Stranica 9 od 12 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 551

Tema: tko sve skida pelene proljece/ljeto 2009.?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vidim da je večini krenulo na bolje :D .
    i kod nas je tako, počela je prijavljivati svaki put, samo kaj ne uspije izdržati pa malo uvijek pobjegne.
    izgleda da prekasno skuži da joj se piški, ali nije važno, samo da ona prijavi i obavi večinu u školjku.
    danas idemo u shoping i mislim da ću joj staviti ipak pelenu, jer dok mi nađemo wc ona će već biti sva popiškana.
    valjda je neće to zbuniti?
    jel vi stavljate pelenu kad idete na duže negdje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam odlučila da pelene više nema, jer mislim da bi ju to samo zbunilo.
    Ispričala sam joj priču, pelene nema i da joj je sada dam ne znam kakvu bih joj time poruku poslala. Radije ću sa sobom ponjeti 5 kompleta za presvuči, nego joj pelenu staviti.
    Ali aj sam se lijepo dosjetila da joj oblačim haljine i šoseke, tako da i da se desi da se popiški, popiški samo gaće i imamo manje za prati!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

llella, ja Luki iz početka (dok je zapišavao sve oko sebe i kakao di je stigao bez najave) čak niti onda nisam stavljala pelenu
    kad bi išli negdje.
    Stavila sam jedino, onako raširenu i ispod cover (platnene) na kolica ili u AS.

Isto sam kao i ana.m odlučila da pelene nema i nisam ga htjela dodatno zbunjivati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Najnovije: danas je več sam dva puta tražio, ostalo sam ga podsjetila da idemo na WC.
    Maleni se je igrao u kuhinji, a ja sam otišla na WC, čujem njega veselo viče: Matej pišao!, (bio je bez gaća), dojurim u kuhinju, on je otvorio perilicu i stoji na poklopcu, brzo gledam, ok poklopac je suh, dakle, nije se još popišao, stavljam ga na kahlicu, a on mi da u ruku plastičnu šalicu punu mokraće. I tako, dijete je pišalo.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prije neko vrijeme sam joj prestala oblaciti pelenu kad je budna pa je bilo svega... kakala bi svaki put u setnji... pa bi ju tata ili deda morali prati negdje usput i nositi pokakane gace doma, obavezno bi nosili 2 gacice za sat i pol 2 jer bi se popiskila barem jednom ali nisam se puno obazirala...
    Ali sada nam je super krenulo... valjda ce i nastaviti tako...
    Piski na tutu barem 4-5x na dan... Kaka isto vecinom u tutu.
    Prijavi jedino kad se popiski (1 ili 2 puta u 2 dana)... inace vise ne prijavljuje ni kada joj se piski, pa ju stavljam kad mislim da bi trebala...
    Zadnja 2 dana se iz obje setnje vratila suha.. isto pribjegavamo triku haljinice pa ako i pobjegne sto uglavnom samo smoci gacice, a i na moru smo pa mi nije problem osusiti robu... Pelene joj stavljam po noci i popodne kad spava jer je na katu pa dok cujem da se meskolji i dodjem gore vec se popiskila... a i puno pije po noci i po danu pa joj po noci moram mijenjati barem jednom pelenu...
    Mislim si samo kako cemo kad ce opet u AS... presvlaka se uzasno tesko skida a i strah me da se usmrdi... za kratke relacije kad budemo doma toliko ne brinem jer moze prije piskiti, ali od mora doma po autocesti... ne mozes stati ni da najavi da joj se piski tako da mislim da cemo tu napraviti iznimku...
    Drugo me ne brine jer se ionako ne vozi u kolicima nego sama hoda, a kad ju tata ili baka/deda nose nije problem kad se popiski...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo odradili i prvu noc bez pelene tadadam
    od kad smo poceli sa luftanjem stalno razmisljam kako trebamo ako ukidamo i tu nocnu skinuti, kupila sam u Hospitaliji zastitnu plahtu sa frotirom i nikako je staviti na krevet.
    I sinoc me pita MM staviti da spava bez pelene sad smo vec tjedan dana suhi po danu, i ja na brzinu instaliram plahtu i eto nas.
    Isli smo piskiti prije i poslije cicanja, a onda se oko ponoci probudila i veli 'mama pi tuta', ja je odnesem i ona se popiski i pokaka ali ono do vrha 8) odtabana nazad u krevet, legne i zaspe. Onda se u neko doba noci, oko 4, probudila i zicala cicu, ja je opipam ona sva mokra gace i majica, pa smo je presvukli i nastavila dalje do jutra. U 7 se izvukla iz kreveta i otisla u dnevni, ja i MM nastavili kunjati, kad evo nje trci kroz hodnik 'mama pi tuta' i drzi se za pipu, i onda se popiskila onak pravo jutarnji.

Eto ga, malo nam je duze trajalo ali danasnji dan proglasavam pocetkom bezpelenastva

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo da se malo pohvalimo.
    jučer nismo imali niti jednu nezgodu, a bili smo i na rođendanu i svaki put je tražila piškiti. :D
    nadam se samo da se ne veselim prerano, jer danas sam počela raditi nakon go, pa ćemo vidjeti kako će baka i ona to sad hendlati...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

srećice, koliko košta ta plahta u hospitaliji i kojih dimenzija ima?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    srećice, koliko košta ta plahta u hospitaliji i kojih dimenzija ima?
    Kupila sam 100x200cm, to je tad bila najveca, iako na pakiranju vidim da ima i vecih. Cijena je 150 kn.
    Nema onih gumica sa strane ali meni to i odgovara jer smo je stavili poprecno preko kreveta i kinderbeta u nastavku (mi smo spojili kinderbet i bracni u jedno).

Preko vikenda smo bili na selu, stavila rucnik ispod nje ali nije se popiskila do jutra ... sinoc sam je zaboravila staviti (cak ni rucnik) ali se probudila oko 4 i trazila piskiti. Tako da sto se nas tice mogli smo i bez plahte

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne znam, mislim da ću ipak odustati. Sve je ok dok je gola i doma. Onda se baš svaki put popiša u kahlicu. Ali ako smo negdje vani ili ako ima gaćice, nikako. Pitam je sto puta da li će pišati, svaki put kaže ne i onda se popiša u gaće.
    I kakanje nam nikako ne ide. Svaki put na pod.
    Sve mi se nekako čini da ipak nije još spremna.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Ali ako smo negdje vani ili ako ima gaćice, nikako. Pitam je sto puta da li će pišati, svaki put kaže ne i onda se popiša u gaće.
    Neću te ništa nagovarati, samo savjet Provaj umjesto da je stalno pitaš jednostavno joj skinuti gaćice i reći amo sad piškit. Djeca se zaigraju, zaborave, ne da im se trošit vrijeme na piškenje...
    To sam ja radila s M. u početku, pitala, pitala, dosađivala... i onda bi se ona popiškila u gaće. Onda sam je počela jednostavno sama stavljati da piški kad bi procijenila da bi trebala piškiti (naravno, nekad se ne bi popiškila, nekad bi).
    Sad uvijek pita, nemamo problema i super nam je bez pelene.
    Za kakanje ti nemam savjet, nama to ide od početka, ali vidim da puno mama s time muku muči, dakle, ništa neobično.
    Držim vam palčeve da se riješite pelene

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo počeli. curica 17mj jučer i danas sam je pitala hoće li na tutu, piškila je i kakala oba puta. radim pa ne stignem tokom dana ju pitat, ali probudila se sa skoro suhom pelenom i obavila sve na tutu (a još i cica po noći)

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neću te ništa nagovarati, samo savjet Provaj umjesto da je stalno pitaš jednostavno joj skinuti gaćice i reći amo sad piškit. Djeca se zaigraju, zaborave, ne da im se trošit vrijeme na piškenje...
    [/quote]
    Hvala, ti probat ću, znači moram svuda nositi kahlicu sa sobom u torbi, super

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pozdrav! mi ćemo za 10 dana puniti 2 godine i što se tiče skidanja pelene mislim ada bi to i išlo jer on dosta rijetko i obilno piški, kad kaka ima svoje mjesto i pozu pa ga se da uhvatiti, ALI problem je sljedeći, on neće, ni u ludilu, nikako sjesti ni na tutu ni na wc ni na onu malu dasku za wc. čim vidi da mu se to sprema počne tako jako plakati i sav se ukoči tak da si ja mislim da možda još nije vrijeme jer šta mi vrijedi što ću ga moći eventualno uhvatiti na vrijeme kad ga nemam di staviti da to i obavi. prerano?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja prijavljujem da smo skinuli dnevnu :D

Probavala sam već prije par puta, ali sam skužila da nije spreman (prvi put je čak kategorički odbio gaćice i otišao mi sam donijeti pelenu ) Sad smo praktički u dva-tri dana riješili pišanje i kakanje unaokolo. Pomogla je i kahlica koju može sam isprazniti u wc i oprati vodom pa je sav ponosan kad mu to uspije

Ako ne stignemo do kahlice, pokažem mu gdje da se popiški "sa strane".

Noćnu pelenu sam za sad ostavila, kao i kad idemo na dulje vrijeme u grad (ali to je jako rijetko, niti jednom tjedno) no uglavnom su suhe :D

Meni je najviše pomogao jedan savjet ovdje s foruma, da dijete kad je stvarno spremno prihvaća kahlicu u roku od par dana, najviše deset, inače je bolje ne forsirati nego malo pričekati. To me je spasilo puno sekiranja i stvarno funkcionira u praksi.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa

To sam ja radila s M. u početku, pitala, pitala, dosađivala... i onda bi se ona popiškila u gaće. Onda sam je počela jednostavno sama stavljati da piški kad bi procijenila da bi trebala piškiti (naravno, nekad se ne bi popiškila, nekad bi).
    Potpisujem... kad sam ju pocela stalno zapitkivati vratila mi je tako da se valjda tjedan ili dva nije popiskila na tutu nego iskljucivo na pod...
    Sad ju samo stavim i super, a u setnji ju je jucer navecer baka pitala (u isto vrijeme dok joj je skidala gacice) i kaze da joj nije ni gace skinula a krenulo je ludjacki (trpila je)
    Isto i danas ujutro u setnji... a do sada kada bi s mm dulje setala znala bi biti koja nezgoda, ali on ju nije ni pokusao skinuti nego bi cekao ako se popiski pa bi joj samo presvukao gacice... rekla sam mu jucer neka i on tako proba... ma divota je dok smo na moru

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala, ti probat ću, znači moram svuda nositi kahlicu sa sobom u torbi, super
    Ma šta ti je, mi pišamo gdje stignemo, samo se malo sklonimo sa strane i ola! A najdraže joj je piškit u more

Inače, bio je tu negdje link na onu potrabl-tutu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

...
    Ovako je i Luka, sada se već stvarno rijetko dogodi nezgoda,
    obično kad ja pomislim da bi ga mogla odnjeti, ali mi se ne da u datom trenutku
    i za ćas stiže "kazna"
    Većinom se popiški kad ga odnesem, cca svakih sat, sat i po.
    Kad god ga pitam, odgovor je negativan.
    Čak i nekad protestira, ako bi radio nešto drugo, pa ga moram i nagovarati, ali obavezno se popiški, pogotovo ako je prošlo dosta vremena.

Brine me jedino kaj nekad najnormalnije najavi a nekada se samo popiški gdje god :/

A najnovije je da ga ne smijem držati na WC-u, ma niti blizu mu nesmijem biti,
    gura me i viće "saaaam" i sav ponosan sjedi i piški i obriše si pimpaća :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ali ako smo negdje vani ili ako ima gaćice, nikako. Pitam je sto puta da li će pišati, svaki put kaže ne i onda se popiša u gaće.
    Sad uvijek pita, nemamo problema i super nam je bez pelene.
    Za kakanje ti nemam savjet, nama to ide od početka, ali vidim da puno mama s time muku muči, dakle, ništa neobično.
    Držim vam palčeve da se riješite pelene
    Ovo je točno što kaže Pčelica Mara, tako i kod nas. Ako ispitujem, onda mu dosađujem i vidim da onda trpi i čeka, pa se na kraju popiša u gaće. A ako ga skinem i kažem idemo pišati, normalno prihvati.
    Ponekad se i poslužim trikom kad smo u kući, kažem mu: Idem pišati, tko još ide, tko će prvi M. ili mama? Onda jurimo do kupaone, a on viče: ja, ja. I onda ide pišati.
    Inače itekako kuži da mu se piša, počeo je i sam pitati, ali ponekad.
    Npr. u onom primjeru kad je u autu, ili jučer ga uspavljujem popodne, nije imao pelenu i lijepo je rekao (jer mu se nije dalo spavati), Mama, moram pišati.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo dva tjedna bez pelene i iznenadilo me kako mu dobro ide! Već 5 dana niti jedna nezgoda u gaće! Ispitivanjem "da li treba piškiti" mu dosađujem, pa bolje funkcionira kad kažem "Sad idemo piškiti" pa ga stavim na kahlicu ili na wc (stane na dasku), i odmah piški. Ali sad već i ponekad sam kaže ili počne cupkati i meškoljiti se pa znam da mu je sila. Kaka na kahlicu bez problema, a po noći ne piški.
    Prekjučer je u King Crossu u trgovini počeo cupkati, i uspio je pričekati da ga odnesem na wc piškiti!

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nitko?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa
    nitko?
    O tome se već raspravljalo, valjda zato
    Zaključak je da dijete treba biti spremno, ne roditelj. Tj. maleni moraju odlučiti da vieš ne žele nositi pelenu, da žele gaćice, piškit i kakit u tutu/WC.

Ne znam što bi ti drugo savjetovala osim da ga ne prisiljavaš na WC ako on to ne želi, ali i dalje radi na tome Pričaj mu kako je lijepo ne nosit pelenu, piškit u tutu/WC, cure su spominjale i prikladne slikovnice... Nađi način da mu ideju odlaska na WC umjesto pelene predstaviš kao zanimljivu, zgodnu, novi izazov za tvog velikog dečka. A strah će proći, samo polako.

Evo, moja M. rijetko kaki na tutu jer je super kad u WC-u govno čini buć. Ustvari, tutu rijetko i koristimo, WC je za nas "velike", tamo čitamo novine ,brišemo se papirom (ode rola dok si rekao keks), poslije peremo ruke... Cijeli program.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ups! sorry, nisam imala vremena sve čitati...

ma on nije više sretan kad mu mijenjamo pelenu i najradije bi bio gol ali kako god mi prikazivali wc ili tutu, on se na peti okrene i to je to! tako da sam ja sve više sklona misliti da definitivno treba pričekati. u svakom slučaju hvala na odgovoru!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja mislim da trebaš malo pričekati i pomalo mu kroz priču objašnjavati da je super bez pelena i da je on već veliki dečko i može probati piškiti u tutu ili nađi neki njemu interesantan razlog zašto je to super.
    G je imao problem jer je trpio i nije htio kakati u tutu, tako da smo samo za to stavljali pelenu, a sad se bližilo vrijeme odlaska s dedom i bakom na more i ja sam upotrijebila taktiku: kako će te deda voditi na more, ako ne kakaš u tutu - i naravnmo dijete počelo kakati - jer hoće na more

I do nedavno je isto imao reakciju negativnu na tutu i wc i bilo šta vezano za to, a sad je sazrio u galavici i to je prošlo bez problema.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma da, do sad smo sve uspjevali rješiti bez većih problema, pa si ja mislim da je on sad u prijelaznoj fazi kad mu pelena nije više naj ali ne bi ni bez nje, a kako na tutu i wc jako burno reagira, nikakva prisila, naravno, ne dolazi u obzir do daljnjega. kad smo tata i ja na wc-u to mu je jako zabavno ali on još nije za. moramo samo skužiti na koji način ćemo mu to približiti i učiniti zanimljivim. samo se nadam da neću za par mjeseci imati dvoje milića u pelenama...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imenjakinjo nama je pomoglo to da kupimo tutu koja izgleda isto kao mali wc, pa sam je stavila kraj našega i zvala ga da piški/kaka sa mnom. Njemu je to bilo jako zanimljivo, a još kad sam mu pokazala kako se izvadi "pokakani" dio i baci u školjku, postala je zabava a ne muka :D

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nama je danas katastrofa- samo je dva puta piškila u školjku, ostalo sve u gaćice.
    tek kad se popiški veli piškila i onda se još ne da skinuti.
    sad je hodala za mnom sa pelenom u ruci i govorila stavi pelenu, pa sam joj i stavila.
    pitam ju jel hoće piškiti u školjkicu ili tutu, a ona veli ne, u gaćice.
    ma danas je sva nešto nervozna i cendrava, pa smo eto stavili pelenu.
    nadam se samo da to nije velika greška kaj sam popustila i da nam to nije previše poremetilo sve, i da smo sutra opet bez pelena.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi se skinuli doslovno preko noći; bez ikakvih problema počeo je piškiti i kakati u "maminog zafoda" :D
    jedino je još noćna ostala, ali to nismo ni probali skidati; psihički se pripremam za taj podvig

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

llella i nama je jučer i danas koma.
    Valjda im ova promjena vremena smeta :/

Više puta je piškio po podu i u gaće negoli u školjku.
    Što je najgore, sjedam ga na WC, a on se opire i diže - ne želi piškiti i onda se popiša, ma ni za minutu :?
    Nije uvijek tako, evo danas je puno bolje nego jučer, ali je i jako nervozan.
    Ne kužim koja je to faza, ali odustajanje nakon više od mjesec dana bez pelena, uopće mi nije opcija.
    Već sam i pelene pospremila u ormar na trajno čuvanje
    Luka me gledao i traži da mu stavim, čim sam je zakopčala počeo ju je skidati i vikati - "kiniii" 8)

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mi se trudimo

i mislim da nam ide dobro,
    samo, D. neće ni na wc ni na tutu, ona piški na travu, čak i kaka na travu

juče smo bili u gostima i piškila je i tamo na travu, po cijeli dan je bez pelene ali nam se svaki dan dogodi barem jedna nezgoda ( ili se popiški ili me zove a ja ne skužim šta hoće )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jučer je prvi puta cijeli dan sam tražio kad treba pišati. Nezgoda nije bilo, niti jedna.
    Jučer je i popodne spavao, ja sam mu stavila pelenu nakon što je zaspao, a on čim se probudio kaže, mama trebam pišati. I jurimo na WC, pelena suha, popišao se na zahodu. :D :D
    Dakle, sad još ostaje samo noćna i da savladamo kakanje.
    Jučer nije kakao, to mu se ponekad dogodi da jedan dan preskoči, valjda ga ne bude to danas mučilo. :/

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    llella i nama je jučer i danas koma.
    Valjda im ova promjena vremena smeta :/

Više puta je piškio po podu i u gaće negoli u školjku.
    Što je najgore, sjedam ga na WC, a on se opire i diže - ne želi piškiti i onda se popiša, ma ni za minutu :?
    Nije uvijek tako, evo danas je puno bolje nego jučer, ali je i jako nervozan.
    Ne kužim koja je to faza, ali odustajanje nakon više od mjesec dana bez pelena, uopće mi nije opcija.
    Već sam i pelene pospremila u ormar na trajno čuvanje
    Luka me gledao i traži da mu stavim, čim sam je zakopčala počeo ju je skidati i vikati - "kiniii" 8)
    izgleda da je nešto u zraku, neka nervoza pa i oni to pokupili.
    i ona se uopće nije dala staviti na školjku, sva bi se onak ukočila i počela vikati nećuuuuu...
    imala je onu pelenu pola sata, ako i toliko i kad joj se piškilo počela trčati prema wc i popiškila se i pokakala u školjku, i nakon toga nismo imali nezgoda. još je dva puta piškila i onda na spavanac.
    tko zna kako će biti danas, kakvo je vrijeme i ako gledam po tome kako se ja osjećam, ne znam....

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pokakala se u wc, napokon nakon više od tjedan dana
    :D
    ponavljanje se isplatilo

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

G na moru s dedom i bakom i neće piškiti u "prirodi" već samo u tutu, dedi i baki je malo nezgodno nositi tutu-pored svih napuhanih rekvizita i ručnika, ležaljki...
    Ne znam kako da ih savjetujem, jel ima netko sličnih iskustava?
    Probala sam im reći da ga na neki način ucjene-podmite, ali nisu oni čvrsti u tome - to samo meni pali

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda postoji tuta za napuhavanje!
    Ili nešto slično. Minijaturni bazenčić!

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i mi smo neki dan krenuli, sa 21 mjesec, kada sam skužila da je cijelu noć suh i piški ujutro kad se spusti pišo nizbrdo. Odmah prvi dan, nisam ispitivala nego ga nosila svako toliko na malu dasku, popiškio se tri puta i pokakio jednom. Sutra smo cijeli dan bili vani a ja nisam bila spremna logistički (nemamo gaćice, a taj dan ni dovoljno hlača) pa sam ga pustila u pelenama. Danas je frajer zapišavao po podu, cijeli sam ga dan ispitivala i cijeli dan piša po podu. I onda frajer sam uzme plastičnu posudu sa stola, sjedne u nju i kaže "kaka" i pokaka se i popiša. Ja ostala :shock: I odmah smo skinuli noćnu pelenu, stvarno za to uopće nisam imala dvojbi, iako cica 2-3 puta, suh je do ujutro

Usput, nisam ni skužila da mu raste petica, nego večeras u nekom ludom urlikanju on otvori usta kao zmaj i zabljesne mi nešto... čisto sam oduševljena napretkom s obzirom na to, jer inače kad su zubi rasli nije mogao piti, jesti, igrati se, ma ništa, ajme.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda postoji tuta za napuhavanje!
    Ili nešto slično. Minijaturni bazenčić!

Već zamišljam svoje kako tegle tutu na napuhavanje uz sve ostale rekvizite i da dok G sjedi na njoj tuta se probuši na iglicu od bora i G završi guzicom u drekecu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D danas niti jedna nezgoda :D
    Ujutro sam skužila kak medo Winnie, na plastičnoj čaši, nema gaće i rekla mu
    da se medo popišao u gaće i sad je zato gol
    Kak je opet negodovao s odlaskom na WC rekla sam mu da će ga medo gledati kako piški.
    I eno mede, cijeli dan stoji na umivaoniku i gleda, a Luka mu svaki put pokazuje kako se
    piški i kaka u školjku 8)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da spomenem što sam primjetila u svojoj okolini. Večina ljudi ustavari smatra da djeca nisu spremna za odvikavanje od pelena do neke 3. godine i niti ne pokušavaju. Ustvari se i meni činilo rano početi ovo ljeto, bez obzira što sam čitale i sve teme o bezpelenašima. Zašto je to tako? Valjda opet marketing jednokratnih pelena, kad vidiš da postoje do cca 26 - 30 kg, onda si misliš, a gdje je tvoje dijete još do tih kg. :/
    Eto, i u tome mi je ovaj Forum pomogao.
    Ima kakvih savjeta za savladavanje kakanja. Moj maleni se pokaka u gaće, a kad kaka me obavezno potjera u drugu prostoriju. Kako da ga skinem?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Anemona, ja sam s mojim (već sam pisala) trčala na WC sa kakačem koji je virio iz guze van, ili padao po podu, ma svakako,
    al ga nisam ostavila da se pokaka do kraja gdje je počeo,
    uvijek bi završio na školjci.
    Odjednom mu je samo sinulo :/
    Sad prije najavi da će kakati nego piškiti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anemona, ja sam s mojim (već sam pisala) trčala na WC sa kakačem koji je virio iz guze van, ili padao po podu, ma svakako,
    al ga nisam ostavila da se pokaka do kraja gdje je počeo,
    uvijek bi završio na školjci.
    Odjednom mu je samo sinulo :/
    Sad prije najavi da će kakati nego piškiti
    Budem probala, problem je što on oduvijek kaka na samo, ne želi nikog blizu, nanašanje u tom momentu bi kod njega izazvalo plač i pobunu. A nekako moramo i to savladati, barem da jednom dospijemo do WC, pa izvedemo predstavu s puštanjem vode i mahanjem kakačima, odmah bude lakše išlo.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad bi se G pokakao u gaće ili kad bi tražio pelenu samo za kakanje, ja bi mu kad bi obavio posao drekec stavila u tutu i zajedno bi ga bacili u wc i pustili vodu-on bi mu mahao i vikao: "Boook drekec, pozdravi svoje!!"

Međutim najviše nam je pomogla neka vrsta "stimulacije" ( mito i korupcija )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Anemona, pokusaj ga drzati golog bez gaca doma i kad vidis da te tjera diskretno mu doguraj tutu i onako usput reci neka sjedne pa ce mu biti lakse. Ono pokusaj biti 8) kao da te se ne tice njegovo kakanje.
    Mozda upali.

Frendovi nam vec duze muku muce sa svojom curkom od 3 godine oko kakanja, nece nego u pelenu, u stanju je trpiti do krajnjih granica ... i ide joj na zivce svaka prica o kakanju i svemu vezano uz to, tak da nekako mislim da treba ignorirati i diskretno ponuditi tutu.

Kavin imas putnu kahlicu to sam ja mislila nabaviti jer je odbijala piskenje igdje drugdje osim u svoju tutu.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

:D danas niti jedna nezgoda :D
    Ujutro sam skužila kak medo Winnie, na plastičnoj čaši, nema gaće i rekla mu
    da se medo popišao u gaće i sad je zato gol
    Kak je opet negodovao s odlaskom na WC rekla sam mu da će ga medo gledati kako piški.
    I eno mede, cijeli dan stoji na umivaoniku i gleda, a Luka mu svaki put pokazuje kako se
    piški i kaka u školjku 8)
    vidiš, ovo je dobra ideja, probat ću i ja takvo nešto, možda prođe...
    kod nas i dalje po starom, nekad prijavi, nekad malo pobjegne, a nekad se fino sva popiški u gaćice- većinom kad se zaigra pa samo dotrči sva mokra i viče piškilaaaaaa.
    i to većinom napravi niti pola sata kaj je piškila u školjku pa se ja uljuljkam da smo sigurni barem sat vremena i onda potpuni popišanac.
    s kakanjem nemamo problema, to izgleda bolje kuži pa uvijek traži, samo joj je par puta prvo malo pobjeglo u gaćice ali onda uvijek traži školjku i obavi do kraja

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Za danas isto super, ali smo noćas oko 2 imali zapišanac.
    Da stvar bude gora, vidim ga de se vrti, idem ga dići i odnjeti na WC,
    velim mu da idemo piškiti, a onako iz sna - neće, neće!
    I naravno, za čas je bio sav mokar

Kakanje - njemu je bilo fora (valjda, nije se bunio) jer sam ja onako kao kroz smjeh pričala i brzo hodala i "drmusala" ga - brzo, brzo, brzo, idemo kakati školjku ... bla bla bla.
    Tak da je on ustvari stao sa kakanjem i nastavio tamo.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

srecica gledala sam tu kahlicu, ali čini mi se preniska, kako je već netko primjetio.
    Evo čula sam se s mamom danas, kažu da se odšeću do sobe i tamo se popiški u tutu svako toliko, pa ako su se tako sporazumjeli nek im bude.
    U svakom slučaju hvala na prijedlogu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo maloprije je prijavio kakanje. Kaže, mama ide kakač. Dogovorimo se idemo brzo na WC, pa na kahlicu, ali nije se mogao opustiti, na kraju se pokakao vani u travu. Onda sam ponovno objasnila da se kaka na WC i to ćemo sutra probati ponovno. Mada meni je i ovo napredak, jer mi je dao da mu se približim dok kaka.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A meni baka javila da oni zaljevaju jedno drvo

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    A meni baka javila da oni zaljevaju jedno drvo
    Nemoj da pretjeraju, da se ne posuši jadno

Mi i danas bez nezgoda :D
    2 x tražio kakati i 2 put piškiti, ostalo smo ga ja ili MM preduhitrili

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo savladali nsve po danu, više nema nezgoda (već desetak dana), ali noćna pelena nam je problem.
    on je svako jutro skroz suh već dugo, ali navečer kad idemo spavati i kad ga ostavim u gaćicama, krene dreka "neeee, daaaaj peeeleeenuuu" i nema šanse da ode leć bez pelene.
    i kaj sad?

ja sam sa sobom riješila da je ovaj paket zadnji koji ću kupiti za ovo dijete.

Stranica 9 od 12 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •