Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Mikroskop...??

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Mikroskop...??

Dobar dan!
    Zanima me ima li netko kod kuće, ili imaju njegovi prijatelji ili je isprobao negdje drugdje, nije bitno, uglavnom zanima me znate li da li šta vrijedi mikroskop za djecu koji se može naći u trgovinama ( npr. konzum gdje sam ja vidjela) i ima ih dvije,tri vrste, a cijene im se kreću od nekih 150-300 kn.
    Voljela bi ga kupit sinu za rođendan, jer puno pričamo o stvarima koje bi se mogli vidjet mikroskopski pa bi mu voljela to kupit jer mislim da će mu biti zanimjivo.
    kako nije baš najjeftinija igračka puno bi mi značila vaša iskustva s tim!
    hvala! pozz

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj T je dobio mikroskop za božić, onaj iz TL (mislim da ti je to isti ko ovaj u konzumu) i nije nešto oduševljen.
    a mikroskop je - igračka, ne može se vidjeti ništ spektakularno.nama je dobro došao za objašnjavanje šta je mama radila u labosu i zašto.
    eno ga stoji pod krevetom

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj pa da nista ne mogu napravi u skladu s cijenom. ako se vidi isto kao pod povećalom od 10 kn onda :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    moj T je dobio mikroskop za božić, onaj iz TL (mislim da ti je to isti ko ovaj u konzumu) i nije nešto oduševljen.
    a mikroskop je - igračka, ne može se vidjeti ništ spektakularno.nama je dobro došao za objašnjavanje šta je mama radila u labosu i zašto.
    eno ga stoji pod krevetom
    Možda ste imali prevelika očekivanja

Mi imamo onaj baš igračka koji povećava od 20-30x i malcu je skroz fora, promatrali smo kroz to bube, leptire, mrvice, šećer, sol, list i sl.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Smjehuljica stalno priča o mikroskopu, a kad je čula da je njena pok. baka držala vježbe iz mikrobiologije, postao joj je još zanimljiviji. Ove igračke koje sam viđala mi ne djeluju uvjerljivo... pa pliz help... koje tehničke karakteristike bi trebao imati mikroskop koji bi bio dovoljno jednostavan da može i sama s njim rukovati, ono da stavimo nešto pod leću i gledamo.
    A da sve to skupa bude kvalitetno. A da nije dječje. Koliko povećanje treba imati?
    Gdje kupiti?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovdje: http://www.teleskopcentar.hr/
    Za do soma kuna se nađe nešto pristojno.
    Uzmite odmah stakalca i tekućine da možete raditi svoje preparate, jer uz mikroskop idu samo tri gotova, a to brzo dosadi gledati.
    Povećanja se mogu nadokupiti.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam za njih, kod njih je već jednom gledala kroz mikroskop... ali ne mogu na njihovu stranicu. Blokirana mi je.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad sam ih zvala, preporučuju stereo lupu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ima Bresserov, samo ne znam jel ovaj model koji si linkala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tvoja devojčica ima koliko, 4 godine kao i moj mlađi, ako se ne varam?
    Stereo lupa sa velikim povećanjem je odličan izbor, ako je kvalitetna.
    Pod nju se preparat samo stavi bez velikog komplikovanja, a sa kvalitetnom lupom mogu se videti prilično impresivni detalji. Moji je obožavaju.
    Iz iskustva, deca te starosti mogu da rukuju mikroskopom prilično spretno, ali mi ih ipak ne ostavljamo bez nadzora jer se i odrasli, a kamoli deca, lako zanesu i slome preparat vrteći točkiće, a ne želim ni da se oni povrede, a bome ni da oštete optiku. Mi doduše imamo vulgaris stari polovni mikroskop, ali vrlo kvalitetan.

Mikroskop sa prvog linka mi ne uliva baš poverenje, onaj drugi deluje pouzdanije, a o teleskopcentru sa linka zute sam čula čini mi se sve najbolje, deluje da imaju odličnu ponudu.

Mojoj deci je doduše uvek bitno da neko sedi uz njih i objašnjava im šta je to što vide, inače se dosta brzo zasite. Jedino što im je beskonačno zanimljivo su flora i fauna iz kapi barske vode .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala cure, što vam se čini ovaj?
    http://www.ebay.de/itm/Bresser-USB-M...oAAOSwEK9W~-ay

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoja devojčica ima koliko, 4 godine kao i moj mlađi, ako se ne varam?
    Stereo lupa sa velikim povećanjem je odličan izbor, ako je kvalitetna.
    Pod nju se preparat samo stavi bez velikog komplikovanja, a sa kvalitetnom lupom mogu se videti prilično impresivni detalji. Moji je obožavaju.
    Iz iskustva, deca te starosti mogu da rukuju mikroskopom prilično spretno, ali mi ih ipak ne ostavljamo bez nadzora jer se i odrasli, a kamoli deca, lako zanesu i slome preparat vrteći točkiće, a ne želim ni da se oni povrede, a bome ni da oštete optiku. Mi doduše imamo vulgaris stari polovni mikroskop, ali vrlo kvalitetan.

Mikroskop sa prvog linka mi ne uliva baš poverenje, onaj drugi deluje pouzdanije, a o teleskopcentru sa linka zute sam čula čini mi se sve najbolje, deluje da imaju odličnu ponudu.

Mojoj deci je doduše uvek bitno da neko sedi uz njih i objašnjava im šta je to što vide, inače se dosta brzo zasite. Jedino što im je beskonačno zanimljivo su flora i fauna iz kapi barske vode .
    Da, moja ima 4,5...
    Hvala ti na savjetima, ja vjerujem da će i moja brzo savladati rukovanje... najradije bi neki stari teleskop s dobrom optikom... imam mogućnost kupiti u ne njemačkom ili engleskom ebayu s besplatnom dostavom u hr... tako da bi možda radije polovni za ovu fazu.

Da, kapi vode... to jedva čekam!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ili ovaj
    https://www.amazon.co.uk/Apex-New-Ex...reo+microscope

Ovaj je čak na dobrom popustu.

Mislim da ću jedan od zadnja dva predložena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koja je razlika između dva okulara ili jedan no možda da to provjeriš

Moja ima ovaj no mi smo to kupili kad je već išla u školu
    http://www.bresser.de/en/Microscopes...icroscope.html
    Posljednje uređivanje od larmama : 13.05.2016. at 16:28

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koja je razlika između dva okulara ili jednog no možda da to provjeriš

Moja ima ovaj no mi smo to kupili kad je već bila u školi
    http://www.bresser.de/en/Microscopes...icroscope.html
    Posljednje uređivanje od larmama : 13.05.2016. at 16:31

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dva daju (kao) 3D sliku, koliko sam skužila po webu...

Osim toga, ovi su najjednostavniji za rukovanje, a to mi je bitno, da može sama naći uzorak, staviti ga i gledati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ta dva poslednja su, ako sam dobro shvatila, u stvari varijanta kvalitetne binokularne lupe sa uvećanjem 20x (ili sam ja brzopleto gledala)- što je sasvim ok za uzrast, i daje dosta mogućnosti, jedino će kap vode možda biti malo razočaravajuća, ona ipak traži malo jače uvećanje da bi se svi stanovnici videli ...
    Ono što je nekad problem kod binokularnih spravica je što su često pravljene za odrasle, i okulari nekih modela ne mogu da se približe dovoljno jedno drugom do tačke da sasvim mala dečica postignu binokularni vid kroz njih. Moja starija sad sa 7 god. može da gleda na oba okulara bin. lupe, dok su za mlađeg isuviše razmaknuti (ali to je neki stari model, moram baš videti proizvođača).

Kvalitetni polovni modeli su isto dobar izbor, ako mogu da se nabave. Nedostatak je što se ne mogu spojiti direktno na komp. ali se uz modernu tehniku i sa njih mogu dobiti sasvim solidni snimci.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 14.05.2016. at 00:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ili ovaj
    https://www.amazon.co.uk/Apex-New-Ex...reo+microscope

Ovaj je čak na dobrom popustu.

Mislim da ću jedan od zadnja dva predložena.
    kod tog je poštarina badava????

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ta dva poslednja su, ako sam dobro shvatila, u stvari varijanta kvalitetne binokularne lupe sa uvećanjem 20x (ili sam ja brzopleto gledala)- što je sasvim ok za uzrast, i daje dosta mogućnosti, jedino će kap vode možda biti malo razočaravajuća, ona ipak traži malo jače uvećanje da bi se svi stanovnici videli ...
    Ono što je nekad problem kod binokularnih spravica je što su često pravljene za odrasle, i okulari nekih modela ne mogu da se približe dovoljno jedno drugom do tačke da sasvim mala dečica postignu binokularni vid kroz njih. Moja starija sad sa 7 god. može da gleda na oba okulara bin. lupe, dok su za mlađeg isuviše razmaknuti (ali to je neki stari model, moram baš videti proizvođača).

Kvalitetni polovni modeli su isto dobar izbor, ako mogu da se nabave. Nedostatak je što se ne mogu spojiti direktno na komp. ali se uz modernu tehniku i sa njih mogu dobiti sasvim solidni snimci.

Hvala ti!
    Nije mi pao na pamet taj razmak. Morati ćemo dobro proučiti prije kupovine.

Koje povećanje ima vaša sprava, pa gledate kapljicu?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti!
    Nije mi pao na pamet taj razmak. Morati ćemo dobro proučiti prije kupovine.

Koje povećanje ima vaša sprava, pa gledate kapljicu?
    Nisam stigla juče do foruma .
    Ovako, počinjemo sa uvećanjem od 80X, a posle prebacujemo obično na 120X ili 200X.
    Malo sam pročeprkala internet, vidim da se svugde navodi uvećanje od 400X kao neophodno za posmatranje praživotinjica i delova ćelije, ali na našoj optici se sasvim solidno sve vidi i na manjem uvećanju, ništa spektakularno, naravno, ali manje-više ovako ako se radi u tamnom polju: https://www.youtube.com/watch?v=Kck5ED5hWR4
    Ova dva linka dosta dobro objašnjavaju šta se može videti na kojem uvećanju, mada su u suštini reklama za brend:
    https://www.microscopeworld.com/t-microscope_images.aspx
    http://www.hometrainingtools.com/a/how-to-select-a-microscope

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ovaj link mi se čini dosta zanimljiv, objašnjeno je kako se računa uvećanje, uz uputstvo za rukovanje:http://www.cas.miamioh.edu/mbiws/mic...ification.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •