znali su me ugristi na kraju podoja prije jedno 3 tjedna...onak lagano me ugrizu , pogledaju prema gore i veliki osmijeh...kao "mama jesmo te ha?"...sada ne grizu...nadam se da neće..........
znali su me ugristi na kraju podoja prije jedno 3 tjedna...onak lagano me ugrizu , pogledaju prema gore i veliki osmijeh...kao "mama jesmo te ha?"...sada ne grizu...nadam se da neće..........
Negdje sam procitala da ako ugrizu, ne smije se burno reagirati da ne povezuju taj jauk ili kakogod se mama izrazis dojenjem. Treba im izvuci dojku iz ustiju tako da shvate da ako ugrizu nema sikice.
Nadam se da te nece grickati!
Ja dobila prvu M nakon poroda i prestao me grickati i grebati :D
procitala sam sve postovejer je i mene Lorena upravo ugrizla do krvido sad je to bilo samo isprobavanje, al jos nikad nije bilo krvi. pokusavala sam sve sto sam procitala, al nista ne pali jer joj cica sluzi za uspavljivanje(dakle, zamjenske igracke ne pale, vadjenje cice van nakon ugriza izazove plac jer sam je omela u uspavljivanju...). ne znam kako, ali meni je ranica tocno na vrhu bradavice (spavala sam kad me ugrizla tako da me samo bol probudila, nemam pojma kak me uspjela ugristi za vrh bradavice).
kako ste vi uspjeli oduciti svoju djecuu od grizenja?
e, i mazem ranu sa svojim mlijekom i luftam na zraku. sto jos mogu raditi da pomaze?
i jos jedno pitanje - jel smijem, kad mi nastane krasta, tu kratu otrgnuti, jer mi je tocno na jednom izlazu mlijeka (ne znam kak da se drugacije izrazim) pa me strah da mi se taj kanalic ne zastopa.
Ove tekstove si vidjela?
Upomoć, moja beba grize!
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1225
Ja sam radila tako kako je u gornjem tekstu opisano. I Pupici je dojka služila za uspavljivanje, samo nikad me nije ugrizla tijekom uspavljivanja. Svejedno, ja bih u vašem slučaju izvadila dojku.
"Isprobavanje". Nema isprobavanja, mora se beba odviknuti grizenja.
Refleks stiskanja bradavice ugrizom
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2591
dutka_lutka, hvala ti
eto sto panika radi od zene, a ispalo je da nema potrebe. ugl. procitala sam ovaj prvi tekst, tamo mi nista nije pomoglo u ranijim fazama grizenja. ovaj drugi tekst sam sad procitala i ona zapravo nema refleks grizenja, nego grize kad joj rastu zubi (ima ih 5, jos malo pa gotovo).
sto se tice rane, danas sam cijeli dan luftala, mazala svojim mlijekom (jer purelan nisu imali u ljekarni, a bila sam lijena ici u drugu), i sve me je bilo strah dati joj tu cicu na podoj. no, dosao je i taj trenutak, lijepo sam joj dala, ona je lijepo pojela, maknula se, pogledam ja bradavicu, kad one velike kraste nema, jos je samo mala, minijaturna ostala na drugom mjestu (jer je bio rez po duzini bradavice od cca 5mm).
tako da i dalje luftam, mazem MM i mislim da ce sve biti ok. e, da, i kupila sam joj danas homeopatski pripravak za zube (iako sam bila malo skepticna, al reko, vrag je odnio salu, sve cemo probati), i ne zelim coprati, ali mislim da djeluje
jos jednom, hvala!
sto se tice rane, danas sam cijeli dan luftala, mazala svojim mlijekom (jer purelan nisu imali u ljekarni, a bila sam lijena ici u drugu), i sve me je bilo strah dati joj tu cicu na podoj. no, dosao je i taj trenutak, lijepo sam joj dala, ona je lijepo pojela, maknula se, pogledam ja bradavicu, kad one velike kraste nema, jos je samo mala, minijaturna ostala na drugom mjestu (jer je bio rez po duzini bradavice od cca 5mm).
tako da i dalje luftam, mazem MM i mislim da ce sve biti ok. e, da, i kupila sam joj danas homeopatski pripravak za zube (iako sam bila malo skepticna, al reko, vrag je odnio salu, sve cemo probati), i ne zelim coprati, ali mislim da djeluje![]()
Uf! Dobro je!
Nema na čemu, nisam ti baš znala nekaj pametnije napisati, ali glavno da su to cure već riješile! Pozdrav!jos jednom, hvala!