Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 61

Thread: Grize me!

Sandee's Avatar

Default Grize me!

N. ima zub i pol (jedan skroz izbio, drugi je cca 1/3 vani) i otprije koji dan me grize tijekom dojenja - uglavnom pred kraj, kad joj koncentracija popusti, pa valjda ne obuhvati dobro cicu, tj. obuhvati samo bradavicu.
    Danas je, pak, bila uzasno nervozna, ja mislila da je gladna i turam joj cicu, a ona me, ni pet, ni sest, ugrize do krvi!
    Sto da radim? Dojenje je postalo iscekivanje 'ugriza'...

Strobery Shortcake's Avatar

Moj N ima donja dva, a sada probijaju gornji, grize sve što stigne, pa se zaboravi i sa cicom u ustima. Ja isprobavam malo oštrije "NE" i izvlačenje bradavice. Definitivno konta da nešto nije u običajeno, a da li će shvatiti da ne treba da me grize ... :?

NatasaM...'s Avatar

vidi ovdje
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1225
    i javi se ako nista ne upali

Sandee's Avatar

Hvala, procitala! Danas tri ugriza - jos pokusavam utvrditi koji je 'okidac': za sad sam odlucila dati joj cicu ne bez veze bilo kad, cim malo cijukne (kao do sada, nazalost), nego samo kad procijenim da je prilicno gladna jer onda doista jede i nema vremena gristi. I, jasno, nema vise nacicavanja i igranja s cicom nakon podoja, 'hraniliste' se odmah sprema. Nadam se da ce je proci ta nova zanimacija...

KayaR's Avatar

I moja hoce ugristi kada joj nudim siku svako malo,a ona nije gladna bas tad.
    Kao da me hoce kazniti sto sam dosadna.Svasta ju drugo zanima i sika je postala samo hrana.
    Malo mi je zao zbog toga,ali bebe rastu i promene su neminovne.
    Rukice su(i sve ostalo sto padne "pod ruku") stalno u ustima,slini naveliko,ali zubicima jos ni traga :?
    Pocela se i buditi nocu cesce,ne zbog gladi,nesto ju muci,pa opet velim-zubi,nema sta drugo....

Juls's Avatar

Quote Originally Posted by KayaR
    I moja hoce ugristi kada joj nudim siku svako malo,a ona nije gladna bas tad.
    Kao da me hoce kazniti sto sam dosadna.Svasta ju drugo zanima i sika je postala samo hrana.
    Potpisujem

Sandee's Avatar

I meni se cini da je tako...

rossa's Avatar

pozdrav,

ja imam isti problem, a šefica ima tek jedan zub (8,5 mjeseci) koji je izbio bez problema prošli tjedan.
    ona mene ne grize nego odmiče glavu bez d je pustila cicu i onda me tako izgrebe tim jednim zubom, koji naravno ima izgled krune s puno malih vrhova, da mi pusti krv. i tako vec 3 dana, znam da nije puno, ali maloprije me tako izgrebala da su meni krenule suze od bola kao i sitne kapi krvi.
    trudim se ne vikati, ali ponekad ne uspije.
    prst redar ne pomaže jer ona voli sama držati cicu i uvijek miče moje ruke.
    možda je i kod nje stvar u tome da nije posebno gladna/pospana, tek je počela pa m oram još malo proučiti kad me "guli"
    nadam se da je ovo samo faza isprobavanja novog zuba, nije me ovako navlačila od skoka u 3 mjsecu

KayaR's Avatar

Juce smo dobili prvi zub.
    Danas je vec pocelo "isprobavanje"
    Veceras izgleda nije bila puno gladna(i tako manje jede poslednjih dana,vrucina valjda),i radila mi je to grebanje.
    Onda sam je spustila u krevetic,pa se sama uspavala.Tada sam ju podigla i sisala je bez problema.
    Ni meni "redar" ne uspeva,ona to tako vesto i iznenada...

Alyssa's Avatar

Tako i moj mene ne grize nego kao "grebucka" zubicem. Ima gornja 2 zubica vec mjesec dana i zapravo me ne grize svjesno pa ne znam sto poduzeti. Pocelo je pred 3-4 dana, kad je dugo i nervozno sisao, dosta me gulio i natezao i na jednom mjestu mi je nastala bas kao ranica na spoju bradavice s areolom. I sad me boli svaki put kad sisa, nekad mi se ucini da bude malo bolje, ali sad je bilo najgore dosad, skoro sam se rasplakala od boli . Druga bradavica je skroz OK pa ga pokusavam stavljati sto cesce na tu stranu (posebno kad mislim da je nervozniji ili da bi moglo dulje potrajati). Bradavicu sam pokusavala tretirati lanolinskom kremicom koja me spasavala u pocecima dojenja, ali cini mi se da bi mozda bilo bolje da pustim da se ranica posusi na zraku :? .

Ima li netko sa slicnim problemom, naime on to definitivno ne radi svjesno pa ne znam kako se postaviti? Ako zajauknem ili zastenjem dok sisa bas se jako zacudi mojoj reakciji. On zapravo sisa normalno i da vec otprije nema ranice nista me ne bi boljelo, a ovako strepim od svakog podoja . Mogu li ga privremeno (dan-dva, dok se bradavica ne oporavi) stavljati samo na jednu stranu bez posljedica po proizvodnju mlijeka?

Alyssa,

možeš nakon podoja bradavicu mazati svojim mlijekom i pustiti da se suši na zraku (što više lufraj bradavicu i izbjegavaj jastučiće).

Pokušaj mijenjati položaj, tako da donja usna ne pritišće ragadu (donja usna vrši veći pritisak kod sisanja pa pokušaj izbjegavati da bude u dodiru s ragadom).

Možeš započeti podoj na dojci koja ne boli, pa nakon što dođe do refleksa otpuštanja mlijeka, premjesti na bolnu dojku.

Pokušaj s ovim, pa javi kako ide!

Alyssa's Avatar

zoza, hvala na savjetima. Danas vec cijeli dan luftam dojku, bez kreme sam i bez jastucica, bude malo bolje, ali onda kad dodje red na bolnu dojku opet sve ispocetka. Probala sam i stavljati na bolnu dojku kad ocekujem da je umorniji i gladniji, pa se nece bas puno igrati s bradavicom i natezati je, ali cesto fulamu procjeni. Probala sam i mijenjati polozaj, ali ranica je s gornje strane i zapravo se u nju uvijek kod sisanja zabije rub jednog od gornjih zubica - jos su i malo razmaknuti pa me moze zakaciti s cak 4 vrska! Zato sam danas probala neopisivu pozu - legnemo tako da sam ja glavom okrenuta u suprotnom smjeru od njega . Tako me puuuno manje boli, ali ne uspijemo dugo izdrzati, jer je poza stvarno nemoguca.

Jos jedino nismo probali poceti podoj na drugoj dojci, super ideja, jer najjace naravno boli na samom pocetku (i pred kraj) hranjenja. Probat cemo jos i to pa javim kako je proslo. Hvala!

Osoblje foruma apricot's Avatar

Alyssa, osim ovoga što ti je zoza predložila (a to je vrlo efikasno) pokušaj još i četveronožni položaj: neka dijete leži, a ti četveronoške iznad njega. tako će položaj usta na dojci biti drugačiji pa bi moglo manje i boljeti.

Alyssa's Avatar

Hvala vam puno cure, isprobala sve, ali sad nazalost nista ne pali . Boli u svakom polozaju, i za vrijeme i nakon podoja. Danasnje prvo jutarnje dojenje bilo je najveca muka dosad i zavrsilo tako da sam ga preselila natrag na "zdravu" stranu, a ovu dojku sam kasnije malo izdojila, jer je vec postala tvrda. I to nakon sto sam vec bila uvjerena da puno bolje izgleda! Problem je u tome sto je ranica tocno na pregibu bradavice i areole i kako god da se postavim uvijek je bar neki zubic bar malo uspije zaderati, iako ne grize i ne bi bio nikakav problem da otprije ne postoji ranica. Nakon svakog podoja doslovno vidim rupicu (promjera milimetar-dva), koja se postupno do iduceg dojenja malo zatvori i spoji, nastane neka tanka krastica, onda dodje opet red na tu dojku i sve ispocetka... Sad sam ga vec pocela rjedje stavljati na tu dojku, stigne mrvicu bolje zacijeliti, ali to ocito nije dovoljno.

Osoblje foruma apricot's Avatar

onda ovako: pokušaj na neko vrijeme "ugasiti" tu dojku, dok ne zacijeli.
    to je ono zadnje što bih savjetovala, ali ako ne ide drugačije...
    dakle, neka doji samo na onoj koja je u redu, koja ne boli.
    ona će preuzeti funkciju ove druge i mlijeka će biti dovoljno, ne brini.
    a ovu koja boli, izdoji toliko koliko treba da napetost popusti i da ne dođe do zastoja (pogledaj savjete kod prestanka dojenja).
    kada se potpuno oporavi, opet se vratiš, proces nije konačan.

drži se!

Alyssa's Avatar

Apri, hvala puno . Pokusat cu prvo samo na jedan dan, mozda to bude dovoljno da se stvori cvrsca krastica.[/b]

znam da je ovo nepopularno napisati ali meni je u bolnici kod rana od dojenja na pocetku jako pomogla bepanthen mast..do slj. podoja bi uvijek sve bilo opet ok s tim da sam onda prije dojenja cicu dobro obrisala chicco vlaznim maramicama za grudi i nakon toga jos oprala vodom 2 puta da sve bude cisto..inace se mast medjuostalom za to koristi..ili medela / melem ali bepanthen je cini se dosta jaci..
    mi imamo 2 zuba ali srecom zasad jos nista od muka

ajooooj...evo i menee na mukama...mali me počeo gristi prije tjedan dana...ima 4 zuba gore i 2 dolje...i to ga jako zabavlja...hihoće se do besvjesti...al skužila sam trenutak kad trebam reagirati...

no izgleda da me već oštetio...naime, od noćas osječam jaku bol pri podoju...peckanje i bol zapravo...i nakon podoja boli i peče još nekih 5 min i onda prestane ...bradavica mi je osjetljiva na dodir...ne vidim ranicu...sjeti me na preboljeni soor sa mjesec dana starosti...tada sam tretirala sa rojazolom i sebe i njega...on sada na jeziku nema ništa pa ne znam da li preventive radi da namažem sa rojazolom ili da isto samo luftam???

:? :?

anyone???

Majuška's Avatar

koliko znam rojazol vam neće odmoći, kako god bilo

nek me savjetnice isprave ako nije tako

a propos griženja; i mi smo imali naravno tu fazu i riješili smo je tako što sam ja jauknula i napravilla tužnu facu i rekla da ciku to jako buba na što bi se on rastužio i išao me ljubiti. Nakon 10-ak "nezgoda" je prošlo i više se ne ponovilo.

Quote Originally Posted by apricot
    onda ovako: pokušaj na neko vrijeme "ugasiti" tu dojku, dok ne zacijeli.
    to je ono zadnje što bih savjetovala, ali ako ne ide drugačije...
    :
    kako ovo ide,jednostvano mu je prestanem davati? Bruno po svakom podoju jede iz obje po nekoliko puta, a ja na lijevoj imam bas veliku ragadu koja nikako da zacijeli. i te uvijek kapa mlijeko i cini mi se da ju bas nekako voli vise od ove druge koja je po meni ljepsa i bolja :?

Alyssa's Avatar

Ja sam napravila bas tako. Jednostavno sam mu prestala davati bolnu cicu, ali meni to nije bio takav problem, jer malac cica cesto i kratko, pa mu gotovo nikad ne trebaju obje. Ali nisam se izdajala prema savjetu samo malo, bilo me strah da ne nestane mlijeka skroz, pa sam izdajala vise - manje nego sto bi malac pojeo, ali vise nego sto treba da se samo ublazi napetost, da bude spremna kad je opet pustimo u pogon . Nakon 4 dana druga cica krenula je lagano stopama prve (naravno, kad je stalno visio samo na njoj), a s prve je otpala krastica pa sam je hrabro ponudila. Nije boljelo, ali se opet napravila mala rupica . No dobra vijest je da ipak polako zacjeljuje, ima dosta mlijeka, samo da ova druga izdrzi jos par dana... . Ali s njom nije ni izbliza tako gadna situacija kao s prvom pa se tjesim da ce sve biti OK.

Alyssa's Avatar

E da, i ja nisam mazala nicim (savjet sam tek sad vidjela), samo sam luftala cicu i izbjegavala jastucice.

smijem li dojiti preko sesirica na ostecenoj dojci dok ranica ne zacijeli? naravno, ako nista drugo ne funkcionira...

rossa's Avatar

evo mene opet.

baš sam se nekidan tila pohvaliti kako je ono grickanje bilo jednokratno, ali evo nje opet.
    prošli tjedan je stigao i drugi zub i sve je bilo super do danas kad me opet izgrebala do krvi.
    ovako kad razmislim unatrag, prošli put sam je možda natjeravala da zaspe na cici, a njej se nije spavalo nego se zaigrala pa me zagrizla
    no, danas je baš bila pospana i stvarno je zaspala čim sam je prebacila na drugu cicu, pa to ne mogu povezati s igranjem.
    u svakom slučaju boli ko sam vrag. sreća pa joj to nije omiljena cica.
    malo sam i sama kriva jer sam joj 2 puta vratila istu cicu u usta nadajući se da više neće. nadobudna majka

Pepita's Avatar

Moja isto zna stisnuti kad neće, a ja joj opet nudim.
    Prestala sam to raditi, jer dijete očito zna što hoće, a ja sam samo dosadna mama
    Ima dva donja zubića i do sada nije jače zagrizla.

Quote Originally Posted by vedrunjela
    smijem li dojiti preko sesirica na ostecenoj dojci dok ranica ne zacijeli? naravno, ako nista drugo ne funkcionira...
    bojim se da bi šeširić mogao dodatno zakomplicirati stvari...

Ako se šeširići pogrešno koriste mogu izazvati probleme s ranicama na bradavicama čak i kod dojilja koje prije toga nisu imale bolne i ranjave bradavice.

Najvažnije je paziti na ispravan položaj!

A kod dugog nezarastanja ragade svakako treba isključiti soor, jer on može biti uzrok nezacjeljivanja ragade.

anilokin's Avatar

Podižem temu jer imam isti problem koji je imala alyssa...
    Dakle, malena mi je napravila ranicu na lijevoj dojci, točno na spoju areole i bradavice i nastala je rupica koja se između podoja zatvori, a nakon podoja otvori i još malo poveća.
    I naravno užasnoooo boli, stalno a za vrijeme podoja uglavnom cvilim i plačem.
    Probala sam joj češće davati desnu cicu, pa sam malo izdajala lijevu (s izdajalicom) i napravila još goru stvar - područje oko ranice je poplavilo, nešto kao podlivena krv. Zatim sam odlučila "ugasiti" tu lijevu dok se ne oporavi ali ni to ne pali jer ona plače i plače dok ne dobije lijevu jer očito u drugoj nema dovoljno mlijeka ili...?
    I da, isprobali smo sve moguće položaje, ali uvijek isto boli.
    Strah me da se rana ne zagnoji ili ne dođe do nekih drugih komplikacija... Šta da radim :?

Freja's Avatar

Quote Originally Posted by GrgurovaMama
    ajooooj...evo i menee na mukama...mali me počeo gristi prije tjedan dana...ima 4 zuba gore i 2 dolje...i to ga jako zabavlja...hihoće se do besvjesti...al skužila sam trenutak kad trebam reagirati...
    I mi smo u klubu. Najčešće kužim kad će ugristi, ali svejedno ne znam riješiti problem. U početku se činilo da ugrize kad želi da mu dam drugu stranu. Sad više nema pravila i gotovo obavezno me grize na kraju podoja. Glavni su nam podoji oni pred spavanje tako da se uspavljivanje pretvara u noćnu moru - on me ugrize ili želi ugristi, ja se maknem, pokrijem, ne dam mu više blizu, on plače, tj. dere se, neutješno, ja popustim, on opet ugrize ili eventualno opet malo pristojno siše i onda opet. I tako može u nedogled. Jauci i bolne grimase kao ni objašanjavanje ne pomaže. Danas sam se nakon jedno 6-7 ugriza digla i prepustila ga tati. Plakao je jos desetak minuta a onda zaspao kao klada. Sa mnom nema šanse da zaspi bez sike. Što da radim? Pročitala sam tekst s portala, pogledala što se do sada pisalo na ovu temu, nisam našla rješenje. Ovako sigurno neću izdržati još dugo, a htjela sam dojiti još barem godinu dana.

anilokin's Avatar

Evo, upravo sam došla od doktorice Kaže da se rana inficirala, propisala mi je Betrion mast 1x dnevno i kaže da nikako ne smijem dojiti na tu dojku

Molim bilo kakav savjet

Lucija me počela gristi Ima jedan zubić dolje ali izbijaju joj gornja jedinica i dvojka i jako ju to svrbi pa sve trpa u usta i gura po desnima. Dodatan problem je u tome što se uspavljuje na cici. To je sad postala nemoguća misija. Vuče i jede i onda u jednom trenutku uspori pa krene stiskat desnima. Ako izvučem bradavicu, ode uspavljivanje kvragu, a ne dolazi u obzir da pređem preko ugriza. Večeras sam šiznula i odlučila da se odvikavamo od uspavljivanja na taj način. Ona je cendrala i tulila (poprilično ljuto i isprovocirano nedostupnošću cice nakon što se najela) dok sam ja bila uz nju, pričala joj, pjevala.... Je li to ok? Osjećam se kao loša mama. Grozno mi je ali sad kad su krenuli zubići moram tome stati na kraj. Ne znam samo kako ćemo po noći pošto 50% buđenja završava tako da je cica u ustima, povuče jednom i zaspi (dakle, čisto radi "družikanja", ne gladi) a ako ju odmah izvučem, urla.

Sani1612's Avatar

Mrvna ja sam isti problem imala sa svojom malenom. Još kad bi se naljutila na ciku bilo je i krvi...Ali nikakvo drugačije uspavljivanje nije upalilo. u našem slučaju S je to prestala raditi sama od sebe nakon što sam joj par puta izvadila bradavicu i malo prstom masirala desne. Sad kad su zubici vani,ima dva gornja dva donja, više me ne grize. Pametniji savjet nemam. A sigurna sam da nisi loša mama zato jer ne daš da te grize. Sretno i proći će ćim zubić izađe.

lasada's Avatar

Bok drage mame dojilje!
    Nikad nismo imali problem do sada.
    Naime Lara jučer dojila u krevetu ujutro i kako je sanjala ugrizla me da mi je raskrvarila bradavicu jaiščupala ciku njoj iz usta ona se nasmijala i dalje spavala. Boli kod svakog podoja ko da iglu guraš oštra i jaka bol čak mi i suze krenu. Mislila sam još pričekati do sutra ili do utorka ako bol ne prođe da kupim neku kremu znate li vi kakvu ja nemam pojma nikad nisam imala problema sa dojenjem a sad ovaj ugziz molim iskusne mame da pomagaju. BTW bradavica mi je otekla zacrvenila se i ima rupicu na mjestu ugriza i čak malu bijelu točku na mjestu ugriza ne znam što je to al vraški boli.

anilokin's Avatar

baš mi je žao znam kako ti je, boli za poludit
    ja sam nakon što se ranica inficirala "izbacila" tu dojku na nekoliko dana. bilo je teško, ona je plakala jer joj nije bilo dosta mlijeka samo u jednoj, a meni cica prepunjena i boli
    otišla sam i kod doktorice, rekla je da se inficiralo i dala mi betrion mast da mažem tjedan dana. situacija se odmah popravila nakon dan ili dva pa sam joj opet uvela i tu dojku i prestala mazati.

i još jedan mali savjet, ako odlučiš ne dojiti na bolnu dojku neko vrijeme, nemoj se ni slučajno izdajati izdajalicom nego ručno jer izdajalica napravi još veću ranicu

lasada's Avatar

Već duže vrijeme ne mogu se izdajati na izdajalicu jer se uspostavila ponuda sa potražnjom odnosno ima koliko njoj treba i dojke nisu više prepune kao kad je bila beba ali mlijeka ima stalno. Jedino danas na tu lijevu ugriženu dojku manje joj dajem da ju doji pa vidim da se napuni i dam joj da pociki toliko da nemam onaj osjećaj napetosti i prepunjenosti dojke. Ne znam kako izgleda inficirana ranica pa mi to malo opiši meni je natekla bradavica sa te donje strane i imam rupicu crvenu i uz nju bijelu točku kao kad ti herpes na usni iskoči to je najbolji primjer a sad me boli već pola bradavice a ne samo ta točkica. I još pobliže, nisam upućena pa se ne znam izraziti ali da opišem bradavica kao sastavljena od nekakvih crvenih grudica Lara je meni tu jednu progrizla i potekla je krv al je ona jučer ujutro i dalje cikila i zaspala ja sam kasnije vidjela na cicoulošku ( jastućić za dojenje) malo krvi i sukrvicu. Sad neide krv al kao da malo kisa ta ranica jer ju ona danas ipak doji zadnji put je cikila oko 19:30.
    Što mislite o tome kako sam opisala da to izgleda

lasada's Avatar

Malo sam čitala gornje vaše postove. I Lara ne može zaspati bez cike i ima 8 zuba ( 4 gore i 4 dolje). Ovaj ugriz se dogodio u snu kad je ona cikila i vjerojatno sa cikom u ustima sanjala i ugrzila jer kad sam ja zbog jake boli doslovno isčipala ciku iz njenih usta ona se nasmijala i nastavila spavati ko da ništa nije bilo. Nikada me nije do sada grizla i nisam imala probleme sa dojenjem ali sad ne znam. Ovu noć je plakala jer smo se okrenule ne drugu stranu kako bi dojila desnu dojku a ne lijevu bolnu i morala sam nas vratiti nazad da doji lijevu i cijelu noć nisam se naspavala od boli.

anilokin's Avatar

Quote Originally Posted by lasada
    Ne znam kako izgleda inficirana ranica pa mi to malo opiši meni je natekla bradavica sa te donje strane i imam rupicu crvenu i uz nju bijelu točku kao kad ti herpes na usni iskoči to je najbolji primjer a sad me boli već pola bradavice a ne samo ta točkica.
    Nažalost, baš tako je i kod mene izgledala Između podoja bi se ta ranica stisnula, kao zalijepila, ali čim bi ona sisala ponovno bi se pojavila. Ona je dojila, a ja sam
    I da, užasno se ljutila i plakala većinu noći jer nije dobila tu cicu, a ja bi na kraju popustila :/
    Probaj biti uporna i ne dati joj tu cicu dok se malo ne oporavi. Mi smo joj tada prvi put dali AD jer je bila gladna preko noći, jedna cica joj nije bila dosta. Nadam se da ćete vi to izbjeći.
    I možda bi bilo dobro da odeš kod svoje doktorice, da ona to pogleda.

tropical's Avatar

bijelo? možda soor, tj neke gljive da su se malo namnožile?
    kako god, imaš ragadu, ja ih osobno (nisam ih imala puno ali češće kod zastija, tko će ga znati zašto) i ja to rješavam uvijek isto- citrofit (mi smo skloni sooru i uvijek nam sve u paketu ide), pranje bradavice prije i poslije podoja, mazanje nakon podoja nečim protiv glivica, ragadu mažem mustelinom kremom za bradavice. ali ovo je empirijski samo meni dobro, tj. ne tvrdim da je i tebi. jer sam ja isprobala jedno 5 krema za bradavice, masti, svašta nešto i to je meni pomoglo. kako ta krema nije jeftina preporučam da pitaš za tester u ljekarni ako imaju, ja sam tako prvo i isprobala.

ajde sretno, čitamo se tu!!!

lasada's Avatar

Namazala sam bepanten kremom kod nas najbliža ljekarna u Korenici ništa nemaju morat ću u Slunj ili Karlovac. Ali prvo ću vidjeti sa svojom dr. da vidi kako to izgleda i što dalje. Lara doji bolnu dojku i kvasi slinom tako da boli stalno. Javim se kroz 3-4 dana dok vidim što i kako. Hvala na savjetu.

lasada's Avatar

Ovo što sam napisala da je bijelo je mislim gnoj u toj ranici. Mažem bepanten kremom i ta rupica / ranica se zatvori i zanima me da li ju smijem stisnuti danas da izađe taj kao gnoj van. Jučer sam istisnula gnojnu tekućinu izgleda kao iz prišta je izašlo bijelo van i ostala je krvava rupica, Lara stalno doji obje cike a mene ta lijeva ugrižena boli danas sam čak i plakala jer sam ju oko 11 sati uspavljivala i ona zaspala i drži ciku u ustima i kad ja hoću gurnuti prst sa strane da otpusti bradavicu ona stisne ajoj kako je bolilo nisam se mogla suspregnuti od suza a nesmijem ciku istrgnuti njoj iz usta jer onda još gore boli
    Rana kao da zarasta al me samo zanima smijem li opet istisnuti to bijelo van :? i ako ne istisnem hoće li se to inficirati?
    Mame drage odgovarajte pliz

lasada's Avatar

Prošao je ugriz nakon 8 dana upornog tiskanja gnoja van iz ranice i mazanja bepanten kremom neponovilo se puj, puj, puj

I mi smo u klubu. Najčešće kužim kad će ugristi, ali svejedno ne znam riješiti problem. U početku se činilo da ugrize kad želi da mu dam drugu stranu. Sad više nema pravila i gotovo obavezno me grize na kraju podoja. Glavni su nam podoji oni pred spavanje tako da se uspavljivanje pretvara u noćnu moru - on me ugrize ili želi ugristi, ja se maknem, pokrijem, ne dam mu više blizu, on plače, tj. dere se, neutješno, ja popustim, on opet ugrize ili eventualno opet malo pristojno siše i onda opet. I tako može u nedogled. Jauci i bolne grimase kao ni objašanjavanje ne pomaže. Danas sam se nakon jedno 6-7 ugriza digla i prepustila ga tati. Plakao je jos desetak minuta a onda zaspao kao klada. Sa mnom nema šanse da zaspi bez sike. Što da radim? Pročitala sam tekst s portala, pogledala što se do sada pisalo na ovu temu, nisam našla rješenje. Ovako sigurno neću izdržati još dugo, a htjela sam dojiti još barem godinu dana.
    veeeeliki potpis.
    i dalje ne znam šta da radim. pročitala sam sve vaše postove i tekstove, ali nisam našla odgovor.
    ne želim da prekidam dojenje zbog toga. li ima 7,5 meseci i donja va zuba. kupili smo i šeširiće, a ona neće ni da ih vidi. odmah počne da urla. zašto je sad to počela da radi. ne vidim da joj idu gornji zubi :/

lasada's Avatar

Ne znam dal se ugriz tvoje bebe točno poklapa sa ugrizima bebe čiju si mamu citirala, jer mislim :/ ako je do zuba onda je beba, curicu imaš jeli tako, nervozna il ju bubaju, svrbe, il što već zubi pa to radi ili se igra drugi razlog po meni ne postoji. Al ako ima dolje 2 zuba to je od zuba pa traži utjehu. Nisam shvatila što točno radi pa malo pobliže opiši. Da kod mene nije bilo bezazlenog ugriza ne bi ti znala odgovoriti. U zadnje vrijeme zbog zubiju Lara se baš glupira na ciki pa ju pitam hočemo gledati crtić ili se igrati i odmah ju pusti i siđe sa kreveta. Nema veze koliko je stara beba ako nije umorna za spavanje ili gladna mlijeka nemam ju što nacicavati jer se igra na ciki, tj. bradavicom u ustima a nedaj bože da me više ugrize. Bilo je grozno i jakkooo bolno

mene je pocela grickati pre 3-4 dana,i vec svaki put kad otvori usta ja se stegnem jer ocekujem ugriz.Pre bas opusteno bilo...:/ To radi na pocetku dok hvata bradavicu a nije bas toliko gladna da bude toliko nestrpljiva.Niti se igra,to uradi verovatno slucajno ali je vrlo bolno(sto svako koga je beba ugrizla dobro zna)Tako da rodin tekst(koji je super) mi ne pomaze bas :?
    Mala ima 7 meseci i dva donja zuba od 6 meseca ali do sada zubici nisu pravili problema,sto sad odjedanput ?

lasada's Avatar

Quote Originally Posted by lovely___love
    mene je pocela grickati pre 3-4 dana,i vec svaki put kad otvori usta ja se stegnem jer ocekujem ugriz.Pre bas opusteno bilo...:/ To radi na pocetku dok hvata bradavicu a nije bas toliko gladna da bude toliko nestrpljiva.Niti se igra,to uradi verovatno slucajno ali je vrlo bolno(sto svako koga je beba ugrizla dobro zna)Tako da rodin tekst(koji je super) mi ne pomaze bas :?
    Mala ima 7 meseci i dva donja zuba od 6 meseca ali do sada zubici nisu pravili problema,sto sad odjedanput ?
    Čuj, ja nisam mame pitala kad me je polako u dobi tvoje bebice i moja malena počela stiskati al sa vremenom oko mjesec-dva sam se opustila jer je počela kužiti, što ti pišeš kad bih stisnula ja zube ili očekivala da me stisne.
    Nakon jakoooooooo bolnog ugriza ina kraju zarasle od 10 dana ragade u studenome, Lara me ugrizla i početkom prosinca al nisam ništa ovdje ponovo pisala. Mazala sam melemom i istiskivala gnoj i sve je prošlo.
    Samo nakon toga još jednom prije nekih mjesec dana mi je pukla bradavica (spoj sa aureolom), što je bilo bolno bez gnoja isto sam sanirala melemom.
    Ne znam što ti savjetovati mislim da je to od zuba pa moraju stisnuti a ne kuže da to boli, ja sam znala Laru maziti po leđima nebi li bila nježnija al nije pomoglo ni to kao niti riječ ;ne to raditi :/
    Uglavnom prošlo je a i opet će samo ja bi da se to radije više ne događa.

jkitanov's Avatar

Mene moj gricne svaki dan par puta i navikla sam već na to. No ugrizao je i mm za siku. Ponekad i kod njega traži sisati. Nesmeta meni što on gricka, no zadnjih dana mi prsa izgledaju kao s ratišta, svu me izgrebao. Nokte režemo svaka 3 dana, a on uporno sike grebe, štipka, gleda ih, stražuje...

Nije bilo grickanja vec par dana,sreca,uzivancija.Nadam se da je to bila samo prolazna faza.
    Joj,nisam ni znala da toliko moze da zagnoji.Mogu samo da zamislim(u stvari verovatno ne mogu)koliko to boli kad sam ja sve zvezde videla od ugriza koga bih mogla da okarakterisem kao ˝slabiji˝
    Uf...

moji blizanci broje 5 mjeseci i jučer su im izbili zubići..po dva dolje...još ne grizu ali strah me........

i treba da se plasis,kod tebe je duplo veci rizik i verovatnoca da ce nekom od njih da se omakne
    salim se,to sto tek izbili ne mora nista da znaci.Moja mala tek mesec dana od izbijanja je prvi put gricnula,a onda zaboravila na to vec par dana(zato sam ja ovako vesela)

Osoblje foruma Mimah's Avatar

Moja curka ima zube od svog 6 mjeseca i jos me nikad nije ugrizla. Jednom sam imala ranicu kod bradavice, pretpostavljam da me nekad ogrebla, ali se ne sjecam trenutka. Zna biti nervozna i onda dudu nateze nemilosrdno, ali s mojim sikicama je jako njezna.

Tako da, eto, ne grizu sva djeca...

Page 1 of 2 12 LastLast