Alyssa, kako ja ručak pripremam prije posla, jutros je na meniju bila "Alyssina tjestenina"Jedino nisam zapekla, to će neposredno prije jela. Čini se da je super ispalo :D i još sam stavila u vatrostalnu posudu.
![]()
Javim kakav je bio okus.
Alyssa, kako ja ručak pripremam prije posla, jutros je na meniju bila "Alyssina tjestenina"Jedino nisam zapekla, to će neposredno prije jela. Čini se da je super ispalo :D i još sam stavila u vatrostalnu posudu.
![]()
Javim kakav je bio okus.
"Alyssina tjestenina" je predobra. Moji su sve smazali.
Danas opet radim, za ponijeti u goste![]()
ja mislim da ću ju isto opet sutra praviti. A ima i dobar naziv "Alyssina tjestenina" 8)
"Alyssina tjestenina" dobar nazivmama_jos_malo prvotno napisa
Ja sam radila jučer i bilo je zaistanjami njam
Stavila sam svježi špinat, zaboravila muškatni oraščić a li svjedno je bilo njami.
Djeca nisu htjela jesti, ali oni su priča za sebe.
Ja ću itekako ovo ponovo praviti.
Možete za užinu jesti mladi sir - maloprije sam pojela:
1 papriku prerezanu na pola i svaku polovicu posolila i napunila mješavinom mladog sira i vrhnja i soli i posula suhim peršunom....
mmmmm...
Jučer sam dobila jedan recept sa svježim sirom i danas ću isprobati pa javim dojmove.
Ide nekako:
izmješa se svježi sir, svježi špinat narezan na trake (imam domaći iz vrta), jaje, vrhnje, sol i mislim da je to to.
Pripremljenom smjesom mazati i slagati listove za štrdle, premezati vrhnjem i zapeći u pećnici.
Zvuči mi
Javim dojmove
I da, vanesax, palniram isprobati proju po onom receptu što si linkala.
Ima li kakvih tips&tricks da trebam znati prije?
Kahna,taj ti je recept super!Ja tako radim pitu koju zovemo zeljanica.Mljac![]()
Hm... Mislim da nema. Zapravo , mozes sve zbuckati zajedno i sipati u namasceni pleh za muffine. A ako testo sipas u obican pleh, treba ga namastiti i dobro zagrejati u rerni, pa onda u tako vruc pleh sipati smesu.kahna prvotno napisa
![]()
Prošli smo petak i mi jeli Alissynu tjesteninu, dobar nazivi odličan ručak
:D
Nema me neko vrijeme na Receptima i "moja" tjestenina odmah postala hit! I jos se zove po meni! Bas mi je drago da se svima svidja. Morat cu ja opet napisati neki recept kad me vec krenulo...
![]()
evo kako sam dobila puno inspiracije čitajuč vaše recepte da podjelim nešto s vama ovao je slani kolač
0,5 l mlijeka
1 kvasac
1 šalica ulja (ona manja)
2 žličice soli
70gr. brašna
kvasac pomiješati sa 1 žličicom šečera i mlijekom pustit da se digne te dodati u brašno sa ostalim i dobro umjesiti i razvaljati na debljinu pola prsta,te premazati sa filom od umučenog margarina 25 dkg.(može i manje opet ovisi koji sir ako je posni onda je ovako ok) i 25 dkg. sviježeg sira u koji ste dodali žličicu soli(potrebno probati jer ovisi o slanosti sira) i 2 žumanjka,premazano tjesto saviti u roladu i sječi štrudlice i redati u pleh na masni papir,ostaviti da se malo digne premazati razmučenim žumanjcem i peći na tihoj vatri,(kod mene je to otprilike na 180 stopnjeva skoro sat vremena).
fino je za nositi na piknik,more i sl.
Evo još jednog sjajnog brzinskog receptića. Nisam sigurna da li sam ga gore već bila napisala, ail ne škodi link sa slikom.
U pitanju su Hrskave pitice sa sirom