-
Bilo je već govora na ovu temu no ukratko Ige u krvi i RIST RAST se radi preko krvi, dakle djetetu se vadi krv iz vene i nalazi su gotovi za cca dva tjedna.
Klasični alergotest se radi tak da se djetetu na rukicu nakapaju alergeni te se iglicom propikne koža da dođe u kontakt sa alergenom te se pričeka 10-ak minuta i odmah se očitava.
Što se tiče dobi djeteta nama je dermatologica u Klaićevoj rekla da alergotest kod djeteta do 3 godine može biti lažno pozitivan odnosno lažno negativan.
Mi smo Roku radili testiranje na oba načina sa 1,5 godinu i ništa nije pokazalo, i IGE je bio nizak, no rekli su nam da to svejedno nemora ništa značit.
Ako hoćete sebe smirit moja je preporuka da vadite krv i napravite RIST RAST i IGE a da prik test ne radite jer ćete samo izmaltretirat dijete.
Razlika je u tome što se Rist Rast može radit za najviše mislim 4 alergena dok prik test za koliko hoćeš. No ukoliko njemu IGE bude povišen a RIST RAST na namirnice na koje je rađen negativan tražit će dalje.
Svakako vi ćete najbolje vidjet što Vašem djetetu smeta tak da ga pratite što jede i kaj mu smeta.
Svakako izbjegavajte ribu, agrume, čokoladu.
Neznam kakvih točno problema dijete ima al pretpostavljam da ima sa kožom nek neide van bez da ga namažete kremom za sunčanje (od 5 mjeseca pa nadalje čim sunce počne jače grijat), i nikad van bez šeširića.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma