ja ih dajem jer mislim da doktori valjda znaju toliko da ne bi baš štetili klincima s tim kapima. moj pediojatar je dosta cijenjen u gradu i rekao je po 5 kapi. evo što je dr. richter odgovorio na pitanjeo d3 kapima i fontanelama, tj. njihovim zatvaranjem zbog kapi.

Autor: Dr. Darko Richter ()
Datum: 17.01.04 09:19

Gdje ste pročitali to što ste pročitali? Silno me to zanima, koji vam je izvor? Zašto one koji tako pišu nitko ne tuži, već se po sudovima povlače liječnici? Vidio sam djece koja nisu dobivala D-vitamin, s užasnim rahitisima s kockastim glavama i posve svinutim nogama, da sam pomislio da imaju neku raritetnu metaboiličku bolest (tzv. vitamin D rezistentni rahitis), a kad ono - samo je netko propustio dati obični vitamin D tijekom prve godine i tijekom zime u drugoj godini života. Meni je nevjerojatno da idete pedijatru, pa mu ne vjerujete. Ide li netko u crkvu, a da ne vjeruje u Boga?
Svakako mi javite odakle vam podatak o bržem zatvaranju fontanele.
Jeste li ikada vidjeli sliku glave djeteta s rahitisom: fontanela ne da se ne zatvara, već se NE USPIJEVA zatvoriti, a glava se širi kao kocka, noge se savijaju, a prsni koš uvlači ili izbočuje, već kako kod koga. To je predivan prizor, i kada Europljani hodaju našom zemljom, ili se dođu kupati na Jadran, odmah vide i takve stvari, ne samo na djeci, već pogotovo na odraslima, koji možda u svojem djetinjstvu nisu imali sreću da ima je majka bila toliko prosvijećena da ima doda vitamina D, ili, kako se to radilo prije I. svjetskog rata, ribljeg ulja, pa se pitaju u koje mi to društvo hoćemo?
Da nastavim u političkom smislu (a sve je to povezano): kod nas se svi kunu u stručnjake i čak neku vladu sastavljenu od stručnjaka, a stručnjake nitko ne sluša i još ih dovodi u pitanje! Što je to s nama?

Svatko naravno po sovme, živjela demokracija, samo sam htjela da znate i ovu stranu :D