malo me cudiemira prvotno napisa
ostaje li rupa kad je zakopcan kroz koju se naziru pelene?
koju veličinu imate, koliko je kila dijete?
malo me cudiemira prvotno napisa
ostaje li rupa kad je zakopcan kroz koju se naziru pelene?
koju veličinu imate, koliko je kila dijete?
S i M vec imamo, L i XL stizu za najmanje tjedan danaPeppy prvotno napisa
jel imas one koje imaju dzepice za pertle? sluze upravo za pranje, da se ne zapetljajula_mama prvotno napisa
ispocetka nismo radili te dzepice, mozda imas te starije
mi imamo stare M i već je tiskaju oko nogica i malo u struku na najširem kopčanju (ima 6100 g) pa me zanima da li su novi coveri dovoljno prošireni da mogu ponovo uzeti M ili da idemo na L?renata prvotno napisa
maleni ima 7,6 kg i jaaako debele nogice, uzeli smo L cover, i cure u gnijezdu su mi sugerirale L. Strogo pazim da pelena ne dodiruje rub covera ni da viri van, navučem cover cca 1-2 cm od pelene no i onda propušta :?renata prvotno napisa
danas su nam stigli uzorci L i XL, budem izmjerila u cm obujam oko nogice pa javimPeppy prvotno napisa
ne bih znala u cemu je problem :?emira prvotno napisa
imali smo dosad primjedbi da je cover prejak oko nogica, ali jos nismo da propusta.
beba puno piski? cover je bio po noci dulje vrijeme? jesi probala opet i svaki put procuri?
Nama su danas koooonačno stigle bambus puse i pusa od konoplje, još ih ni oprali nismo, a već ih obožavamo. PREMEKANE SU![]()
![]()
![]()
Samo, desila se nezgoda pri prvom otkopčavanju drikera-jedan je stradao. Srećom, imam ovde ko će mi taj jedan zameniti, ali vas molim da malo obratite pažnju na to...eto
![]()
Lutonjice, hvala još jednom![]()
da, imam stariji model. al dobro da postoji rješenje za taj problem, vjerojatno ću ih opet naručitirenata prvotno napisa
![]()
koristimo ih neka 2 tjedna i super smo zadovoljni.
Meni su prekrasne te nove pelene koje radite, samo mi se osobno više sviđa materijal kombinacija bambus+pamuk nego poliester
i nama.
zato ce nova serija bambus pusa biti iz 100% prirodnih materijala, bez poliestera![]()
samo javljam za zastitne s vecim otvorima oko nozica - imamo ih ali ponovo mijenjamo kroj pa ih jos neko vrijemo necemo prodavati
a kad će zaštitne biti u prodaji?
ja baš mislila naručiti...
enibadi?Ginger prvotno napisa
![]()
dijete mi se deblja, uskoro ćemo prerasti M....
sori na nejavljanju
stici ce mi pocetkom tjedna novi probni uzorci
bilo bi mi super kada bi rodina p imala široku čičak traku kao i nježna p.
Meni se Rodina pusa potrgala s unutrašnje strane iza čička. Za sada još nije velika rupa ali kako se širi, čini mi se da bi se pelene mogle raspasti. Koristim ih oko godinu dana, perem na 60, sušim na zraku...
To mi se desilo na svim rodinim pusama koje imam.
Sad me zanima da li i to ulazi u reklamaciju ili da nađem tetu šilicu???
Da si se mogu zakrpati samo te rupe ili se mora mijenjati cijeli gornji dio pelene???
![]()
ako ti nije problem, pošalji nam jednu poštom na rodin ured da vidimo što se može napravitiarilu prvotno napisa
to je taj široki čičak s kojim smo prestali raditi :/sir_oliver prvotno napisa
možemo ga besplatno zamijeniti s nešto užim ali bolje držećim
Koristili smo Popolino pelene,a anedavno dobili i par Rodinih pusa. Jako mi se svidaju i super stoje na curici, no nesto se duze suse od Popolino pelena (cak i kad izadu iz susilice jos ih moramo dosusiti). Zasto?
ili su deblje, ili su od drugačijeg materijala...
možda bi se neke treće pelene sušile duže i od rodinih pusa, a neke možda još kraće od popolinija
sve je do slojeva i materijala![]()
imam raznih pelenica, najviše rodinih (raznoraznih) i baš sve se moraju sušiti i nakon sušilice
mislim da je to zato jer su pelene dosta debele
i nisam primjetila da se bilo koje osuše skroz u sušilici
meni je to normalno
to je jer su debele
dosta se dugo suše, al su zato odlične za noć, npr.![]()
popolini su jedine pelene koje imamo a da se mogu osušiti do kraja u sušilici
takav je materijal, vjerojatno ima veći postotak umjetnog materijala u sebi :/
doduše, mi ih malo koristimo (imam 5/6 NEkorištenih) jer su u odnosu na druge pelene prevelike i preširoke među nogama.
jedina prednost je to brzo sušenje :/
I meni čičak na nježnoj slabo drži. Nakon samo 5-6 pranja je slabo držao, a sad nakon 2 mjeseca korištenja više nije upotrebljiv.... izgleda da ću morati doći do vas pa da probam zamijeniti čičak.
Bambus puse su mi preeedobre. Najmekanije pelenice, dobro upijaju, drukeri dobro drže, ma super su.
Imam nekoliko komada rodinih i nježnih pusa i dva kavera veličina M i L.
Nisam uopće zadovoljna ovim proizvodima, nažalost, jer uvijek radije podržim domaći proizvod. Rodine puse smo vrlo brzo prerasli, malo smo jačih butina pa je problem bio u čvrstoj gumi oko nogu koja mi se nikako nije svidjela. sada su nam male, više ih uopće ne možemo koristiti. Nježne puse, pak, imaju neku čudan čičak koji ga je često znao izgrebati, a i nakon pranja su malo izgube formu. što se tiče kavera - uoće nam nisu odgovarali, uvijek su ostavljali crvene "pečate" na mjestu kopči. Misliom da ovi proizvodi nisu prilagođeni "jačim" bebačima.
Žao mi je što nisam probala bambus puse jer čini se da su doskočile svim gore opisanim problenmima, ali bilo mi je preskupo dalje eksperimentirat.
kad ste kupili te rodine puse? jesu to one starije s gumicom na rubu ili ove novije s gumicom izvana i klapnom s prednje strane i dzepom?magriž1234 prvotno napisa
te novije smo probali i na bucmastom djetetu od dvije godine
da, ove nove bez problema koristi moja skoro 12.-to kilasica. Koristi i stare modele ali su joj one malo plitke na guzi.
Problem debelih butina (kojeg smo i mi imali) s vremenom nestane jer te butinice ne rastu unedogled, dapace, nama se i smanjile![]()
Ja sam RP kupila prije otprilike godinu dana.
Čičak je dosta loš i na par modela se vanjski sloj počeo parati![]()
Jel ide čičak u reklamaciju?
Sušene su liti na suncu, zimi na radijatoru, svega par puta u sušilici kad je bila frka a toplana nije grijala :/
mi smo reklamirali čičak, zamijenili su ga, ali sada ponovo ne drži, a prošla su 2 mjeseca :?
Ja ne znam kako ostale mame, ali ja sam svoju kolekciju pelena oprala, tek toliko da ih sad počnem pripremati kad će doći bebica. Uglavnom, mi smo ostali šokirani sporošću kojom se one suše. Točnije, ja sam čak i prestravljena. Oprala ih u ponedjeljak navečer, utorak navečer totalno vlažne, srijeda navečer malo manje vlažne, ali i dalje vlažne... stavljam ih tik do radijatora koje palim. Inače, ovih dana nisam grijala jer je temp doma bila oko 22 stupnja bez grijanja zbog ove južine.
Nemam sušilicu, a perilica mi ima 1000 okretaja. Obješene stoje debele i vlažne! Imam i Rodine i Naturine pelene u kombinaciji. Jednako sam očajna. Ako ovome fakat bude tako, odustajem od platnenih, jer neću danima sušiti rublje po stanu i da mi trunu danima u vlazi dok se ne posuše...
Razočarana sam. Ajde da netko kaže da će se to "srediti"... Da li fakat samo oni koji imaju sušilicu mogu koristiti platnene?![]()
P.S. Ne znam gdje da ovo moje pitanje/komentar stavim, jer vidim da nema niti jedan topic vezan uz "kritički osvrt na platnene pelene".
ne znam stvarno što da ti kažem.
mi smo imale razne pelene, među njima i rodine puse, i sve pelene su se sušile za manje od 24 sata.
jedino su mi se bambus puse sušile otprilike dan i pol.
i sušile su se u hodniku, ni blizu bilo kakvom radijatoru, cijele zime na temperaturi od 18-21 C
nama su se Rodine puse na suncu zbilja brzo sušile, a sad ih sušimo u stanu u blizini radijatora i budu suhe za 1 dan - Rodine puse nešto brže od Nježnih pusa..
Lutonjica, zar se platnene ne bi smjele sušiti na radijatoru? mi ih znamo nekoliko dosušiti kad nam je frka s količinom (imamo ih ukupno 22 pa zna faliti).. :?
ne, nego nemam radijator u blizini sušila![]()
na radijatore sam stavljala u rijetkim trenucima kad mi je trebalo ekstra brzo sušenje
karmzonka, možda si ih pregusto posložila na sušilu.. Mada mislim da je južina kriva za sve
Ne se nervirati!![]()
Ah, već sam se odnervirala (ćevapčići čine čudaSmokvica. prvotno napisa
) iako mi se vrti u glavi od love što sam dala za platnene pelene, a da prvo nisam čekirala na jednoj-dvije da vidim kako funkcioniraju stvari kod mene... Imam ih 15 komada, novih novcatih, sad ih prvi put prala. Evo, sad sam probala ove na štriku, suhe su, poslagala ih na sušilicu tik uz radijatore. Dva puna dana (48) sati vlažne i evo treći dan da sam ih stavila tik do radijatora i da su se prosušile. Nisam ih pregusto slagala, ne dodiruju se. Imam i jedno 30 tetra pelena, mislim da ću se lagano prebaciti na njih, uostalom te se smiju prati na 90 stupnjeva i ne požute od kakanja (to me sad tješi)...
Ne, ne smijem razmišljati koliko je love, na moje inzistiranje, otišlo na te pelene da bih skužila da ih ja u našem stanu bez sušila, očito, ne mogu imati...![]()
![]()
Ajde, čekat ćemo da južina prođe... nadam se da je do toga!![]()
Ma! Tu lovu koju si dala bi dala u 3 mjeseca korištenja jednokratnih!
Bitno da imaš dovoljno tetri da ti ulete kad uvati južina![]()
Mi imamo sušilicu, ali ni u njoj se nisu osušile do kraja :?karmazonka prvotno napisa
Možda je problem što sam ih prethodno centrifugurala na "samo" 800 okretaja, ali tako radim sa svim vešom koji stavljam u sušilicu i do sada nije bilo problema. (Doduše, sav ostali veš je ipak tanji od pelena.)
ja sam znala sušiti na zraku pa na večer dosušiti u sušilici, al bile su gotovo suhe.
Prije no što smo imali sušilicu za sušenje je bilo dovoljno (kad nije bilo sunca) jedan dan i noć.
Smokvica. prvotno napisa
Haha, hajde, daj, Bože, da je do južine!
![]()
Ma, tetre su super, evo sad sam objesila još jednu turu tetri, čovječe, vješam, a one već suhe. Da ih sad prepeglam mogle bi, malne, odmah u ladicu. To je super! Sad sam se malo smirila jer mi je MM rekao da onda krenem te platnene od Rode/Nature koristiti kad dođe proljeće/ljeto, pa kad budemo mogli vani sušiti. Ovo me, fakat, zbediralo. Nisam očekivala ovakav preokret. Niti sam ozbiljno shvaćala pitanja vezana uz sušenje platnenih... No, dobro, vidim svjetlo na kraju (vlažnog) tunela!![]()
meni se ovo pocelo desavati nakon nekih 20 mjeseci koristenja. do sada su sve bile u jako dobrom stanju. perem sve isto kao i dosada, isti deterdzent, ocat. susim na zraku ili radijatorima ponekad.arilu prvotno napisa
zanima me dali rodina pusa ima rok trajanja ili ne? namjeravala sam ih koristiti i za drugo dijete, ali izgleda da cu ih morati obnoviti![]()
morate računati s tim da će se svaka pelena nakon određenog vremena početi raspadati. to je ipak tkanina.
zamislite samo da jednu pamučnu majicu stalno nosite i perete i sušite svaka 2-3 dana. koliko dugo mislite da bi izdržala?![]()
raspadanje pelena, osim materijala od kojeg su načinjene, jako ovisi o načinu korištenja, načinu odlaganja, načinu pranja i sušenja...
neke moje pelene izdržale su "samo" jedno dijete, većina njih su spremljene za iduće dijete jer su i dalje u super stanju, a imam ih par koje su do sada prošle i 3 djece i još uvijek su ok za korištenje.
i meni je to jasno i prihvatljivo. samo procitala sam da se pletnene mogu ocuvati i za drugo dijete ili trece. sad vidim da to nema smisla.
ma ima smisla, samo, kao sto lutonjica rece, ovisi o tome kako ih koristis, koliko ih imas![]()
ok. mozda bi onda trebalo negdje napomenuti da nisu vjecne i da se s vremenom poderu, te da ne mozemo racunati da ce nam bas svaka ostati citava i za slijedece dijete. jer, svugdje se spominje upravo to da ih moze koristiti vise djece. eto, ja sam naivno vjerovala sve dosad da ce mi sve posluziti...
pa možesvugdje se spominje upravo to da ih moze koristiti vise djece
nemoj se ljutiti, ali to je ipak pamučna tkanina. da li itko misli da je nešto načinjeno od tkanine vječno? :/onda trebalo negdje napomenuti da nisu vjecne i da se s vremenom poderu
ali vjerojatno i ne moze. evo ne izmisljam, stvarno. ja znam sigurno da necu moci.Lutonjica prvotno napisa
[quote="Lutonjica"]dakle, krivo sam se izrazila. nigdje se ne spominje da se one poderu s vremenom i da nisu u nekim slucajevima (necu reci vecini slucajeva) predvidjene za vise djece. dakle, s vremenom cete ih morati obnoviti i zamijeniti. mislim da bi to trebali svi imati na umu kod kupovine.nemoj se ljutiti, ali to je ipak pamučna tkanina. da li itko misli da je nešto načinjeno od tkanine vječno? :/onda trebalo negdje napomenuti da nisu vjecne i da se s vremenom poderu
pa mislim da to nije nikako u većini slučajeva. Sve poznanice koje su koristile pelene s prvim koriste iste i s drugim djetetom (doduše ne znam dal su morale koju izbaciti, nije nikad ni jedna to spomenula).
Mi smo koristili pelene oko 20 mjeseci.
Tada još nije bilo rodinih, koristila sam neke iz inozemstva, neke naše a bilo ih je dosta koje su od materijala istog kao i rodine (ne samo da je sastav isti nego je i proizvođač isti).
Ja se trenutno ne mogu sjetiti ni jedne pelene koju više ne mogu upotrijebiti. S time da sam ih zadnjih godinu dana korištenja dosušivala u sušilici čime su se automatski više trošile.
Imala sam oko 30 komada (poslije možda i koju više - bilo je moderno naručivati iz vana).
Naravno ima ih koje su u boljem i koje su u lošijem stanju.
Često sam čitala (tu na forumu) da su mašine te koje poprilično oštećuju tkaninu.
Možda i vrsta deterdženta.