Kao u dobrom oglasniku moja bi želja glasila oak: jedna mama svojoj princezi koja je "otkrila" mađarice traži provjreno dobar recept za iste.
svim darovateljima recepta unaprijedi hvala
Kao u dobrom oglasniku moja bi želja glasila oak: jedna mama svojoj princezi koja je "otkrila" mađarice traži provjreno dobar recept za iste.
svim darovateljima recepta unaprijedi hvala
našla sam ovaj:
Tijesto
30 dag brašna-oštrog
1/2 praška za pecivo
10 dag maslaca
1 jaje
10 dag šećera
3 žlice kiselog vrhnja
Krema
20 dag šećera
1/2 l mlijeka
6 dag brašna-oštrog
15 dag margarina
3 reda čokolade za kuhanje
glazura
čokolade za kuhanje
slatko vrhnje
Imas na topicu s bozicnim kolacima moj recept za madjaricu. Taj je najbolji.
Stvarno sam skromna...
marta hvala...![]()
Moja je bolja (ali nisam baš sigurna jesam li stavila recept i kamo sam ga stavila ako jesam).
Pretpostavljam da su sastojici tu negdje, jedino što ja kremu radim tako da prvo popržim šećer, kad se otopi zalijem ga hladnim mlijekom i kuham dok se taj špinani šećer ne rastopi u mlijeku. U kipuće ulijem mješavinu brašna, žlice šećera i kakao praha (obavezno kakao prah; s čokoladom mi baš i nije neka sreća) i kuham. U mlačno ide maslac.
Mislim da je najbolja ona koju radi moja mama, ta se u ustima toooopiiiiii.....
sad mi teku sline...
(ali ja ne znam recept, znam ih samo jesti).![]()
meni je isto ovaj tvoj super recept.marta prvotno napisa
ne znam napamet, ali najbolji je onaj recept sa 60 dag brašna i kiselim vrhnjem. Taj peče moja mama i da, topi se u ustima.![]()
marta prvotno napisa
U kremu ne. U tijesto da.
To je, u biti, recept po kojem moja mama radi, samo što kremu ukuhava bez špinanja (a meni je to najbitniji dio pa ja radim drugačije):
60 dag brašna
15 dag šećera
18 dag margarina
prašak za pecivo
2 jaja
oko 2 dl mlijeka ili 5 žlica vrhnja (odn. dovoljno da se može zamijesiti tijesto; ja radije koristim vrhnje, a mlijeko dodam jedino ako je pretvrdo tijesto).
Zamijesiti, oblikovati kuglu i držati u frižideru oko 2 h da se ohladi i stvrdne. Razrezati na 6 jednakih dijelova (ja ih važem) i vaditi jednu po jednu te valjati na što tanje (lakše se valja kad je što hladnija) na papiru za pečenje malo posipanom brašnom - odmah tako i pečem kore. Dok se jedna peče, drugu vadim iz frižidera i valjam.
Kremu isto rasporedim u 5 jednakih zdjelica, a kad namažem kore opteretim ih (protvan u kojeg natrpam ono što držim po frižideru, ne preteško da ne istisne svu kremu, ali dovoljno teško da se istisne zrak i da kolač bude lijepo ravan). Kak to obično radim navečer, ujutro otopim čokoladu u malo slatkog vrhnja i prelijem glazuru preko kolača.
moju svi jako vole topi se u ustima i relativno brzo je gotova
tijesto za 6 kora
2 jaja
1 kiselo vrhnje
7 dkg margarina
20 dkg šećera
pp na vrh noža
60 dkg glatkog brašna
vlažne sastojke dobro izmiksati dodati suhe,da bi ti kore bile jako tanke ne ostavljaj tijesto da stoji nego odmah razvaljaj kore i peci
krema:
u 7 dl kipućeg mlijeka ukuhati smjesu
8 žlica gustina
4 žlice kakaa
2 vanilin šećera
30 dkg šećera
skuhati kao puding ostaviti 10-tak minuta da se prohladi i u još vruću smjesu umiksati 1 margarin
ne smanjivati šećer,nije preslatka
moju svi jako vole topi se u ustima i relativno brzo je gotova
tijesto za 6 kora
2 jaja
1 kiselo vrhnje
7 dkg margarina
20 dkg šećera
pp na vrh noža
60 dkg glatkog brašna
vlažne sastojke dobro izmiksati dodati suhe,da bi ti kore bile jako tanke ne ostavljaj tijesto da stoji nego odmah razvaljaj kore i peci
krema:
u 7 dl kipućeg mlijeka ukuhati smjesu
8 žlica gustina
4 žlice kakaa
2 vanilin šećera
30 dkg šećera
3 dl mlijeka
skuhati kao puding ostaviti 10-tak minuta da se prohladi i u još vruću smjesu umiksati 1 margarin
ne smanjivati šećer,nije preslatka
drugi je točan u prvom sam izostavila 3 dl mlijeka u fili
Ovo je i moj izbor (iako ja još nisam probala mađaricu koja ne bi bila fina) jer prepečeni šećer daje posebno finu aromu.MalaSirena prvotno napisa
ne mogu naći taj recept s pdf božićni kolači......![]()
ok ispravak.....ne mogu ih naći preko pretražnika
a kad ono u RECEPTIMA na vrhu......![]()
tko ne gleda bleji........![]()
To je jedina mađarica koju ne volim. Sorry, ali tak je.MalaSirena prvotno napisa