Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Bal princeza u Maksimiru

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Bal princeza u Maksimiru

Ima li tko da je bio prošlih godina i kako vam se svidjelo. Mi bi išli ove godine prvi puta.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi bili jednom
    strasna je, strasna guzva... dodje pol hrvatskih princeza valjda
    i nemojte stavljat princeze u kociju
    ima negdje topic o tome

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj da, sjećam se... daš princezu u kočiju, i umjesto da ti ju vrate na isto mjesto iskrcaju je na drugom kraju (ne znam čega? valjda one dugačke staze), koma! Mi smo srećom na moru u to vrijeme pa neću doći u napast.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitaj Lutonjicu

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kada je to?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Pitaj Lutonjicu
    bili jednom i nikad više
    mrzim bal princeza

u kočiju samo ako ćete trčati uz nju

a gužva odvratna, a program jadan i jeftin da ne može gore

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja nije moja, ali smo imali identično iskustvo.
    bal princeza

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja se nije vozila jer mi je jedna mama u prolazu rekla da ih ostavljaju same na drugom kraju parka. Nismo mogli vjerovati!
    Gužva je, to je istina, ali nama je bilo tamo ok- možda zato jer u biti i nismo se gužvali tamo pred pozornicom već sam se našla sa rodbinom koja ne živi u ZGB i sjedili smo dalje od gužve, u hladu na nekoj klupici.
    Mojoj L se najviše svidjelo što ima tako puno malih princeza. Ona gužva na pozornici je uopće nije zanimala.

Vidjet ćemo hoćemo li ići ove godine...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Selim...

Citiraj limunada prvotno napisa
    Jedna mama, inače član obitelji, koja svoju djevojčicu već nekoliko godina vodi na ovu priredbu, pozvala nas je da ove godine idemo s njima, jer je, po njenom mišljenju moja starija djevojčica (dvogodišnjakinja) sad već dovoljno velika za to. :/
    Bal se održava svake godine u Maksimiru, čak se i bira najljepša princeza. Curice se, naravno, moraju urediti - napraviti frizuru, lijepo obući, možda čak i malo našminkati. Naravno, da bi znali kad se održava treba obavezno kupovati časopis Princeze, a i za sudjelovanje u prigodnoj tomboli potreban je kupon koji se nalazi u časopisu.
    Nekako mi se to sve ne sviđa, s obzirom da nisam ljubitelj izbora ljepote ni za odrasle, a kamoli za djecu. Najradije ne bih išla, ali kad sam se pokušala izgovoriti kako mi je nezgodno s malom bebom, krenula mi je objašnjavati kao je to super, malo se šećeš po friškom zraku, tamo je i kočija u kojoj se djeca mogu slikati, sve su curice preslatke onako uređene, pa stavi bebu u maramu ili kolica, a ako ne možeš ti, nek ju tata povede, sigurno će joj se to svidjeti, tra-la-la.
    Možda sam čudna, ali meni to i nije tako jako slatko. Ja bih radije da moje djevojčice izrastu u moderne princeze, koje će, ako požele, same zajahati bijelog konja i otići na kavu s prijateljicama, u trapericama i tenisicama, bez šljokica, a princ neka doma pričuva djecu, opere suđe ili skuha ručak. 8)
    Ali, možda moja djeca neće dijeliti moje mišljenje. Hoće li se to njima svidjeti pa će jednog dana same tražiti da ih vodim na takva zbivanja? Je li takav veliki interes (jer njezina djevojčica je opčinjena princezama) projekcija maminih želja i interesa, ili su jednostavno sve curice takve i ono što se meni čini pretjeranim je zapravo najnormalnija stvar na svijetu? Pretjerujem li ako mislim da je takve događaje bolje izbjegavati, jer djecu uče krivim vrijednostima?
    Najviše bih voljela da ovdje kažu nešto mame malo većih djevojčica, koje tu imaju malo više iskustva.
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Je li takav veliki interes (jer njezina djevojčica je opčinjena princezama) projekcija maminih želja i interesa, ili su jednostavno sve curice takve i ono što se meni čini pretjeranim je zapravo najnormalnija stvar na svijetu?
    Vidiš, kod mene ovo nije slučaj.
    Moja (4 god za par tjedana) je opčinjena haljinama, dugom kosom, šljokicama,.. a ja imam kratku kosu, nosim traperice i poluvojničke hlače tako da baš nema neke projekcije kod nas. Nisam nikad forsirala oblačenje (njeno) u haljinice i sl. Više sam fan hlača i sl.

Ali njoj se to sviđa. A pravim vrijednostima je učimo, bez obzira na haljine i tko šta ima obučeno. Njena najdraža prijateljica iz vrtića ima zbrijanu kosu i onako je "rokerski" tip
    Ea da
    Nemoj je stavljati u kočiju
    Uzmu djecu na jednoj strani parka, a ostave na drugoj

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Je li takav veliki interes (jer njezina djevojčica je opčinjena princezama) projekcija maminih želja i interesa, ili su jednostavno sve curice takve i ono što se meni čini pretjeranim je zapravo najnormalnija stvar na svijetu?
    Vidiš, kod mene ovo nije slučaj.
    Moja (4 god za par tjedana) je opčinjena haljinama, dugom kosom, šljokicama,.. a ja imam kratku kosu, nosim traperice i poluvojničke hlače tako da baš nema neke projekcije kod nas. Nisam nikad forsirala oblačenje (njeno) u haljinice i sl. Više sam fan hlača i sl.

Ali njoj se to sviđa. A pravim vrijednostima je učimo, bez obzira na haljine i tko šta ima obučeno. Njena najdraža prijateljica iz vrtića ima zbrijanu kosu i onako je "rokerski" tip
    Znači i ja to mogu očekivati za koju godinu.
    Ipak, radije bih rokericu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo bili prošle godine prvi puta sa navršene 4 godine, bila je velika gužva, sve puno princeza i barem duplo (ljutih,živčanih,nervoznih) mama, baka, teta, tata i ostalih pratećih osoba, bilo je vruće, pravi ljetni dan, a ne proljetni, ali idemo i ove godine, nosimo kao i prošle godine piće sa sobom i nekakve grickalice ili pecivo, šešire,sunčane naočale i opet u gužvu jer je mojoj kćerkici bilo baš lijepo koliko je bilo princeza i što se plesalo i koliko haljina, jer je haljina koja se vrti nešto najbolje na svijetu, pa slažemo i novu haljinu, tražimo nakit po kući, perlice i mislim da taj bal moja kćer shvaća kao još jedan maskembal.
    Uglavnom, treba se oboružati STRPLJENJEM, NAPICIMA (vodom) i primjerenom odjećom (laganom), a što se tiče vožnje kočijom, kočija vozi od ulaza u park do Vidikovca i od Vidikovca do ulaza u park, dakle ili u dvoje sa djetetom,pa jedan prvi ode i čeka ili trčati uz kočiju ili ne ići kočijom, samo treba pitati ili kočijaša ili Egmontove princeze (tete koje su službene princeze).
    Ako dijete hoće ići, zašto ne, ja sam bila i u ružnijim situacijama od jednog bala princeza, a ako se djetetu ili mami ne sviđa, tu je igralište i zoološki vrt blizu pa se može napraviti promjena plana. Barem smo mi tako, bili na balu oko sat vremena, malo otplesali, stajali u redu za slikanje, još malo plesali,posjetili zoo i lagano kući.
    Mi idemo sve dok se moja curica tome veseli i ne vidim ništa loše u oblačenju u princezu jer je to igra, igramo se da je princeza isto kako se igramo i doktorice i pjevačice i plesačice i učiteljice i policajke i svih ostalih koje se sjetimo, presvlače se i igraju se tako i u vrtiću, pa zašto ne i kod kuće i na balu princeza?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno bal

Bal će se održati po četvrti put, u nedjelju 11. svibnja, na Vidikovcu u Maksimiru.
    U slučaju kiše bal se odgađa za sljedeću nedjelju!
    Sve informacije o balu možete dobiti na telefon 01/30 40 555.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nama ce ove godine biti treci po redu.
    Sto se tice iskrcavanja djeteta, jos sam prvi put pitala kocijasa kuda vozi i nije bilo problema. A sto se tice trcanja za kocijom, ona ne razvija neke velike brzine.
    Moja obozava to dotjerivanje i istinski uziva u tome, pa zasto joj uskratiti. Ove godine se prvi put upustam i u sivanje haljine, u stvari frka mi je kad vidim da imam jos samo 6 dana.
    To nam je zajednicki projekt, vec smo iskrojile haljinu i Fiona jedva ceka da pocnemo sivati.
    I prijasnjih godina priprema, mastanje i planiranje danima unaprijed su takodjer bili lijepi dio bala.
    Nadam se da ce se ove godine organizatori bolje pripremiti na velike guzve i paziti da se male curice ipak ne iscrpljuju u velikim guzvama i redovima.
    A sto se tice sklonosti ukrasavanju, to je posebna prica. I moje dijete je preplavljeno sljokastim, roza hormonima, a MM i ja se cudimo otkud.
    Ko sto Limunada kaze i ja bih radije rokericu, ali se bojim ako je sad na ovome zakinem, brijat ce na to ostatak zivota i kompenzirati traume iz djetinjstva.
    Zato joj udovoljavam u potpunosti i cekam, jer je i to samo faza.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I koji su vam dojmovi?
    Mi nismo nista uspjeli vidjeti osim guzve :/

Definitivno premali prostor za sve nase princeze.
    U kociju nismo isli, (iskustvo od Lutonjice i Zare je ostavilo preveliki dojam), ali i vlakic je bio OK.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Istina da smo čekali u redu za kočiju, nekih pola sata, nije ni tako loše, pa red za slikanje, otprilike 10 princeza je bilo ispred nas, malo čekanja za poklon vrećicu, malo u redu za pokazivanje haljine na pozornici, malo plesa, ali se roditelji nisu micali iz onog malog prostora ograđenog za ples, pa je bilo malo mjesta, malo gužve za crtanje, malo za pričanje priče, malo slušanja Maje i gledanje plesa Maje i Ištvana, i tako je prošlo 2 sata, jedino veliko razočarenje moje princeze je to što nije bilo velikog princa (prošle godine je bio Luka Nižetić, obučen u princa, šetao se među malim princezama i sa puno strpljenja se slikao sa svakom princezom ,pa čak i mamom koja je to htjela).Gužva, ali sve ok, moja kćer je već rekla da sada možemo početi misliti o idućem balu!!!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ujutro bili u Maksicu, i taman smo odlazili kad su se pocele skupljati princeze svih boja i velicina, preprepreslatke su bile

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo čekali u redu za kočiju oko četrdeset minuta, da bi se pročula da točno od jedan kočija više ne vozi. Iza nas se protegao red od još desetak roditelja i djece. Ipred nas jedno pet, dakle još dulje su čekali od nas. I nismo se vozili (odnosna moja cura).
    Srećom, moje dijete nije bilo jako, jako razočarano što je čekala bezveze, ali svaki put kad ja kočija dolazila, oni su vidjeli koliko je ljudi u redu, pa onda hostese... Zar nitko nije mogao prići roditeljima i reći im, molim vas procijenite hoćete li stići na red za kočiju, jer kočija vam vozi do jedan i gotovo?
    :? Da je bio natpis kraj štanda, da kočija vozi SAMO do jedan, ja bih shvatila da se trebam uklopiti u to. Istina, u programu je pisalo da program traje do jedan, ali nisam znala da se to odnosi i na vožnju. Pa kad još vidiš onoliki red, nije mi napamet palo, da bi oni jednostavno prestali voziti, i svoj onoj dječici koja su strpljivo čekala, priuštiti toliko razočaranje?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dojmovi...Pa meni, iskreno taj bal i nije nešto- gužva je , organizacija bezveza, za sve moraš dugo čekati- tako da se baš i nismo puno zadržavali tamo.
    U Maksimiru smo proveli cijelo dopodne, a na vidikovcu možda pola sata, sat.
    Mojoj kćeri je zanimljivo to oblačenje u haljine, gleda druge djevojčice pa komentiramo haljine i tako.
    Ići ćemo opet jer ona voli.

U kočiji nismo ni mi bili

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A osvanula sam na t portalu. Ona se baš ne vidi dobro, ali mama da

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Organizacija- katastrofa!!!
    Ti ljudi iz godine u godinu jednostavno izignoriraju da im je interes puno veci nego sto to oni organizacijski pokrivaju, i nikako da se prilagode i prosire i/ili povecaju ponudu sadrzaja.
    U redu je za prosetati se u haljinici, pojest sladoled u hladu na klupici, ali sudjelovanje u programu iz godine u godinu postaje sve veca muka.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Organizacija- katastrofa!!!
    Ti ljudi iz godine u godinu jednostavno izignoriraju da im je interes puno veci nego sto to oni organizacijski pokrivaju, i nikako da se prilagode i prosire i/ili povecaju ponudu sadrzaja.
    U redu je za prosetati se u haljinici, pojest sladoled u hladu na klupici, ali sudjelovanje u programu iz godine u godinu postaje sve veca muka.
    Nije ni čudo, kad svi roditelji uživaju u tome da su im kćeri "princeze", a interes je toliki da kočija može uzimat djecu na jednom, a ostavljati na drugom kraju..I zašto bi išta mijenjali "kad se roba dobro prodaje".
    I pri tom svemu je vrlo upitno koju poruku djeci šaljemo :? , a sve one "to dijete želi i sl. izjave, što za njih uopće reći, mislim kad bismo se ravnali po tom što dijete "želi" :? , moglo bi doručkovati, ručati i večerati slatkiše..Ali to je samo moje mišljenje

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije ni čudo, kad svi roditelji uživaju u tome da su im kćeri "princeze
    pri tom svemu je vrlo upitno koju poruku djeci šaljemo , a sve one "to dijete želi i sl. izjave, što za njih uopće reći, mislim kad bismo se ravnali po tom što dijete "želi" , moglo bi doručkovati, ručati i večerati slatkiše..Ali to je samo moje mišljenje
    Mislim...
    Kakvu im poruku šaljemo jer se za maskenbal i bal princeza obuče u nešto drugo :?

A što je toliko loše u tome?
    Kakve to veze ima s pravim vrijednostima :?

Ne znam, njena želja da se obuče u Pepeljugu 2 x godišnje nema veze s ovime što si ti navela- udovoljavanje svakoj želji i slatkiši za večeru.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa normalno je da dijete zeli neke stvari, (i ja bi rado isto Milku i Nesicu za sva 3 obroka), i s druge strane, da mu roditelji postave neke granice.

No, nekada imam dojam da roditelji koriste ovakvo razmišljanje:

I pri tom svemu je vrlo upitno koju poruku djeci šaljemo , a sve one "to dijete želi i sl. izjave, što za njih uopće reći, mislim kad bismo se ravnali po tom što dijete "želi" , moglo bi doručkovati, ručati i večerati slatkiše..
    da ne udovoljavaju djetetovim potrebama iz svoje komocije. Jer radje udovoljavaju svojim potrebama. Ali to je samo moje mišljenje.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako mi se dijete obuce u princezu, nac ce se netko tko ce pljuvat po tome.
    Ako spomenem nekome da mi dijete voli citati Asterixa i slicno, uvijek ce se nac neko tko ce pljuvat: pa kako ju tako malu maltretiram s tim.
    Ovih dana nije princeza, vec Dot iz Animaniacs crtica. O da, to je crtic prepun nasilja (poput Toma&Jerryja), a ja joj ga dozvoljavam gledati.
    Dozivljavala sam svakakve izjave i to SAMO od ljudi koji nikada nisu upoznali moje dijete.
    Cemu sve to?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj deedee ne se nervirati
    svatko ima pravo na svoje mišljenje
    meni, koja sam suze ronila kad bi me mama htjela obući u haljinu, bilo mi je nezamislivo da ću svojoj curi kupiti išta ružičasto, a haljine na princeze, nee,
    ne dolazi u obzir
    a sad imamo doma uspavanu ljepoticu, vjerovatno ćemo kupiti i pepljugu i uživamo
    (na bal nismo išli, kako bi rekla Deaedi iz komocije, a bome mi je bilo i muka gužve)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

joj joj joj, a70v, odma me citira...Mislim da ni mi necemo slijedece godine na bal, isto iz komocije, ili iz zdravstvenih razloga (mentalno zdravlje ugrozeno guzvom i panikom od iste)...

Znas da sam mislila na one kojima je bas sve tesko za dijete i to opravdavaju odgojem, a nista im nije tesko za sebe...Znam ih osobno par takvih.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    joj joj joj, a70v, odma me citira...Mislim da ni mi necemo slijedece godine na bal, isto iz komocije, ili iz zdravstvenih razloga (mentalno zdravlje ugrozeno guzvom i panikom od iste)...

Znas da sam mislila na one kojima je bas sve tesko za dijete i to opravdavaju odgojem, a nista im nije tesko za sebe...Znam ih osobno par takvih.
    naravno, pazi što pišeš

ali ja sam u tom našla, jer nam se fakat nije dalo ići tamo, iz istih razloga iz kojih ni vi nećete ići

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

...a valjda me pms puca...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    meni, koja sam suze ronila kad bi me mama htjela obući u haljinu, bilo mi je nezamislivo da ću svojoj curi kupiti išta ružičasto, a haljine na princeze, nee,
    ne dolazi u obzir
    a sad imamo doma uspavanu ljepoticu, vjerovatno ćemo kupiti i pepljugu i uživamo
    (na bal nismo išli, kako bi rekla Deaedi iz komocije, a bome mi je bilo i muka gužve)
    Identično i kod mene. Barem što se tiče oblačenja! Mojeg, mislim.
    Samo što smo mi išli na bal .

Ali već sam rekla gore- vrlo malo smo bili u onoj gužvi. I njj je stvarno bilo lijepo. Došla joj je sestrična koja ne živi u Zgb, smijale su se, trčkarale po travi...

Ma, ono što mene smeta je pretjerivanje: dijete se obuče u svjetlucavu haljinu (kičastu, naravno ) i odmah je to: roditelji ih ne uče pravim vrijednostima, nije sve u robi, haljinama i sl...

Trebam li posebno naglašavati da nije?

Trebam li prestati kupovati najlonke? Njoj, mislim? (Jest da bih uštedjela! )

Ono, pa pustimo ih da budu djeca, nek se obuče u što hoće 2 puta godišnje...kakve to veze ima s ovim drugim stvarima...

Smeta mi to prepojednostavljanje.
    Možda sam i ja danas u nekom raspoloženju, ali eto, morah ovo napisati

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel zna netko kad je bal princeza ove godine?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako sam ja cula ne.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Misliš da je uopče neće biti? U časopisima još ništa ne najavljuju. A Ira je već pripremila haljinu..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eci, spajka je iz pouzdanih izvora (Egmonta, tj. organizatora) čula da neće biti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf, dok čitam kaj pišete muka mi je jer općenito mrzim gužvu i mjesta gdje se malte ne moram laktariti da bih nešto dobila ili došla do nečega.
    To mi je koma.
    A i ne kupujemo nikave časopise pa...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ana.m moze tebi kosa na glavi biti jos i kovrcastija od takvih stvari, ali ako ti Iva odluci tamo ici, mozda ipak poviris .
    Eci pitala sam jer je zanimalo laumi i rekli su mi da nece biti, ali mozes u svakom slucaju nazvati Egmont i pitati njih.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poludim od gužvi, roze boje i princeza, al eto... za ljubav svoje prvorođenke, išla bi i na bal princeza...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oooo, ja jako volem roza boju. Ne samo na svom djetetu nego i na sebi, ali ne volim gužvuuuuuuu.
    Ne volim gomilu ljudi koja se nagurava tko će prije.
    A ako Iva baš i bude htjela (nadam se da neće ni saznati da to postoji ) pokušat ću joj objasniti da je to jako bezveze. .

I ja bih radije rockericu nego princezu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •