Quote Originally Posted by habibi
Quote Originally Posted by habibi
kupili smo nedavno kid plus sjedalicu. j se samo povremeno u njoj vozi u tatinom je sluzbenom autu), ali nekako mi ne ulijeva sigurnost. jednom je zaspao, glava mu je klonula i visjela izvan onih bocnih stitnika. na kraju sam sjela straga i drzala mu ramena do kuce. srecom nismo bili daleko...
nema odgovora pa ponavljam uz dodatak...
klinjo mi je nekako jako uspravan u sjedalici, tako nekako stoji naslon. nije zavaljen kao u prijašnjoj fazi AS pa mi se čini i malo neudobna uz ovo što sam već prije napisala.
ako djete zaspe, tijelo je opušteno i visi mu glava izvan/pored AS je li i dalje sigurno prilikom kočenja/sudara?
ta AS (kao i ostale grupe II/III, gdje se djeca vežu pojasom auta) nije sjedalica u užem smislu, nego samo pomoćno sredstvo koje vodi pojaseve auta pravom putanjom i diže dijete dok ne naraste dovoljno da sjedi na sjedalu auta. u skladu s time i u skladu s uzrastom djece kojoj je namijenjena je i nagib naslona
a kaj se tiče "čudnih" položaja kod spavanja u ovoj AS - to se sredi s vremenom, dok klinci još malo porastu i naviknu se na spavanje u takvoj AS (moj stariji sad u njoj spava lijepo zavaljen, bez padanja i klimanja glave, a kad je tek prešao u tu grupu bilo je kao sad s mlađom - glava visi i klimata na sve strane)

nego, mene nekaj drugo zanima: vidim da ti je malac navršil 3 godine ovo ljeto: ima li on barem 15 kila (što je minimum za tu AS i vezanje pojasom auta)?