Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako da znam?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kako da znam?

Dobili smo sling pre 2dana, uspevam nekako da se snadjem, nosimo se u kolevci posto ima 2.meseca, ona voli odmah se uspava, medjutim bojim se da joj je glavica mnogo savijena, ja uspem da joj ubacim prst izmedju brade i grudnog kosa, ali mi izgleda sva nekako skvrcena, pa kad setamo je je stalno proveravam, guram prst ispdo brade, ma uzas, a ona spava...
    mm kaze 'pa sta ti je vidis da dise , a ja sam non stop u panici.
    da li to sto spava znaci da je sve ok?
    I jos nesto volela bih da nosim u t2t sa nogicama unutra ali mi se cini kao da sedi?
    Pomozite....

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

probaj položaj prsa o prsa, mi smo se tako nosili od 1. mjeseca.........ni nama kolijevka položaj nije bio najbolji...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni kolijevka nikad nije sjela, nosila sam t2t od 5. dana, ali s nogicama vani

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mozes slobodno t2t. Novija nikad nisam nosila u kolevka polozaju, nije mu odgovaralo, a Izi je nekoliko puta u setnji spontano presao u kolevku.
    Kad manju bebu nosis t2t u slingu, namesti gornji deo slinga da malo podupire glavu.
    Normalno je da ste svih troje malo zbunjeni u pocetku, ali s vremenom i praksom pocecete opustenije uzivati.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da je svejedno da li su nogice unutra ili napolju (ti verovatno zelis unutra zbog hladnoce), bitno da da sling bude ravnomerno zategnut, tj. da oponasa nacin na koji nosis bebu u rukama, u polozaju prsa o prsa.
    Obrati paznju na zatezanje tkanine, tj. prvo zategni donji, pa gornji, pa onda sve popravi zatezuci srednji pojas slinga.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tako je, a na nogice dobre papučice i još nešto, nama je super bilo zagrnuti nogice repom slinga, ako je baš hladno...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pa pokusacu prsa o prsa, valjda cemo uspeti da se namestimo...Meni to izgleda super,volela bih da se tako nosimo.
    Ako sam dobro shvatila bitno je da kolena budu vise od guze, da ne bi sedela, ali kako da budem sigurna da je kako treba, tj. da ne sedi?

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Pa pokusacu prsa o prsa, valjda cemo uspeti da se namestimo...Meni to izgleda super,volela bih da se tako nosimo.
    Ako sam dobro shvatila bitno je da kolena budu vise od guze, da ne bi sedela, ali kako da budem sigurna da je kako treba, tj. da ne sedi?

mora biti skroz priljubljena uz tebe, sa raširenim nogicama. donji dio sling da je podupire, i bez 'udubine' u koju kao može sjesti, samo onoliko koliko je potrebno da sigurno stoji - sve dobro zategnuti...gornji dio isto namjestiš da joj glavica ne pada...

evo ti ling na youtubeu...ovdje su lijepo pokazana oba položaja, sa nogicama unutra i vani...sretno

http://www.youtube.com/watch?v=x87UW...eature=channel

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala, ono za "udubinu", mi je najzad pojasnilo stvari .Jos samo da uspem da je smestim.Probacu pa se javljam sa rezultatom.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala, ono za "udubinu", mi je najzad pojasnilo stvari .Jos samo da uspem da je smestim.Probacu pa se javljam sa rezultatom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Poceli smo da se nosamo sa nogicama vam i obe smo ODUSEVLJENE.
    Super je, prakticno, udobno ma savrseno.Imamo nekih 'tehnickih problema', npr. ono kolene koje dodje ispod prstenova nije pokriveno , odnosno kad zategnem maramu ona se povuce navise i koleno se malo spusti.
    Pa ako imate neki savet, slusam.
    Imamo jos nekih problema ali se o tome pisalo pa cu pretraziti.
    U svakom slucaju hvala puno za predlog, da nije bilo vas mi bi se jos uvek guzvali u kolevci.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poceli smo da se nosamo sa nogicama vam i obe smo ODUSEVLJENE.
    Super je, prakticno, udobno ma savrseno.Imamo nekih 'tehnickih problema', npr. ono kolene koje dodje ispod prstenova nije pokriveno , odnosno kad zategnem maramu ona se povuce navise i koleno se malo spusti.
    Pa ako imate neki savet, slusam.
    Imamo jos nekih problema ali se o tome pisalo pa cu pretraziti.
    U svakom slucaju hvala puno za predlog, da nije bilo vas mi bi se jos uvek guzvali u kolevci.
    prsten namjestiš na visinu ramena, staviš malenu u sling i zategneš rep slinga prema dolje...prsten se malo spusti niže, ali malo (do ključne kosti)...i nogise su zaštićene i ne žulja bebu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •