pred dva tjedna pregledala masline - ako nastavi ovako, bit će dobra berba i barem 30ak litara ulja :jump:
dakle, samo maslinovo, za sve. čak i kolače
i to jedino naše
sms, trenton i zvijezda ni pod razno
isto tako i no-name talijanska
u dućanima eventualno ono iz blata, ali i to samo u nuždi
______
masline se više ne drže u moru jer to pogoduje bržoj oksidaciji i uništava kvalitetu ulja
______
soljenje maslina - godinama isprobavamo i najbolje su mi kad samo nabacamo krupnu morsku sol na masline (crne naravno) i okrećemo ih par tjedana
tako mogu stajati godinu dana u frižideru
i prefine su


Odgovori s citatom
. Kad imam priliku kupim istarsko domaće, a inače u dućanu većinom Trenton. Oduševilo me i to što se suđe puno lakše opere (npr. teflon) od maslinovog ulje, ne zapeče se kao ono obično ulje...i najbitnije, kilice se polako tope.
smrdi i odvratnog okusa
.

