!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ufa mislila sam da ce ovo ici lakse...
    dakle, nakon 7 dana, uredno piski i kaka u tutu kad god je stavim tj otprilike znam kad bi trebala ici. kad smo vani uredno zalijevamo travu i sve 5. ako joj pobjegne, kaze mi 'mama, pikila sam'. i sve je bilo zadovoljavajuce. do danas. danas se 5 puta popiskila u gace i 2 puta kakala na tepih. sta sad? da li je to znak da ipak nije spremna? da nastavljam ili odustanem?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

recite mi jeli rano dijete od god.dana uciti da bude bez pelene :? idemo sad na more pa sam misla malo po malo poceti

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    recite mi jeli rano dijete od god.dana uciti da bude bez pelene :? idemo sad na more pa sam misla malo po malo poceti
    moje je s godinu i tri mjeseca.
    ja sam na jesen zaribala i prolongirala sve za 6mj.

naravno, ima djece koja su od rodjenja bez pelena

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam planirala malca ostavit doma, dakle da neide u jaslice nego da mu probam skinuti pelene, kad budu ovi godisnji od teta tj. kad ce se grupe spajat.
    Ali kad sam malo razmislila nisam sigurna da je to najbolja ideja jer ce onda bit s nekom drugom tetom, bit ce vise djece u grupi i mzda teta nece imat vremena da pripazi na frisko odviknuto djete.
    A opet, s druge strane, ove njegove tete ih vec sad pomalo uce na tutu, on samo sjedi, nis ne obavi, ali one znaju svakog pojedinca pa mi je opet ko dobra ideja zvucalo da bude s njima dokle god moze.
    Sta vi mislite? (imam previse vremena za razmisljanje )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    malo janje, nikad nije prerano

mi smo prošle godine na moru, tad je naša curka imala 15 mjeseci,i ostavljali smo je bez pelena, pišila i kakila gdje je stigla..došli doma i ponovo stavili pelenu...

rezultat, a ja sam sigurna da je i zbog tog pokušaja prošlo ljeto, skinuli smo pelene prije mjesec dana, s njezinih 2 godine, ko' od šale )

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i nas ovdje, dakle sad je skoro cijeli tjedan u gacama ... krenulo je jer je dobila osip po guzi, a do sada nikad nista pa sam je skinula da se lufta.
    Ne ulovimo bas svaki put na tutu, ali trudimo se ... jedino sam skuzila da mi je malo 10 gacica.

Jucer je prvi put skocila sa stolca uhvatila se za pipu i govorila 'pii pii', ja reko idemo na tutu, moze i popiskila se jeeeee
    stavljam joj jos pelenu za spavanje ali cim nabavim nepropusnu plahtu i to cu skinuti, bas me ohrabrila njena jucerasnja reakcija

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno skidanje pelena

Evo i nas.
    Mi smo prvo počeli sa teorijom. Slikovnica Medo i pelene. Mala se slaže sa svim šta piše. Medo ima tutu. Medo kaka tuti itd. Ja ima tuti. Ja kaka tuti..
    Sad slijedi praksa.
    Probala je sjest i non stop se diže i ponovo sjeda.Kao da joj je neudobno. Bitno mi je samo da prvi put uspije i da shvati obavljeni zadatak.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nama je pomogao savjet jedne forumasice, pa smo na adapter za wc nalijepili zajedno puno raznih slicica, prije toga nije uopce zelila sjesti na taj adapter...probajte!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

:D :D za vaše Limače koji shvačaju znaćenje pišanja u tutu i koji to uspješno obavljaju.

kod nas na žalost nema pomaka (čak mi se ćini da je svakim danom sve gore :/ ).

Ni jednom se ne popiški u tutu a gačice su stalno mokre. Ali ona ko da ne kuži i ne shvača - pitam di će XY piškiti? Pokaže na tutu i kaže "tu"...i opet se popiški u gačice i ono kaj je najgore NE SHVAĆA da je mokra, da je piškila i NE SMETA JOJ!Piški di stigne i ne pokazuje znakove da je (ili će) piškiti
    Inaće je jako pametna curica i sve kuži i zna.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj i ja ću biti tata prvotno napisa

Ni jednom se ne popiški u tutu a gačice su stalno mokre. Ali ona ko da ne kuži i ne shvača - pitam di će XY piškiti? Pokaže na tutu i kaže "tu"...i opet se popiški u gačice i ono kaj je najgore NE SHVAĆA da je mokra, da je piškila i NE SMETA JOJ!Piški di stigne i ne pokazuje znakove da je (ili će) piškiti
    Inaće je jako pametna curica i sve kuži i zna.
    Možda još jednostavno nije spremna. Pokušajte ju ostavit neko vrijeme, neka bude u peleni, pa možda za 2-3 tjedna pokušate ponovno.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i nas , skinuli pelenu bez problema.
    još sam u šoku kak je to lagano prošlo al u isto vrijeme se pojavio problem, prvo joj se guza zacrvenila da sam joj morala puhat cijeli dan a ona je jadna vikala pece,pece!
    idu joj zubi pa sam mislila možda je to, crvenilo s guze se povuklo al nakon par dana joj se pipa zacrvenila.
    dal to ima veze s odvikavanjem?
    prvih par dana sam je nakon piškenja brisala sa običnim wc papirom onda se to desilo pa sam uzela neke vlažne baš za poslije wc-a

jel imao ko takvih problema pri odvikavanju?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e pa ja sam skroz zbunjena. vratila sam joj pelene nakon 7 dana odvikavanja. i sad zadnjih 7 dana neznam tko je zbunjeniji. ujutro se probudi i kaze 'mama piskiti tutu', ja ko iz topa skocim iz kreveta i na tutu i stvarno ona se popiski i ja ponosna odmah vadim gace. onda se popiski u stolici i kaze mi 'mama piskila gace'. kad je stavim poslije jela obavezno se 'isprazni'. i tako je pola dana u peleni, pola bez. sta dalje? ja bi zapravo rekla da je ona spremna i da zna kad ce sta obaviti ali joj se ne da. hm

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja bih samo htjela znati da li ima još ko slučaj ko mi, i odmah bude mi lakše. naime, skinuli smo pelenu, po meni dosta brzo i bez ikakvih problema. međutim, vani neće pišati. nigdje. niti na wc-u, niti po travi. radije čeka da dođemo doma pa onda doma to obavi. ja pričam i objašnjavam, par puta ga vodim kod drva, kod grmlja, na wc, međutim ništa. kaže da neće. i kad krenemo razgovarati o tome, on meni sve lijepo objasni, i kaže kaj treba i kak treba, ali primjeniti to - nula bodova. i sa mnom ide na wc, i tata mu je pokazivao kak i kaj, ali eto - i dalje ništa. da li je itko imao takav slučaj, i da li se ta blokada s vremenom opusti? ima možda kakva ideja zašto neće pišati vani?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samo da dodam, da se ne shvati da ga ja ustvari silim a jadnome se ne piša. naime, jedamput smo ostali malo duže vani i kad smo došli do doma, popišao se takoreći pred ulazom. nije mogao više izdržati. tako da ne bih htjela da zadržava do krajnjih granica nego da lijepo piša kad osjeti, a ne da čeka da dođemo doma.

a jesam sad objasnila... nadam se da ste shvatile problem.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bez pelene 10 dana. Evo i kako:
    1. dan zapišanac stalno, neće ni da čuje za tutu
    2. dan 2 puta u tutu, 2 zapišanca i pokakanac
    3. dan uredno zove "mama tuta" :D
    Od tada, uredno najavljuje i piškanje i kakanje. I na spavanju se budi i traži tutu, noćna pelena suha. U zadnjih 7 dana imao je samo 2 nezgode, i to je jedna bila u AS jer nije mogao čekati. Tutu nosimo i u park jer neće nigdje nego na tutu.
    E sad, da nebi ipak sve bilo bez problema zadnja 3 dana kad mu je sila počne kružiti oko tute pa traži "mama tuta", sjedne i išta ne obavi. I tako to trčkaranje i sjedanje traje oko pola sata. Na kraju ga moram natjerati da ostane sjediti dok se ne popiški. NApominjem da nikad nije sjedio dulje od 5 minuta jer ne želi, i nikakva "animacia" ne pomaže. U pelenu neće da piški ni pod razno, zapravo mi ujutro odmah nosi gaće.
    Dakle u čemu je problem?? Zašto čeka dok već nije sav zelen u licu koliko mu je sila, a i onda kad ja vidim da je vrag odnio šalu ipak moram malo intervenirati tako da mu nedam da se odmah digne pa se na kraju ipak popiški?
    Znam da nije dobro da ga tako "prisiljavam", ali imam osjećaj da bi držao satima. Vidim da mu je jaaaako sila. Sveki kaže da mu je prerano (2.g i 4 mj.), ali ja ne mislim tako.
    U čemu griješim??

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo utješim i ohrabrim mame koje ovih dana premišljaju o skidanju pelena. Mališa NIKAD prije nije bio na tuti (nismo je ni imali), i nikad nije pokazao da je pokakan/popišan. Nas dva smo u ponedjeljak otišli u dućan i kupili gaćice (sam ih je odabrao) i u srijedu smo ih jednostavno obukli. I tako smo krenuli. Isplati se probati par dana pa vidjeti kako ide. Kao što već rekoh 1. dan nije htio čuti za tutu, a već 3. je uredno tražio. Samo hrabro i smireno naprijed!!!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i mi smo cca. 3 tjedna bez pelene, zapravo se čudim kako je to lako prihvatila, doslovno preko vikenda.naravno, tu i tamo se desi nezgoda ali u globalu super!Ono što se dogodilo prišli tjedan i što me malo poljuljalo je da je počela odjednom piškiti u gačice al svjesno, odbijati odlazak i sjedenje na wc-u (kao protest), onda sam malo čitala po netu i vidjela da je to jedna od faza i da treba ustrajati i ostati bez pelene i tako je i bilo, nakon 2-3 dana se opet vratila u normalu, sjedi na wc-u bez problema i obavlja sve gdje treba.Još joj stavljam noćnu pelenu jer čekam da skuži zadržavati obavljanje nužda i da se ustali ono da ona sama traži na wc, jar ju ja još uvijek u većini slučajeva stavljam na wc po svom nahođenju, cca svakih sat i pol , rijetko sama traži, zaboravii se, zaigra se (osobito u vrtiću,pa sam i tete zamolila da ju stavljaju otprilike tako na wc i onda nema nezgoda), a kad dođemo u fazu da ona sama na vrijeme predvidi da treba na wc onda ću i noćnu skinuti (iako je noćna pelena uglavnom suha u jutro )

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam zbunjena i mislim da je ovih skoro dva tjedna pokusaja dovoljno da odustanemo ... i krenemo opet za neko vrijeme.
    Jucer je piskila u tutu, pokakala se u gace ali dovrsila u tutu, sve je sama prijavila ... ali vise puta dnevno je popiskila gacice ...
    I onda jutros nervoza na kvadrat, pitam je jesi zedna/gladna/jel ti se piski ... ona ne ne ne ... smiri se, pa opet, ja opet pitam ... i tak u krug ... ode zaigra se i lokvica na podu, a ona mokra doslovno od glave do pete.
    Dakle piskilo joj se ... meni se ipak cini da nije ona spremna, iako je jucer jasno odbila da joj obucem pelenu za park i ostala suha.

Zbunj zbunj

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

J danas čitav dan piša u gtaće. i pokakao se nakon ručka otprilike 11 sekundi nakon što smo mu pomudili nonu.
    sad je u peleni koju sam mu stavila za spavanje jer više nemam čistih gaća..
    inače, i on odbija piškiti vani, hoće isključivo na wc. bilo čiji, ali zaljevanje travice i slična čuda ne dolaze u obzir.

nemam pojma kako doskočiti tome, sa starijim nisam imala takvih problema, on je sve riješio za tjedan dana na moru.

ja hoću opet tako i dobro da odemo na more za dva tjedna

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi se spremamo na odvikavanje, ali ne znam kako da to izvedem jer miška baš ne priča pa ne znam kak da se postavim.

Zadnjih par dana se počela ljutiti kod presvlačenja pelene - odmahuje glavom da je neće - a opet sa druge strane kad je stavim na školjku (neće na tutu - misli da je za igru) onako me pogleda i počne govoriti ššššššššš,ali se ne popiški.

U biti njoj je sve to još igra, a ja ne znam kako da počnem.

Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •