Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Methyldopa - lijek za reguliranje visokog tlaka

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Methyldopa - lijek za reguliranje visokog tlaka

Nakon što su mi ustanovljene povišene vrijednosti krvnog tlaka stavili su me na terapiju Methyldopom. Postignuta je dobra korekcija, pa me zanima budući sam prvu kutiju kupila kako bi imala lijek odmah nakon izlaska iz bolnice da li je netko koristio taj lijek i da li ga je moguće nabaviti na recept ili se od HZZO-a može tražiti povrat novca.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš ga dobiti na recept, ali pošto je to lijek iz uvoza, čeka se oko 14 dana. Tako da bi ti bilo najbolje odmah tražiti recept da ga u ljekarni mogu naručiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

završila sam u 35 tjednu u bolnici zbog visokog tlaka. Sva sreća bila sam samo 5 dana tam. Tlak su mi izregulirali također tim ljekom. e sad..... u bolnici se on baš zvao Methyldopa. Meni doktorica rekla da je ista stvar lijek koji se zove Aldometil i njega mi je prepisala. Socijalni ginić mi uredno piše recepte za Methyldopu, a u ljekarni mi daju Aldometil. Poanta je da oba ljeka imaju isti sastojak samo različito ime. i evo kljukam se s time 3 put dnevno, a sad sam u 40+5 tjednu. uglavnom ljek je besplatan

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e da.......zaboravih ne treba se niš čekati niti naručivati..... ja ga dobijem odmah u ljekarni.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam dobila Methyldopu, ali je nisam koristila. Ako neko želi, mogu poslati poštom tu jednu kutiju. (ako je dozvoljeno tako nešto iz Srbije u Hrvatsku)

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure puno hvala na odgovorima, odmah jurim socijalcu da mi prepiše lijek kako ih ga mogla naručiti u apoteci. Bila sam zbunjuena jer sam dobivala različite informacije: te je na lisi, te nije na listi, te ima ga u ljekarnama te nema ga i slično.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znatiželjna 505 da li mi možeš reći u kojoj to ljekarni odmah dobiješ lijek?

unaprijed hvala!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno Re: Methyldopa - lijek za reguliranje visokog tlaka

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Nakon što su mi ustanovljene povišene vrijednosti krvnog tlaka stavili su me na terapiju Methyldopom. Postignuta je dobra korekcija, pa me zanima budući sam prvu kutiju kupila kako bi imala lijek odmah nakon izlaska iz bolnice da li je netko koristio taj lijek i da li ga je moguće nabaviti na recept ili se od HZZO-a može tražiti povrat novca.
    ovdje se kupi bez recepta i ok 20 kunaje max imam ja jednu kutiju posaljem ti ili ponesem za zg 15.5

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Laky ma ponesi zlato, pa ne mogu vjerovati da je tolika razlika u cijeni ja sam onaj veći paket od 100 komada platila 250 kn, a manji je 100 kn.

Ako je to taj original lijeka Methyldopa STADA 250 mg ne bi bilo zgorega da mi još i kupiš jednu kutiju pa ću ti dati novac kada dođeš u Zagreb.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno hitno pomoć molim

Postano: uto svi 12, 2009 2:38 pm Naslov: Methyldopa - hitno pomoć molim

--------------------------------------------------------------------------------

drage moje sve,

da li netko od vas ima u susjedstvu ljekranu Ćurković ili Kuharić da mi provjeri da imaju lijek Methyldopa za regulaciju tlaka kod trudnica

naime, lijek sam uredno dobivala tijekom boravka u bolnici, a budući sam otpuštena neposredno pred produljeni vikend kupila sam lijek u agenciji na Dolcu za 250 kn kako ne bih ostala bez lijeka kroz nekoliko dana

nabavila sam recept, međutim, niti u jednoj ljekarni koje sam obišla nemaju niti jednu kutiju lijeka (iako je lijek na listi HZZO-a), može se naručiti ali procedura traje oko 2 tjedna (ja nemam toliku zalihu lijeka)

zvala sam opet Dolac 9, niti oni ga nemaju u ljekrani već samo u agenciji gdje ne ide na recept što znači novih cca 250 kn, ljubazna magistra tamo mi je predložila da probam ljekarne Ćurković ili Kuharić, ali ja ne znam niti jednu, niti gdje se nalaze

tisuću poljubaca paljem onom tko mi pomogne, a ja idem istraživati Interenet

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Laky ma ponesi zlato, pa ne mogu vjerovati da je tolika razlika u cijeni ja sam onaj veći paket od 100 komada platila 250 kn, a manji je 100 kn.

Ako je to taj original lijeka Methyldopa STADA 250 mg ne bi bilo zgorega da mi još i kupiš jednu kutiju pa ću ti dati novac kada dođeš u Zagreb.
    nazalost nista od mog dolaska u ZG zaglavila mjesec u bolnici.nadam se da si se snašla za lijek

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •