evo, naslov sve kaže...
cure kad ste radile prvu papu nakon poroda? još uvijek vučem nekakav blagi rozi iscijedak. ultrazvučno je sve uredno, a papu sam mislila radit tek nakon prvog menzesa. šta mislite o tome?
evo, naslov sve kaže...
cure kad ste radile prvu papu nakon poroda? još uvijek vučem nekakav blagi rozi iscijedak. ultrazvučno je sve uredno, a papu sam mislila radit tek nakon prvog menzesa. šta mislite o tome?
ja oba puta radila na prvom pregledu poslije poroda,
znači nakon cca6tjedana
i meni je radio papu na 1. pregledu (6 tjedana nakon poroda).
Nakon oko 6 tjedana.
Uostalom, ako dojis, moze biti da dulje neces dobiti menstruaciju.
da, dojim.
evo što sam još našla na forumu:
pokušat ću se strpit. hvala vam na odgovorimamartinovamama prvotno napisa
![]()
![]()
Ja išla negjde nakon 2 mjeseca. Prvi pregleda je bio nakon 6-7 tjedana jer sam počela jako krvarit. Pa kad se to smirilo, onda smo obavili i taj pregled.
bila sam na pregledu uredno nakon babinja, oko 6 tjedana. Tada mi nije radila papu, jer je ona onda nepouzdana.
Slj.put isto, jer još nisam dobila mengu i dojila sam. S Movih 14mj sam dobila menstruaciju (iako sam još dojila) i tada sam radila papu.
6 tjedana nakon poroda. Dojim i još nisam dobila menstruaciju ( bebi 4 mjeseca ) ali sam papu uradila bez obzira na to... Nekad prije se opekla ,nalaz pokazao CIN III, pa vođena onom '' tko se jednom opeče...'', obavljam redovite kontrole.
jos nisam (P. ima 11 mj.), a moja sisterica 7 tjedana nakon poroda.
Ja se spremam sada (kad skupim hrabrost :/ )
ja sam ju radila na 2 pregledu, narucio me nakon prvog koji je bio 1 mj od poroda.
Ja sam otišla na pregled nekih 2 i pol mjeseca nakon poroda (nije bilo ranije termina da odem nakon 6 tjedana a i nije mi se žurilo). Napravila papa test i na papir tamo gdje stave obično datum zadnje menstracije je dr napisala laktacija.
A inače mislim da je preporuka otići na pregled nakon babinja tj 6 tjedana (barem su na tečaju tako rekli).
Meni je moja ginekologica rekla na pregledu nakon babinja da ćemo napraviti papa test tek kad dođe prva menstruacija. Obzirom da dojim, to će još vjerojatno potrajati.
Ja baš idem u četvrtak, što će biti 14 i pol mjeseci nakon poroda
Na pregledu nakon babinja mi doc nije radila papu, rekla je da se javim kad prestanem dojiti.
Da se priključim ovdje sa svojim pitanjem..
Ja sam papu napravila nakon 1. menzisa (nakon 7mj.) i tad mi je reko opet za 2 godine :shock:
Nije mi jasno odkud ta promjena kad sam do tada redovno to obavljala jednom godišnje..?
Šta, kao, sad smo manje rizična skupina jer se manje je..mo?![]()
ja jos nisam bila jer mi je evo ovo vec sad druga menga po redu, uredna i rekla ginekologica da ne zurim nego kad ovo prode, znaci negdje iduci tjedan cu VALJDA otic :D
Al ja nisam jos bila ni na pregledu jer mi je taman dan prije pregleda dosla menga.... a onda sam morala na put a sad opet menga....
meni je doc rekla nakon prve menstruacije, sve sto je ranije nije precizno.
Zasto ? Kakve sad to ima veze?Na pregledu nakon babinja mi doc nije radila papu, rekla je da se javim kad prestanem dojiti.
Ja se bas spremam ici na papu.
Ja sam bila na papi 2 mjeseca nakon poroda.
evo ja napravila, 2 i po nakon poroda. Nakon druge menstruacije.
Mene od poroda bolnica nije vidjela , ups!
Morala bih makar nazvati dr. da se posavjetujem oko termina i pregleda...
Mene je ginekologica naručila za papa test 6 mjeseci nakon poroda.
Bila sam ja na pregledu i ranije, nekih 2 mj. nakon poroda, ali nije radila papa test, rekla da dođem naknadno.
Ne znam zašto.
ja sam radila papu već 4 i pol tjedna nakon poroda, privatno (firma nas slala) , a sad ću vjerojatno i ponoviti idući tjedan kod socijalke, ako će ga htjeti raditi.
ja sam radila na prvom pregledu nakon 6tj
međutim frendica kod istog gin naručena opet nakon 2mj, dakle nakon 4mj od poroda...nešto kao sluznica se nije oporavila i nije mogla uzeti papu
evo moj papa je dobar, al ponovit ću ga i kod socijalke![]()
na prvom sam pregledu bila 4 tjedna nakon poroda, a papu sam radila 7,5 mjeseci nakon poroda i dobro da jesam jer je nalaz bio loš i morala sam na daljnje pretrage...
A gdje ste obavili taj prvi pregled nakon poroda? Meni na otpusnom pismu piše "kontrola nakon mjesec dana u TA" - jel to "TA" trudnička ambulanta? Se to onda javljam doktorici koja me porodila? Inače, rodila sam carskim.
ja sam bila na pregledu kod doktorice koja mi je vodila trudnoću
Ja sam obavila kod moje socijalne ginićke (a slučajno se potrefilo i par dana prije kod privatnog liječnika na teret firme u sklopu zdravstvenih pregleda).A gdje ste obavili taj prvi pregled nakon poroda?
meni je moj gin. rekao da je ipak bolje raditi 3 mj. nakon poroda tako da smo se dogovorili da ću doći negdije oko uskrsa
![]()
Bila sam, na kraju, samo da spomenem kod svoje ginićke koja me porodila i ona me očekivala, tako da "TA" je bila "trudnička ambulanta". To je bilo mjesec dana nakon poroda.