Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Mađarica - preporuka recepta

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno Mađarica - preporuka recepta

    Kao u dobrom oglasniku moja bi želja glasila oak: jedna mama svojoj princezi koja je "otkrila" mađarice traži provjreno dobar recept za iste.

    svim darovateljima recepta unaprijed i hvala

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    našla sam ovaj:

    Tijesto
    30 dag brašna-oštrog
    1/2 praška za pecivo
    10 dag maslaca
    1 jaje
    10 dag šećera
    3 žlice kiselog vrhnja

    Krema
    20 dag šećera
    1/2 l mlijeka
    6 dag brašna-oštrog
    15 dag margarina
    3 reda čokolade za kuhanje

    glazura
    čokolade za kuhanje
    slatko vrhnje

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Imas na topicu s bozicnim kolacima moj recept za madjaricu. Taj je najbolji.
    Stvarno sam skromna...

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Margarin u madjaricu nemoj staviti.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    marta hvala...

  6. #6
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Moja je bolja (ali nisam baš sigurna jesam li stavila recept i kamo sam ga stavila ako jesam ).


    Pretpostavljam da su sastojici tu negdje, jedino što ja kremu radim tako da prvo popržim šećer, kad se otopi zalijem ga hladnim mlijekom i kuham dok se taj špinani šećer ne rastopi u mlijeku. U kipuće ulijem mješavinu brašna, žlice šećera i kakao praha (obavezno kakao prah; s čokoladom mi baš i nije neka sreća) i kuham. U mlačno ide maslac.

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    FAJT, FAJT!

    Jel u tvoju idu jaja?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Mislim da je najbolja ona koju radi moja mama, ta se u ustima toooopiiiiii.....
    sad mi teku sline...

    (ali ja ne znam recept, znam ih samo jesti).

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Imas na topicu s bozicnim kolacima moj recept za madjaricu. Taj je najbolji.
    Stvarno sam skromna...
    meni je isto ovaj tvoj super recept.

  10. #10
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    ne znam napamet, ali najbolji je onaj recept sa 60 dag brašna i kiselim vrhnjem. Taj peče moja mama i da, topi se u ustima.

  11. #11
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    FAJT, FAJT!

    Jel u tvoju idu jaja?

    U kremu ne. U tijesto da.

  12. #12
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    To je, u biti, recept po kojem moja mama radi, samo što kremu ukuhava bez špinanja (a meni je to najbitniji dio pa ja radim drugačije):

    60 dag brašna
    15 dag šećera
    18 dag margarina
    prašak za pecivo
    2 jaja
    oko 2 dl mlijeka ili 5 žlica vrhnja (odn. dovoljno da se može zamijesiti tijesto; ja radije koristim vrhnje, a mlijeko dodam jedino ako je pretvrdo tijesto).

    Zamijesiti, oblikovati kuglu i držati u frižideru oko 2 h da se ohladi i stvrdne. Razrezati na 6 jednakih dijelova (ja ih važem) i vaditi jednu po jednu te valjati na što tanje (lakše se valja kad je što hladnija) na papiru za pečenje malo posipanom brašnom - odmah tako i pečem kore. Dok se jedna peče, drugu vadim iz frižidera i valjam.

    Kremu isto rasporedim u 5 jednakih zdjelica, a kad namažem kore opteretim ih (protvan u kojeg natrpam ono što držim po frižideru, ne preteško da ne istisne svu kremu, ali dovoljno teško da se istisne zrak i da kolač bude lijepo ravan). Kak to obično radim navečer, ujutro otopim čokoladu u malo slatkog vrhnja i prelijem glazuru preko kolača.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    dugo selo
    Postovi
    73

    Početno

    moju svi jako vole topi se u ustima i relativno brzo je gotova

    tijesto za 6 kora

    2 jaja
    1 kiselo vrhnje
    7 dkg margarina
    20 dkg šećera
    pp na vrh noža
    60 dkg glatkog brašna
    vlažne sastojke dobro izmiksati dodati suhe,da bi ti kore bile jako tanke ne ostavljaj tijesto da stoji nego odmah razvaljaj kore i peci

    krema:

    u 7 dl kipućeg mlijeka ukuhati smjesu
    8 žlica gustina
    4 žlice kakaa
    2 vanilin šećera
    30 dkg šećera
    skuhati kao puding ostaviti 10-tak minuta da se prohladi i u još vruću smjesu umiksati 1 margarin

    ne smanjivati šećer,nije preslatka

  14. #14

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    dugo selo
    Postovi
    73

    Početno

    moju svi jako vole topi se u ustima i relativno brzo je gotova

    tijesto za 6 kora

    2 jaja
    1 kiselo vrhnje
    7 dkg margarina
    20 dkg šećera
    pp na vrh noža
    60 dkg glatkog brašna
    vlažne sastojke dobro izmiksati dodati suhe,da bi ti kore bile jako tanke ne ostavljaj tijesto da stoji nego odmah razvaljaj kore i peci

    krema:

    u 7 dl kipućeg mlijeka ukuhati smjesu
    8 žlica gustina
    4 žlice kakaa
    2 vanilin šećera
    30 dkg šećera
    3 dl mlijeka
    skuhati kao puding ostaviti 10-tak minuta da se prohladi i u još vruću smjesu umiksati 1 margarin

    ne smanjivati šećer,nije preslatka

  15. #15

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    dugo selo
    Postovi
    73

    Početno

    drugi je točan u prvom sam izostavila 3 dl mlijeka u fili

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Moja je bolja (ali nisam baš sigurna jesam li stavila recept i kamo sam ga stavila ako jesam ).


    Pretpostavljam da su sastojici tu negdje, jedino što ja kremu radim tako da prvo popržim šećer, kad se otopi zalijem ga hladnim mlijekom i kuham dok se taj špinani šećer ne rastopi u mlijeku. U kipuće ulijem mješavinu brašna, žlice šećera i kakao praha (obavezno kakao prah; s čokoladom mi baš i nije neka sreća) i kuham. U mlačno ide maslac.
    Ovo je i moj izbor (iako ja još nisam probala mađaricu koja ne bi bila fina) jer prepečeni šećer daje posebno finu aromu.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    ne mogu naći taj recept s pdf božićni kolači......

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    ok ispravak.....ne mogu ih naći preko pretražnika
    a kad ono u RECEPTIMA na vrhu......
    tko ne gleda bleji........

  19. #19
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa

    Pretpostavljam da su sastojici tu negdje, jedino što ja kremu radim tako da prvo popržim šećer, kad se otopi zalijem ga hladnim mlijekom i kuham dok se taj špinani šećer ne rastopi u mlijeku.
    To je jedina mađarica koju ne volim. Sorry, ali tak je.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •