Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: mokri crnac s belom kapom :)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno mokri crnac s belom kapom :)

Evo jela sam ovaj kolač koji se ne zove tako, ali je tako ispao, pa otud i naziv. Zapravo je originalan recept ko-zna-kakav, jer su ga već nekoliko žena modifikovale.
    Meni je prefin onako kako ga je pravila md mama, a i meni je ispao super i krajnje je jednostavan. A vi probajte.

3 žumanca umutiti sa 10 kašika šećera, dodati 11 kašika mleka, 2 pune kašike kakaa, 8 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo, 11 kašika ulja i u to lagano kašikom umešati čvrsto umućen sneg od 3 belanceta.
    Izliti u kalup ili pleh koji je podmazan maslacem i posut brašnom samo po dnu (kao za Hola kocke) i peći na 180°C nekih 10-15 minuta.
    Pre nego što izvadite pleh van iz pećnice, treba je isključiti i ostaviti poluotvorenu (ovo sam već negde pisala, mislim da je to baš bilo na temi Hola kocke) da biskvit "sedne".
    Ako se tako vreo,tek pečen odmah vadi napolje, svaki bisvit će da "padne"

Dok se biskvit peče, zakuvati 7 dl (ili malo više) mleka sa 10 kaš šećera i 1 kesicom burbon vanile. Kad provri, ostaviti samo malo da se prohladi i preliti preko vrućeg biskvita.

Kad se to zajedno još malo prohladi odgore po kolaču premazati 200 gr. (u receptu koji sam ja dobila stoji 100 gr) Eurokrema ili Nutelle ili sličnog čokokremastog namaza koji volite.

Kad se potpuno ohladi, odgore još staviti umućen šlag (od 2 kesice)

Sve to jaaako dobro ohladiti i papati veeeelikom kašikom direktno iz pleha :D

Inače, ja sam pravila od mere i po i bilo mi je taman (možda je biskvit ipak bio malo deblji nego što bi trebalo, ali ne smeta) za pleh veličine cca 25x35

Javite kako je vama ispao i da li vam je bilo kao i meni

Prijatno!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

još niko nije pravio?
    c, c, c... kakva šteta...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    još niko nije pravio?
    Evo ja ću za vikend, obećajem
    Ovo zvuči toliko jednostavno da bi i meni moglo ispast dobro, a kolač mi se čini

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Citiraj vanesax prvotno napisa
    još niko nije pravio?
    Evo ja ću za vikend, obećajem
    Ovo zvuči toliko jednostavno da bi i meni moglo ispast dobro, a kolač mi se čini
    :D jeeee!
    Jedte, stvarno je mljac (ko voli mokre kolače) i stvarno je ultralak za napraviti. A pojede se u trenu.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

radila moja sveki
    kolac je super
    ali cijelu tepsiju pojedemo nas dvije same, pa odustajemo od tih sportova do jeseni

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

.....mljac....ja bih tu negde ugurala i kokos....puuuno kokosa

I kad, ženo draga, stigneš praviti kolače????

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ništ ne stignem, ali ovo je tako brzo i jednostavno da sam ga sa Lirom u rukama napravila.
    OT. nisi mi još javila kako da vežem sling
    Kad mi budeš rekla kako da ga namestim, napraviću ja i kupus kiflice i japansku tortu i još štošta mljac.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

idem ja sad radit to čudo. ali s obzirom da nemam nutele u mijeko ću rastopit ukrsnog lindt zeca kojeg sam dobila od sveki (od tamne čokolade)

valjda će biti ok...

a možda i kokos skombiniram

jao i pomagaj

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

napravila

u biskvit dodala kokosovo brašno a u preljev čokoladnog zeca 8)
    smanjila količini šećera za 50% ili možda čak i više ali mi je ipak ispalo preslatko pa ću slag napraviti od slatkog vrhnja (bez šečera) i bit ću :D

hvala na receptu

e da, i stvarno je jednostavno. nisam se opekla, porezala, ozljedila na bilo koji način. kolač izgleda ko kolač, okus je isto kolačast. sve u svemu, ako sam ga mogla ja napravit (bez posljedica) u kasne noćne sate...svakome može uspjeti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D Jupi jeee Puntice!

Ah, zaboravila sam napisati da jeste malo slađi nego što bi trebalo po mom ukusu.
    Ali dobro, to ionako svako može da modifikuje po želji.
    Ova varijanta sa kokosom je super. Probam tako sutra.
    Mm kaže da češće imamo ovaj kolač u fridžu nego hleb (kad dolazi s posla ne pita više da li ima hleba u kući, nego "Jesi li napravila kolač?"

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ijaoooo
    ovo mora da je finoooo....
    sutra isprobavam

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lucas, zaboravila sam gore da napišem, a na to me je podsetila MarikaPika: Kolač se radi jednom rukom, a u drugoj se drži bebačica.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da naravno.... a kako drugačije :?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo, i ja sam napravila kolač, jučer navečer MM i ja smo se ubili u njemu,jeli smo ga žlicom direktno iz protvana, ali onda nisam mogla zaspat od tolikog šećera .

Okus je genijalan- možda mrvicu presladak.
    Onih 7 dcl mlijeka, zar to nije previše? Meni biskvit nije uspio upit to mlijeko.
    I kako mažeš nutellu na tako mokar biskit? Meni to nikako nije išlo pa sam nutellu rastopila u mikrovalnoj i prelila preko kolača.

Kolač je stvarno super

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja stavljam naš Eurokrem, on je tečniji od Nutelle, ali da, trebalo bi je malo otopiti u mikrotalasnoj ili sa mrvicom mleka ili još bolje sa mrvom slatke pavlake (vrhnja) na šporetu na tihoj vatri.

Apropo količine mleka, ovo ti je mokri crnac Ja sam stavila oko 6-7 dl. U originalu je 0.5l, ali je meni bio suv kolač, pa sam ja nalila još malo mleka i tako ostavila u svom receptu

A za šećer smo se svi ovde složili da bi ga trebalo malo manje.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jaooooo slatkooooo i puuuuno kalorija, san za mene odkad sam trudna!!!!!! :D

Sutra isprobavam!!
    Hvala!

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vanesax ijao za recept... ubila sam pol protvanja sama ....
    ja sam u startu stavila manje šećera jer mm ne voli slatke kolače i umjesto šlaga sam umutila slatko vrhnje...
    i zalila sam ga sa 7dl mlijeka i nije mi premekan- čak se da rezati i vadit na tanjur....
    jedino me eurokrem malo namučio al eto idući put (čitaj sutra ) ću ga rastopiti u mikrovalnoj...
    čak je i mm oduševljen

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •