XXXXmikka prvotno napisa
Isto ovak je i meni bilo (prva beba) / još uvijek je (druga beba 9mj).
I ja sam od onih mama koje ne mogu slušat djecu da plaču + uvjerenja da se bebe ne mogu razmaziti u prvoj godini, godini i pol.
Na temu loših navika beba sam se naravno naslušala komentara i komentara tipa sama si ih naučila da te stalno traže i oče biti na rukama.![]()
I baš me briga za sve te komentare, i dalje furam po svom i uzivam u svojoj djeci kad vidim, između ostaloga, kak su zadovoljna i stabilna.
A da mi ponekad dođe da puknem i da mi se čini da više ne mogu dalje i da ne mogu više zanemarivati svoje potrebe u tolikoj mjeri, naravno da mi dođe, al si onda nekako mislim: OK imala sam 30-ak godina samo za sebe i zadovoljavanje svojih interesa i potreba, pa bi bilo sebično da ne mogu odvojiti godinu-dvije svog života za zadovoljavanje potreba moje djece. Možda nije najzdraviji stav, ali meni odgovara.
Kad je mala imala godinu i pol sve je postalo puno lakše i iz mjeseca u mjesec dobivala sam sve više prostora za sebe i svoje potrebe, ali s rođenjem malog sve se vratilo na početak. Eto, sad i ja brojim dane kad će prohodati da se mogu samostalno zaigrati, a da ja u miru popijem kavicu (naravno s jednim okom uvijek na njima).![]()

Odgovori s citatom