Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Kupanje trogodišnjaka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kupanje trogodišnjaka

Evo moj Domi će za dva mjeseca navršiti 3 godine, kada se kupa ja ga prvo operem sa pjenom i oprem mu kosu, i onda ga pustim u plastičnoj kadi koja je u velikoj da se sam zabavlja sa autićima tušem i pjenom, pa dođem kada me pozove ili nešto treba i kada hoće van pa me zove. Kupa se obično oko pola sata. Naime , prije sam sjedila kraj njega cijelo vrijeme, no sada je došla seka, ima 6 mjeseci, pa si to nemogu priuštiti. To se obično dešava navečer, kada seka mora spavati,ili ja moram za to vrijeme priredizti mu robicu za obuć poslije kupanja i sl. Znam da svi kažu da djecu do tri godine ne ispuštati iz vida pri kupanju, zato pitam. Ali dok dojim seku cijelovrijeme slušam njega u kupaoni.
    Da li i vi tako postupate pri kupanju? :?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne. Ja sam sa svojima stalno. Dobro, ja spadam u opreznije mame, ali ipak dovoljna je sekunda.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislila sam tamo do 6-7 godina. Naravno da se sada kupaju same.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema šanse da bi ga ostavila samoga u kupaonici.
    Ne znam do kada ću tako, ali sigurno još dugo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tara ima 2,8 mjeseci i ne ostavljam je samu dok se kupa. sjedim kraj nje dok ne zavrsi, jer se bojim ostaviti je samu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moji se dečki kupaju skupa. do prije dva tjedna sam sjedila kraj njih čitavo vrijeme jer J nije htio sjest nego je čučao u kadi. sad uredno sjedne , ali ja ih povirim svakih dvije minute.
    J samog ne bi ostavila ni u ludilu, ovako T ipak pripazi na brata.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da nikako nije pametno tako malo dijete ostaviti samog u kupaoni. Nezgoda se dogodi u sekundi. Dogodi se i ako si ti blizu njega, ali barem možeš brže reagirati.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

2,5 godina i niti sekundu nije sam.

uskoro će dobiti seku, i ako neću moći biti kraj njega pola sata dok je u kadi onda ću ga samo na brzinu istuširati.

kupati ću ga kad beba zaspi.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    mislim da nikako nije pametno tako malo dijete ostaviti samog u kupaoni. Nezgoda se dogodi u sekundi. Dogodi se i ako si ti blizu njega, ali barem možeš brže reagirati.
    X

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je, kak ne, nema šanse da ja njega na brzinu istuširam, jer je to dreka i plač i on se hoće kupati, a ne tuširati, a osim toga on hoće u kadu prije nego seka zaspe, pa zašto ne bi išao?, glupo mu je branit kupanje jer ga nema tko čuvat, u 21 umjesto u 19 sati, radi seke, nema šanse!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

frogice,

ja svog pustim, iako nemam drugo dijete. obožava se kupati, ja ga stavim u kadicu i onda npr. kuham i stalno si nešto pričamo i dolazim ga škicnut svako toliko. uglavnom on stalno nešto trkelja sa tim svojim igračkicama pa znam da je ok, a ako zašuti onda ja vičem - jel sve u redu, a on mi odgovara - sve je u redu 8)
    I tako mi super funkcioniramo, iako to naravno nije dobro ni za preporučiti - bolje bi bilo da možeš 24 ure sjediti uz njega, ali eto nisu svi u mogućnosti.
    Obično ne napunim baš tu kadu do vrha, nego onako do pola.
    i tako...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja sam svog nekoliko puta ostavila i bila u prostoriji do , i gledala ga svako malo , al sad vidim da mi to i nije bilo baš najpametnije jer je dohvatio sapum , pa ga gnjačio rukicama , pa rukice na oči , pa je počeo vrištati jer ga je naravno strašno peklo i trebalo mi je pola sata da ga smirim a susjedi su vjerojatno mislili da ga koljem il nešto slično . Da moj grijeh moj grijeh moj preveliki grijeh , sada mi ne pada na pamet više ga ostavljati jer sam tek onda skužila šta se sve može desiti , isto imamo malu bebu , uvalim ga u kadu , sjednem kraj kade sa sekom i gladamo ga kako se brčka , nema druge .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ostavim svoje cure zajedno u velikoj kadi i odem iz kupaone
    vrata su otvorena, cijelo vrijeme ih slusam, ako je tisina duza od milisekunde jurcam u kupaonu

pomogao mi je jedan vrlo sličan topik na kojem je netko rekao da se i osamnaestogodišnjaku može desiti da se posklizne, udari glavom, padne u nesvijest, udavi se ili čega god se bojite da će se desiti, pa svejedno nikom ne pada na pamet stajat pored njega dok se kupa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da u pravu si i sve se može desiti al sad sam preplašena i pušem i na hladno mada se slažem , kad bi razmišljali što se sve može desiti ne bi izlazili iz kuće al eto , ne znam strah me sad , ima 2 god i 8 mj . Ipak ću ga pazit još neko vrijeme

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    frogice,

ja svog pustim, iako nemam drugo dijete. obožava se kupati, ja ga stavim u kadicu i onda npr. kuham i stalno si nešto pričamo i dolazim ga škicnut svako toliko. uglavnom on stalno nešto trkelja sa tim svojim igračkicama pa znam da je ok, a ako zašuti onda ja vičem - jel sve u redu, a on mi odgovara - sve je u redu 8)
    I tako mi super funkcioniramo, iako to naravno nije dobro ni za preporučiti - bolje bi bilo da možeš 24 ure sjediti uz njega, ali eto nisu svi u mogućnosti.
    Obično ne napunim baš tu kadu do vrha, nego onako do pola.
    i tako...
    potpisujem... s time da ih uvijek ostavljam same kad su zajedno u kadi....a tu stvarno ne mozes fulati jer je galama non stop :D

kad je Gabrek bio manji, znala sam ga ostaviti samog u kadi, ali sa otvorenim prozorom od kupaone koji je tik uz kuhinju i isto bi se derala svake sekunde da mi prica kaj radi....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja velike ostavim same, a ako nastane tišina (što je jako rijetko) zovem ih da čujem dal su živi. Vito se uvijek kupa sa nekim od njih i onda sam sa njima, znam trknuti po neku igračku ili nešto na sekundu.
    MM isto paničari, ali eto, ne mogu sjediti sa njima po 45 min u kupaoni.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja svoje sad kupam zajedno,
    i neostavljam ih same ni sekunde, i mislim da neću još neko vrijeme,
    s time da mali ima još uvije onaj prsten za kupanje...
    a kad se on rodil mala je imala 17mj i prvih par mjeseci sam curu kupala većinom kad sam bila sama doma (mm dosta radi...)
    i to bih prvo okupala maloga, obukla bih ga i stavila u viper u kupaoni i tada bih okupala curu, i nakon kupanja oboje na spavanac....
    tako sam si ja to nekako posložila...

uvijek mi kroz glavu prođe onaj članak u novinama od prije dva/tri mjeseca - u njem. sestre od 2 i 4 godine se kupale, mama pripremala večeru i jednoj od djevojčica upalo sušilo za kosu unutra i nije im bilo spasa više.....
    tak da opreza nikad dovoljno, a nesreća se dogodi u sekundi i kad smo pokraj,.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pustim svoju trogodisnjakinju da se kupa sama.
    Pocela sam negdje malo iza drugog rodendana,ako se dobro sjecam.

Dam joj njene igracke,stavim pedalj-dva vode i ostavim poluotvorena vrata. Stalno je cujem,ali se i stalno "navirujem".
    Kad je igra gotova,zove me ili ja sama dodem,pa je istusiram i operem kosu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

eh ja vidim sad da treba malo i razraditi - dakle dok mi se dijete kupa pored njega nema fenova, lampi niti drugih el. aparata.
    nema bome niti varikina, sredstava za pranje.
    sapune i ostale moje điđe miđe za kupanje također mičem iz dohvata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se podrazumijeva da je stan, pa tako i kupaona, babyproofan i childproofan.
    pa tako nigdje na dohvat mojoj djeci nisu nikakvi električni aparati, sredstva za ciscenje, nezaštićene utičnice, ili bilo što drugo potencijalno opasno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nikada ni sekundu same ih ne puštam. Tata uvijek čuva jednog dok ja kupam drugog. Ako je tata spriječen rađe preskočimo kupanje za taj dan nego da ih same ostavim u kupatilu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    meni se podrazumijeva da je stan, pa tako i kupaona, babyproofan i childproofan.
    pa tako nigdje na dohvat mojoj djeci nisu nikakvi električni aparati, sredstva za ciscenje, nezaštićene utičnice, ili bilo što drugo potencijalno opasno.
    pa da, i meni
    zato i nisam to ni spominjala. ali nakon nekih postova vidim da je potrebno to sve skupa navesti

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja isto kao sun i lutonjica. a fen stoji u sobi, u kupaonu niti ne ulazi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

joj, pa i kod mene je tako al nemaju svi sve pospremljeno, zaštićeno.....
    ono što sam navela, za onaj članak, možda je i ta mama uvijek pospremala sušilo, i taj jedan jedini put ga ostavila tamo... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa da, i meni
    zato i nisam to ni spominjala. ali nakon nekih postova vidim da je potrebno to sve skupa navesti
    Ali si dvogodišnjakinja npr. može pustiti vruću vodu iz pipe i opeći se.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naravno, to se podrazumijeva i kod mene. Ali ipak se ne usudim tako malo dijete ostaviti bez nadzora u kadi.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Točno to, u najboljem slučaju.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja svoje ostavljam same (3 g. i 5,5 g.). Ostavim i mlađu samu jer je nju uvijek teško izvući iz vode. U vodu ne stavljam ništa, u kupaonici nema ništa opasno.
    Nije me strah.
    Sina, dok je bio te dobi nisam nikada ostavljala samog, a sada si ne mogu priuštiti konstantno sjedenje uz njih jer nikada ništa ne bih napravila.
    Iako, neko je to već napomenuo, tišina je kod nas (i kada nisu u kadi) siguran znak za uzbunu 8) .

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam svojoj djeci objasnila da je vrela voda kada se mješalica okrene do kraja i sami si ne smiju puštati vodu. Ako se opeku to će biti zato što me nisu poslušali (iako sam na bojleru smanjila temperaturu vruće vode tako da u našoj kući vruća nije jako vruća).
    Svako svoje djete najbolje poznaje i ako neko zaista misli da je dijete premalo da bude samo onda ga treba nadgledati.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Počela sam ga ostavljati samog na par sekundi s oko 3 godine, s tim da bi morao pričati i pjevati dok me nema (prije toga je divljajuć po kadi razbio zub dok nije bio sam tak da je otada bio prilično oprezan i nije divljao niti izvodio egzibicije).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    pa da, i meni
    ne može jer je voda kod nas narihtana tako da ne može biti dovoljno vruća da bi opekla (oštetila) kožu

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne, ako zurimo ubacim ih oboje u kadu zajedno. Ahmeda izvadim i dok njega obucem u kupatilu Mejra se ko fol isturisa. (grozno se boji vode u ocima pa moram joj na kraju pripomoci sa bokalicem i ogromnim peskirom na ocima )

Ponekad kada mi izvuku zivce maksimalno i treba mi pola sata mira, onda ih pustim da se brckaju a ja sjedim na solji nasuprot kadi i procitam stosta.

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jona ima 2god i mislim da ga još dugo neću ispuštati iz vida jer spada među djecu koja se ludiraju po kadi. Jako se voli ustajati iz kade i voziti brodiće i autiće po rubu kade pa se nerijetko i posklizne.Ali zato su mama ili tata uvijek kraj njega. Trudimo se kupati ga kada smo oboje slobodni da se možemo izmjenjivati u čuvanju.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ovo potpisujem
    i da ostavljam ih same;skoknem po pidžame,body ili nešto treće
    imam ih na oku ali nisam baš kraj njih svaku sekundu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svoju i prije nego je napunila dvi godine ostavljala samu u njenoj kadici.
    kadicu bi napunila niti do pola, ubacila joj njene igračke i ona bi uživala.
    kako tada tako i sada kad ima priko 4,5 godine.
    redovito sam je dozivala i s njom pričala, a tako radim i danas. ako čujem da je tišina duže od minute zovnem je i ona se javi.
    sve 5.
    ja sam i inače malo ležernija mama pa mi je i to ostavljanje male u kadici bilo sasvim normalno.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo se dogodilo lani, ma nije prošla ni puna godina, moja poznanica je bila s malom bebom u sobi, a dijete od 3,5 godine samo u kupaonici pored. Utopilo se.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nikad, nikad, ni-kad ih neću ostaviti same ili da ih ne čujem

jer ako baš moram iz nekog razloga izaći iz kupaone onda Patrik već zna da mora pjevušiti ili se igrati na glas (onda se npr auti razgovaraju isl)

nema šanse.

u zadnje 3 godine koliko imam djecu sam pročitala i vidjela barem 10 vijesti o utapanju "već velike" djece u kadi u klupaoni. i nema šanse da riskiram.

call me paranoid ali bolje spriječiti...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam uglavnom pored S. kad se kupa mozda odem na sec. ako zaboravim nesto ali uglavnom sedim pored njega
    Mislim da cu biti pored njega jos neko vreme ipak je jos mali (2,5).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je upalo u oči da ga prvo okupaš i opereš mu kosu pa mi je čudno da ti sjedi u kadi mokrih ramena i glave, i meni bi bilo hladno u tom slučaju bez obzira koliko je u kupaonici toplo. kod nas je prvo igranje, na kraju pranje i tuširanje.

povremeno ga malo ostavimo samog, uz odškrinuta vrata i dovikivanje te virkanje svako malo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

jer ako baš moram iz nekog razloga izaći iz kupaone onda Patrik već zna da mora pjevušiti ili se igrati na glas (onda se npr auti razgovaraju isl)

nema šanse.

u zadnje 3 godine koliko imam djecu sam pročitala i vidjela barem 10 vijesti o utapanju "već velike" djece u kadi u klupaoni. i nema šanse da riskiram.

Potpisujem.
    A ako mali želi dojiti ili se nositi, možemo to i u kupaoni.
    Ali, kad se Jana kupa obično je MM doma pa bude jednostavno. Nema li ga, onda ju samo tušnem.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sve si ipak mislim, kakvog mama/tata imaju važnijeg posla za vrijeme kad se dijete kupa?????!!!
    Mislim, imala sam i ja malu bebu i curu od 17mj,
    pa sam si sve nekako izorganizirala da sam ih kupala kad je bio mm doma, ili ih nebih kupala ako bih ju morala samu ostaviti u kupaoni zbog bebe...
    pa nisu klinci opet tak prljavi da je kupanje neodgodivo, ili

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da. Ili ako ima, pa ne mora se dijete banjati sat vremena. Otuširaš ga i gotovo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam ama baš nikakvog pametnijeg posla.
    ali mi je dosadno sjedit pola sata u kupaoni i buljit u prazno dok se njih dvije zajedno igraju i ne trebaju me ama bas za nista
    pa ih pustim, a ja prckam nesto oko kupaone

napomena: moje cure kupaju se jednom tjedno i onda je to gušt koji mora trajati barem pola sata

ostale dane peremo se na brzinu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...ja je još ne ostavljam samu, bar ne više od par sekundi...iako pored kade nema nikakvih utičnica ili električnih aparata, meni je najveći strah pad u kadi i udarac glavom o rub kade...nikad ne znaš kad će se dijete ustati i eventualno poskliznuti...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...imam i malu bebu od 6 mjeseci i stariju kupam tek kad ona zaspi ili je kupa muž...
    ...ne vidim razlog zašto bi se dijete MORALO kupati baš taj tren, ako je situacija nezgodna :? ...naravno, ukoliko nije baš blatnjavo od glave do pete ili pokakano...

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moji dečki imaju 7 i 3 i po godine i oko pola godine ako se kupaju skupa ostanu malo i sami

vrata budu otvorena jer ih grije klima iz hodnika a kuhinja je preko puta kupatila i vidim ih šta rade

jako su bučni ali ih svejedno stalno nešto pitam odnosno dovikujemo se

znaju da ne smiju špinu a drugih opasnih stvari nema oko njih

jedino me strah da bi se u igri jedan od njih mogao udariti ui špinu ali to bi se moglo desiti i da sam ja u kupatilu

ako se kupaju pojedinačno onda to puno kraće traje i tada nisu sami uopće

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ja isto kao sun i lutonjica. a fen stoji u sobi, u kupaonu niti ne ulazi.
    i ja isto.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

nema šanse.

Potpisujem i dodajem o slučaju gdje je mali opalio glavom u pipu i bye-bye... Nema teoretske šanse. Za one koji nisu znali, statistike kažu da je kuponica najčešće mjesto nesreća koje se događaju u stanu - mislila sam na odrasle (ne znam gdje sam to točno pročitala, ako nađem stavit ću link, mislim da neko osiguravajuće društvo...). Djeca su još neopreznija, spontana... Nisam inače trtaroš, mali mi nije pod staklenim zvonom, ali u kupaonici mi neće biti sam ni minute još par godina. A i onda će biti nadziran.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nema teoretske šanse da ostavim malu samu dok se kupa. Svaki sekund sam uz nju i tako ću još duuugo. Zlo se dokodi dok si rekao keks.
    Doduše ja imam samo nju tako da mogu tako, ali da imam dvoje djece ili bi mm bio uz nju ili bi se kupali u vrijeme kad bi beba spavala.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da svatko može najbolje procijeniti za što je njegovo dijete spremno ili nije spremno. Moj se sin kupao sam u kadi s vodom dubine cca 10 cm i prije trećeg rođendana, nisam bila svake sekunde kraj njega no čula sam ga uvijek i provjeravala često.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •