Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 351 to 400 of 551

Thread: tko sve skida pelene proljece/ljeto 2009.?

babyboys's Avatar

eto, nama je more odigralo veliku ulogu u pozitivnom smjeru.
    tamo je po čitave dane bio gol, kad mu se piški, sam uzme nonu, sjedne, obavi i ve 5. čak smo savladali i kakanje i jako mu je fascinantno kada "padne djek" , a gada hoće kakati, viče da ga boli buša.

noćnu pelenu još ima, ali primjećujem da je sve češće suha, makar mu ju još par dana ne mislim skinut, više zbog moje komocije nego zbog njegove jer, pošto spavamo skupa, ja još nisam spremna budit se zapišana svako toliko.

tibica's Avatar

Evo mi smo potpuno savladali dnevno piškenje i kakanje, ali pošto je kokica prava spavalica po noći nema šanse da se probudi kad joj se piški nego onako u snu se popiša i onda joj smeta što je mokra pa se ljuti. Ja ju dižem 2 puta na tutu, obavi u snu i spava dalje. Ne znam kako da "doskočim" tom problemčiću. Do kad ću je dizati umjesto da se sama probudi kad joj je sila.

adonisa's Avatar

Mi smo sedmi dan bez pelene! :D Skinuli smo i dnevnu i noćnu.
    Po danu se dogodi jedno ili dva piškenja po podu (kaka u kahlicu), a po noći smo u ovih sedam dana imali samo jedno piškenje u gaće. A još je jadničak prošao i ono nesretno obavezno cijepljnje i imao temperaturu cijelu noć
    Svako malo ga ispitujem jel treba piškiti, i bez obzira na odgovor koji je najčešće "ne" stavljam ga na kahlicu, pa ako piški sav je sretan i hvali se!
    Jučer je prvi put sam sjeo na kahlicu piškiti, doduše u gaćama , ali je "nino sam pikio!", a danas je prvi put to obavio vani - "pikio drvo" da naraste!

babyboys's Avatar

J je od ponedjeljka opet krenuo u vrtić, ovaj put bez pelene, pa nek se buni ko hoće.

i sve je super, ja sam ostavila hrpu robice u slučaju nezgode, u tri dana, malo mu je pobjeglo samo jednom, pa ga je teta presvukla.
    urednu traži nonu, sve obavi i teta kaže da je super. jedino kaj ne kaka, ali to je zato jer ni ne jede, što je opet za nek druge teme.
    ALI: jučer popodne mi u parku i vere se on po onoj penjalici s prečkama, onoj klasičnoj i popne se u vrh i čučne i kaže meni mm - sad kad vidiš kak će se popišat - i malac ni pet ni šest - popiša se i još sav ponosan na sebe - evo , tata, jesam!!

Ora's Avatar

I krenuli s odvikavanjem, ali mi se čini da baš i nije spreman.

Čudo da smo uopče uspjeli skunuti pelenu jer mi je do neki dan govorio da "Ne još skidati pelene" i tako ga niti ne forsam.
    Super mi je kaj je vruće pa je cijeli dan gologuz, ali njemu je više fora sjest na tutu nego nešto obaviti...

Eci's Avatar

Quote Originally Posted by tibica
    Evo mi smo potpuno savladali dnevno piškenje i kakanje, ali pošto je kokica prava spavalica po noći nema šanse da se probudi kad joj se piški nego onako u snu se popiša i onda joj smeta što je mokra pa se ljuti. Ja ju dižem 2 puta na tutu, obavi u snu i spava dalje. Ne znam kako da "doskočim" tom problemčiću. Do kad ću je dizati umjesto da se sama probudi kad joj je sila.
    Kada bude mjehur dovoljno zreo neće više piškiti po noći. Mislim da su buđenja kontraproduktivna. (barem iz mog iskustva).
    Probaj joj manje davati tekučine prije spavanja. Moj Vito je prestao piškiti po noći kada je prestao cikiti. Tako da smo odjednom skinuli i dnevnu i noćnu pelenu.

kahna's Avatar

Samo da prijavim;
    I dalje smo bez pelena stalno, nezgode se događaju ali rijetko.
    Noćna pelena je već dugo suha ujutro, bez obzira što cica 2-3 puta po noći,
    tako da mislim da dojenje nema veze s tim.
    Čak ga zna pred jutro probuditi, drži se za trbuh jadničak i jedva dočeka WC

Ne znam gdje kupiti onu nepromočivu plahtu za bračni i za mali krevet (spojeni su nam),
    znam da se već pisalo o tome, al me tada nije zanimalo

Eto, kad to nabavim bacamo se i na spavanje bez pelena :D

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Quote Originally Posted by kahna
    Ne znam gdje kupiti onu nepromočivu plahtu za bračni i za mali krevet (spojeni su nam),
    znam da se već pisalo o tome, al me tada nije zanimalo
    imas u kiki, ali u prizemlju za bracni, a gore na katu na opremi za bebe za kinderbet.
    takodjer su pisali da ih ima u hospitaliji, ja nisam tamo trazila pa ni ne znam.
    inace imam ovu preko cijelog bracnog kreveta, BC ima svoju kupljenu u IKEA-i i ona je meni najbolja od svih.
    a balerini u kinderbet stavim one podloske za presvlacenje iz DM-a. njoj se rijetko dogodi nezgoda u krevetu i to samo kad joj je bas tesko dici se pa joj pobjegne.

Anemona's Avatar

Evo moj maleni je danas cijeli dan bez pelene, pišao je na zahod, kahlicu, pa i u parku ispod drva na travu,... :D
    Nadam se da nastavljamo tako i dalje. :D

llella's Avatar

i mi smo bez pelena po danu već skoro dva tjedna.
    krenuli smo na moru i prvi dan je bilo katastrofa, već sam mislila odustati, ali mi je bilo žao da ima pelenu po vručini, i onda je krenulo super, bilo je par nezgoda, ali je tražila sama, za kakicu obavezno, a za piškicu kako kad.
    ali sad smo se vratili doma i opet kao sve ispočetka, danas je već tri puta piškila u gaćice, i malo kakice je pobjeglo, ali je onda brzo tražila školjkicu i pokakala se do kraja. svako malo je pitam jel joj se piški i ona veli ne i onda se za par minuta popiški u gaćice.
    stavljam joj pelenu za popodnevno spavanje i za noćno, jer po noći pelena bude puna.
    ne znam, da je možda ostavim za danje spavanje bez pelene?

arilu's Avatar

I mi smo počeli prije par dana, par puta nam je i uspjelo, samo što ja nisam sigurna da li da još malo počekam. Nekako mi se čini rano sa godinu i 10 mjeseci. Ne bi htjela sad početi pa da nam se skidanje oduži na godinu dana. Ne znam :?
    Da li je bolje ako ne ide, odustati pa opet početi nakon nekog vremena ili se truditi cijelo vrijeme :?

llella's Avatar

Quote Originally Posted by arilu
    I mi smo počeli prije par dana, par puta nam je i uspjelo, samo što ja nisam sigurna da li da još malo počekam. Nekako mi se čini rano sa godinu i 10 mjeseci. Ne bi htjela sad početi pa da nam se skidanje oduži na godinu dana. Ne znam :?
    Da li je bolje ako ne ide, odustati pa opet početi nakon nekog vremena ili se truditi cijelo vrijeme :?
    to sam se i ja počela pitati.
    evo današnji dan je opet katastrofa, tražila je školjkicu samo za kakanje, piškila je par puta, ali to samo nakon što bi se popiškila u gaćice pa bi je ja nakon toga stavila na školjku i nakon spavanja.
    već je popiškila pet gačica danas.

stanam's Avatar

ja sam znala kao odustati pa onda nakon 2 dana početi ponovno. bitno da se ne sili ništa.

mi smo već 2 tjedna na moru, a koliko se sjećam pelenu smo skinuli par dana prije polaska na more. dnevnu je skinula nakon par dana, a noćna je u biti cijelo vrijeme odvikavanja suha tako da u ponedjeljak skidam i nju pa šta bude . imala je i neki proljev i temperaturu pa se jadna budila i plakala da hoće na vice, a ja ju onako u polubunilu nosila.

Pcelica Mara's Avatar

Spajalica, možeš li mi reći koliko košta taj nepromočiva plahta za bračni krevet? I to je baš ono plahta (lincul), tanki materijal... ne neka štep deka i sl. (nadam se da me razumiješ )
    I nama treba pa se razmišljam da malo upeglam prije u Zg da mi kupe i pošalju.

Inače, mi smo već danima bez pelene, incidenti nam se rijetko događaju, uglavnom s piškenjem, a kakanje i dalje super 8)
    Po noći ipak pelena, iako je ujutro uglavnom suha i M. odmah piški na WC. Ali jednostavno se ne usudim skidat tu noćnu pelenu jer M. spava s nama, a nije mi do noćnih avantura, sušenja, seljenja :/

kahna's Avatar

Spajalica i mene bi zanimala cijena, ako znaš, da se ne vozim bez veze

arilu i stanam mi smo na moru bili mjesec dana, stalno je bio bez pelene i stalno (!) je zapišavao i kakao svuda,
    školjci nije htio niti prići, eventualno je dovršio kakanje kad bi ga ja u trku donjela do WC-a
    (o detaljima i posljedicama trčanja s pol govanceta iz guze radije nebi ).
    Najavio nije niti jednom.
    Pišance sam ulovila jedino one iza spavanja.
    I to isključivo u kadu ili čašu od jogurta.
    Ostatak je bio većinom po dvorištu ili plaži - uglavnom puno je bio vani.

E, onda smo se vratili kući, odlučila sam nastaviti da ga ne zbunjujem.
    I prvi dan nam je prošao bez nezgoda, niti jedne popiškene gačice.
    Čak mi je počeo najavljivati - "piša, piša".

U Zg-u smo tjedan dana, nezgoda, priznajem, ima.
    1-2 u danu ili niti jedna.
    Promatram ga i nosim na WC svakih cca sat, sat i po ili nekada sam traži.
    I svaki put piški, čak sam primjetila da je počeo zadržavati, ako smo vani ili u šetnji/autu.

Sve u svemu, oprostite na podužem postu, ali ako imate vremena i živaca
    pustite ih gole, neka skuže što se događa, prije će im sjesti.

Kod nas je eto, moglo bi se reći, uspješno.
    A tu su vršnjaci skoro

Kavin's Avatar

Evo da se prijavimo - osam dana bez pelene, par lokvica.

Problem nam je kakica jer neće ni na tutu ni na wc, nekoliko puta je tražio pelenu pa bi se u nju pokakao ( nakon što nije kakao dva i pol dana to mi je bilo jedino rješenje ), a par puta u gaće.
    Teško se rastaje sa kakicom izgleda

E, kako obavljate piš-piš kad ste negdje u shopingu, ne znam kako bi s G to obavila na javnom mjestu, a da nešto ne dotakne -fuuuj- koje su varijante za to obaviti na javnom wc-u?
    Jel postoji neka sklopiva prenosna tuta?

arilu's Avatar

kahna dijete ti je mjesec dana mlađe od mog, ako vam je već sad uspjelo onda ću ipak pokušati.
    Jučer popodne je bila gola i sama je sjela na kahlicu i popišala se i onda je sva sretna došla po mene da mi pokaže.
    Danas ćemo biti cijeli dan bez pelena.

llella's Avatar

joj kod nas i danas piškanje u gaćice, uopće ne želi tražiti.
    a na moru nam je išlo tako super.....
    ne znam da li je to zbog promijene ili isprobava do kad ću imati živaca svako malo prati gaćice?
    ma probat ću još ovaj tjedan, na godišnjem sam, pa je lakše, žao mi je da sad kad je toplo guza bude u peleni.

ana.m's Avatar

Mi se već neko vijeme natežmo. Bi, ne bi.
    E ja sam jučer pukla i rekla DOSTA!
    Navečer sam ju stavila spavati bez pelene, probudila se suha, popiškila se nakon pola sata u tutu i to je sama rekla da ide piškiti.
    Vani nije piškila, doma kad smo došli tražila je da ida na CVEJ! (WC).
    Sada spava i sve u svemu ide nam ok.
    Tu i tam pita za pelenu, ali ja sam smislila priču o maci koja je došla i odnjela pelene, jer je Iva već velika curica koja ne treba pelenu i da je maca pelen odnjela jednoj jako maloj bebi. I tako nemamo više pelena doma.
    Odlučna sam u tome da od sutra u vrtiću također bude bez pelene i to bez iznimke.
    Jer je moje dijete pametno, zna kaj se od nje traži, prihvaća to i sada bi bilo glupo da tete to ne ispoštuju ili rade iznimke.
    Nadam se da neće biti problema i da će sve proći ok.
    Još nas danas čeka kakanje, nadam se da će i to proći ok.
    Mada, naravno spremni smo na nezgode!

Anemona's Avatar

Eto mi smo več 3 dana bez pelene. Mogu reči uspješno. Eventualno se pokaka u gaće, ali nema veze meni je to ogroooman uspjeh.
    Prije ova 3 dana sam ga znala skinuti kad bi došla s posla, ali nije želio sjesti na kahlicu, niti na WC, niti čučnuti, nego je pišao kud je stigao. Ja sam to tolerirala kao normalno i stvarno nakon dan dva je shvatio da može i čučnuti i tako je pišao, ali u gaćama i onda sam ga počela opet skidati i sad se nezgoda dogodi stvarno rijetko. Ne mogu reči da on traži, možda i bi, ali ga ja preduhitrim. Kad se počne loviti za pišeka, to je znak da mu je sila. Onda ga pitam da li ide pišati i on potvrdi da ide.
    Za kakanje još nisam skužila znak, ali nema veze, ima vremena. Ja sam zadovoljna, samo neka potraje. :D

kahna's Avatar

Mi smo danas bili u šopingu, naravno išao je piškiti;
    natrpala sam tonu papira na dasku i posjela ga, jer drugačije nebi htio.
    Počeo je cendrati i vrpoljiti se u kolicima, mišek je odtrpio do WC-a, a ja prestretna

Odspavao je i popodnevni san bez pelene sad, mada je ta već dugo dugo suha :D
    i noćnu planiram skinuti danas, kupila sam one podloške za prematanje i idemo u akciju, pa što bude

Eci's Avatar

Mi to na WCima odrađujemo tako da stane na školjku i piški stoječki. Jako mu se to sviđa i tako radi i doma.

Anemona's Avatar

Koliko otprilike puta pišaju na dan? Mislim na neki prosjek, naravno ima djece koja piju nekoliko litara tekućine dnevno, naravno da ona i više pišaju).
    Koliko često? (svakih pola sata, sat, dva, tri,...)?

Osoblje foruma spajalica's Avatar

evo me,
    pcelica to ti je bas kao lancun, s gornje strane ima tanki frotir (ja bi ti rekla ko oni rucnici iz mracnog doba tanki i rijetki), a sa donje strane je gumirano. na kutevima ima gumicu pa se moze zakaciti za madrac.
    cijena mislim, ne me uzimati za rijec da smo mi tu plahtu dimenzija 160x200 cm platili oko 150 kn, znam da je veca dimenzija i skuplja.
    kavin imas ovu sklopivu kahlicu. ja je nemam i ne mogu nista drugo reci o njoj
    Anemona koliko puta ti bas i ne znam reci, ali znam da je popodne puno cesce od jutra. kroz jutro ode kad se probudi i jos jednom max dva puta do spavanja (ide oko podne, a dize se oko 6 ujutro).

Kavin's Avatar

Quote Originally Posted by Eci
    Mi to na WCima odrađujemo tako da stane na školjku i piški stoječki. Jako mu se to sviđa i tako radi i doma.
    Ovo ti je super ideja!!

Spajalica, tenx, da vidjela sam ju na netu, ali mislim da bi mi to bila komplikacija kad sam malo bolje razmislila

Anemona jedno pet-šest puta piški možda :/

Osoblje foruma srecica's Avatar

I mi smo se cini se pomaknuli s mjesta, jucer je bez problema piskila kod bake na wc, ja sam je drzala dok sjedila da ne padne.

Problem nam je vani, ili se popiski u gace bez ikakve najave, ili najavi ali se ne popiski kad je skinem ... razmisljam o nekoj maloj tuti koju bih mogla nositi u torbi, sad vidim ovu sklopivu ali nisam sigurna da li bi htjela sjesti na to uopce jer mi se cini dosta nisko. Ima li netko? Kakva su vam iskustva?

Eci's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona
    Koliko otprilike puta pišaju na dan? Mislim na neki prosjek, naravno ima djece koja piju nekoliko litara tekućine dnevno, naravno da ona i više pišaju).
    Koliko često? (svakih pola sata, sat, dva, tri,...)?
    Vito piški odprilike svaka 2 sata. Prvo sam ga stavljala u to vrijeme jer je kad god bi ga pitala jel treba rekao NE! Onda sam si razmišljala da nikad neće ni naučiti tražiti ako ga ja stalno stavljam, pa ga sad pustim, eventualno ga podsjetim- naravno, prije spavanja ide obavezno.

ana.m's Avatar

Anemona Iva se jučer popiškila 4 puta kroz cijeli dan.
    meni se čini malo, ali valjda ne treba više, vačjda nekaj i znojenjem izađe van...

arilu's Avatar

Neva je jučer cijelo jutro sama sjedala na kahlicu i pišala, a popodne i danas neće joj ni blizu. Probat ću još koji dan pa..
    Inače ona piša svakih pola sata, ali jako puno i pije

sweetmint's Avatar

Mi smo vec 10 dana bez pelena. Samo je prvi dan bilo piskenja u gacice, ali kad je skuzila kako se to radi na tuti, prestalo je.... Nocnu jos imamo jer pije mlijeko po noci, tako da cekam da se i to smanji.
    Prije 5 dana smo iznenada otisli na put i bas sam se mislila hocu li joj vratiti pelenu zbog trajanja puta od 5-6 h, a i promjene sredine...no stvarno nije bilo potrebe jer je prijavljivala svako piskenje.

I da, otkako je naucila kako se to radi na wc-u, odbija tutu :D

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by spajalica
    evo me,
    pcelica to ti je bas kao lancun, s gornje strane ima tanki frotir (ja bi ti rekla ko oni rucnici iz mracnog doba tanki i rijetki), a sa donje strane je gumirano. na kutevima ima gumicu pa se moze zakaciti za madrac.
    Spajalice, hvala! Znam, baš to imamo za dječji krevetić (koji ne koristimo), kao tanki frotir.

Anemona, M. se popisški 1-2 puta tijekom jutra, znači od buđenja (9.00-10.00 h) do objeda (12.30-13.00 h).
    Popodne se piški češće, ali možda i zbog toga jer smo najčešće na kupanju (i ja piškim češće u blizini mora, more šumi, valovi... ).
    Navečer nakon kupanja znamo izaći u šetnju, popiški se jednom ili nijednom.
    Naravno, ima dana i kad se popiški 4 puta samo ujutro.
    Ja sam je u početku, kad bi procijenila da već dugo nije piškila, jednostavno stavila na WC i ona bi obavila. Sad već to ide, pita svaki put, ma super, baš sam sretna otkad smo izbacili pelene!

kahna's Avatar

Jutros, Luka i krevt suhi :D
    ali sam ga iz straha, oko 3 odnjela na WC i popiškio se, nekako se počeo vrtiti pa sam shvatila da mu se piški.
    Valjda nisam pogriješila :/
    jer je do sad dosta puta bio suh ujutro.

Kako vi, koji ste skinuli noćnu pelenu?
    Stavljate ih piškiti ili kako?

Kavin's Avatar

Ja ne, jedino ako se pred jutro probudi i trži vodice onda kažem da se prvo mora popiškiti pa mu onda dam vodice, ako se ne probudi predjutro - oko 6 sati, što nas dočeka to je to

Anemona's Avatar

Moj maleni piša sigurno 10 puta kroz dan i još uvijek po noći, i to baš po noći, ne tek ujutro kad se probudi.

ana.m's Avatar

Moje dijete stvarno malo piški. :/

Nego, mi smo počeli baš tako da smo prvi skinuli pelenu po noći i nastavili tako.
    Nema pelenu po noći ni preko dana, pelene su totalno out!
    U vrtiću je sve prošlo super, nije se niti jednom poiškila, teta je rekla da funkiconira super i bila je malo iznenađena kad je čula da sve to skupa traje samo dva dana!

ribice's Avatar

Evo i nas k vama..
    danas je prvio put u vrtiću bez pelene..mislim da je došlo vrijeme.
    Noćna suha već siguno 2 tj..dnevno spavanje isto..
    Već dosta dugo ima da fino piša nakon buđenja i jučer nije ni jedanput popodne popišala gačice..a i u gostima smo bili.
    Ako i ne traži a prošlo je bar sat vremena ja ju stavim na wc i piša žena..
    Samo nas kakanje mući...ona se pokaka di joj dođe i ne traži wc već se skine i čuč kaka..
    Valjda će skužiti :/

arilu's Avatar

Quote Originally Posted by ribice
    Samo nas kakanje mući...ona se pokaka di joj dođe i ne traži wc već se skine i čuč kaka..
    Valjda će skužiti :/
    Ista stvar. Meni se N danas pokakala u svojoj sobi na tepih i onda to razgazila po cijeloj kući, uf...
    Inače već 2 dana sama stalno piša u kahlicu i kad obavi dođe mi reć da bacim u wc, ali kakanje nikako ne ide. A ja sam mislila da im je to lakše naučiti nego pišanje.

Pcelica Mara's Avatar

A ja sam mislila da im je to lakše naučiti nego pišanje.
    Nekima i jest. M. s kakanjem od početka nema nikakvih problema, piškenje joj je znalo kojiput pobjeći. Mi je stavljamo kakit (a i piškit) na WC (ne na tutu) pa "gono čini buć". To nam je doživljaj dana

L. je jucer prvi put kakala u tutu, ali se nakon obavljenog nije htjela dugo dignuti sa tute rekao je MM da je razmisljala o ucinjenom.

Ali smo zato jucer imali lokvica day ... jeli smo lubenicu i ona se mislim u 20 minuta popiskila 3 puta bas puno po podu i svaki put rekla 'tutu' kad bi vec krenulo. Popodne u parku je cak piskila na travu, sama si je izabrala mjesto.

babyboys's Avatar

sama si je izabrala mjesto.
    J svaki dan bira drvo u parku koje će zaliti.
    i svaki dan izabere - isto

llella's Avatar

imam jedno pitanje. jel ih vi zapitkujete da li im se piški i da li moraju na tutu?
    ja L. pitam svako malo pa si mislim da joj možda ne dosađujem s tim. jer večinom ja nju pitam i ona kaže ne i onda se popiški u gaćice.
    danas je par puta prijavila piškenje, jednom na školjku, a ostala dva puta u dvorištu kad se već popiškila malo pa sam joj skinula gaćice je reka piški i čučnula.
    joj, kad bi bar mogla cijeli dan biti vani bez gaćica bilo bi super.....

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by llella
    imam jedno pitanje. jel ih vi zapitkujete da li im se piški i da li moraju na tutu?
    Ja sam prije pitala pa sam joj valjda bila toliko dosadna da me počela ignorirat
    Sad više ne pitam, ako mislim da predugo nije piškila (a zaigra se pa znam da je zaboravila ili od igre nema vremena za dosadne fiziološke potrebe) odvedem je na WC i ona piški. Bez zapitkivanja, jer odgovor (ako ga dobijem) je ionako - "netbam" (ne trebam).

Ja sam je zapitkivala dok nisam jedno popodne slusala MM kako je zapitkuje, onda sam skuzila da smo joj dosadni i rekla sam pusti, idemo cekati da nam sama kaze ... kad se popiskila u gace, presvukla bih je i rekla drugi put cemo na tutu ... i onda je pocela prijavljivati, ali nekako najveci pomak nam se dogodio kad se je pustila doma golu bez gaca, sama bi sjela i obavila, mislim da ju je nerviralo i to sto ne moze sama skinuti gace.

ribice's Avatar

Prvi da u vrtiću bez pelena je preošao super..samo nam kakica šteka..nije se ni jednom zapišala :D baš sam ponosna..ali kaj ćemo s tom kakicom..ne znam..
    Kaj se tiće zapitkivanja nekad pitam i veli hoću a nekad ju samo odvedem i piša.
    Vidim da se trudi jer i meni s prstom govori ne vise pelenu
    Nadam se da će tako i potrajati :D
    Eee da odmah smo i noćnu skinuli da ju ne unim i prva noć je uspjeh..
    Ali ona nije neki popišanki..slabo pije pa ni ne piša često..možda nam zato i ide :?

ivory's Avatar

Joj, meni ove vase priče izgledaju tako daleko i čini mi se da moj mali ljenjivac nikada neće početi piškiti i kakati bez pelene :/
    Dok je vani u vrtu ili kod bake i dede na vikendici hoda gologuz po cijele dane i piški svako malo po travi, ali kada mu se kaka ne čučne niti ima taj poriv da to obavi nekako drukčije nego jednostavno sve ispusti kao da ima pelenu i onda počne plakati da ga brzo operemo i brišemo.
    Doma uredno prijavi kada kaka u pelenu, ali kada mu ponudimo WC ili kahlicu odbija ih. Ponekad zna sam tražiti da piški u WC i da sjedi na školjci, ali tada je to samo igra i ispusti par kapi, ali ništa konkretno.
    Ne želim ga prisiljavati ni na jedan način, ali priželjkujem da se što prije riješimo pelena, jer stiže još jedan popišanac (ili popišanka ), pa bi nam to bila znatna ušteda.
    Možda smo i mi malo pre komotni i neznam bi li bilo bolje da probamo totalno skinuti pelenu, pa šta bude !?

Quote Originally Posted by ivory
    Možda smo i mi malo pre komotni i neznam bi li bilo bolje da probamo totalno skinuti pelenu, pa šta bude !?
    Ja mislim da niste, svako je dijete razlicito ... mi smo skinuli pelenu prije nekih mjesec i pol dana jer joj se guza sva istockala i pomislila sam idemo to luftati pa cemo vidjeti, u dva tjedna guza se malo oporavila ali pomaka nije bilo sto se tice tute pa sam je vratila u pelenu. I onda se guza opet pogorsala i to bas jako da je sama govorila da je boli pa sam je opet skinula i dogovorila sa cuvalicom da je ne gnjavi s tutom, neka samo bude gola i neka guza prode. I u tom drugom pokusaju se dogodio pomak iako mi se cini da smo mi jos daleko od potpune suhoce.

arilu's Avatar

Jedno pitanje!

Neva je već 4 dana bez pelena, ali samo kad je budna, piša sama u kahlicu, jučer se i pokakala, bez da sam je išta pitala i čini mi se da joj ide super. Viče "piša, piša" trči do kahlice, obavi, zove me da bacim i nastavi se igrati.
    Sada ne znam, da li da je pustim golu i dok spava ili da još malo s tim počekam :?
    Isto vrijedi i za gaćice, piša i kaka samo kad je gola i opet ne znam da li je još rano da je učim da ih skida :?
    Uglavnom,šta mislite, da li je bolje maknuti pelene odjednom ili počekati recimo tjedan-dva pa skinuti noćnu, pa još neko vrijeme pa je učiti na gaćice??

noćnu možeš još ostaviti,ako piški preko noći ili je ostaviti golu,a ispod nje nepropusnu plahtu. Bitno je da preko dana ne nosi pelene jer bi je zbunjivalo da malo nosi,malo ne.

Mi smo sa 16 mj počeli odvikavanje,počelo je izneneđujuće dobro,kakao je i piškio na tutu,nije tražio tutu,ali sam ga svakao malo stavljala i on bi se u roku od par sekundi pokakao ili popiškio i dignuo s tute. oNDA GA je uhvatila faza da neće na tutu,nego u školjku.
    Sad je u fazi da neće ni na tutu ni na školjku,popiški se i kaže kaka,tek kad obavi,kaže da je obavio. Kad vivim da mu se kaka,stavim ga na tutu,on se uredno digne,čučne kraj tute i pokaka se po podu.
    Sad će napuniti 18 mj i nekako mislim da još nije spreman,ne znam da li da mu još nudim tutu :? ,svakako će do kraja ljeta biti bez pelene,da mu se guza zrači

Kavin's Avatar

Evo uspješno smo savladali i kakanje u tutu, danas je to obavio dva puta :D :D
    Naravno radila je mito i korupcija

ana.m's Avatar

Nama je sutra tjedan dana bez pelene.
    I sve je super! puj, puj, da nas ne ureknem!
    Imala je cijeli tjedan dvije nezoge i to u vrtiću.
    Jučer ju čak nisam ispitivala ništa i svaki put je sama tražila da ide na cvej! (wc) hehe!
    Neće čak ni na tutu.
    Uredno se ujutro kada se probudi popiški na wc i stvarno je super sve prihvatila!
    I sama je ponosna na sebe kada se popiški ili pokaki!

Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast