Results 1 to 39 of 39

Thread: hrana za put

  1. #1
    sladjanaf's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,950

    Default hrana za put

    dakle, pretražnik NE RADI, nemam pojma jel ova tema već prije otvorena pa ako jest brišite moj, a ako nije možete li mi reći što jedete kad idete na dulji put (neki od 6-7 sati)?

    što djeca jedu?

    ne mislim pritom na grickalice. štapiće, bombončiće i sl., nego na pravu hranu, koja po mogućnosti neće isprljati cijeli automobil i autosjedalice?

  2. #2
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    španjolska pita
    okus po sendvičima, a u jednome komadu
    napravi se za petnaestak minuta (priprema, bez pečenja), dobra je i topla i hladna
    uz nju jogurt
    (mislim, može i vino i pivo, ali ne za djecu)


    http://kuchina.blogspot.com/2009/04/...lska-pita.html

    to je janocckin recept, ali ga ja malo izmijenim:

    Sastojci:

    4 jaja
    1 šalica ulja
    1 šalica jogurta
    2 šalice brašna (ja stavim jednu šalicu kukuruznog, jednu bijelog)1 pzp
    4 kisela krastavčića
    3 paprike (crvena, žuta, zelena) (ja stavim pečenu crvenu papriku, nekog makedonskog proizvođača)
    1 šalica sira (naribani, tvrdi) (ja stavim grabancijaš, onda ne moram soliti)
    20 dkg sjeckane šunke (stavim kuhanu vratinu, ona je sočna, ali može i špek i bilo koje suho meso)

    Postupak:

    Izmiksati jaja, ulje, jogurt, brašno i pzp te u smjesu dodati (umiješati žlicom) preostale sastojke. Peći oko 45 min. na 180 C.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

  4. #4
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Ova pita mi zvuči i izgleda njami, njami, mogla bi dobro poslužiti i za rođendane.

  5. #5
    Matilda's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na turneji
    Posts
    3,232

    Default

    Iz mog djetinjstva i putovanja.
    Eiersendvič
    Ispeći kajganu i staviti između dvije fete kruha. Nije suho, a uz šajbicu paradajza, mljac.

    Ili kosane odreske. Fini su i hladni.

  6. #6
    lucij@'s Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,759

    Default

    Španjolska pita je super ideja!

  7. #7
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    ja stanem u restoranu ali ova spanjolska pita zvuci sjajno!

  8. #8
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,463

    Default

    Moje se guštaju, kad im za put kupim one gotove Montana sendviče. Inače im to nedam jesti, pa im je na putu super. Postoji i jeftinija Konzum verzija. Meni su čak Konzumovi bolji.

  9. #9
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Gibanica ili neka savijača s povrćem.
    Pohano meso.
    Salata od tjestenine ili riže... ne zadovoljava možda ovo o ne prljanju auta, ali mi stanemo i izađemo van

  10. #10
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    pa kako što? pohano meso, naravno

    super izgleda ova španjolska

  11. #11

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    panzerotti?
    tijesto kao za pizzu,razvaljaš,napraviš krugove, staviš šalše,sira,šunke i šta već hoćeš,preklopiš na pola i pečeš na tavi.
    googlaj ima ti i slike (ja to ne znam staviti)

  12. #12
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73
    pa kako što? pohano meso, naravno
    cvijeto, zakon si

  13. #13
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    kod nas su zakon najobičnije prženice

  14. #14
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ooo.

    Nikad mi nije palo na pamet raditi slanu verziju jogurtace. Do sad sam radila samo vocnu. Odlicna ideja!

  15. #15
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ovo moje baljezganje u sitne sate odnosi se na spanjolsku pitu, jelte.

  16. #16
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by lucij@
    Španjolska pita je super ideja!
    Isprobana super ideja!

    Bila je danas za ručak, super kombinacija sastojaka a jednostavnooo...

    Apricot, hvala!

  17. #17
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy
    panzerotti?
    tijesto kao za pizzu,razvaljaš,napraviš krugove, staviš šalše,sira,šunke i šta već hoćeš,preklopiš na pola i pečeš na tavi.
    googlaj ima ti i slike (ja to ne znam staviti)
    ja ih pečem u pećnici jer mi inače sir procuri van i sve zagori...a imam osjećaj da bude malo manje masno ako pečem
    mada je prženo uvijek ukusnije

  18. #18

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue
    Quote Originally Posted by princess puffy
    panzerotti?
    tijesto kao za pizzu,razvaljaš,napraviš krugove, staviš šalše,sira,šunke i šta već hoćeš,preklopiš na pola i pečeš na tavi.
    googlaj ima ti i slike (ja to ne znam staviti)
    ja ih pečem u pećnici jer mi inače sir procuri van i sve zagori...a imam osjećaj da bude malo manje masno ako pečem
    mada je prženo uvijek ukusnije
    super ideja!
    a da li ti u pećnici onako lipo porumene?

  19. #19
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Aprikotini recepti = jednostavno, brzo i fino
    Ovo može poslužiti i za mnoge druge prilike :D

  20. #20

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Pohanci su zakon

  21. #21
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Mi smo prije često nosili faširance, ali sad sve češće Amaltheine klipiće i Jannockine (mislim) pogačice bez kvasca. Budemo i ovu španjolsku pitu probali. Rodin forum je zakon!

  22. #22

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Svjeze narezano voce koje ne potamni nakon ciscenja (ananas, jagode, kivi, naranda itd.
    Quiche od poriluka i sunke
    Pileci mini pohanci
    Sendvici s guacemole i piletinom

  23. #23

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    španjolska pita
    okus po sendvičima, a u jednome komadu
    napravi se za petnaestak minuta (priprema, bez pečenja), dobra je i topla i hladna
    uz nju jogurt
    (mislim, može i vino i pivo, ali ne za djecu)


    http://kuchina.blogspot.com/2009/04/...lska-pita.html

    to je janocckin recept, ali ga ja malo izmijenim:

    Sastojci:

    4 jaja
    1 šalica ulja
    1 šalica jogurta
    2 šalice brašna (ja stavim jednu šalicu kukuruznog, jednu bijelog)1 pzp
    4 kisela krastavčića
    3 paprike (crvena, žuta, zelena) (ja stavim pečenu crvenu papriku, nekog makedonskog proizvođača)
    1 šalica sira (naribani, tvrdi) (ja stavim grabancijaš, onda ne moram soliti)
    20 dkg sjeckane šunke (stavim kuhanu vratinu, ona je sočna, ali može i špek i bilo koje suho meso)

    Postupak:

    Izmiksati jaja, ulje, jogurt, brašno i pzp te u smjesu dodati (umiješati žlicom) preostale sastojke. Peći oko 45 min. na 180 C.
    Ej, ova pita je zakon! Fina, jučer ju pravila, danas nešto odnijela za gablec - fino i toplo i hladno. Ja sam pravila s kukuruznim brašnom, slijedeći put ću probat samo s bijelim.

  24. #24

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Ta pita je zakon! Ja sam je napravila danas prvi put, curke su bile oduševljene, a i mi veliki.

    Ima li na forumu neki topic o obrocima za čiju pripremu treba jako malo vremena (kao za ovu pitu)?

  25. #25
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    ja cesto napravim ovo:

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=69895

    a radim i muffine s bundevom, jednostavno-brzo a fiiiiinoooo

  26. #26
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ja napravim domaču bazlamaču iliti zlevenku (mutim kuhačom, bez miksera):

    125 g svježeg kravljeg sira
    1 kiselo vrhnje ili jogurt
    2-3 jaja
    malo soli
    1 šalica (od crne kave veća - 125 ml) kukuruznog brašna
    1 šalica (od crne kave veća - 125 ml) pšeničnog brašna
    Tko voli - 2 žlice šećera (smeđi ili bijeli)
    Eventualno dodati malo mlijeka po potrebi, da smjesa bude kao gusto tijesto za palačinke.

    Gore staviti "točkasto" nekoliko žlica domaćeg pekmeza ili džema (rasporediti tako da kad se reže, svaki komad ima točku pekmeza u sredini).

    Peći u jako vrućoj pećnici (225oC). Gotovo je za petnaestak minuta, kad lijepo porumeni.

    Kad se ohladi da se može rezati, izrežem na kocke. Dobro podnosi transport (u plastičnoj kutiji ili tupperware posudi). Ne znam koliko može stajati, jer kod nas nikada ne stoji dugo.

  27. #27
    Poslid's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ČK
    Posts
    2,914

    Default

    Moji ne vole sendviče uopće, pa ja obično ispečem piceka, uzmemo kruha i salate i jednemo na stajalištima. Ako idemo na duže, još u frižider utrpamo i meso s tiblice i slične finote.
    Al ova španjolica mi se čini super. Moram to prvo doma isprobati.

  28. #28

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin
    Ja napravim domaču bazlamaču iliti zlevenku
    to ide u pleh ili ...?

  29. #29
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ide u pleh.

  30. #30
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy
    Quote Originally Posted by Peterlin
    Ja napravim domaču bazlamaču iliti zlevenku
    to ide u pleh ili ...?
    Da, ide u pleh. Ja pečem u pravokutnom, duljine 34 cm. Lagano namazati uljem (kistom, da ne velim pemzlom) i posipati brašnom, da se ne zalijepi.

    A ako je malo gušće, može se pržiti i kao uštipci, ali onda treba u tijesto staviti prašak za pecivo i izbaciti vrhnje iz smjese. Valja i ako se umjesto sira nariba jabuka. I pečeno i prženo. Sve moguće kombinacije...

  31. #31

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    hvala ti :D

  32. #32

  33. #33

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    380

    Default

    Janoccka, ovo sve fenomenalno izgleda! Ja bih sa vama na put !

    Poslednji link se ne otvara ali meni je ovo gore dosta .

  34. #34

  35. #35

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    http://kuchina.blogspot.com/2008/12/...pistacija.html
    probaj sad, bilo je všika

    Janoccka, super su recepti!

  36. #36

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Janoccka

  37. #37

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    kasnim (treba povremeno refreshat)

  38. #38
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by polfezna
    Janoccka, ovo sve fenomenalno izgleda! Ja bih sa vama na put !

    .
    s njom ti je super i na kraju puta! :D

  39. #39

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •