Drage moje da ne biste prosle ko ja neka vam pedijatar pokaze kako se proverava da li beba ima bruh.
Evo sta se nama desilo: U subotu Andrej povremeno vrisne i to dok sisa, posto se par puta uhvatio za uvo ja ga vodim u dispanzer jer sumnjam da ima upalu uva, muz smatra da ne treba jer mu sigurno rastu zubi, naime nema niti jedan (savet: nikad ne slusati muza nego svoj majcinski instinkt). Pedijatrica (ne nasa nego dezurna posto je subota) ga skida citavog, mi se cudimo zasto posto sumnjamo na uvo. Stisne mu noge skroz dole, a ono na levoj preponi kvrga. Pise nam uput za hitnu. Mi pravo u hitnu. Zovu dezurnog decijeg hirurga koja je konstantovala da mu se ukljestio bruh. Jos me napala kako to pre nisam videla. Moje pitanje: a kako to nije videla pedijatrica na prethodnih 10 pregleda???? Meni niko nije rekao da to trebam proveravati, a nisam znala ni kako. Nakon drugog pokusaja uspeva da mu gurne nazad (placemo i Andrej i ja posto vristi kao da mu nokte cupaju). Oko 8 navece dr odlazi kuci i kaze neka proveirm sa sestrom u 10 sati pa ako se vratilo neka je zove i treba odmah da se operise da se ne bi opet ukljestilo. U 10 ja zovem sestru (glavna sestra) da pogledamo. Ona mu skida pelenu i kaze da nema nista. Ja joj govorim da je dr rekla da mu drzimo noge dole i pipnemo. Ona to uradi i kaze da ipak ima
![]()
![]()
Guska!!!! Gurne mu nazad i kaze neka mu dam da sisa. Ja joj kazem da je dr rekla da ju zovemo, ona tvrdi da ne treba. Proverila mu je jos nekoliko puta po noci i zakljucila da nista nema tako da sam mu ja ujutro opet dala da jede. Nakon 2 sata ga je pregledala dr i pita zasto sam mu dala da jede posto mu kila iskace cim je ona gurne unutra isti cas. Verovatno mu je bila i celu noc napolju samo sto sestra nije pokapirala. Dr zakazuje operaciju u 2 sata. U 2 sata mu se opet ukljestila, a oni ne mogu operisati posto nema slobodne sale. Operisan je tek u 3. Sada smo kuci i vec puze okolo nakon 6 dana i jako je veseo.Poceo je normalno kakiti. Pre mu je stolica bila jako tvrda i morali smo mu stavljati cepice i gurati nogice da bi se uspeo pokakiti. Takodje nije bas ni nesto napredovao (rodio se sa 3400, a sa 7 meseci je imao 7100 iako je redovno jeo). Dr kaze da je tome svemu uzrok kila. Inace nije uopste plakao pre, kaze dr da je izgleda dobro podnosio.
Eto toliko cisto da sa vama podelim svoje iskustvo pa ko zna mozda nekome i pomogne. Nama je rekla da je moguce da ce izaci i sa druge stane i da pazimo na to.
![]()