Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Smije li biti naglavačke?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Smije li biti naglavačke?

Moja curica u zadnje vrijeme voli raditi kolut naprijed na krevetu, uz moju malu pomoć. Danas smo se glupirale i kad se okrenula na glavu i guzu digla gore, primila sam ju za noge i digla ko da stoji na rukama i glavi. To joj se jako dopalo pa više "još, još" a mene brine da li smije uopće biti okrenuta naglavačke ili bi to moglo biti štetno. Ima 18 mj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije stetno.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je defektologinja rekla za E koji je neurorizičan (bio, valjda) da ga što više vrtim, okrečem naglavačke i sl. stvari koje voli, da je to dobro, ali se više ne sječam zašto.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super ako je to dobro, ona se sama vrti kad pleše i uživa u tome. Mama me prestrašila da nek to ne radim jer je premala, pa je možda štetno za mozak.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Meni je defektologinja rekla za E koji je neurorizičan (bio, valjda) da ga što više vrtim, okrečem naglavačke i sl. stvari koje voli, da je to dobro, ali se više ne sječam zašto.
    Dobro je jer se tako stimulira centar za ravnotežu u srednjem uhu. I to je dobra senzorna stimulacija. Ja svoje i dan danas povremeno okrenem (starijega više ne mogu jer je velik, ali mali... legne na leđa na kauču, digne noge, ja ga uhvatim za ruke, povučem i preokrenem tj. on napravi salto u zraku). Zabavno je!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    (starijega više ne mogu jer je velik, ali mali... legne na leđa na kauču, digne noge, ja ga uhvatim za ruke, povučem i preokrenem tj. on napravi salto u zraku). Zabavno je!
    mali od koliko, 8 godina?

moje obožavaju raditi kolutove
    priznajem da me je prvo bilo malo strah da se ne ozlijede, bojala sam se da krivo ne namjeste glavu, vrat...

kad smo već kod toga... bitno je što? da glava i vrat idu uz podlogu onako?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja je stalno naglavacke . Ja se jos secam kako mi je kao detetu to bilo fora ali su mi iz nekog razloga uvek branili?!?

A sto se tice koluta...i meni je tu frka da ne povredi vrat, ne znam da li zato sto ona to smotano radi ili zato sto sam panicar .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Najbitnije je da im se sviđa... i da ne opale glavom o pod (zato ga okrećem iznad kauča, ako mi isklizne da padne na mekano).

Znali su kad su bili manji i ovako:

Ja uhvatim za ruke (dijete leži na leđima na kauču) a on hoda nogama po meni tj. odupre se stopalima o moje kukove pa sve do ramena i onda se odgurne, prebaci noge preko glave i dočeka se na kauč na koljena. Odavno su preveliki za to.

Dok su bili tak mali da su mi stali na koljena, ja bih sjela na kauč, njih bi stavila da leže na leđima meni u krilu (noge na ramenima ili u tom smjeru) pa bi se lagano digla i okrenula ih u zraku. Dočekali bi se na stopala na pod. Znala sam ih uhvatiti i za kukove, ali to odavno više ne mogu, preteški su i preveliki, naročito stariji (visok 145, noga 37 - nema ba teorije da to više okrenem u zraku, ima fest preko 30 kg iako je tanak kao i svi muški u familiji).

Kolut naprijed i natrag na gimnastici i tjelesnom rade sami nekako da se okrenu na rukama (moram ih podsjetiti da mi pokažu, podmetnu ruke u kolutu natrag tako da su dlanovi uz uši) pa se ne opiru glavom o podlogu, pa se tako smanjuje rizik ozljede vratnih kralježaka (to bi bilo opasno ZA MENE, a ne za njih, gumena mala čudovišta ).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, i ja mislim da bih ja posle jednog koluta polomila vrat a ona kao da je od gume...
    Ovo prevrtanje sa hodanjem po meni je nama trenutno glavna zanimacija. Prevrce se po 20 puta dok joj se ne zavrti u glavi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •