Mene ovaj recept inspirira, nisam ga jos pravila, mozda cu ovaj vikend ako jos uvijek bude sparoga...

Pogaca sa sparogama, prsutom i sirom
(By Veljko Barbieri - Jelovnici izgubljenog vremena)

tijesto za kruh od otpilike 600 gr brašna
150 gr šparoga
10 dkg tanko narezanog pršuta
250 gr svježeg sira

Napravite tijesto za pogacu (malo mekse konzistencije nego za kruh). Kad naraste podijelite ga u 2 dijela. Donji dio razvaljajte (ne predebelo, valjda kao za pizzu), i stavite u okruglu tepsiju (ili neku drugu) koju ste prethodno namazali maslinovim uljem. Na tijesto stavite fete tanko rezanog prsuta, blanširane šparoge i izmrvljeni sir, te prekrijte drugim dijelom tijesta. Rubove spojite.
Tijesto premazite maslinovim uljem i stavite peći na 200 C otprilike 40 minuta. Kad je pogaca gotova, prekrijte je vlažnom krpom na kratko. Potom navalite dok je toplo.