-
Pelene na doznaku
Pročitala sam da dijete nakon 3 godine ima pravo na pelene pa me zanima slijedeće:
- doznaku piše pedijatar?
- ide li doznaka na komisiju i ako da koje nalaze moram priložiti?
- u kojem HZZO-u potvrđujem doznaku? Ja sam u Jukićevoj, MM u Klovićevoj (Eva je prijavljena na njega).
Hvala!
-
Odeš kod pedijatra po povijest bolesti i doznaku, odneseš u Klovićevu, prvi put idu na komisiju i onda si godinu dana mirna, svaka tri mjeseca doneseš nove doznake od pedijatra i potvrde ti ih isti dan.
Pazi da ti pedijatar napiše na doznaku i pelene i podmetače.
-
Što su to podmetači? Koje dijagnoze uopće imaju pravo na pelene? Da li se to možda odnosi samo na nepokretnu djecu?
-
Podmetači su ti za staviti ispod plahte ili ispod djeteta da mokraća ne prodre na madrac ili na ono na čemu djete leži.
-
Zar sad nisu pelene svakih pola godine,bar je kod mene tako?????? Povijest bolesti i doznaka na komisiju svajkih pola godine po novom .
-
Nekome odobre na 6 mjeseci a nekome na 3 mjeseca.
-
Jutros je MM bio u Klovićevoj sa doznakom od pedijatra i nalazom i mišljenjem komisije u kojem se vide dijagnoze i nisu to htjeli prihvatiti. Kažu da treba nalaz da li je pokretna ili nepokretna i može li kontrolirati sfinkter. Može li to napisati pedijatar ili moramo kod specijaliste (i kojeg)?
-
Pa zar ti neki od dr. nije napisao da nema kontrolu sfinktera? To je najvažnije za odobrenje za pelene. To da li je pokretna ili ne nema puno veze, treba pisati da nema kntrolu sfinktera. Mislim da ti to može napisati pedijatar. Nama piše fizijatar, može i neuropedijatar.
-
Stigao novi zakon!. Uz povijest bolesti napisanu od strane pedijatra Komisija nam je prije 6 mjeseci odobrila pelene. Danas MM ode pedijatru po doznaku i sestra kaže da ju ne može napisati jer joj treba šifra specijaliste koji nam je to preporučio. Nije nam preporučio nikakav specijalista, imali smo samo mišljenje pedijatra?!
Kojem specijalisti trebam ići da napiše mišljenje? Eva nema motoričkih poteškoća a u nalazima psihologa, psihijatra i neuropedijatra koje smo obavili prošli mjesec se ne spominju pelene.
-
Nemamo jo direktnog iskustva s pelenama,ali,evo,čitam Pravilnik i Popis pomagala. Piše da pelene propisuje izabrani doktor,a na mjestu tko ih preporučuje ne piše ništa (za razliku od npr.ortoza gdje piše preporuka kirurga ili ortopeda). Međutim,mi uzimamo katetere(gdje isto nema preporuke) i pedica je morala navesti šifru NEFROLOGA koji je preporučio katetere. Stoga,za pelene,po nekoj logici, ili NEFROLOG ili UROLOG? Ispravite me i nadopunite ako netko još nekaj zna.
-
jo=oprostite,neznam što mi bi....
-
MBee, na novim doznakama za pelene koje sam imala, kao specijalist naveden je neuropedijatar, osim za jedno dijete kojem je preporuku napisao nefrolog.
-
Tnx, idemo neuropedijatru!
-
nama tu preporuku piše fizijatar, svake godine.
sad je u petoj godini.
i na osnovu toga pedijatar izdaje doznaku. isto i za kolica, cipelice...sve nam preporuku daje fizijatar
-
pelene
Koje pelene koristite? Ja sam do sad dva put naručila od Simbexa Bamboline, ali bih htjela pampersice koje izgledaju kao gaćice, obzirom da smo curku polako počeli učiti na kahlicu. Znate li mogu li ih dobiti negdje na doznaku?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma