Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 551

Tema: tko sve skida pelene proljece/ljeto 2009.?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi poceli prije par dana, zasad je ok, neki put stigne do tute, nekad ne... brine me sto ujutro nece obuci gacice nego place da oce pelenu ali kasnije bude ok.

imamo i mali tehnicki problem: tesko mi ga namjestit da mu piso bude u tuti a ne vanka tute. :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Otkrila sam novi nacin da moje dijete piski na wc! Stojecki! Ko tata!
    Ujutro ga nagovaram al nece pa nece, pa se sjetim i stavim ga da stoji na skoljki, ja sam ga naravno drzala, i on se popiski i ful mu je to bilo zabavno tj. bas je bio zadovoljan!
    Eto, mozda mi netko pozeli "ukrast" ideju...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

e,da se i ja prijavim....moja djevojcica ima godinu dana,a sa 7.mjeseci smo krenule na tutu koju je super prihvatila,kaki mi redovito u tutu i to prijavljuje stenjanjem,i piski mi u tutu,ali mi ne daje nikakv znak nego je ja stavljam na svakih 45 min.,tj.primjetila sam da u periodu od 10 do 10:30 ujutru piski cesce i tako je u periodu od 14 do 15 h,dnevno spavanje nam je u gacicama,a nocu joj stavljam pelenu,nemam hrabrosti da je skinem,mada ste me vi podtakle na razmisljanje da to ucinim da ne zbunjujem dijete....pozdrav svima :D

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj maleni ima 14 mjeseci i već mjesec dana mi prijavljuje kada kaki.

znači li to da možemo ovo ljeto pokušati ili je ovo prerano.???

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja mislim da uopste nije prerano,meni je zao sto od rodjenja nisam pocela sa bespelanastvom,jer sam na bespelenaskom forumu citala o tome,a mislim da cu to pokusati sa drugom bebom.Moja malena prijavljuje kakanje vec dugo,ali mene muci sta da radim za piskenje,ja prosto hvatam,ali ne uspijevam sve pohvatati,imale smo mi i faze kad smo poo cijele dane suve,a ja je u toku dana stavljam spavati u gacicama.....ne znam na koju foru da je naucim da mi prijavljuje piskenje,ako neko ima ideju neka se javi,unaprijed zahvalna.Nadam se da cemo do kraja ljeta izaci iz pelenica....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

koksy ja cu ti ukrast ideju ( obozava se penjat i stajat visoko )!!! ustvari sam htjela pitat dal je prerano, skoro 17 mj??? citala sam da prije 18 oni to ne kuze nego da roditelji vec skuze vrijeme obavljanja pa automatski stavljaju i beba obavi. on meni vec dosta dugo govori " kakn, ili kaka " cucne negdje sastrane i pokaka se, al na kahlicu ne zeli, a i mjenjanje pelene ga u zadnje vrijeme nervira. mislim kupit 10 tak gacica pa nek obavlja ,a ja cu prat i susit dok ne skuzi. nadam se da nije prerano jer mi nije do forsiranja, al moram priznat da nebi bas ni htjela da s 3 godine kaka u pelenu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    koksy ja cu ti ukrast ideju ( obozava se penjat i stajat visoko )!!! ustvari sam htjela pitat dal je prerano, skoro 17 mj??? citala sam da prije 18 oni to ne kuze nego da roditelji vec skuze vrijeme obavljanja pa automatski stavljaju i beba obavi. on meni vec dosta dugo govori " kakn, ili kaka " cucne negdje sastrane i pokaka se, al na kahlicu ne zeli, a i mjenjanje pelene ga u zadnje vrijeme nervira. mislim kupit 10 tak gacica pa nek obavlja ,a ja cu prat i susit dok ne skuzi. nadam se da nije prerano jer mi nije do forsiranja, al moram priznat da nebi bas ni htjela da s 3 godine kaka u pelenu...
    Pa ja mislim ovako, nije prerano, probaj ko mi, stavljaj ga da piski onda kad znas da ce sigurno piskit a to je ujutro cim ustane. Neka se par puta popiski u wc (ili tutu) a ti to poprati sa pohvalama, tak da skuzi da je nesto dobro napravio, nakon par puta ce skuzit i sta.
    Moj se sad vec namjerno koncentrira samo da se popiski "ko tata". Planiramo u 8. mjesecu sa skidanjem pelena a dotad cemo ovako pomalo vjezbati. Sad piskimo na wc ujutro i navecer pod obavezno a preko dana tu i tamo. Ne prijevljuje mi, al ga ja pitam.
    Kakanje prijavljuje al nece na tutu, hoce samo na travu ako ga ja drzim onako u zraku u sjedecem polozaju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

odkad smo skinuli pelene po danu, po noci jako puno piski i to svaku noc, prije mu nocne pelene nisu bile tako zapisane. jeli se ikome to dogodilo? pomalo se i brinem....

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi smo već 10 dana bez pelene. I prije smo ju stavljali kakati i piškiti na wc ali nisam ništa isključivo tražila od nje. Sada smo skinule pelenu, stavili gaćice i kuži što mora napraviti. Ponekad joj pobjegne, ali ja već otprilike znam kad ju treba odvesti da obavi pa uspijemo ostati suhi cijeli dan i noć. Po noći ju dignem 2-3 puta da piški u snu. Ona obavi i spava dalje. Danas je prvi dan u vrtiću bez pelene pa ćemo vidjeti. Tamo će ipak morati biti glasnija ako želi da ju stave na vrijeme na wc.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e sad jedno prakticno pitanje, ispricavam se ako je vec bilo postavljeno:
    koji br gacica kupujem? vidila sam da su razlicite od konfekcijskih brojeva. i koliko komada za pocetak da osiguram?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam tražila da mu dede i bake kupe dvojku, a nabavili smo 15 komada

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ona je meni vec prosle godine nosila gacice... tada sam samo nalazila u benettonu... oni su imali kompletice majcica i 2 gacice vec od broja 56 ili 62 pa je super za male bespelenase, ali kostaaa :shock:

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moje dijete već četvrti dan za redom ima suhu noćnu pelenu, dnevnu već odavno.
    Preko dana je ili gol ili u gačicama, ali piški i kaka bez najave,
    javlja kad je već obavio.
    Čak se i uplaši jadan i "ukopa" na mjestu jer se par puta popiškio na pločicama,
    počeo trčati i pao i sad se boji.

Dal to dođe s vremenom da počnu javljati prije ili kako?
    Jedino mi se ujutro popiški u čašu od jogurta , na tutu ili školjku ne želi.
    Kad ga pitam klima glavom da neće piškiti i onda se u većini slučajeva popiša za 2 minute

Kakvih savjeta imate za mene, dal da "forsiram" nešto ili da ga samo pustim tako pa kad mu dođe?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni su gaće najnovije otkriće. P. ima 20 mj. i već dosta dugo piša ikaka u kahlicu, zadnjih mjesec i pol kaka isključivo u kahlicu a s pišanjem je bilo pol-pol. Nosila je po danu samo platnene i uvijek govorila kad se već popišala.
    Otkad je u gaćama, čim joj krene ona zadrži počne cupkati i govori "piša,piša" i onda jurimo na kahlicu, samo malo pobjegne u gaće. Vidim da je puuuuuno svjesnija pišanja od kad je u gaćama. Danas je cijeli dan bila suha i hodala pišati na kahlicu. Mislim da nam malo fali do kompletnog dnevnog skidanja pelena. Noć je druga priča, mislim da će morati imati pelene tak dugo dok ne prestanemo s dojenjem.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pomozite!!!! Mi mislile početi pa sam ju počela odvikavati od dojenja, pa smo odustale da ne radimo sve odjednom.....dobila je tutu koja svira ali ju koristi kao stolicu....ponekad ju traži ali kada ju sjednem ne izdrži više od par sekundi,kaže buba....na školjki se boji....a ja još baš htijela kupiti ono mekano za školjku....koliko je to higijenski i kako se održava????
    Postoji li tuta koja nije plastična nego ima taj mekani rub????
    Kako da je nagovorim da sjedi dulje od minute...probala sam slikovnice itd. ali neće...imamo 2g i 3 mj....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mog je "bubalo" na tuti, i stvarno, nakon minute sjedenja na guzi bi se vidio crveni krug di ga je tuta nazuljala. Kupila sam novu, u konzumu, ima siroki rub i, da se odmah pohvalim, danas smo cijeli dan bez pelene, sam uzme tutu i popiski se, samo mi donese da idemo bacit :D

Na onaj nastavak na skoljku nece uopce, mi piskimo stojecki, stoji na skoljki pa piski! :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

:D Nama super ide. Jučer je bila cijeli dan u gaćicama. Čim joj se počne pišati govori, "mama, piša" i pobjegne joj malo u gaćice ali odmah ide na kahlicu. Jučer joj je u par navrata pobjeglo samo par kapi, sve više uspije zadržati. Pelenu ima po noći, ali sad sam primjetila da je manje pišala ove noći i ujutro je odmah tražila kahlicu kad je vidjela da ide tata na wc rekla je da ide i ona. Popišala je jako puno. Danas idemo u šoping, kupit ćemo brdo gaća.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, nakon kaj sam se u zadnjih par navrata žalila, danas se (ne sebe, malenoga ) moram pohvaliti!

Jučer je cijeli dan u gaćama, bez nezgodica!
    Dva put je sam skinul gaće i hlače i pišal - onak muški, stoječki, vani na dvorištu u travu.

Treći put, vidim ga ja opet vani sa spuštenim gaćama i hlačama do gležnja, stoji miran, pitam ga dal opet piški, veli on - ne, kakam! Trčim ja po kahlicu i posjedam ga i govorim mu da bu mu tak lakše, no on se diže i veli ja želim stajati i kakati! I uspjelo to njemu, bez problema!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja prijavljujem treci dan i 2 suhe noci! :D Bez pelena smo skroz, nemam mu namjeru vise vratit. Po noci, ako se probudi, pitam ga dal hoce na tutu, prvu noc je htio, nocas nije i piskio je tek ujutro kad se probudio, na tutu!
    Jedino sam izbacila da pije vode prije spavanja, sto mu je prije bila navika i to me najvise brinulo zbog skidanja nocne pelene, ali prihvatio je to bez problema, kaze "nema" zagrli svoje plisance i na spavanje.
    Cak je i kakao u tutu, samo se sjeo, nije mi nista ni rekao.
    Imali smo dvije nezgode dosad, kad se zaigrao pa valjda nije stigao odreagirati na vrijeme.
    Prihvatio je to sve 5 puta bolje nego sam ocekivala, sve nas je iznenadio jer on ne voli bas promjene.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Erik ima 2g i 8mj i NIKAKO na tutu, ni na wc, ukoči nožice i buni se...
    zna da se kaki i piški u wc i da on može i u tutu, sve je njemu totalno jasno,
    ali pelena mu je neka sigurnost i neće, čak i kad smo na plaži ako idemo šetati hoda gol 2 min i traži pelenu...
    krenula sam sa dresurom, ajde piški u tutu pa ćemo kupiti čokoladu!
    evo jaše po tuti već dva sata ali u hlačama naravno i glumi kako kaki
    jooooooj

pojma nemam kako ćemo a uskoro idemo u vrtić...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ostavili se pelena u 4 dana. Sama ode na tutu, skine gaće, obavi, obuće gaće, odnesemo baciti fekalije u wc, maše pa-pa i šalje puse,
    Pobjeglo joj dvaput, nije stigla do tute. Noćna pelena suha.
    Mama i tata :shock:
    šokirani.
    I ponosni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni ne pokazuje znakove volje za odvikavanjem. Ne želi biti bez pelene. :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Moj maleni ne pokazuje znakove volje za odvikavanjem. Ne želi biti bez pelene. :?
    ni moj nije htio prije 6 mjeseci, a vidi nas sad 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo nas nakon tri dana...Ove noći je tražila da ide pišati na kahlicu oko 3 sata i do jutra je bila suha. Mislila sam da nema šanse da traži i po noći, ali me baš iznenadila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne kužim kakve znakove bi dijete trebalo pokazivati. Ja sam joj jednostavno skinula pelenu jer se u njoj kuhala, vidi da je bez pelene ugodnije. Sad ju više ni neće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ne kužim kakve znakove bi dijete trebalo pokazivati. Ja sam joj jednostavno skinula pelenu jer se u njoj kuhala, vidi da je bez pelene ugodnije. Sad ju više ni neće.
    Eto ti znaka, jednostavno si skinula pelenu - a moj NE ŽELI biti bez pelene i to jasno i glasno kaže.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama još nekako ide sa pišanjem, osim kad je u vrtiću, tamo ga ne pitaju stalno pa obavlja u pelenu :/ ), ali kakiti ne želi nikako van pelene.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pliz mišljenje, savjet...
    ima 15 i po mjeseci. platneni smo. jako dobro zna kada kaka, jer pitam li ga šta radiš - kaže, a zna i kad samo prducka - i to kaže kad ga pitam (jel kakaš? ne, pudim) e, sad... na tuti nema vremena sjedit, iako ga stavljam.
    pitanje je: ako kuži šta radi, jel vrijedi li truda počet sa skidanjem pelena, barem što se kakanja tiče?
    ne znam ni sama da li da se više angažiram oko stavljanja na tutu... (nije mi gušt natezat se oko oblačenja-svlačenja za niš)

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo već tjedan dana bez pelene :D
    Prošli vikend smo je skinuli skroz i onda je dva dana imala proljev pa smo vratili pa se osula od znoja i više je nije htjela nazad. Noćas je i spavala bez pelene i sama je tražila pred spavanje da joj stavim gačice na Jagodicu Bobicu, a ne pelenu 8) Tu i tamo joj pobjegne malo, kad se zaigra, ali u većini slučajeva traži na "hahod"

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi skidamo. Polako ali sigurno. Sad ga uhvatila manija gaćica sa autima i kamionima. a imamo jedne takve, no, ako će više vremena provodit bez pelene a u autićima i kamionićima, onda ćemo pribavit.)

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

s3ja, pa mi stvarno imamo slične probleme

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

L.će idući mjesec imati 2 god,al kako nam najbolja frendica Ivona ima 4 god i nema pelene tako bi i moja frajlica gaćice.I tako sve počelo prije par dana kad je tražila da ide u "bc piškiti".Sad piškimo 2-3 puta u "bc" :D :pa jednomu gaće .Kako je krenula uskoro ćemo i mi biti bezpelenaši(nadam se)

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    Ovo govorim onako potiho i istovremeno kucam u drveni stol...da ne ureknem
    Čini mi se da mi više nećemo imati problema, krenulo je! Jučer smo pozdravili posljednju pelenu, dogovorili se da ih više ne kupujemo i sada smo dan i noć bez, i ide! ....
    baš sam sretna i ponosna
    aaaa

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i ja bi skinula pelene, ali mali se neda. Pokušali smo par dana prije mjesec dana i kuća je smrdila ajme majko!!! :shock: Za par dana odlazimo na ljetovanje pa ću pokušat ponovno. Inače mi je super njokat i pikit u bukalin (tutu), ali neda mu se pitat jer je lakše obavit u pelenicu i nastavit s igrom. Na jesen krećemo u jaslice i volila bin to obavit preko ljeta jer će mi zakuhat i ima crvenu guzičicu. Pokušala sam i s bombonima koji inače pale, ali sada ne.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Preko dana je ili gol ili u gačicama, ali piški i kaka bez najave, javlja kad je već obavio.
    Čak se i uplaši jadan i "ukopa" na mjestu... Dal to dođe s vremenom da počnu javljati prije ili kako? Kad ga pitam klima glavom da neće piškiti i onda se u većini slučajeva popiša za 2 minute. Kakvih savjeta imate za mene, dal da "forsiram" nešto ili da ga samo pustim tako pa kad mu dođe?
    Citiram Kahnu s izuzetkom dviju rečenica u kojima nisam prepoznala svoje dijete, a budući da joj nitko nije odgovorio, evo, u njezino i svoje ime MOLIM VAS da nam ipak nešto napišete, nekakav savjet. Mi, na primjer, caricu stavljamo na tutu već godinu dana i svaki put ju pohvalimo kad nešto napravi, ali nikako da počne tražiti kad joj se ide. Čak kad kaki mi se sakrije ili ispod stola, ili iza zavjese, pa tek onda kaže šta je napravila, doduše u pelenu. Ali sad smo ju odlučili puštat u gaćicama i ne ferma nas pet posto. Ima dvije godine i svi mi rade presing da ju moram sad odviknuti od pelene. :?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    Ovo govorim onako potiho i istovremeno kucam u drveni stol...da ne ureknem
    Čini mi se da mi više nećemo imati problema, krenulo je! Jučer smo pozdravili posljednju pelenu, dogovorili se da ih više ne kupujemo i sada smo dan i noć bez, i ide! ....
    baš sam sretna i ponosna
    aaaa
    Bravo, čestitam...ja sam zapravo krenula ovaj vikend. Danas mi već govori "Mama, meni se piša" i ide na školjku ili van Samo još kaka u pelenu..ali pošto smo tek na početku, imam strpljenja...vidim da gušta bez pelene, vrućine su počele...
    Pošto je ljeto i nema puno djece u vrtiću, ja ću reć tetama da ga isto potiču.
    Čini mi se da je teže bilo prestati dojiti

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiram Kahnu s izuzetkom dviju rečenica u kojima nisam prepoznala svoje dijete, a budući da joj nitko nije odgovorio, evo, u njezino i svoje ime MOLIM VAS da nam ipak nešto napišete, nekakav savjet. Mi, na primjer, caricu stavljamo na tutu već godinu dana i svaki put ju pohvalimo kad nešto napravi, ali nikako da počne tražiti kad joj se ide. Čak kad kaki mi se sakrije ili ispod stola, ili iza zavjese, pa tek onda kaže šta je napravila, doduše u pelenu. Ali sad smo ju odlučili puštat u gaćicama i ne ferma nas pet posto. Ima dvije godine i svi mi rade presing da ju moram sad odviknuti od pelene. :?[/quote]

Da je bilo po presingu, štošta bi u našem dvoipolgodišnjem stažu s djetetom bilo drugačije. Ali nije. Ja recimo imam starije sestre koje su prošle i odvikavanja i već svašta s djecom, a opet nemaju neki konkretan savjet...nekako ipak ja poznam najbolje svoje dijete. Mislim da je već spreman i zato počinjem. A lakše je po ljetu...barem meni.
    Pegasus, ja sam isto počela ga puštat u gaćicama, podsjećat ga na pišanje i kakanje, dežuram kraj njega i to će vjerojatno potrajat...s obzirom da sam s njim samo u popodnevnim satima. Ali, imam vjere

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Definitivni ih ne forsirat. Kad sam inzistirala na tome da mu ne stavim pelenu i da ima gaće, uopće nije htio surađivati, bilo mu je svejedno, cijeli dan mi je piškio u gaće. Onda sam pustila. Dovoljno je star, razumije o čemu se radi i shvatila sam da trebam djetetu prepustiti kontrolu nad situacijom. I čim je to uočio, počelo je! On ne želi više pelenu i redovno obavlja stvari - doduše ne baš tamo di bi trebalo, lakše mu je otrčati na dvorište, ali barem više ne u gaće!

Jednostavno dođe trenutak, pokažu da su spremni.
    Sad i ja to vidim.
    Do prije vrlo malo vremena ni meni nije bilo jasno kad su druge cure govorile - pokazati će sami.
    Samo strpljivo, bez forsiranja i mogli bi vas vrlo brzo iznenaditi!

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo, čestitam...ja sam zapravo krenula ovaj vikend. Danas mi već govori "Mama, meni se piša" i ide na školjku ili van Samo još kaka u pelenu..ali pošto smo tek na početku, imam strpljenja...vidim da gušta bez pelene, vrućine su počele...
    Pošto je ljeto i nema puno djece u vrtiću, ja ću reć tetama da ga isto potiču.
    Čini mi se da je teže bilo prestati dojiti
    Ma pametni su ti naši misheki, često pametniji od nas!
    Uf, a kaj se dojenje tiče, još imamo običaj dojiti, al samo za opuštanje prije spavanja...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Layla, hvala na podršci. Htjela sam vas pitati kad ste počele s odvikavanjem od pelena jeste li ih odmah pustile bez i noću i kad ste ih vodile vani? Neki mi kažu ako to ne napravim, da ju samo još više zbunjujem. Sad ju puštamo po cijele dane u gaćicama kad smo kući, i jučer me pitala tutu i onda je kakila, ali se zato svaki put popiškila u gaćice iako joj onda to smeta. Niš, nastavit ćemo dalje tako pa makar trajalo mjesecima, dok ne počne pitati svaki put.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pegasus prvotno napisa
    Layla, hvala na podršci. Htjela sam vas pitati kad ste počele s odvikavanjem od pelena jeste li ih odmah pustile bez i noću i kad ste ih vodile vani? Neki mi kažu ako to ne napravim, da ju samo još više zbunjujem. Sad ju puštamo po cijele dane u gaćicama kad smo kući, i jučer me pitala tutu i onda je kakila, ali se zato svaki put popiškila u gaćice iako joj onda to smeta. Niš, nastavit ćemo dalje tako pa makar trajalo mjesecima, dok ne počne pitati svaki put.
    Mislim da radiš baš kako treba!
    Noćnu pelenu sam mu prestala stavljati tek kasnije..

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo od subote bez pelena. Nije još niti jednom tražio , ali stavim ga piškiti svakih 2 h i ostalo je suh. Kad ga pitam jel mu se piški, uvijek je odgovor - NE!!! Mislim da mu se neda prekidati igru, pa ga ne forsiram.
    I mene brine da li je prerano (za mj. dana će imati 2 g.), ali odlučila sam ustrajati, pa će veljda prije ili kasnije početi tražiti.
    s3ja misliš da ne treba forsirati u smislu da ne skidamo pelenu dok nisu spremni ili ovak, ko ja, skinuti pelenu, pa čekati dok ne skuže bez forsiranja?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi smo bez pelene Jučer smo išli u šetnju bez pelene i vratili se suhi, jeeee.

Zanima me koliko dugo treba da maleni počnu zadržavati kad im se piški. M. već duže vrijeme (i dok je bila u peleni, a nosila je platnene) prijavljuje da piši/kaki, ali često jednostavno ne stignemo do tute/WC-a jer ona odmah kad kaže pišiti i počne piškiti. Počela sam je povremeno, kad mi se čini da dugo nije pišila, stavljat na WC i čekati, nekad se popiški, nekad ne. Ili je stalno pitam hoće piškit, a ona više ni ne odgovara nego me samo ignorira

S kakanjem nemamo nikakvih problema 8)

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    I mene brine da li je prerano (za mj. dana će imati 2 g.), ali odlučila sam ustrajati, pa će veljda prije ili kasnije početi tražiti.
    s3ja misliš da ne treba forsirati u smislu da ne skidamo pelenu dok nisu spremni ili ovak, ko ja, skinuti pelenu, pa čekati dok ne skuže bez forsiranja?
    Ja sam ga s forsala sa skidanjem pelene, u smislu kao ajmo biti bez, ti si već dovoljno velik, a on se buni, a ja ustrajem. To sam radila i dobila kontraefekt. Nakon kaj sam prestala forsirati da mora biti u gaćicama, a ne u peleni i vratila mu pelenu, nakon kratkog vremena on je sam odlučio da pelenu neće!

Mislim da nije prerano, kod vas, u prilog vam idu i ove ljetne vrućine kada će mali sam shvatiti da je ugodnije bez pelene!

U vrijeme kad je bez pelene bio jer sam JA tako odlučila, uopće se nije trudio zadržavati i ići piškiti u wc ili van.
    Sad kad je bez pelene zato jer je ON tako odlučio, nemamo više problema (samo tuitam.

Prijelomno je bilo kad je skužil da se sam može skinuti i popiškiti bez da mene obaviještava o tome i da ga ja vodim (smetala sam mu već sa svojim česti - trebaš?, rec kad budeš trebal...)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    U vrijeme kad je bez pelene bio jer sam JA tako odlučila, uopće se nije trudio zadržavati i ići piškiti u wc ili van.
    Sad kad je bez pelene zato jer je ON tako odlučio, nemamo više problema (samo tuitam.
    Ovo je presudno!

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj malac ima 22 mj. Već dugo ne piški po noći, nego ga ujutro stavim na kahlicu, pa čitamo slikovnice i piški. U pelenu (nosi platnene) se popiški ako malo duže ostane u krevetu jer se mazi ili cica. Isto tako ide na kahlicu i nakon dnevnog spavanja. Kaka ponekad na kahlicu, ponekad počne u pelenu pa ga stavim na kahlicu. Juče je prvi put rekao da treba kakati prije nego je to obavio u pelenu.
    Nekako sam mislila da je još premali da mu skinem pelenu, a sad dok čitam ovaj topic, čini mi se da možda i nije premali. Mislim da ćemo u šoping po gaćie!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slažem se! Vito želi biti bez pelene (kao neki njegovi frendovi) , ali mu idem na živce sa tim - trebaš?- Više ga neću pitati, samo ću ga staviti svaka 2 sata da piški.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

adonisa mislim da mu to super ide i da je spreman!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi već tjedan dana i dogovorom sa vrtićem ,smo u fazi skidanja pelena.Dogodi se da se upiša po par puta dnevno ali zadnja 2 dana sve manje.Danas kad je došao iz vrtića nije se ni jedanput popišao ali sam ga svakih 1 sat stavljala vani pišati i to stojećki što mu se najviše svidjelo.Idemo hrabro naprijed. :D

D 1998.
    I 2007.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo nas natrag u pokusaje :D
    naime opet nam se pogorsao osip na guzi, do te mjere da govori da je boli guza ... vratili smo se na luftanje, kupila sam nepropunu plahtu od frotira tako da mogu prekriti krevet za nocno i dnevno spavanje.
    Cilj mi je da rijesimo osip ... za sad je bolje nego zadnji put, jer je jucer tri puta uspjesno prijavila piskenje, dva puta je bilo u tutu, a jednom na pod jer je MM bio u tusu i nije joj stigao skinuti gace.
    Danas je prijavila i kakanje ali kad je vec sve zavrsilo u gacama, ali je piskila u tutu.
    Cini se da se pomicemo u dobrom smjeru :D

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •